Перейти до змісту

В Украине готовят новый налог на старые автомобили

Adeon

Рекомендовані повідомлення

Ежегодно за использование автомобилей в возрасте старше 15 лет придется платить 500-800 гривен.

Пока что данные о введении данного налога существуют в форме слуха, однако украинские эксперты не сомневаются в том, что правительство попытается провести данный законопроект, сообщает газета «Сегодня».

В том, что налог появится для автомобилей старше 15 лет, уверен генеральный директор ВААИД Олег Назаренко. Его мнение разделяет и президент Украналитцентра Александр Охрименко, который считает, что размер сбора составит около 500-800 грн в год. Неназваные источники газеты идут дальше и утверждают, что 500 грн — минимальная ставка, которой будут облагать машины в возрасте 2 лет. С каждым годом эконалог будет расти и к 15 годам достигнет уже 6 тыс. грн ежегодно.

Предполагается, что новый экологический налог должен подкрепить эффект от введения утилизационного сбора. После того, как ценники на новые автомобили «поправились» на несколько тысяч гривен, украинцы не бросились раскупать отечественные ЗАЗы, а обратили внимание на вторичный рынок, о чем недавно сообщали «Авто Mail.Ru». Новый эконалог должен сделать покупку старых автомобилей невыгодной.

Подробней:http://delo.ua/auto/v-ukraine-gotovjat-nalog-na-starye-avtomobili-217153/

p.s. А я то думал, утилизационный сбор, куда уже хуже...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 68
  • Створено
  • Остання відповідь

Наша влада, як ніхто вміє "смоктати із усіх щілин"

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

й*б вашу й*б

це просто п*здець!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Нє вєрю ©Станіславскій.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

думаю шо за 1000 грн можна буде підправити рік випуску)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Нє вєрю ©Станіславскій.

А дарма. Повір, що таке може трапитися. Враховуючи всю "гуманність" теперішньої влади...

Та й власники автокорпорацій типу Укравто такого шансу не пропустять.

Це ж супер. Заодно й ціни підскочать. А вже банкам яка лафа буде. В кредит братимуть купу машин.

А щоб стару "збагрити" - потрібно буде бабло заплатити. Ще й не мале!

Ввезти з-за кордону - стане нереально. Розтаможку вклеять таку, що афігєєм! + той же утилізаційний, екологічний збори.

Ще якусь муть придумають. І на фіналі вийде, що купити нове корито, типу таврії чи Форза буде дешевше, аніж пригнати 2-3-5 річне авто з-за кордону.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Zheny@,

Як же хочеться, щоб до такого не дотерпіли...

Хоча по суті рішення були б вірні, якби податки не "провертольотив" гарант і ко.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

На парканах теж багато що пишуть.

По суті. Така практика існує в багатьох розвинених країнах. Але є два "але":

1. На жаль, Україна ще не належить до розвинутих країн.

2. Такий крок означатиме політичну смерть партії, яка внесе даний законопроект, оскільки значна кількість авто в Україні мають поважний вік. А власники таких авто - потенційні виборці.

Тому, просто кинули в маси ідею, щоб побачити як її сприймуть. Вважаю, що найближчим часом не те, що до закону, але й до внесення такого законопроекту до ВР справа не дійде.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Така практика існує в багатьох розвинених країнах.

Там і ЗП цікавіші. І влада не така....

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Да чё там думать :) . Тех-осмотр (налог на машину) - отменили - сделав топливо в ДВА раза дороже, под лозунгом "Кто больше ездит, тот больше платит".. УРА ....все кричали "Ура товарищи!!!!!!!! как хорошо". Ну дак теперь - к цене на топливо привыкли ....... Вернуть нахер назад ТЕХОСМОТР :) только умножить сумму в 3 раза.... :) и всех делов. Чё тут думать Пакращщивать надо :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Это все методы продвижения и поддержания отечественного производителя. Вместо того, чтоб вкладывать средства в развитие автопромышленности для достижения конкурирующего качества, они создают удавку для людей. Нет желания вкладывать, сделайте цены доступными. Я все вспоминаю старую добрую Таврию, которая стояла 25 тыс. грн., их разбирали как горячие пирожки. Менеджера на Волынь-Авто, которые продавали Таврии в то время зарабатывали вдвое больше тем кто продавали Мерседесы и Опеля.

А с DarkMonk я полностью согласен, такое ощущение что когда они отменили техосмотр, изначально задумали постепенно ввести новые законы для сбора той же подати но в разы больше.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2. Такий крок означатиме політичну смерть партії, яка внесе даний законопроект, оскільки значна кількість авто в Україні мають поважний вік. А власники таких авто - потенційні виборці.

Найкраз навпаки. Власників авто у нас набагато менше за пенсіонерів, котрі від цього податку отримають добавку до пенсії акурат перед виборами.

Думаю ймовірність цього 90%.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Зашибісь

Как я тебя понимаю!

P.S. придется с нашим 30 летним москалем, что-то делать, дешевле и проще будет его на металлолом сдать, грустно :(

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Мені заза теж продавати чи як? Йому вже 23(

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Люди позаблоковують автомобілями дороги і нехай "радіють" "покращеню".

Утилізаційним вони спробували чи можна "нагнути" вітчизняних автолюбителів. Їм здалося, що маси змирилися. Тепер наступний крок - податок на автомобілі. Але в першому випадку це зачіпало людей "багатих", які багато заробляють і можуть купити собі авто. В другому випадку вчепляться до усіх, в тому числі і до малозабезпечених, які вже дуже давно придбали авто і на даний момент з певних причин (вік, стан здоров"я, скорочення) потрапили у інший суспільний клас. Невигідно це роботи перед виборами, невигідно. Здеруть по 1 тис грн, а виплати можуть зрости на 50-70 грн. Якби хоч трохи менше крали з бюджету - було б і на пенсії і на дороги і на розвиток комунальної сфери. Нехай вже їм ті крадені у людей гроші боком вилізуть!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Найкраз навпаки. Власників авто у нас набагато менше за пенсіонерів, котрі від цього податку отримають добавку до пенсії акурат перед виборами.

А в пенсіонерів немає авто чи вони всі нові із салону?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

я так бачу у влади чітка політика: чим побільше майна населення загнати у реєстри (нерухомість, авто, депозити .... ) і трактуючи їх як розкіш обкласти непомірними податками.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Осталось только ждать ,налог на Воздух думаю не за горами!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Мені заза теж продавати чи як? Йому вже 23(

Так у тебя ЭКСКЛЮЗИВ, за него думаю как минимум тысяч 10 в год - это норм :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ага, й в половини тих пенсiонерiв стоять старенькi, але ще справнi жигулики чи москвичi, щоб зьiздити на дачу, привезти мiшок картоплi, чи до рiднi в сусiдне мiсто, ото вони будуть радi прибавцi пенсii в 100 грн при альтернативному налозi в декiлька тисяч грн в рiк. Радi будуть тiльки сусiди лигарi, якi все життя пробухали й нарештi iм посмiхнулось щастя, у зажиточного сусiда проблеми з налогами бо вiн мае машину, хай тепер буде сусiд такий самий голий й босий як вони

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

З таким податком мати старі машини буде зовсім невигідно. А зараз кажуть, що вже й чормети перестали приймати автомобілі на металолом. Це ж що виходить, треба собі її під курник залишити? Здати - нема за що, та й шкода такий хороший апарат здавати, на нове тим більше немає грошей. В кредит лізти - немає здоров'я. Це справжнісіньке рабство.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

цікаво одне, а що буде з комерційним транспортом? він то практично весь старий, так тоді підвищаться ціни на перевезення товарів, люди знову в прогарі.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

З таким податком мати старі машини буде зовсім невигідно. А зараз кажуть, що вже й чормети перестали приймати автомобілі на металолом. Це ж що виходить, треба собі її під курник залишити? Здати - нема за що, та й шкода такий хороший апарат здавати, на нове тим більше немає грошей. В кредит лізти - немає здоров'я. Це справжнісіньке рабство.

Ну как говорится БОЛГАРКА в помощь. Если целиком не берут :) будут брать по кускам :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

так утiльцентри нiби мають приймати по 12000 грн за корча, або за купон-знижку на придбання авто зiбраного в Украiнi, правда там обмеження, що автолюбитель мае володiти цим старим корчем не меньше трьох рокiв

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...