Перейти до змісту

Сонячні колектори хто за хто проти )

Serg20279

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Краще вже індукційні котли як ці іонні (електродні). В іонних вимоги до води, накип на електродах, струм піде на заземленнян, а не на виконання роботи...) На ютубі є як самотужки з індукційних китайських електроплит, ціною 25-30 зелених, роблять котла.

• Відповідей 292
  • Створено
  • Остання відповідь
  • 5 тижнів потому...
  • 1 місяць потому...
Опубліковано

Сонечко все вище все тепліше. Час його використовувати: http://ibud.ua/ua/st...imi-rukami-3803

Зробили? Я от вже матеріал підзбирую - треба буде зайнятись виготовленням ближчим часом :)

Опубліковано

Deemon, це повітряний. Взимку у сонячний день до речі буде давати трохи тепла. Пишуть, що повітряні трохи економлять грошей. Викладу потім статті.

Atmel, хворів. Лише тепер буду починати

З якого матеріалу, якщо не секрет?

Хочу спробувати із чорного пластику. Бачив у нас на пластмасовому роблять такий(листи). Заїду розпитаюсь його характеристики. Шукаю найдешевший варіант. Металевий дорого виходить.

Опубліковано

так так, повітряний, обігрів житла\інших приміщень, на наступний сезон, буде ой яка недешева штучка...

Опубліковано

так так, повітряний, обігрів житла\інших приміщень, на наступний сезон, буде ой яка недешева штучка...

Можна і не з банок. Порийтесь у неті є кращі та простіші конструкції. Банки (з’єднання між банками) будуть створювати опір руху повітря - продуктивність буде низькою. Тут головне щоб повітря якомога легше проходило через колектор але при цьому нагрівалось. З’єднання між банками буде створювати турбулентність, яка буде перешкоджати руху повітря. Не забудьте про зворотній клапан - щоб вночі колектор не витягував тепле повітря з будівлі.

• 2 тижня потому...
Опубліковано

хто що може за замінника "селективного покриття"

якщо взяти наприклад чорну матову порошкову фарбу RAl9005??

Опубліковано

Тільки термостійку потрібно. Як знайдете, дайте знати. Колись казали що була в епіцентрі - сам не перевіряв.

Абсорбера з чого робите?

Опубліковано

Тут пробують з алюмінію:

http://ecotown.com.u...k-dlya-sonyach/

Хоча в міді теплопровідність краща:

https://ru.wikipedia....81.D1.82.D0.B2

Головне питання вартості теплового вата. Якщо дешевше зробити із звичайної бляхи а для досягнення потрібної потужності збільшити площу на 25%-50% і це буде дешевше, то чому ні?

Опубліковано

Тільки термостійку потрібно. Як знайдете, дайте знати. Колись казали що була в епіцентрі - сам не перевіряв.

Абсорбера з чого робите?

може ляпну, але якщо просто сажею закоптити ? :)

Опубліковано

може ляпну, але якщо просто сажею закоптити ?

а треба спробувати - читав дехто тонером від принтера покриває.
Опубліковано

а для досягнення потрібної потужності збільшити площу на 25%-50% і це буде дешевше, то чому ні?

Якщо правильно знаю, то площа там ні причому, там треба товщину збільшувати.

Подивіться тему на форумі "Країна майстрів" - на 10 останніх сторінках розраховували моделі колекторів з різних матеріалів: сталь, мідь, нержавійка.

Опубліковано

Serg20279, а що, присадки які знижують споживання палива в автомобілі не принесли бажаного прибутку?

Ой, випередили.

В Туреччині переважна більшість будівель обладнана сонячними колекторами, з'їздіть туди, поцікавтесь. Але перед цим поцікавтесь температурними режимами в нас і в них, відповідно рентабельність буде пропорційною.

Дякую що ви мене посилаєте до Турків але я запитав про Волинь, про наші широти.

Бо в матеріалах пишуть що гріє не пряме сонячне проміння а сонячна радіація нагріває елементи. От я хочу дізнатись чи є такі колектори в нашій області і як вони себе зарекомендували.

Працюють вони прикрасно,

ось такий я виготовляю, вартість 2200грн.

post-12444-0-96636300-1426723437_thumb.j

Опубліковано

800 ват 1000*600*70 мм , один колектор взмозі нагріти 80 літрів води. за день .

Все залежить від сонця, тому вказую середні значення.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...