Перейти до змісту

ТЕМА для ЧІТКИХ ПРОПОЗИЦІЙ!


VilanS

Рекомендовані повідомлення

Створюю тему ЧІТКИХ ПРОПОЗИЦІЙ! п.с. прохання БЕЗ ОБГОВОРЕНЬ, тільки чіткі пропозиції

ПРИКЛАД:

1)ПРОПОНУЮ

- Ввести звітність витрат і доходів міського і районного бюджету в інеті онлайн.

ЦЕ ВИРІШИТЬ

- значну складність для корупції, і полегшить кожному КОНТРОЛЬ за діяльністю адміністрації.

2) ПРОПОНУЮ

- ввести в межах області експериментальний район з оподаткуванням 5.10 протягом року

ЦЕ ВИРІШИТЬ

- чи є ефект від такої системи

3) ПРОПОНУЮ

- ввести тендерний сайт, де рішення по певному обєкту буде виноситись громадянами, по чітким критеріям

і заставу підприємством свого майна в разі невиконання тендеру. ПРО ТЕНДЕР оголошувати в газеті і на телебаченні!

ЦЕ ВИРІШИТЬ

- корупцію відкатів, бо рішення буде виноситись активними громадянами, які будуть бачити ціну хто пропонує і терміни виконання!

4) ПРОПОНУЮ

- ввести онлайн оцінку кожного підприємства громадянами!!! РЕЙТИНГ підприємства по його ппродукції ВІД ГРОМАДЯН!

ЦЕ ВИРІШУЄ

- добросовісність діяльності підприємства і керівник буде дбати за якість своєї продукції.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Закон, згідно якого все це буде робитися? Поки ми можемо тільки вибрати дупутата, який поставить (може) його на голосування.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ПРОПОНУЮ

Створити в інтернеті сайт "КЕРІВНИЦТВО ЛУЦЬКОМ ГРОМАДОЮ"!

Приймати реєстрацію на сайті тільки по імені прізвищу по батькові, і місце проживання! Модератор підтверджує особу по документу!

ЦЕ ВИРІШИТЬ

На сайті виносити певні рішення. Міський голова за будівництво басейну біля РАГСу, Ви за чи проти?

і людина без рухів до стін міськради, без криків і галасу ставить "Я ЗА" чи "Я ПРОТИ". І відображається, що така то кількість за чи проти!

Є нюанси по інформації про Вас, але ж коли приймаються в місті рішення, то так чи інакше люди особисто йдуть коли щось не подобається.

Така схема проста і все буде всім ясно!!!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ПРОПОНУЮ ввести заходи по боротьбі з корупцією:

Ввести презумпцію вини будь-якої посадової особи, будь-якого державного відомства чи державної громадської організації . Вважати доказом хабара те, що обвинувачений жив не за статками або має об'єкти власності , які він не міг придбати на свої доходи , як підтвердження того , що обвинувачений отримував корупційні доходи .

Будь-яке винагорода, отримана чиновником від особи , що шукав зв'язки з урядом , буде вважатися заплаченим корупційним шляхом як стимул чи нагороди , поки не доведено протилежне. Це фактично переносить тягар доведення своєї невинності на службовця , який повинен переконати суд , що винагорода не було отримано в рамках корупційної схеми . У разі , якщо провина чиновника доведена , то його майно підлягає конфіскації , чиновник платить величезний штраф , сідає у в'язницю на досить пристойний термін.

В зв"язку з цим уся інформація про доходи та витрати чиновників та їх родичів має бути відкритою. Розгляд справ про корупцію - відкритий.

ЦЕ ВИРІШУЄ:

на практиці доведено що це нищить корупцію. Сінгапур.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ПРОПОНУЮ:

Створити сервіси які збирають громадську думку через мережу і законодавчо їх закріпити в статусу радників для керівників відділів виконавчої влади.

ЦЕ ВИРІШИТЬ:

- проблему з зв'язком між владою та народом

- дасть змогу таким хом'якам як я впливати на прийняття рішень

- відчуття важливості голосу кожного з громади.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

проходження всіма посадовими особома (прокурароми, суддями, міліцією) детертору брехні (поліграф)

- унеможливить звільнення невинних спеціалістів

- прохождення у владу винних

- виключить кумівство та домовленності

- отримаємо законність звільнень з посади, за невідповідність

- отримає підставу для кремінального розслідування

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Пропоную:

  1. Створити в органах державної влади громадські наглядові ради за витрачанням бюджетних коштів (тендера, закупівля канцелярії, витрати на відрядження тощо). Для цього прийняти відповідний закон, в якому чітко описати функції, обов’язки та відповідальність цих органів.
  2. Щодо сплати податків. Терміново змінити податкове законодавство (Податковий кодекс), шляхом зміни системи оподаткування, а саме, введення простих та зрозумілих податків. Пропоную створити 3 види сплати податків з обов’язковим створення відповідних банківських рахунків:
    • поточний рахунок юридичної особи (в т.ч. приватних підприємців) з автоматичним відрахуванням (пропоную 3, або 5 відсотків, нехай відповідні інститути прорахують відсоткову ставку) певного відсотку від проведеної операції (податок з продажу), при цьому відмінити податок на прибуток та ПДВ.
    • для найманих працівників ввести заробітну картку (рахунок) з автоматичним відрахуванням "єдиного соціально внеску" (пропоную 10 відс. від суми) при розрахунках за виконану роботу (виплата заробітної плати).
    • для проведення інших операцій з нерухомим чи рухомим майном створити банківський рахунок з автоматичним відрахуванням "єдиного податку з продажу майна" (пропоную 1 відс. від суми, який розбити на 2 частини 0,5 відс. податок з операції, та оплати за оформлення документів). При цьому заборонити будь-які операції з купівлі-продажу за готівку.
    • заборони проведення абсолютно всіх операцій по оплаті наданих послуг чи купівлі-продажу без касового апарату, банківського пост-терміналу чи по перерахунку для всіх без виключення суб’єктів господарювання (це дасть можливість чітко зрозуміти хто працює нелегально).
    • встановити "призумкцію виноватості по доходам". Тобто, не органи влади, а фізична чи юридична особа повинна представити докази законного походження доходів.
    • заборонити операції за готівку на суму більше 10 тис.гривень

[*]Щодо кримінально-процесуального законодавства пропоную встановити кримінальну відповідальність за не додержання кримінально-процесуального законодавства щодо прав затриманого (ст. 42 "на першу вимогу мати захисника і побачення з ним до першого допиту з дотриманням умов, що забезпечують конфіденційність спілкування, а також після першого допиту…", "у разі затримання або застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою - на негайне повідомлення членів сім’ї, близьких родичів чи інших осіб про затримання і місце свого перебування згідно з положеннями статті 213 цього Кодексу"). Ці норми постійно порушувались владою за останні декілька місяців, люди пропадали і ніхто нічого не міг взнати...

[*]Щодо громадського контролю та допомоги ДПС та ДАІ при патрулюванні. Відновити систему "громадського помічника", встановивши відповідні знаки (у формі нагрудного значка, або пов’язки на рукаві, тощо), що є відзнакою законної допомоги міліції.

[*]Щодо висування кандидатів на керівні посади в системі державного управління. Пропоную створити систему атестаційних комісій з числа керівників вищого рангу та громадських діячів, а також відповідальність особи, що висуває кандидата (тобто система поручительства). Система атестаційних комісій вже існувала в Україні при Кучмі, коли претендент на посаду начальника одного силового органу обласного рівня їздив до Кабінету міністрів України на співбесіду. В той день з 6 кандидатів затвердили лише 2, а висуванцям вказали на недопустимість в подальшому направляти на комісію претендентів, які мають низький рівень знань та відсутність відповідного досвіду.

[*]Оберати губернатора області, керівника адміністративного району через систему виборів напряму, або вибирати склад депутатів відповідного органу, а вже вони (депутати) обирають керівника, а також встановити депутатський контроль за прийнятими рішеннями.

[*]Встановити банківський пост-термінал у кожній автомашині ДАІ з метою миттєвого погашення накладеного штрафу після оформлення протоколу у випадку, якщо винуватець не має наміру оскаржувати протокол та суму штрафу. При цьому встановити суму штрафу у розмірі 50 відс. від суми, що записана у протоколі. Цим ми збільшуємо надходження коштів, співробітник ДАІ не піде до суду на розгляд справи, а залишиться патрулювати дороги, суд не буде роглядати справу (знімаємо певний тягар з судової системи), чим значно зменшуємо витрати на розгляд правопорушення та економимо кошти державні кошти.

[*]Розробити систему контролю за діяльністю органів влади, в першу чергу ДАІ, митних органів, податкової служби, створивши державний орган, який повинен провокувати співробітників будь-яких держустанов на створення ситуації щодо можливої дачі хабара, зменшення штрафу з одночасним "відкатом", таке інше.

[*]Встановити обрання керівника установ, такими як школа, дит.садок., лікарня, поліклініка, театр, клуб, філармонія (інші) через проведення голосуванні у колективі. Термін перебування на посаді 2 роки, максим два рази підряд. Це дасть змогу вибрати достойного, бути завжди підзвітним та зменшить не професіоналізму у закладі. Тобто, наприклад, більше 20 років головний лікар Волинської обласної лікарні, який він лікар, якщо за стільки років по спеціальності не працював. При цьому втрачається навики, відсутність аналізу, самоосвіти та впровадження новітніх технологій і т.д.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Пропоную:

Щодо громадського контролю та допомоги ДПС та ДАІ при патрулюванні. Відновити систему "громадського помічника", встановивши відповідні знаки (у формі нагрудного значка, або пов’язки на рукаві, тощо), що є відзнакою законної допомоги міліції.

Я б сказав не допомоги, а контролю за роботою ДПС та ДАІ, оскільки сумніваюсь, що працівнийки ДАЙ, які залишаться на своїх посадах зможуть захочуть працювати згідно законодавства.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Пропоную:

Щодо громадського контролю та допомоги ДПС та ДАІ при патрулюванні. Відновити систему "громадського помічника", встановивши відповідні знаки (у формі нагрудного значка, або пов’язки на рукаві, тощо), що є відзнакою законної допомоги міліції.

Я б сказав не допомоги, а контролю за роботою ДПС та ДАІ, оскільки сумніваюсь, що працівнийки ДАЙ, які залишаться на своїх посадах зможуть захочуть працювати згідно законодавства.

Не всі беруть і не всі підуть. Як і всюди є різні люди. В ДАІ "система" вимагала коштів, їх треба було десь брати. Ця система в усіх силових органах ( у кожного по різному). Була вона і при Ющенко, Кучмі. Але ми можемо її змінити і треба це зробити.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Штрафи ДАІ трохи абсурдні, поясню чому.

Для звичайної людини штраф 500 грн. суттєвий, а для мажора?

Кара повинна бути рівноцінна для всіх, незалежно від статку. І таке покарання є - особистий час. Замість грошових штрафів потрібно наказувати годинами суспільно корисної роботи.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1. Водіння авто на підбитку, штраф 1 мільйон гривень - думаю навіть мажор задумається чи варто ризикувати.

1.1 Даїшника який взяв хабар саджати на 20 років тюрьми, і того хто дав хабар на 30 років тюрми.

Що це дасть, та це що всі ті, хто в даїшники йде для того щоб "накосити" грошей таких поменшати врази.

Дати даїшникам заробітну плату в залежності від регіони в якому вони пацюють, думаю 4000 для рядового, хтось скаже чому так багато, в них теж робота шкідлива, стояти в будь яку погоду дихати вихлопними газами, та й ще й ловити злочинців, підставляти себе під кулі.

2. Мерія, всі гроші які надходять КОЖЕН може бачити онлайн куди вони витрачені!!! - це не складно реалізувати!!!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1. Водіння авто на підбитку, штраф 1 мільйон гривень - думаю навіть мажор задумається чи варто ризикувати.

1.1 Даїшника який взяв хабар саджати на 20 років тюрьми, і того хто дав хабар на 30 років тюрми.

Є люди які за все життя не заплатять цей мільйон, будуть страждати діти пяниць, дехто піде на злочин щоб заплатити штраф. Кілька місяців суспільно-корисної роботи будуть значно дієвіші та суспільно безпечними.

Не забувайте про проблему наших тюрм - попадає людина, виходить злочинець.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Проблема не у сумі штрафу, а у системі в цілому. Хто не знає, як можна купити права водія? Одна проблема в цьому. Інша - так, мажор заплатить штраф навіть максимальный, але якщо створити (а вона вже є) базу правопорушень і наказувати за другу "спробу" на підпитку їздити, наприклад, штрафом та забороною їздити на 5 років, а за третю навічно і дійсно, без права перегляду, без всіляких змін ПІБ, інд.коду і т.д.. Це все і зараз можливо, але корупція.

Не пийте і катайтесь

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Пропоную:

Зменшити кількість депутатів із 450 до 125 - з кожної області по 5 депутатів, які постійно проживають в даній області не менше 10 років.

Це дасть:

- полегшить контроль над депутатами

- зменшить витрати на утримання депутатів

- в Раді рівномірно буде представлена вся Україна а не захламлена донецькими чи іншими регіонами

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Зменшити кількість депутатів із 450 до 125 - з кожної області по 5 депутатів...

Чому у верховну раду при першій же змозі лізуть олігархи або просовують своїх депутатів - це вигідне капіталовкладення (закони на захист власного бізнесу, знищення конкурентів). Приклади Порошенко, Васадзе - дорогі автомобілі, і т.д.

Звязку влада-бізнес потрібно рвати інакше нічого доброго не буде.

При 450 депутатах лобісту потрібно домовитись із 226 депутатами.

При 125 домовлятись потрібно буде із 63.

Що є легшим завданям додумайтесь самі.

Є така форма правління як пряма демократія. При сучасних технологіях її правильніше назвати мережева демократія. Єдине я дотримуюсь думки, що право голосу люди повинні отримувати після здачі тесту на дієздатність (тест IQ). Нас 46 мільйонів, виборців хай буде приблизно половина. Назвіть мені механізм як заставити десять мільйонів розумних людей прийняти закон про утилізаційний збір з автомобілів.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ще раз прошу, БЕЗ ОБГОВОРЕНЬ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ОБГОВОРЮЙТЕ З ВСІМА ЗНАЙОМИМИ на вулиці, роботі, вдома!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ЯКЩО ЩОСЬ НЕ ПОДОБАЄТЬСЯ! ПИШІТЬ ПРОПОНУЮ ВИРІШИТЬ а всякі мінуси чиїсь, поправте у СВОЇЙ пропозиції) ДЯКУЮ!!!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

зкопіюю все ж сюди.

Вважаю, що створити якусь там групку людей і голосно назвати її Рада - то замало. Необхідно:

1) окрім ідейних людей туди ще назбирати серйозних і трішки ідейних юристів;

2) організувати нормальну гарячу лінію та приймальню. Реклама цієї гарячої лінії має бути по всьому місту (маршрутки, ТВ, радіо, листівки, банери тощо) - щоб всі до одного жителі про неї як мінімум знали;

3) створити нормальний сайт на якому висвітлювати всю наявну інформацію, без срачу - лише факти та гіпотези для розгляду і підтвердження;

4) відразу по гарячих слідах подавати в суд, прокуратуру, міліцію. І, поки ще є можливість якогось впливу - організовувати прозорий розгляд справ та дожимати виродків на місцях.

.

Жодних затягувань і зволікань.

.

Тут буде дуже складний момент - під роздачу попадуть наші батьки, брати, родичі, куми... і тому або люди все це перемелять, або сука вони заслуговують на Януковича і треба буде його повернути.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Поки є недоторканість (рівніші серед рівних) депутатів, суддів, президента, будь-кого, ні про яку рівність перед законом і справедливість мови бути НЕ МОЖЕ!

Пропозиція: виконати депутатами врешті-решт свої древні обіцянки і ЗНЯТИ НЕДОТОРКАНІСТЬ!!!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вважаю, що створити якусь там групку людей і голосно назвати її Рада - то замало. Необхідно: 1) окрім ідейних людей туди ще назбирати серйозних і трішки ідейних юристів; 2) організувати нормальну гарячу лінію та приймальню. Реклама цієї гарячої лінії має бути по всьому місту (маршрутки, ТВ, радіо, листівки, банери тощо) - щоб всі до одного жителі про неї як мінімум знали; 3) створити нормальний сайт на якому висвітлювати всю наявну інформацію, без срачу - лише факти та гіпотези для розгляду і підтвердження; 4) відразу по гарячих слідах подавати в суд, прокуратуру, міліцію. І, поки ще є можливість якогось впливу - організовувати прозорий розгляд справ та дожимати виродків на місцях.

1. є

2. є+в процесі

3. в процесі

4. нема ні міліції, ні прокуратури

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ПРОПОНУЮ:

1) Ввести для для депутатів понятт "робочий час" / "робочий день". Депутат, який без ПОВАЖНОЇ причини пропустив 3 засідання підряд - позбавляється депутатського мандату.

Бо є депутати, які за 1-2 роки свого "депутатства" в Раді були 1-2 рази.

2) Також пропоную забрати у депутатів службові авто закордонного виробництва, і пересадити усіх на розхвалений ЗАЗ Forza. Щоб усі були рівні.

ЦЕ ВИРІШИТЬ:

1) Депутати будуть дорожити своїм робочим місцем і будуть більше часу займатися роботою, а не влаштуванням своїх бізнесів, прикриваючись своїм мандатом.

2) Це зекономить колосальні кошти для країни. І зробить "рекламу" вітчизняного автопрому. Заодно, заставить покращити якість тих же авто.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ПРОПОНУЮ:

2) Також пропоную забрати у керівників органів виконавчої/правоохоронної/судової будь-якого рівня службові авто закордонного виробництва, і пересадити усіх на розхвалений ЗАЗ Forza. Щоб усі були рівні. І ті дозволити лише для використання у службових поїздках за межі населеного пункту/адмінодиниці. А то їздять по власних справах/до коханок/додому-здому.

ЦЕ ВИРІШИТЬ:

2) Це зекономить колосальні кошти для країни. І зробить "рекламу" вітчизняного автопрому. Заодно, заставить покращити якість тих же авто.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ПРОПОНУЮ:

1) Ввести для для депутатів понятт "робочий час" / "робочий день". Депутат, який без ПОВАЖНОЇ причини пропустив 3 засідання підряд - позбавляється депутатського мандату.

Бо є депутати, які за 1-2 роки свого "депутатства" в Раді були 1-2 рази.

2) Також пропоную забрати у депутатів службові авто закордонного виробництва, і пересадити усіх на розхвалений ЗАЗ Forza. Щоб усі були рівні.

ЦЕ ВИРІШИТЬ:

1) Депутати будуть дорожити своїм робочим місцем і будуть більше часу займатися роботою, а не влаштуванням своїх бізнесів, прикриваючись своїм мандатом.

2) Це зекономить колосальні кошти для країни. І зробить "рекламу" вітчизняного автопрому. Заодно, заставить покращити якість тих же авто.

Для того щоб вирішити треба робити радикально.

Чому у директора школи немає авто і т.д.

Пропоную:

забрати всі авто у всіх, хто хоче буде їздити на особистому. Крім самого авто економимо на ТО, пальному та посаді водія (водіїв, автомайстрів). Якщо порахувати затрати на купівлю, обслуговування і т.д., дешевше 1-2 рази на місяць скористатись таксі, але хай потів чиновник купу бумаг напише з якою метою він використав таксі. Привикли їздити в Київ на авто. Фатить!!!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

забрати всі авто у всіх, хто хоче буде їздити на особистому.

Не можна. Призведе до корупції. Щоб своїх грошей не витрачати.

Службове авто - в службових цілях. Планова поїздка в регіон до виборців. На роботу і т.д. Приїхав - відмітив кілометраж (як на приватних фірмах) і здав звіт. Мають помічників (понаймали) хай роблять щось! Хай думають як зміцнити добробут виборців, а не свою власну кишеню. Хай за народ жопу рвуть. Щоб потім могли відзвітуватися на сесії наввипередки.

А я добився середньої ЗП по регіону у 5 000 грн.

А я 6 000.

А я лише 3 500, як вам вдалося більше? Поділіться секретом?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Учитывая снижение курса гривны по отношению к доллару и другим валютам в среднем на 25%, что неминуемо приведёт к скачку цен все товары и услуги.

Предлагаю срочно защитить самую незащищённую часть общества - пенсионеров подняв пенсию на 25%

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...