Перейти до змісту

У Луцьку подорожчає проїзд у маршрутках

Galiant

Рекомендовані повідомлення

• Відповідей 465
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

12 травня, ранковий діалог в маршрутці.

Водій: проїзд два п'ятдесят.

Пасажири: *режим сарказм ВКЛ*: ой, які ми раді!

Водій: а я який радий - вже язик болить.

Опубліковано
і хрін хто бере квиточки. за пів року чекаєм підвищення до 4 грн бо "нерентабельно"

Сьогодні спеціально глянув на місце, де вони зазвичай лежать. Не було ні мотка з відривними, ні пачки звичайних.

Опубліковано

всі квитки лишилися ``2`` грн, тому мб і не дають...всі знали, що буде підвищення, а вони навіть не змогли вчасно надрукувати нових квитків...

Опубліковано

Облік потрібен, але оці квиточки - це вчорашній день. Вважаю, що варто задуматися над картковою системою. Вартість проїзду має залежати не від номеру маршруту, а від відстані, яку проїзжає пасажир. Треба систему на зразок скі-пасів, щоб картка служила для оплати проїзду. Заходиш, в дверях пікнув картку - списалася повна вартість проїзду. При виході з маршрутки знову пікаєш картку і тоді система розраховує скільки зупинок проїхав та вертає частину коштів на рахунок. Тоді й з копійками не треба морочитися. Тут тобі і облік пасажиропотоку, і доходів, і т.п.

Опубліковано

Кілька днів як повернувся з Любліна.

Рівень організації громадського транспорту - просто фантастика.

Отже,

1. Власники.

Весь транспорт муніципальний.

2. Формат транспорту.

Великі (по класифікації, здається, 12м) тролейбуси та автобуси, є спарені ("гармошки"), є двохосні (як наші довгі "Богдани").

3. Марки.

Переважно місцеві Аутосан, Соляріс. Є також наші новеньки тролейбуси "Богдан" (як приємно, мав нагоду в них проїхатись!), є також кілька Мерседесів, Сканій, Манів.

4. Вартість.

30-хв. проїзд в транспорті коштує 2.8 злотих (майде 12 грн.). Якщо не вкладаєшся в проїзд на 30-хв. - варто брати дорожчий квиток. Проїзд для студентів - дешевший. Є можливість придбати проїзні. На компостері відбиває дату та час компосування.

5. Продаж квитків.

Практично на кожній зупинці є кіоски, які торгують практично всім (преса, цигарки, вода ...) та квитками. Є також в найновіших тролейбусах та автобусах всередині автомати по продажу квитків. Меню - на 4-х мовах, в т.ч. і російською.

6. Контроль.

Водій, ймовірно, знає, на якій зупинці будуть контролери, тому перед зупинкою відключає компостери. Контролери входять відразу у всі двері.

7. Графік руху.

Можна звіряти годинник. На кожній зупинці є розклад руху маршруту по робочих та вихідних днях, інтервал між зупинками, загальна тривалість маршруту.

Словом, є до чого прагнути в організації міського руху.

Опубліковано

ну, водій 9 був розуніший. табличка "проїзд 3 грн" на боковому склі, картонка "3 грн" на кришці моторного відсіку, і для особливо дотошних там же копія рішення. один чоловяга почав питати з якого часу "3 грн.", дав рішення почитати, той почитав і доплатив, попросив квиточок. водій дав квиточок "на 3 грн."

Опубліковано

Саня, просто ту ж вартість таких систем успішно перекладуть на кінцевого споживача - на нас

Почнуть співати "система дорога, обслуговування іще дорожче, ми не хотіли, нас примушують, треба вже 5 грн робити проїзд"

Опубліковано

всі квитки лишилися ``2`` грн, тому мб і не дають...всі знали, що буде підвищення, а вони навіть не змогли вчасно надрукувати нових квитків...

Пропоную просити квиточок на 3грн. І якщо немає такого, а є на 2- платити 2грн, а якщо немає ніякого - взагалі не платити!

Опубліковано

а давайте напишемо гарненького листа Романюку щоб він питання на сесію підняв, а далі самим виходити й вимагамаги, щоб їх задовільнили

багато чого не виконується навіть відповідно до Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту

Опубліковано

vampirich, чудово це розумію. Ми вже проходили "телевізори" в маршрутках. Дехто заробив, але в цілому "проект" успішно загнувся.

Потім довго нили з приводу GPS. Наразі системи встановлені, якось працює, але чіткого графіку руху так і не дотримуються.

Я не кажу, що з скі-пасами діло буде швидко, легко й просто, але варто в цьому напрямку працювати. Звісно вартість розробки, впровадження та експлуатації ляже на плечі кінцевих споживачів. Зрештою, як і все в нашому житті.

Це просто один з можливих варіантів. Хто може запропонувати інші?

Опубліковано

Потрібне бажання міської влади робити щось для людей, а не тільки для власного збагачення. Маршрутки - зло: безконтрольність, автобус замалий, зроблений на базі вантажівки. Просто комусь це вигідно, а державні транспортні підприємства розвивати не хочуть.

В Таллінні взагалі безкоштовний міський транспорт для жителів міста. В Польщі не дивно, що порядок за 12 грн., як і в Німеччині за 17 грн. А от в Румунії, де я зараз, квиток коштує 5,5 грн., або 3 грн., якщо платиш проїзною карткою, а не купуєш квиток. І вроді порядок теж. Тільки великі автобуси, ходять за розкладом.

Опубліковано

а давайте напишемо гарненького листа Романюку щоб він питання на сесію підняв, а далі самим виходити й вимагамаги, щоб їх задовільнили багато чого не виконується навіть відповідно до Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту

Підтримую.

А внизу буде підпис: "Користувачі board.lutsk.ua" :)

Опубліковано

Їхав 8-кою, попросив водія квиток, на що отримав відповідь, що квитків немає, не встигли запастись квитками по 2.5 грн. На моє питання по якому праву тоді він виїхав на маршрут і вимагає з людей по 2.5, якщо не може дати квиток, мене мало не послали, при чому до водія приєдналась і частина пасажирів. Замість моєї здачі з 3 грн водій кинув мені 5 грн і сказав, щоб я вимагав квиток в наступній маршрутці. Гроші я не взяв, а коли вийшов з маршрутки -- сфотографував номер і подзвонив в міську раду в управління транспорту. Записали всі дані, подякували за свідому позицію і пообіцяли передзвонити, докласти результат проведеної з маршрутчиком чи його хазяїном роботи. Чекаю з нетерпінням.

Опубліковано

Про всяк випадок, ось номер управління транспорту при міськраді:0332-720-353

Порядок починається з малого. А то надрукувати бумажок про проїзд по 2,50 вони встигли, а квитками запастись -- ні. І ще й хамлять.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...