Перейти до змісту

Війна, ч 3 (дай Бог остання й переможна)

MANJAK11

Рекомендовані повідомлення

Вернись живым

5 год ·

Свежак с передовой от Леши:

Ночью, пока наши Гали с Шаманом мчались с трехсотым к вертушке, я поджидал их на перехвате на одном из блок-постов. Ребята налили кофе, угощали печеньками и рассказывали истории из их такой недолгой, но уже боевой жизни на фронте. Особенно врезались в память две истории. Вот они.

1) Во время боев за Саур-Могилу, сепары подбили нашу Сушку-25. Летчик, полковник, успел катапультироваться. По нему работали русские зенитки, но он каким-то чудом, маневрируя парашютом, смог опуститься невредимым. За ним, естесственно, выехали как наши, так и не наши. Наши успели первыми. Их взору предстал летчик, зацепившийся парашютом за провода и висящий над землей. Пистолет приставлен к виску. Когда уже пилота сняли, он рассказал:

- Парни, это не земля меня сбила. Я летел на 6 тысячах метров, земля не достанет. Это русский истребитель был. Он меня подбил, загорелось крыло. Я пошел на вираж с подъемом вверх, чтобы сбить пламя. Только мне это удалось, как на 6200 меня подбили опять. Вот, смотрите, на шее касательное, самолет насквозь прошило. Я ж катапультнулся, по мне стали работать зенитки. Начал рулить парашютом, упал на провода. Вижу, кто-то едет. Но знаков различия не видно, машина никак не обозначена. Да и вы, когда вышли, были без нашивок. Я ж сразу и пистолет к голове, живым не дамся. Вот только чудом заметил на том пацане наш флажочек на рукаве. Так я к вам и попал, живым.

2) Там же, в то же время боев за Саур-Могилу, сепары подбили наш бетер. Солдат, сидевших на броне, раскидало по сторонам двухсотыми и трехсотыми. Один из них через 4 дня вышел на своих. Кутыльгает, кусок мяса из бедра вырван, но в руках арбуз. Спрашивают у него, ты откуда такой с арбузом. Вот его рассказ:

- Я же очнулся. Один. Перевязал бедро ипепешкой. Начал идти, понял, что кругом чужие. Я ж ковылял лесопосадками. Шел по ночам, чтоб не выдать себя. Одно из сел обошел через Россию. Ипепешку периодически стирал, у меня же больше не было. А, вот еще один укол обезбаливающий. Но я не колол себе, а вдруг мне хуже станет? Жрать хотел, шо капец. Вот это стырил два арбуза. Один сразу сожрал, а со вторым шел. А вдруг воды не будет? Хранил на всякий случай. Так и вышел на вас.

Но рассказал он это попозже. Сначала, когда он вышел на своих, ему сразу стали оказывать медицинскую помощь, во время оказания которой он ел, ел, ел...

Эти истории звучат забавно, пока не представишь себя на месте их героев. После этого становится совсем не весело и даже жутко. Мы с вами можем уменьшить их количество. Жаль, что не до нуля

РАБОТАЕМ?

Леша (https://www.facebook.com/alexey.alexios)

и совсем немного Виталик (https://www.facebook.com/deynega)

Проект «Вернись живым»

Бухгалтерия:

https://yadi.sk/d/2oRX3E_TVZcyZ

Приват:

5457 0822 3299 9685 Дейнега Виталий

5211 5374 4662 3360 Стократюк Виктория

PayPal: [email protected]

Skrill: [email protected]

Контакты:

Все вопросы: Аня 066-198-9212

Заявки на помощь: Оля 097-757-1564

Безнал:

Получатель: Міжнародний благодійний фонд "Україно! Я за тебе!" Код 35137539 р\р №26006057000533 Банк СФ ПАТ КБ "ПриватБанк" м.Києва МФО банку 380269 Призначення платежу: Благодійна допомога військовим

‪#‎ВернисьЖивым‬ ‪#‎Украина‬ ‪#‎Война‬ ‪#‎Україна‬ ‪#‎Армія‬ ‪#‎Війна‬ ‪#‎АТО‬

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 18,4 тис
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Cегодня на границе с Россией, в Эстонии начались учения сил быстрого реагирования НАТО. Название учений очень символичное - Trident Juncture, что приблизительно можно перевести как Поворот Тризубца. Это чтобы у Кремля даже намека на сомнения не возникло. Короче, не дразните Трезубец, хуже будет)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А дійсно?

Объясните мне вот что. Если на самом деле власть ожидает масштабное наступление террористов и российское вторжение, то почему президент до сих пор не попросил про введение контингента миротворцев ООН в Донбасс?

С голубыми касками Россия воевать уж точно не будет - авторитет ООН признают обе стороны конфликта. Конечно, Путин тоже введет своих миротворцев, но в Донбассе и так уже по факту российские войска стоят. Хуже-то не станет. Зато гарантировано насупит мир и прекратятся истеричные вбросы о походе Путина на Киев.

Или, может, эти вбросы кому-то в Украине очень нужны?

• +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Суд в ДНР. Тітки волають і роблять всю погоду, речення без мата зв'язати не можуть. Ппц..

• +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А дійсно?

Объясните мне вот что. Если на самом деле власть ожидает масштабное наступление террористов и российское вторжение, то почему президент до сих пор не попросил про введение контингента миротворцев ООН в Донбасс?

С голубыми касками Россия воевать уж точно не будет - авторитет ООН признают обе стороны конфликта. Конечно, Путин тоже введет своих миротворцев, но в Донбассе и так уже по факту российские войска стоят. Хуже-то не станет. Зато гарантировано насупит мир и прекратятся истеричные вбросы о походе Путина на Киев.

Или, может, эти вбросы кому-то в Украине очень нужны?

як малі діти) ясно ж що війною всі свій зад прикривають.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Суд в ДНР. Тітки волають і роблять всю погоду, речення без мата зв'язати не можуть. Ппц..

Бог високо, бачить далеко - прийде і їх час. Гумку їм, допомогу, водичку і електрику?! Як же люди швидко стають гірше худоби, як швидко змінюють морду - обличчя....
  • +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А на основі чого в країну введуть ООН?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а в Косово на основі чого ввели?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Угу , введуть .

Нагадую , що росія член радбезу ООн

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а в Косово на основі чого ввели?

Ми не косово - у нас не введуть!
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Поки що я бачу, що нічого з нашої сторони не робиться для цього. Немає скликань, ажіотажу, медіашуму. Ніхто нікого не чіпає, от і маємо результат. МЗС не в АТО, що йому ще робити?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Артилерією можна, але чому нею не користувались - це вже інше питання.

Може через те що ці колони не в ходять в зону ураження нашої артилерії?

Саме далекобійне з ствольної артилерії це "гіацинт" активно-реактивним снарядом може до 40км, але при стрільби на максимальну дальність стволи дуже швидко вийдуть з ладу і точність при стрільби АРФС на велику дальність дуже мала.

А на рахунок точки-у чи смерча, так попасти з них по рухомій колоні, на великій дальності, задача практично нереальна, банальна похибка з моментом старту ракети в 1хв і колона яка рухається зі шв 60км/ч вже буде за кілометр звідти, а якщо сюди цей додати похибки в визначенні координат, часу польоту і швидкості колони, то прилетить такий снаряд взагалі в чисте поле.

Та і задачі для таких комплексів є більш важливі чим стрільба по блохам, а запас як ракет так і снарядів до РСЗО в нас обмежений, так як в Україні ні те ні інше ніколи не випускалось.

Відносно стрільби та снарядів Ви помиляєтесь.

Колони потрібно знищувати, це вірно, але у політичного керівництва є страх перед нанесенням удару росією тактичними ракєтами та авіацією, в наслідок чого кількість жертв збільшиться в 1 000 разів. Воювати потрібно, зброя є, підготовка пілота дуже тривала та дорога, але життя мотострелка не може бути поставлено на нижчу ступінь, кожне життя безцінне, тому давайте знищувати піхоту, або спецназ бо когось дорого готувати взагалі не повинно звучати в кожного свої завдання і лише командир вирішує яку тактику застосувати для досягнення мети.

Точку можна збити комплектом типу С-300 деяких модифікацій і новішими . В лугандоні таких нема , з території росії перехопити важко , бо малий час на реакцію

Трасу можна залатати за годину , тупо засипавши воронку землею .

Тай польові дороги ніхто не відміняв , зараз сухо , вантажівки пройдуть .

Ви трошки знову втратили інфу, вже москальські с- 300 розгорнуті в Донецькій області.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Теж правильно! Краще взагалі не стріляти, ніж щоб "стволи дуже швидко вийшли з ладу"! Нагадаю тільки скільки стволів ДУЖЕ швидко ВЖЕ повиходили з ладу внаслідок їх знищення! "Градами", в "котлах", і т.д. А скільки ще може "повиходити" від дії того, що зара сунеться сюди з рашки!

Ага краще вистріляти ресурс далекобійної артилерії по блохам, а от чим потім стріляти по базовим таборам, чи вести контр батарейну стрільбу, з рогатки? Одну колону потріпають, ну може дві, а далі що, стріляти вже не буде чим. А колони і далі будуть іти.

Чи розстріляти весь запас ракет для точок, а коли прийдеться знищити командний пункт чи зрк то знов посилати солдат на убой, так виходить?

Саме далекобійне з ствольної артилерії це "гіацинт" активно-реактивним снарядом може до 40км

неправда.

Невже нарешті вернули Піона на озброєння?

Сьогодні за кожною артсистемою можна совати по вагону боєприпасів, а коли піввагона спорожніє притянути ще по одному, тому зберігати їх непотрібно, все одно потім знищувати вони не вічні, проблема тільки в тому що добавим роботи саперам після війни.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Угу , введуть . Нагадую , що росія член радбезу ООн

Параша тільки і жде щоб ввести війська під егідою ООН.

І вже давно заявляв чуркін про таке бажання кремля-бля.

Але параша не докаже в ООН, що в нас громадянська війна.(а це і е привід для введення "голубих касок")

Змінено користувачем Belzer
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

і у нас. у Луцьку кабаки та базари під час війни не закриваються... Людям пофіг. Кричатимуть, що держава знову щось для них не зробила, що армію не забезпечила... І голосують по приколу за Дарта Вейдера...

Борис Гуменюк

12 хв ·

Телефонний дзвінок. Сьогодні. П*ята ранку. Якщо п*яний чи нічого важливого - вб*ю.

Привіт, командире.

Привіт, Олеже.

Пробач, що так рано. Цілу ніч не сплю. Ніяк сонця не дочекаюся. Командире, а для нас ще колись зійде сонце? Сам від себе в підвалі ховаюся. Аби не наробити лиха.

Лиха?

Так. Біди. Чи не міг би ти перечислити гривень зо триста на картку моєї Оксани?

Звісно, можу. Але навіщо?

На квиток. Треба негайно їхати звідси.

Куди їхати? Ти ж на ротації. Побудь вдома, з родиною.

Ні-ні. Треба тікати звідси.

Звідки тікати?

З Тернополя.

Куди тікати?

В Піски.

Але чому тікати?

Місто захопили єблани.

...???

Я й раніше підозрював, шо Тернопіль - місто абсолютно єбланське, але зараз, після передової, коли пристріляв око, чітко бачу - єбланів більше, щонайменше семеро з десяти.

Зачекай, друже. Сьогодні буду в Києві, завтра - півдня і ніч у Львові, а у вівторок їду до Тернополя. Розберемося з твоїми... як ти там кажеш? А якщо ні - забираю тебе і вирушаємо на Піски.

Пропонуєш мені дві доби потерпіти? Затаїтися, наче в засідці? От і моя Оксана плаче. Каже, потерпи.

Ну а ти?

А я йду по вулиці свого рідного міста і почуваюся, наче у ворожому тилу. У нас пацани щодня гинуть, а тут співи, танці: ксьондзи фальшиві, волонтери фальшиві і фальшивий добровольчий батальйон. Справжні - лише повії. З мого села 40 чоловіків у вересні поїхали в Москву на заробітки. Хочеться відчинити двері ресторації, кинути гранату і зачинити двері. Командире, невинні не загинуть. Там не може бути невинних. Там самі єблани.

Олеже...

Все. Мовчу, командире. Дві доби. Лише дві доби.

P.S. Не знаю, чи варто після всього казати комусь "добраніч".

. Змінено користувачем Skorpio76
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

і у нас. у Луцьку кабаки та базари під час війни не закриваються... Людям пофіг.

З генделиками ясно. А базари тут при чому?

Шопінг як перманентний стан душі, один з небагатьох способів зайняти себе "золотої" молоді, утриманок/жигало на дорогущих авто... Викинуті на "буси" (кому війна, а хто гониться за черговим айфоном) кілька тисяч грн, які можна було б потратити на теплий одяг солдатам.

Люди не розуміють, що потреби армії величезні (іжа, одяг, ліки, спорядження). Якщо ми, люди, не зможемо це все надати армії, солдати будуть хворі, голодні, незабезпечені і не зможуть нас захистити. Банально... Якщо ми в тилу не поділимося з солдатом, він фізично не зможе нас захистити... Від стану здоров"я солдата залежить наша безпека. Бірюков чітко сказав, що не слід чекати на чудо від МО. Там все розвалене і розкрадене. І хоч 1000 разів кричи, що армію має забезпечувати держава, якщо зараз люди не забезпечать армію хоча б на мінімальному рівні, існування такої країни як Україна буде під великим питанням.

Тому під питанням і майно, бізнеси, добробут кожного. Ролики з Ютюба як "ополчєнци" відновлюють соціальну справедливість відбираючи автомобілі, гроші, житло і т.д. напевне бачили усі (якщо ні, то ось ще один випадок На Донеччині терористи вбили бізнесмена та його сім’ю - "податківці" ДНР в усій красі). Але багато хто дивиться ці відео як кіно якщо не художнє, то як документальне, але зняти дуже далеко від нас, десь на іншому континенті...

Ось це і бентежить.

P,S. Європа мільйонів біженців прийняти не зможе, тим більше і безпека Європи під питанням.

Змінено користувачем Skorpio76
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Skorpio76, палка з двома кінцями: позакривати все - не будуть надходити податки і точно краще не стане.

Примусово це робити не потрібно. Люди мають самі зрозуміти, що краще зараз трохи (справді трохи, не радикально) обмежити себе, поділитися двома парами шкарпеток і двома пачками чаю з військовими (умовно), але бути впевненими у тому, що бійці на фронті справді мають хоча б мінімум для підтримання високої бойової готовності та бойового духу.

Воювати за мажорів, які вдень тратять гроші у бутіках, а ввечері просиджують у ресторанах і нічних клубах мало хто захоче...

• +1 2
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Skorpio76, палка з двома кінцями: позакривати все - не будуть надходити податки і точно краще не стане.

в диряве відро скілкьи не влий- все витече.

Змінено користувачем Dima4s
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Треба давити економічно, щоб до голодних бунтів доходило .

...Йдеться про росію . Поки там відчутно не впаде життєвий рівень --- спокою тут не бачити .

:) Ти думаєш, що коли кацап зранку прокинеться і не буде мати, що жерти, то він піде Пукіна скидати з трону?!? НІ! Він звинуватить "піндосів", хлопне півлітру і піде "пєсні арать" про "Расію-мать" і "Боже царя храні". А після другої півлітри він захоче йти війною проти всіх.

Справа в тому, що чим гірше кацап живе, тим сильніше він хоче, щоб так само жили і всі інші! Тобто, думає воно абсрлютно не так, як ми.

Час від часу захожу на донецький форум, скажу я вам що багато там Українських патріотів!

кинь посилання, який саме Змінено користувачем jack74
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Війська рашкі в ростовській області, сама вата палиться з геомітками

-_500.jpg

А це вони вже телепортувались на донбас

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Оперативные данные группы «Информационное Сопротивление».

Российско-террористические войска усилили интенсивность обстрелов сил АТО, что связано с прибытием очередного так называемого «гуманитарного» конвоя с боеприпасами, оружием и живой силой.

В частности, за минувшие сутки зафиксировано 65 обстрелов.

Из них 32 обстрела произведены на Дебальцевском направлении. На Донецком и Луганском направлениях зафиксировано соответственно 13 и 6 огневых ударов, нанесенных российскими войсками и террористами.

Также обстрелам подверглись позиции наших войск в районе н.п. Ольховатка, Чернухино, Никишино, Редкодуб, Ленинское, Миус, Трёхизбенка, Пески и др.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Юрий Бутусов

ВОЙНА В КИБОРГОГРАДЕ - ЗАЩИТНИКИ ДОНЕЦКОГО АЭРОПОРТА ОТБИЛИ ЕЩЕ ОДИН ШТУРМ

Прошлой ночью была одна из страшных бомбардировок Донецкого аэропорта и села Пески. Почему-то туда не едут наблюдатели ОБСЕ. Обрушения стен произошло в новом и в старом терминалах аэропорта. Массированному артобстрелу подверглись Пески.

Российские наемники сосредоточили в аэропорту значительные по численнсти снайперские подразделения, оснащенные крупнокалиберными винотовками калибра 12,7мм и 8,6мм. Постоянно работает не менее 10-12 снайперских пар. Плюс дополнительные наблюдатели. Противник пытается организовать снайперский террор, отслеживает любые передвижения в районе нового и старого терминалов, а также диспетчерской вышки и днем и ночью.

Этими пулями вчера ночью были обстреляны наши позиции в аэропорту. Фото сделано на месте.

Значительно усиливается плотность артиллерийского огня. Очевидно, что российские войска принимают участие в артобстрелах совместно с наемниками - потому что противник сосредоточил крупные силы артиллерии с подготовленными расчетами и системой управления огнем. Завезено много боеприпасов - очевидно, это новый "гумконвой" постарался.

Спросил у ребят одного из подразделений, в чем у них сейчас постоянная потребность в аэропорту, ответ:

"1)батарейки пальчики бажано акумулятори 4шт до одного тепловізора(є де заряжати)хоча б 40 шт.

2)змінні стєлькі бажано без шерсті так як в терміналі дуже сиро а шерсть натягує вологу і тримає ! Кількість хочаб 25 пар.

3)гірчичні пластирі на ноги(дуже мерзнуть від сирості ну і холоду)

4)газові балони під різьбу, тип під прімус.

5)фосфорна підсвітка

(одноразова,тривалість до доби)

кількість шт на ваш розсуд".

Просят по скромному. Нужны, конечно же, носки, теплое белье, тепловизионные приборы наблюдения. Покушать что-то вкусное тоже надо. Противопростудные препараты. Витамины.

Обогревающие пластыри на тело и на ноги - очень полезная вещь, как мы помним по Майдану.

Будем собирать посылку.

150758_870628892977408_74745861389344219_n.jpg?oh=5ce5617aaceba99fd94c4e5f8b99f847&oe=551C71BD&__gda__=1428026089_ce9f3c0552786408a0e00fb4240207f2

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

альфред кох

Неизвестная мне журналистка попросила дать интервью для известного московского журнала. Тема: как мы пережили кризис 1998 и 2008 годов. Мол, мы (я?) носители уникального опыта, этим опытом нужно делиться с людями. Вселять в них уверенность что все будет хорошо, ничего, мол, страшного, мы все переможем и т.д. Типо, людям это нынче шибко нада. Нада рассказать людям, что делать со сбережениями, как экономить, как не растерять оптимизма...

Я не уверен, что девочка обратилась по адресу... У меня нет для вас оптимизма. Вапще нет. И нет рецептов выживания. Никаких. Единственное, что я знаю точно, так это то, что в оба кризиса я потерял много денег. Почти все. А потом - почти все снова заработал. Я теперь стал философом...

Это уже возраст или опыт кризисов? Я имел (и имею) два уголовных дела. Я терял и теряю до сих пор людей, которых считал своими товарищами. А они оказались не товарищи...

Да, чтоб сократить мое излияние: у меня очень плохое предчувствие. Мне кажется, на нас надвигается большое горе. На всех разом. Горе, по сравнению с которым все эти гайдаровские реформы, ельцинские загогулины и путинские "вставания с колен" покажутся мелкими шалостями...

Мне кажется, нас ждет большая война. Или - резня. Ничего не будет как прежде. Все поменяется. Это будет совсем другая жизнь. Страна беременна большой кровью. Все хотят крови. А когда все хотят крови - то она обязательно льется.

Для такой новой жизни у меня нет для вас рецептов выживания. Те, кто их имели - уже умерли. И нам этих рецептов не оставили. Да я и не уверен, что они есть, эти рецепты...

Пир пока продолжается, но я вижу на стене уже проступают буквы: "Мене текел фарес". Но я не пророк Даниил, я не могу расшифровать, что это значит. Но сами буквы я вижу четко. Да, впрочем, если вы будете честны перед самими собой, вы тоже признаетесь, что видите их.

Как-то так, неведомая девушка... Ну что, вселил я в вас оптимизм?

Змінено користувачем Dieselsmart
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А це тим хто говорив про неправдиві фейкові затримання терористів

Загроза терактів зростає не лише на лінії фронту, а й в тилу

• +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...