Перейти до змісту

Тарифи за комунальні послуги

jack74

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
5 часов назад, natalka) сказал:

Я маю багато що сказати і про утеплення і про кредити - але не хочу розголошувати деяку інформацію принаймні до того часу поки по нашому випадку не буде подана заява в поліцію

Хоча б натякніть, щоб застерегти інших.

Опубліковано
6 часов назад, natalka) сказал:

Офігєть "псіханула". 

Така досвідчена жіночка  (і судові справи пройшла і кримінальні провадження відкриті) а ще не навчилась. Чи настільки безстрашно себе почуває при цій владі? Там же Сабатюк?

А ніхто не задумується чого такі голови як Сабатюк, Давидюк, Максимюк відразу прийшовши хочуть будинки утепляти? Вони ж там не живуть, і не люди в них просять, а вони хочуть?

Я маю багато що сказати і про утеплення і про кредити - але не хочу розголошувати деяку інформацію принаймні до того часу поки по нашому випадку не буде подана заява в поліцію...

Ні, не Сабатюк, а житель будинку.

Опубліковано
14 годин тому, d.u.a.l сказано:

До речі, лайфхак для голови того ОСББ, що щойно утеплилось, - робити незалежний енергоаудит (може він і так проводиться по завершенню робіт, я всіх нюансів не знаю) і бігом нести його у Луцьктепло. Бо по ньому - а саме по отриманому показнику теплового навантаження - проводяться нарахування постійної частини опалення. В утепленому будинку воно явно повинне бути меншим за звичайний неутеплений (а взагалі це значення для всього міста взяте тупо зі стелі, якесь умовне середнє для забудови такого типу). Тобто крім економії на самому теплі можна знизити ще й "абонплату" на пару-трійку грн/кв.м

Мені от не зрозуміло,  чому всіх під якесь віртуальне теплове навантаження,  а не від реального споживання гігокалорій тепла за попередній сезон рахують?  Це ж не стимулює людей тепло економити,  та й не справедливо.  Чи реально якось таку їх схему оскаржити? 

Нехай би ділили свої постійні витрати пропорційно тому,  скільки який будинок реально споживає,  тоді і питань до нової схеми нарахування не було б... 

• +1 1
Опубліковано

Знову свавілля луцьктепла.
До сих пір платив  тепло постійна -328 Грн.
Тепер під шумок 
тепло змінна -327
тепло постійна 434 Грн.
Тобто ,тепер кожен місяць яні за що буду платити на 100 гриваків більше.ШАКАЛИ ПАЛИЧНІ!

Опубліковано
On 19.11.2021 at 07:04, volks сказано:

Хоча б натякніть, щоб застерегти інших.

натякну.

родичка запитала, як перевірити кошторис на утеплення на правильність.

порадив їй подзвонити по оголошеннях, і поцікавитись, скільки б вона мала їм заплатити за "клаптикове утеплення" тільки "своїх" стін квартири, і порівняти з сумою, яка виходила, коли розбили кошторис утеплення будинку на всіх.

Спойлер

вона порахувала, що з урахуванням компенсації і з державної програми, і з міської - їй платити не менше.

історія закінчилась тим, що родичці та ще одній чи двом квартирам голова осбб протягнула меншу суму до сплати

Опубліковано

Вона врахувала, що "точкове" утеплення лише своєї квартири і утеплення будинку/під'їзду (+ до суми утеплення горища, вхідних дверей до під'їзду, вікон в під'їзді і тд) це різні речі?

• +1 2
Опубліковано
6 минут назад, Saddy сказал:

Вона врахувала, що "точкове" утеплення лише своєї квартири і утеплення будинку/під'їзду (+ до суми утеплення горища, вхідних дверей до під'їзду, вікон в під'їзді і тд) це різні речі?

+мені здається, що повинен ще й бути проект, який також грошей коштує.

• +1 1
Опубліковано (змінено)

Принесли з обленерго писульку: Повідомлення про погодження дозволеної (договірної) потужності. В якій повідомляють, що відтепер дозволена потужність 3 кіловати. Але протягом місяця можна висунути письмове заперечення або воно вступить в дію.

І якесь відсилання на постанову нкрекп #312, пункту 2.4.2 глави 2.4 розділу ІІ Правил роздрібного ринку електричної енергії і щось про 5 кіловат.

Дата на писульці 1 жовтня, дають під підпис. Хто буде отримувати, для початку, не підписуйте нічого заднім числом. 

В зв'язку з цим в мене виникло кілька запитань, основне - де нас знову наїбали? Давайте разом розбиратися що відбувається. Яка раніше була дозволена потужність? Яка відповідальність за перевищення ліміту: штраф чи підвищений тариф? Бо ж три кіловати це ніачьом - закинув стірку і пішов пилососити і ти вже порушив умови договору.

Змінено користувачем nickel
  • +1 1
Опубліковано
4 хвилин тому, nickel сказано:

Давайте разом розбиратися що відбувається. Яка раніше була дозволена потужність?

У березні 2021 року НКРЕКП прийняла постанову, відповідно до якої оператор системи розподілу зобов'язаний забезпечити індивідуальним побутовим споживачам потужність споживання електроенергії на рівні не менше 5 кВт.

Вот і хочуть нагібать, типу ти сам відмовився ))

• Дякую! 1
  • +1 3
Опубліковано

Усно баришня торочила, що тепер для встановлення бойлера від 300 літрів треба буде дозвіл обленерго. Питаю чому саме 300? Каже, бо менші менше споживають. Але підвох в тому, що одночасно з бойлером можуть вмикатися інші прилади і сумарне споживання може бути вище 3 кіловат. Колись знайомий мав проблеми з обленерго через перевищення ліміту, але подробиць я не пам'ятаю, крім того що це було в приватному будинку. Тепер вже на квартири переключилися.

• +1 1
Опубліковано
2 хвилин тому, nickel сказано:

Але підвох в тому, що одночасно з бойлером можуть вмикатися інші прилади і сумарне споживання може бути вище 3 кіловат.

Таки раніше, дозволена потужність була 3 квт, хочеш більше - роби проект на 5, на 9... звісно за пристойні гроші.

Зараз типу зобов'язали робити дозвіл на 5 квт з мінімальними витратами, звісно ж обленерго не хоче втрачати.

Наприклад, деякі ТП літом не витримували навантаження, коли люди масово вмикали кондиціонери - щовечора вирубало світло і тільки в нашому будинку,

майстри задовбались їздити і чітко вказали що причина саме в кондиціонерах, так і сказали голові ОСББ - приймайте міри, бо більше так швидко реагувати не будемо - про що вона і написала в чаті.

• +1 1
Опубліковано

В принципі, логічно що не вистачає потужності, поряд кілька новобудов - поряд жодної ТП крім нашої,

Баблішко то взяли за приєднання до мережі, а нову ТП - нахіба будувати, якщо можна просто всім врізати ліміт потужності)

• +1 1
Опубліковано
10 часов назад, nickel сказал:

Усно баришня торочила, що тепер для встановлення бойлера від 300 літрів треба буде дозвіл обленерго. Питаю чому саме 300? Каже, бо менші менше споживають. Але підвох в тому, що одночасно з бойлером можуть вмикатися інші прилади і сумарне споживання може бути вище 3 кіловат. Колись знайомий мав проблеми з обленерго через перевищення ліміту, але подробиць я не пам'ятаю, крім того що це було в приватному будинку. Тепер вже на квартири переключилися.

На вводе в частный дом между столбом и домом вешали ограничитель на удалении от столба, если срабатывал, надо вызывать вышку с электромонтерами, так рубили бабло.

• +1 1
Опубліковано (змінено)

В 2014 році проводив електрику собі в будинок. Ще тоді мінімальна потужність була 5кВт на однофазну лінію. Але не в цьому суть. При підключенні поставили хитрий лічильник, який запрограмований на 5кВт. Як тільки потужність всіх включених приладів була більша - відразу вирубає електрику на 5-10хв. Прокачати більше 5кВт не вийде.

Змінено користувачем weldermaster
  • Збентежений 1
  • +1 2
Опубліковано
On 27.11.2021 at 08:30, weldermaster сказано:

При підключенні поставили хитрий лічильник, який запрограмований на 5кВт. Як тільки потужність всіх включених приладів була більша - відразу вирубає електрику на 5-10хв. Прокачати більше 5кВт не вийде

Що саме за лічильник,  модель? 

Колись потужність обмежували вхідним автоматом,  то було простіше жити.  Бо 16-ка нормальна повинна безкінечно довго тримати потужність 4-4,1 кіловата при 230 вольтах,  і короткотерміново до 5 кіловат (тут як повезе з конкретним автоматом,  може бути і 5 хв.,  а може бути і 30-40).

Опубліковано (змінено)
1 час назад, Unknown сказал:

Що саме за лічильник,  модель? 

НІК 2102-01.Е2Р1

Поставлений в 2016р.

Змінено користувачем weldermaster
  • Дякую! 1
Опубліковано
On 27.11.2021 at 08:30, weldermaster сказано:

Як тільки потужність всіх включених приладів була більша - відразу вирубає електрику на 5-10хв.

Часто таке трапляється, що перевищуєш ліміт? 

Бойлер є в будинку?

Опубліковано
21 минуту назад, Unknown сказал:

Часто таке трапляється, що перевищуєш ліміт? 

Бойлер є в будинку?

Інколи буває. Але в мене будинок. Там трохи по іншому чим в квартирах. 

Наприклад. Бойлер + електродуховка + гаражний компресор. Всьо перегруз.

Опубліковано
27 минут назад, mykola сказал:

Можна збільшити вхідну потужність, але це десь 1300 - 1500 грн за кожен кВт.

Ні. По 220в наскільки мені відомо можна максимум 5кВт. Якщо хочеш більше, то тягни трифазну лінію. А це вже з інша пісня.

Опубліковано
2 минуты назад, weldermaster сказал:

Ні. По 220в наскільки мені відомо можна максимум 5кВт. Якщо хочеш більше, то тягни трифазну лінію. А це вже з інша пісня.

Пишешь заявление, делают проект, могут и доп линию со столба кинуть, только плати.

• +1 1
Опубліковано
2 минуты назад, romanc сказал:

Пишешь заявление, делают проект, могут и доп линию со столба кинуть, только плати.

Мені трифазної лінії 380в не треба. Ще тоді відмовився. Ми говоримо про класику 220в по двом проводам - фаза і нуль.

Опубліковано
13 минут назад, weldermaster сказал:

Мені трифазної лінії 380в не треба. Ще тоді відмовився. Ми говоримо про класику 220в по двом проводам - фаза і нуль.

А зря. Бо на трифазній набагато простіше розподілити навантаження. Вхідні дроти будуть тонші. Електроплиту (індукційну чи тенову) простіше на 3 фази підключити, якщо є така можливість.

Єдине що трифазне підключення дорожче.

• Подобається 1
  • +1 1
Опубліковано (змінено)

Три фази краще. В мене було тільки заведено в гараж, влітку робили ремонт на кухні, тягнули їх на кухню, бо там - кондиціонер, електродуховка, поверхня (поверхні мають потужність біля 7кВт), мкрохвильовка, посудомийка, газовий котел, витяжка, холодильник, телевізор, тюнер, ще вмикається електрочайник, тостер, комбайн, міксер, стоїть розетка з USB, універсальний вайфай пульт, ZigBee гейтвей, розумна колонка, світло на кухні, підсвітка кухні, підсвітка потолка. Можливо ще буде встановлюватись диспоузер. Одна фаза не витримає аж ніяк. Влітку з увімкненим кондиціонером в іншій кімнаті навіть одного разу спрацював автомат.

Змінено користувачем Black
  • +1 2
Опубліковано
35 хвилин тому, weldermaster сказано:

По 220в наскільки мені відомо можна максимум 5кВт. Якщо хочеш більше, то тягни трифазну лінію.

На скільки я знаю, то 25-ка автомат нормально ставився на 1-фазну лінію . А 25-ка тримає довготривало 29А (коеф 1,16), а в діапазоні 29--36 А має вирубати не довше ніж за годину (тобто може і за 1 хв ,а може і за 59).

При 220 вольтах  29А = 6,38kW, а 36A = 7,9kW. Тобто, при номінальних обмеженнях у 5 кіловат, справний автомат дозволяє суттєві короткотермінові перевищення межі.

Колись обмежували потужність автоматами ввідними, жити було легше...

Я як швидко реагує на перевантаження той НІК, тобто скільки часу проходить від моменту перевищення порогу до відключення? Якщо там є хоча б 1 хв. запасу, то можна бойлер повісити на реле пріоритету (Реле обмеження потужності), налаштувати на 4,5 кіловата, і воно буде відрубати бойлер окремо, після переходу через поріг, тим самим залишаючи ввімкненими всіх інших.

Якщо ж  без участі бойлера перейдеш за поріг 5kw, ну тоді все по старому -- лічильник обрубає. 

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...