Перейти до змісту

Тарифи за комунальні послуги

jack74

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
38 minutes ago, natalka) said:

Потрібно ще одночасно з інформацією про фактичний тариф питати і про температуру в квартирі.

Ці всі цифри дуже умовні...

Умовні - не те слово. В мене 33,34 грн/м2, а в квартирі теж далеко не ташкент :(  Хоча попередні півтора десятка зим (крім минулої), що живемо в цій квартирі, батареї кочегарили так, що часто руку не можна було втримати на радіаторі, постійно вікна відкривали.

Опубліковано
11 годин тому, yu2007 сказано:

Донарахування з'явилися лише зараз, і оператор з колцентру не змогла чітко пояснити причину цьому, лише припущення. Мова про кілька десятків гривень. Тож щоб не витрачати час на поїздки в їхній сервісний центр просто перейду на іншого постачальника та й по всьому.   

я подав показники через сайт 2 чи 3-го грудня, з відміткою "успішно", зі стандартним написом на сайті типу "показники передані з 1 по 5 число зараховуються початком/кінцем місяця", потім прийшов паперовий рахунок, де на поч.листопада вказаний показник, переданий на початку листопада, і вказано джерело - "сайт", а на кінець місяця - цифіри, які чомусь вищі на пару десятків "кубів", і вказано джерело даних - "розрахунок".

попри те, що показники передані "з 1 по 5 число", Волиньгаззбуту ну дуже грошей хочецця - така виходить "аналітика".

мені дописали не кілька десятків, а пару сотень гривень. і це не вперше - за січень 2019-го дописали майже півтори сотні кубів

• +1 1
Опубліковано
23 минуты назад, rrid сказал:

попри те, що показники передані "з 1 по 5 число", Волиньгаззбуту ну дуже грошей хочецця - така виходить "аналітика".

мені дописали не кілька десятків, а пару сотень

Також передав показаники числа другого через сайт. Третій рік опалюємо дровами. А вони сцукі прислали рахунок з "розрахунком", де за листопад 650 грн замість 300+/-. Плюс великими написали рекомендований платіж за грудень +/-650 грн. І в кінці попросили заплатити щось в районі 1300 замість 300 по лічильнику)

Опубліковано (змінено)

А цього покращення хтось знає деталі?
(сайт лмр - не знайшов інформацію, а дкп - скидає)

Screenshot 2020-12-23 111247.jpg

Screenshot 2020-12-23 111430.jpg

Змінено користувачем turbo
  • Збентежений 1
Опубліковано
23 хвилин тому, turbo сказано:

А цього покращення хтось знає деталі?
(сайт лмр - не знайшов інформацію, а дкп - скидає)

Screenshot 2020-12-23 111247.jpg

Hide contents

це?

http://www.teplo-dkp.lutsk.ua/ua/povidomlennya_spozhyvacham_poslug_dkp_lutskteplo_1/

чи це?

https://www.lutskrada.gov.ua/documents/16044012132346693-pro-vnesennya-zmin-do-rishennya-vikonavchogo-komitetu-miskoi-radi-vid-24092020-517-1-pro-vstanovlennya-tarifiv-na-teplovu-energiyu-ta-poslugi-shcho-nadayutsya-dkp-lutskteplo

а хіба тебе не повідомили про публічні обговорення регулятрного акту?

можливо, просто про тебе попіклувались - вирішили, що тобі не потрібно відвідувати масові зібрання, щоб ти, бува, не заразився страшним британським бразильським штамом?

Опубліковано
46 minutes ago, rrid said:

а хіба тебе не повідомили про публічні обговорення регулятрного акту?

можливо, просто про тебе попіклувались - вирішили, що тобі не потрібно відвідувати масові зібрання, щоб ти, бува, не заразився страшним британським бразильським штамом?

Ех, завжди повідомляли, а цього разу щось забули.

Опубліковано (змінено)
3 hours ago, rrid said:

я подав показники через сайт 2 чи 3-го грудня, з відміткою "успішно", зі стандартним написом на сайті типу "показники передані з 1 по 5 число зараховуються початком/кінцем місяця", потім прийшов паперовий рахунок, де на поч.листопада вказаний показник, переданий на початку листопада, і вказано джерело - "сайт", а на кінець місяця - цифіри, які чомусь вищі на пару десятків "кубів", і вказано джерело даних - "розрахунок".

мені дописали не кілька десятків, а пару сотень гривень. і це не вперше - за січень 2019-го дописали майже півтори сотні кубів

Схожа ситуація. Спочатку виставили рахунок по «розрахунку» за жовтень, хоча в «показниках» стояла передана мною кількість кубів. Я не заплатив нічого. В листопаді - знов так само. Подзвонив в кол-центр на початку місяця. Кажуть «це програма, після 6го показники зміняться». Не змінились. Вчора хвилин 20 з тітонькою по телефону згадували арифметику з початкової школи. 
В кабінеті в показниках лічильника передані мною куби. Перемноживши на коефіцієнт приведення і відповідну вартість кубу має бути одна сума. В листопаді ці суми співпадають, але поряд в колонці «донарахування» вже 2 місяця з’являється ще пару гривень і сумарно виходить більше.
Тобто по кубатурі інформація вірна (моя, а не розрахункова), а по грошам - їхня.

п.с. Можливо трохи заплутано написав зпросоння. Я спожив по 40 кубів в жовтні і листопаді. Програма «розрахувала», що я спожив по 42,5, і суму грн виставили на основі цієї кількості. Але в показники газу зросли не не 85 кубів, а лише на 80 (оператор це теж підтвердила). 

Якби я в кабінеті побачив і донараховані куби, то питань в мене б не було.

п.с2. Розрахунок не дорівнює аванс за «розрахунково» спожитий газ в грудні. Аванс в рахунку є і відображений окремим рядком і сумою. В моєму випадку розрахунок - це те, що я вже їм винен.

Змінено користувачем yu2007
  • +1 2
Опубліковано
14 hours ago, yu2007 said:

Умовні - не те слово. В мене 33,34 грн/м2, а в квартирі теж далеко не ташкент :(  Хоча попередні півтора десятка зим (крім минулої), що живемо в цій квартирі, батареї кочегарили так, що часто руку не можна було втримати на радіаторі, постійно вікна відкривали.

за минулий місяць 16.5 за квадрат, будинковий лічильник + хитре ІТП з "регулюванням по інтернету"

в квартирі  норм,  правда в мене кутові кімнати утеплені

• Дякую! 1
Опубліковано
1 hour ago, Zevs_Isver said:

блін,

а Бобочка знає?

може то без Його відома?

Це все важкий спадок Петрівського режиму. Клятий барига власним прикладом показав, що тарифи можна піднімати за один раз у шість-сім разів. 

Опубліковано (змінено)
1 hour ago, taurus07 said:

отака математика у газзбуту

Значить не я один. А в кабінеті ти зареєстрований? Там зараз нова вебморда і досить наглядно представлені всі дані. 

Цікаво, що як там в тебе розподілено у відповідних колонках.  

Spoiler

123.thumb.jpg.42fc89fe5db6a1226b9c30f1e2d1fe78.jpg

Змінено користувачем yu2007
  • +1 1
Опубліковано
4 годин тому, nickel сказано:

Я перейшов

ну і скажіть врешті будь те добрі

Нафтогаз також приводить використану кубатуру газу до стандартних умов, чи сплачуєте за спожитий газ по лічильнику???

Опубліковано (змінено)
17 минут назад, Vikvik Mawr сказал:

ну і скажіть врешті будь те добрі

Нафтогаз також приводить використану кубатуру газу до стандартних умов, чи сплачуєте за спожитий газ по лічильнику???

Якщо вірити їхньому ФАКу, приводить, при чому не тільки Нафтогаз, а й решта постачальників газу.

Хто нараховує «теплові» коефіцієнти?

Облік газу – це відповідальність облгазів чи, як їх ще називають, операторів газорозподільних мереж (ГРМ). Це ті компанії, які приходять до вас періодично знімати показники лічильника, знімати лічильник на повірку, перевіряти стан газового обладнання. І саме в ці компанії ви телефонуєте, коли чуєте запах газу чи щось негаразд із газовими трубами.

Інформацію про споживання газу облгазам доводять клієнти. Постачальники газу при формування рахунку використовують дані від облгазів. Так вимагає законодавство.

Змінено користувачем nickel
Опубліковано
3 хвилин тому, nickel сказано:

Виходячи з їхнього ФАКу, так

Постачальники газу при формування рахунку використовують дані від облгазів. Так вимагає законодавство.

тобто пох....  де Ви берете газ, вам рахують так як скаже облгаз:D:D:D

толку бігати тратити час і нерви, ну ціна трохи нижча, але це тимчасове явище поки не наберуть клієнтів.....

Опубліковано (змінено)
15 минут назад, Vikvik Mawr сказал:

тобто пох....  де Ви берете газ, вам рахують так як скаже облгаз:D:D:D

толку бігати тратити час і нерви, ну ціна трохи нижча, але це тимчасове явище поки не наберуть клієнтів.....

Я трачу 10 кубів газу в місяць, в  мені їх зафіксували по 5,24. "Тепловий" коефіцієнт для мене 1,01 тобто 52,4 копійки. Або міг би залишитися з Волиньгаззбутом і платити 8,83 і втратити за один місяць 35 гривень 90 копійок, що перекриває мої витрати на "тепловий" коефіцієнт більше як на 5 років. 

Тому я не бачу толку залишатися з Волиньгаззбутом і перплачувати за газ, якщо "тепловий" коефіцієт однаковий у всіх постачальників.

Змінено користувачем nickel
  • +1 1
Опубліковано
8 хвилин тому, nickel сказано:

Тому я не бачу толку залишатися з Волиньгаззбутом і перплачувати за газ, якщо "тепловий" коефіцієт однаковий у всіх постачальників.

незаконний тепловий коефіцієнт хочу замітити, а про економію давайте десь через рік поговоримо...B)

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...