Перейти до змісту

Windows 10 (все про нову ОС)

Plum

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
8 хвилин тому, vaz75 сказано:

Видно, що ти не ставив оригінал.

"...через MediaCreationTool" ти хотів сказати? Ставив один раз більше року тому. І як у ньому зрозуміти виріб випуску, що на скріншоті вище?

16 хвилин тому, vaz75 сказано:

KMS злітає, бо по-перше, треба погодитися зі змінами в планувальнику завдань, в якому кожні 10 днів KMS оновлює сервера, а по-друге в Захиснику віндовс поставити виключення на KMS.

Я знаю. Воно й логічно, бо програми (Планувальник та Захисник) просять про це самі. Злітає! Не завжди, але у кожного третього злітає. Не знаю, що люди (в основному, нуби) роблять у системі, але факт.

23 хвилин тому, vaz75 сказано:

У друзів вже роками стоїть такий і нічого не злітає 

Роками? На Windows 10, якому лише півтора роки?

• Відповідей 763
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано
9 минут назад, MaestroA сказал:

Роками? На Windows 10, якому лише півтора роки?

Ну добре, півтора роки. Так влаштує?

9 минут назад, MaestroA сказал:

"...через MediaCreationTool" ти хотів сказати? Ставив один раз більше року тому. І як у ньому зрозуміти виріб випуску, що на скріншоті вище?

Ні, в мому контексті креатор - це засіб скачування чи створення ІSO образу чи флешки з ОРИГІНАЛЬНИМ Windows, а не встановлення. Потім робиться завантажувальна флешка (чи олдскульний диск :) ), напиклад? утилітою WinToFlash. А вже з неї встановлюється вінда, де й вибирається зі списку версії (але не розрядність) Вінди.

Я прпоную тобі припинити безглуздий спір, бо ти не правий, і чомусь спориш і ловиш мене на смішних помилках з датами - я ж тут не трактат пишу, намагаюсь допомогти (зокрема Українцю). Особисто я користуюсь легальними 10-ми з ключами, прописаними в Біосі.

Опубліковано

Буду вдячний за пряме посилання на скачування на якомусь з торентів. Певно х64 версію ентерпрайс, або на худий кінець ПРО

Опубліковано
30 хвилин тому, Ukrainec сказано:

Буду вдячний за пряме посилання на скачування на якомусь з торентів. Певно х64 версію ентерпрайс, або на худий кінець ПРО

ось наприклад

укр

https://rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=5344853

рус

https://rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=5344455

Опубліковано
2 годин тому, alexvvv сказано:

Хто які проги використовує для відключення непотрібних сервісів?

Ніяких програм, виключно вручну, щоб знати, де накосячить.

Опубліковано

Ура! Щойно замінив мамку і проц, з інтела на амд. Система постояла, подумала трішки: "підготовка обладнання до роботи" і далі без перезавантажень далі пішла. Я вражений! Нарешті моя мрія здійснилася! Ще жодного разу до цього такого я не бачив

А то я вже у всі озброєння підготувався перевстановлювати вінду.

Правда на ній є дрібні косячки. Якщо не працюватиме нормально то приб"ю нафіг! 

Опубліковано

@Ukrainec навіщо тобі ентепрайз? Різниця між про лише в деяких функціях які потрібні лише в великих корпораціях, і то в основному заточені на безпеку. Це в він7 була значна різниця між про і ультімайт, в 8,1 і 10, крім корпоративних фітч різниці нема. Зато можеш потім отримати геморой у вигляді неможливості обновитись до нової версії, як біло з корпоративними 8,1 з оновленням до 10

Опубліковано
12 годин тому, case_l сказано:

@Ukrainec  який проц тепер стоїть?

6600 to 6350

12 годин тому, Lisovic сказано:

@Ukrainec навіщо тобі ентепрайз? Різниця між про лише в деяких функціях які потрібні лише в великих корпораціях, і то в основному заточені на безпеку. Це в він7 була значна різниця між про і ультімайт, в 8,1 і 10, крім корпоративних фітч різниці нема. Зато можеш потім отримати геморой у вигляді неможливості обновитись до нової версії, як біло з корпоративними 8,1 з оновленням до 10

Хз :blink: Думав ентерпрайс ltsb буде найстабільнішою

Опубліковано

Плюс ltsb тільки в тому що нема частини стандартних приложух, які зазвичай нікому не треба, ну і більші можливості по тонкій настройці. Для дому, в плані стабільності, особливої різниці не буде. Ті всі фітчі в енетпрайз і ltsb треба для адмінів, щоб простіше було конфігуровати і управляти системами в мережі, і не перегружувати корпоративних користувачів непотрібним софтом, яким їм все одно не можна користуватись.

Якщо працювати під адміном, то шанси "заглючити" вінду шо home шо енетпрайз, однакові.

Опубліковано

Задовбався, глюки бувають різні: при переході з гри на робочий стіл, часто пропадає картинка; або коли завантажується робочий стіл, можуть не клікатись додатки. Попередня 10ка, предрелізна, була стабільна, але я випадково її прибив покопавшись в реєстрі. :)

Перевстановлювати, чи відновлювати використовуючи функції лаунчера-встановлювача?

Опубліковано

Лаунчер не відремонтує реєстра. Я б ставив з нуля. Що там ставити (окрім прог, драйверів, і ін.) :) .

• 2 тижня потому...
Опубліковано
On 08.02.2017 at 16:20, dj_design сказано:

смисл "ставити з нуля" якщо можна "відновити до заводских установок" ?.. результат один і той самий - чиста вінда, тільки при відновленні не потрібно шукати дистрибутив, грузитись з флешки/диска ... 

Два рази на різних машинах пробував відновлення до заводських. Процес проходив довго. Установка "начисто" значно швидше. Але обидва рази це було на HDD. Можливо на твердотілому по-іншому.

Кому цікавий розвиток десятки рекомендую канал на YouTube MSReview. Коротко та інформаційно.

В Creators Update має бути багато цікавих дрібних і не дуже змін.

• 1 місяць потому...
Опубліковано

В блозі MS є лінк на Update Assistant до Creators Update.

Показати фото  

58e8c5fc874ad_1.thumb.JPG.4df636ccc9bf3e1c5ab640c59974d150.JPG

58e8c60aa123d_2.thumb.JPG.9fa3c2c7f1ad73c8147ea6b12dcbf574.JPG

58e8c617247b0_3.thumb.JPG.fde6142e18c1624b82f71098ae5bf20d.JPG

Hide  

Оновив сіжовстановлену десятку. Процес пройшов рівно і близько години по часу. Активовано було ключем, тому з активацією проблем виникнути не могло.

Показати фото  

58e8c6babba0a_4.thumb.JPG.f08e2ba2c984ca1e2e5291146e073fe4.JPG

Hide  

Після оновлення не забудьте "винести сміття" на 11,0 ГБ.

Показати фото  

58e8ce9d726d7_7.thumb.JPG.c2aec8ccbd00d0aa25dfa344f7e1e60f.JPG

Hide  

Офіційні рітейл образи, в тому числі й українські, можна потягнути тут (для особливо недовірливих присутні лінки на msdn).

Media Creation Tool (1703)

P.S. Хто оновить/встановить українську версію Творчого Оновлення - відпишіться, чи хоч трохи пофіксили переклад.

Додано. Судячи з вбудованих додатків - все з українською, на жаль, без змін.

Показати фото  

58e8cbfed7fb9_5.thumb.JPG.48bdaaa929702dbbffe09a783b6bc66d.JPG

Hide  
Опубліковано
1 година тому, snouden сказано:

Ну і як враження?

Глобально нічого не змінилося. Але багато дрібних покращень. Ну от наприклад з тих, про які особисто я ніде раніше не чув:

У випливаючому вікні мереж з'явилася кнопка "Мобільний хот-спот", а також нагадування, що для підключення можна задати значення "лімітне" (я й раніше користувався, але опція була добре прихована).

58e8eedb2d623_1.thumb.JPG.f1c8952787a3f872b9cdba8442377dca.JPG

З негативного... Зламався Chrome. Після оновлення ОС, я відключив в Chrome обліковий запис та ввів новий. І тут він завис. Видалити нормально не вдається. Після перевстановлення з чисткою реєстру і прихованих папок, все одно те саме: висне при спробі встановити будь-який додаток (AdBlock, uBlock, ...), кнопка профілю біля "згорнути" не працює. Короче, якась фігня. Мучусь зараз з цим.

Опубліковано
Цитувати

Короче, якась фігня. Мучусь зараз з цим.

Edge не подобається? Розширення там вже є. Я для повсякденного користування, тільки його б юзав, але нажаль немає такої можливості в 8.1

Хоча, і IE11 норм. Хейтери, фас :) 

Опубліковано
6 годин тому, snouden сказано:

Edge не подобається? Розширення там вже є. Я для повсякденного користування, тільки його б юзав, але нажаль немає такої можливості в 8.1

Хоча, і IE11 норм. Хейтери, фас :) 

Edge - цікавий швидкий браузер. До речі, в Creators Update його знову серйозно допиляли. З'явилася цікава фіча - відкладені вкладки. Але не перейду на постійній основі в Edge з трьох причин:

1. Без синхронізації даних (паролі, закладки, історія, вкладки) на різних платформах (як мінімум, Windows та Android) особисто я - ніяк.

2. Chrome мені подобається (на SSD швидкий, все функціонально і в той же час мінімалістично і зрозуміло).

3. Я великий поціновувач продуктів Google. :)

Опубліковано

Так, екосистема це проблема... Як і в житті, на ринку одного разу просравши все, потім дуже важко вертатись назад :( Тут лисому дяді Балмеру варто подякувати. Нинішний керманич грає з тими картами що є на руках, і намагається якось виправити ситуацію.

Опубліковано

Для мене Edge - другий браузер. І мені дуже не вистачало нового приватного вікна з контекстного меню на панелі завдань. Тепер є.58e91c4513175_.JPG.aed42b914e8d9585da5aba0ccc576c41.JPG

Опубліковано

Поюзав півдня оновлений Edge.

Переваги:

• Відкладені вкладки (новинка) виявилися дуже зручними. Хочу таке в Chrome. Треба покопати в розширеннях (додатках)... 
  • Ескізи вкладок (новинка) - також дуже зручно, коли серед великої кількості вкладок потрібно знайти саме ту.
  • Веб-ескізи (теж, якщо не помиляюся, новинка). Такий собі режим скріншоту з маркером та іншими інструментами. Зразу можна відправити такий ескіз через Windows-додаток. Шкода, що не можна зберегти у файлі типу jpg.

Недоліки:

• Відсутній повноекранний режим (в Chrome вмикається F11). Дуже не вистачає на екранах з невеликим розширенням.
  • Завелика піксельна висота адресної стрічки. Особливо актуально на тих же невеликих розширеннях, з'їдає цінний простір по вертикалі.
  • Неможливість переглянути збережені паролі. Вони відображаються зірочками. Як на мене, ідеально реалізовано в Chrome: в Windows 8/8.1/10 перед переглядом паролю сайту запитує пароль Windows-аккаунта).
  • Додатки (як мінімум, adblock) не працює в приватному режимі. Відповідних налаштувань, як у тому ж Chrome не має.
  • Слабофункціональне контекстне меню. В порівнянні з тим же Chrome.
  • Відсутня можливість відключити звук у вкладці.
  • Відсутність переліку останніх закритих вкладок. Лише Ctrl+Shift+T.
  • Не сподобалась поведінка веб-плеєра на tv.ua. Панель завдань при повноекранному відео не завжди ховалася. Звук інколи розсинровується з відео (ситуацію виправляв банальний клік на будь якому відрізку тривалості), звук потріскував. На Chrome все ок.

Про екосистему не згадую.

Висновок: Для другого браузера саме то!

Опубліковано
On 08.04.2017 at 20:22, MaestroA сказано:

Для мене Edge - другий браузер. І мені дуже не вистачало нового приватного вікна з контекстного меню на панелі завдань. Тепер є.58e91c4513175_.JPG.aed42b914e8d9585da5aba0ccc576c41.JPG

Українського windows хіба немає? Чи Ви російськомовний?

Опубліковано
1 година тому, case_l сказано:

Українського windows хіба немає? Чи Ви російськомовний?

Ні, я не російськомовний. Це повинно бути помітно по моїх постах.

Українська локалізація є, але переклад кривий і неповний. Нижче рівня Перекладача Google.

44 хвилин тому, dj_design сказано:
2 годин тому, MaestroA сказано:

Відсутність переліку останніх закритих вкладок. Лише Ctrl+Shift+T.

кнопоча "Журнал" .. як на мене цілком досить :)

Журнал - це історія відкритих сторінок. Зовсім не те. Хоча, комусь і досить.

44 хвилин тому, dj_design сказано:

тільки що подивився - все добре ... відео на повний єкран, все "хрвається" і зі звуком ніби норма ...

В мене теж перших хвилин 5-10 було все добре. Переглядав відео близько години.

Опубліковано
17 хвилин тому, MaestroA сказано:

Ні, я не російськомовний. Це повинно бути помітно по моїх постах.

Українська локалізація є, але переклад кривий і неповний. Нижче рівня Перекладача Google.

Що значить кривий? Пруф можна? А російський переклад значить повний? А толку з нього коли це також іноземна?

Опубліковано

Чим більше людей користуються саме українською мовою, тим більше уваги приділяється "допилюванню" інтерфейсу під користувачів. А коли хохли використовують російськомовні версії ПЗ, то навіщо виробникам заморочуватись? "і так паймут"

До речі, старий баг, який тягнувся через кілька версій, вже виправлено :-)

y_11d20c6e[1].jpg

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Останні відвідувачі   0 користувачів онлайн

• Жодного зареєстрованого користувача не переглядає цієї сторінки

• Створити...