Перейти до змісту

Порадьте антивірус для слабкого комп'ютера

andrik_w

Рекомендовані повідомлення

Всім доброго дня!

Порадьте непогану антивірусну програму для слабкого компа (одноядерний проц, 512Мб оперативки), така щоб була ефективна і не нагржала комп.

Бажано перевірені часом.

Всім наперед вдячний за поради.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 71
  • Створено
  • Остання відповідь

avast тільки версію 2013 року

або нод 4

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

avast

або без антивiруса як я. все норм.

або фаэрволл i робота пiд юзером а не адмiном

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А стандартний "мікрософт секюріті есеншел" на скільки знаю найменше навантажує систему, як він сам не вкурсі.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А стандартний "мікрософт секюріті есеншел" на скільки знаю найменше навантажує систему, як він сам не вкурсі.

Круто. Дай лінк на версію для Widows XP SP2 :)

Бо нічого новіше на 512 МБ оперативки не працюватиме толком.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Круто. Дай лінк на версію для Widows XP SP2

На SP3 цей став нормально

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я на кілька слабеньких ПК ставив Panda Cloud, працює більш-менш нормально.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Користуюсь MS Security Essentials, систему навантажує мало.

Також спробуйте хмарний антивірус Panda Antivirus http://www.cloudantivirus.com/ru/. По ідеї має найменше навантажувати систему.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Народ, ну яке нафіг MS Security Essentials??? Воно вимагає, як мінімум, Windows Vista із 1 гігом оперативки. А в топікстартера всього 0,5 гіга.

Ви радите ставити Вісту на 512 мегабайт оперативки?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ярчик, вони помиляються просто. Раніше Security Essentials працював на ХР, в мене інсталяшки і досі є, просто коли припинилася підтримка ХР - Security Essentials перестав обновлятися, навіть антивірусні бази.

З.І. Тому я за Panda Cloud і написав, бо Security Essentials працювати перестав, треба було якийсь настільки ж легкий аналог.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Народ, ну яке нафіг MS Security Essentials??? Воно вимагає, як мінімум, Windows Vista із 1 гігом оперативки. А в топікстартера всього 0,5 гіга.

Ви радите ставити Вісту на 512 мегабайт оперативки?

Microsoft Security Essentials більше не доступна для Windows XP © Microsoft

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Враховуючи, що в XP ефективність вбудованого брандмауера (файрволу) практично нульова, я б спробував оригінальний дистрибутив NOD32 Smart Security останньої 8-ї версії + ключ на 4 місяці тут.

Орієнтовно рік тому ставив людині на ноутбук з аналогічними характеристиками ESS 7-ї версії. Різниці в швидкодії без антивірусу і з ESS 7 не помітив. Споживання RAM не пам 'ятаю.

На SP3 цей став нормально

Я б не радив дистрибутив антивірусу п'ятилітньої давності.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я б не радив дистрибутив антивірусу п'ятилітньої давності.

То й не радьте ^_^

На моїй хрюші такий антивір бігав без проблем і ловив те, що nod і dr.web пропускали.

Капітани! Не забувайте, що на сайті Microsoft вже й немає підтримки самої ХР, тому її і немає у "свіжих" вимогах.

upd: Продолжение работы Microsoft Security Essentials на Windows XP после 8 апреля 2014

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Всім доброго дня!

Порадьте непогану антивірусну програму для слабкого компа (одноядерний проц, 512Мб оперативки), така щоб була ефективна і не нагржала комп.

Бажано перевірені часом.

Всім наперед вдячний за поради.

avast! 4.8.1282 Professional Edition, можу скинути, свого часу ставив на Пеньок 3 і 320 мб памяті

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Колись на слабкому компі пробував і нод і аваст.... працювало звісно, але коли поставив F-Seсure, відразу відчулось що ПК легше дихати) І звісно зі своїми обовязками справляється на 5

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

так само схиляюсь до майкрософтовського, проблему з оновленням, можна вирішити

http://habrahabr.ru/post/218703/

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Не навантажуйте зайвим систему як на мене.

Якщо все ж таки ставити то думаю НОД, там масса налаштувань якісь модуля можна відключати чи налаштовувати.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я відключаю "сканировать все файлы", ставлю ті типи, що він (НОД) сам пропонує, це якраз потенційно небезпечні. Якщо цього не зробити, будуть скануватися avi rar і прочая, що вас не спасає, а на швидкодію вплине дуже і дуже.

NOD.png

Зазвичай цієї нехитрої дії вистачає, щоб система на слабеньких компах "полетіла" без шкоди для захисту . Ще можна галку поставити "сканировать файлі без расширений", тоді взагалі "бетон" :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Забув додати - система XP SP3. Скоріше буду пробувати НОД, а тоді майкрсофт есенсіал.

Дякую за поради.

Якщо в когось будуть ще якісь пропозиції то тему не закривайте.

Варіант без антивіруса відпадає, так як машина робоча і була без. То вчора DR WEB CUREIT найшов 4000 вірусів. Треба захист, але щоб ще і можна було працювати більш-менш стабільно і не дуже повільно. Робота - офіс, браузер, друк, 1С, віддалений доступ до баз даних.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

dr web-4.44. ставлю на слабкі машини)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ТС, хочете-не хочете, але час від часу все одно доведеться проганяти машину CureIt-ом.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...