Перейти до змісту

Увага! Развод на бабло і здоров'я!


zaHARE

Рекомендовані повідомлення

За результатами перевірки сметани 20%

в сметані ТМ Альма-Віта виявлено 41,51% рослинного жиру

в сметані ТМ Радимо- 26,16% рослинних жирів

Центр незалежних досліджень "Тест".

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А що рекомендується брати?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ТМ Радимо розчарували :( Часом брала їх молоко-сметану, ніби на смак непогані були. А про Молокію щось можете сказати?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

домашню в бабок на базарі купувать!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А про Молокію щось можете сказати?

Молокія ніби непоганий виробник, поганих відгуків про нього ще не чув.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ТМ Радимо розчарували :( Часом брала їх молоко-сметану, ніби на смак непогані були. А про Молокію щось можете сказати?

В Молокії рослинного жиру не виявлено.

Ось всі результати тесту: http://test.org.ua/tests/food/417

Брав колись Радимо, як не було Молокії. Шкода, більше не буду...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • Адміністратори

молоко "молокія" 2.7% в картонній пет упаковці - гут

сметана "молокія" - кал

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А що рекомендується брати?

Краще брати молочні продукти білоруського виробництва , ІМХО.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Пройшовши по посиланню (http://test.org.ua/tests/food/417) видно що краще брати сметану "Мої корівки"(також її мені радив продавець на ринку), яка виготовляється за 80км від Луцька. А "Білоруське" ,ІМХО, то вже давно бренд, а не ознака якості.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А що рекомендується брати?

Краще брати молочні продукти білоруського виробництва , ІМХО.

Білоруси також освоїли вже повним ходом і емульгатори, консерванти і т.д., і рослинні жири.

І на "їхньому", і на "нашому" треба уважно читати етикетку.

Хоча й склад не всі коректно пишуть - зразок в першому повідомленні ((

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

в сметані ТМ Альма-Віта виявлено 41,51% рослинного жиру

в сметані ТМ Радимо- 26,16% рослинних жирів

Фігасє. де ви їх находите? вперше чую.

Беру сметану Угринів вже пару місяців. кльова.

Щодо молокії. Синові їхній йогурт зі злаками купую.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

молокії в круглій упаковці не бачив. це певно київський тест. у нас інший набір виробників на ринку.

особисто я уже більше року споживаю молокію. після того як скуштував їхню сметану - всі інші їсти неможу. крохмальна бадяга.

так само беру молоко, масло (маргарином на смак не віддає), сир, йогурт.

в принципі все добре, але останнім часом і йогурт не супер. додають різні добавки.

взагалі найти толковий йогуртовий продукт нереально. 85% тупо крохмаль на ароматизаторах :_20:

якість молока можна провірити давши йому скиснути. погане молоко не скисає а перетворюється на вонючу кремоподібну речовину. також є і інші способи, наприклад йодом та кип'ятком

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я теж купую переважно Молокію. Смак подобається і термін споживання чи не найкоротший з усіх молочних продуктів, що є в Сільпо і Там-Тамі. То я вже хоча би на основі цього повірила у якість. Білоруська молочка, яку всі так нахвалюють, не подобається. Хіба масло добре, але то за ним треба йти на базар. А домашнє теж не гарант, що буде добре. Хіба якщо знати, у кого купуєш, і самому зробити з нього сметанку і сир.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Кілька місяців тому бачив оголошення розклеєні по місту що якийсь фермер повідкривав свої точки продажу молока. Хто-небудь скупляється у нього і що можете про якість сказати?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А що рекомендується брати?

тьощине ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Нема чому дивуватись, що в молочних продуктах промислового виробництва знайшли не молоко. Звідки те молоко взимку має взятись - корови не пасуться, надої зменшуються, а попит на молочне такий самий як і влітку. От і винаходять різні способи щоб його замінити. Думаю туди дають дешеве знежирене сухе молоко, а жирність роблять рослинними жирами (не здивуюсь якщо це буде дешева пальмова олія) - от і вся хімія. Молоко та сметану в магазині купую вкрай рідко, в основному використовую домашнє молоко та сметану від перевіреної господині, тому на їх якість ніколи не нарікаю.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

zaHARE, там точно було написано "сметана"? я вже попереджав в якомусь топiку, але зроблю ще раз. майже всi молокопродукти з назвами "сметанка", "кефiрчик", "молочко", "сирок" – це економ-клас, що виробляють з рослинних жирiв низької якостi. на продукт "сметана" є вiдповiдний стандарт, пiдробка має наслiдки. на продукт "сметанка" – ТУ виробника.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Так,перевіряли саме сметану. Тому й виклав інфу.

Минулого року бачив протокол перевірки сметани тм Галичина,в якій також було більше 50% рослинних жирів.

Другий протокол стосувався масла "Вершкова долина"-також значний відсоток рослинних жирів.В принципі як кажуть спеціалісти,якщо в масла жирність меньше 78-80% то це вже не масло.

Більше 70% морозива на ринку також на рослинних оліях.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Стосовно покупок на ринку.

Нормальне молоко знайшли тільки на привозі.при чому з 6-ї спроби. Попадалось молоко розбавлене,підсолоджене,вже зібране,з запущеної корови,з содою.

Домашнє масло спробували купити на старому ринку. Три "бабулі" тупо продають спред,обпецьканий руками,під домашнє(одна навіть скинула за 2 хв.ціну з 60 грн до 40грн).Четверта жіночка продавала рожищанське.Купили знову таки ж на привозі.

Те саме стосується сметани.Треба пошукати.

Фермерське молоко,яке продають по районах з бочок,непогане.З нього робив йогурт,сир,згущенку.все вийшло доброї якості.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Щодо молока на базарі, тещі розповіла подружка. Так ось. Літом вона купила молока на старому базарі у бабці, яка стояла окремо і навіть не вірила, що продасть. На дворі жара під 30 в тіні. Ринок майже закривається, йде подружка через пару годин додому, а бабця ще стоїть. Ну і запитала чому вона стоїть, жарко, молоко скисне. А бабця і каже, що нічого не скисне, я туди "фері" капаю, ви ж миєте посуд ним. Вам і так нічого не буде.

А якщо послухати всі розмови щодо продуктів, то взагалі виходить, що ми, як нація, самі себе травимо та вбиваємо м"ясом, молоком, картоплею, овочами та фруктами і при цьому прям "божимося", що все екологічно чисте. Не вірте. Тести павду показують.

Є правда і чесні.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Нормальне молоко знайшли тільки на привозі.при чому з 6-ї спроби. Попадалось молоко розбавлене,підсолоджене,вже зібране,з запущеної корови,з содою.

Часто буваю на "старому базарі", тому поділюся своїми деякими спостереженнями.

Серед сільського населення "хіміків" теж не бракує, їхня пластмасова взята невідомо звідки тара теж не викликає довіри. Та й якщо на тій продукції є штамп, то він не гарантує належної якості, бо ставиться контролером за пару гривень усім бажаючим. Серед таких торгуючих є багато перекупів (вони там стоять щодня на прохідних місцях і їх неважко вирахувати з загальної маси), які скуповують в селян продукцію за пів ціни, а потім з нею там хімічать та торгують далі. Є й такі "селяни"-місцеві бабкі, котрі купують масло, яйця на гуртівнях на тому ж ринку і видаючи за "хенд мейд" відповідно націняючи продають довірливим покупцям. Усюди є подвох і на базарі і в магазині, тому покладатись можна тільки на власну інтуіцію та здобутий досвід.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Звідки те молоко взимку має взятись - корови не пасуться,

Сучасні технології тваринництва не передбачають випас ВРХ, корови безпривязно гуляють по корівнику, корм свіжий\комбінований\силосований підвозиться у приміщення.

Бодягу роблять для того, щоб максимально стримувати ціну.

Це дуже легко прослідкувати по так званих соках. Той же Одеський консервний завод дитячого харчування, який вийшов на ринок з простою, убогою упаковкою в одному кольорі, мов робіть акцент на тому що всередині, а не ззновні. Дійсно їх продукція була досить смачна, варта уваги та грошей, з часом це перетворилось на соковмісні помиї (25-40%), вперемішку з цукром, водою та лимонною кислотою. Плюс "підрізають" упаковку до 0.9-0.95л.

Аналогічна ситуація з молокопродуктами, собівартість в-ва якої дорожчає щодня. Поскільки народ не шибко багатий, мало хто зможе дозволити кошерне молоко по 15-20 грн літр чи дорогу сметану. Ну і виробникам на руку - відсутність жорсткого контролю і потужних штрафів....

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Deemon, можливо й так, я не буду сперечатись, але мені здається, що велика частка свіжого молока скуповується в населення в селах на молокопунктах. Та й факт, що зимові надої менші за літні залишається фактом.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Shkoder, ДСТУ не завжди гарантує якість продукту. Зустрічав такі стандарти-технічні_умови, у яких просто описується в яку тару розливати, якого кольору має бути продукт і декілька характеристик, які до складу і якості ніякого відношеня не мають. Але загалом підхід правильний.

searcher, я колись стояв поряд з продавщицею олії на базарі. люди підходили, а вона їм розливала олію з бочки у свої заздалегідь підготовлені пляшки. ну і стало цікаво, де вона їх стільки бере… буквально зразу відповідь прийшла сама — якийсь алкаш з бодуна тарабанив два здорових грязних мішка з пляшками, які він назбирав на смітнику. за кожну з них йому дали 10-15 копійок.

Погуглив і зібрав в одному місці декілька десятків ДСТУ на молочні продукти: молоко, сметану, масло, згущене молоко і т.п. Самий останній документ - це перелік стандартів з короткими описами.

P.S. Кому цікаво прикріпляю інфу про сметану.

dstu_4418_2005_smetana_tehnichni_umovi.pdf

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я купував сметану Угринів (Горохівський район), якість супер

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...