romaxa11 Опубліковано 12 Жовтня, 2013 в 07:40 #1 Опубліковано 12 Жовтня, 2013 в 07:40 Є така тенденція в нашого народу, в дуже багатьох сферах відрізняти роботу, продукт для себе, своєї сім'ї, своїх дітей і роботу, продукт на продаж. Розпочати дану темку мене спонукала продукція нашого християнського, намоленого по неділях і святах, сільського господарства. В кожного притомного українського селянина є грядочка для себе, свинка для себе, курочка для себе і є сектор, чи то напрямок спрямований на продаж. Де наш селянин, фермер, дачник вирощує мутантів, біологічну зброю проти своїх клієнтів, бо якийсь непотріб порахував, що так економічно вигідно - труїти свій народ. І головна проблема заключається в тому, що 90-95% ринку продуктів харчування завалено саме таким непотребом, а вийти на продукцію класу "для себе" має можливість лише мізер народонаселення. Тобто навіть за більші гроші ви не матимете можливості купити "не лайно".Колись один впливовий чоловік попросив іншого впливового бізнесмена робити йому справжню ковбасу, гроші не лімітували. Бізнесмен відмовився, сказав що не вигідно. Вигідно робити лайно.Я минулої зими перестав їсти картоплю, через таких хороших, позитивних, простих поліських дрібних фермерів, бо ті зарази постійно продавали якихось перемерзших, напівзелених, солодких мутантів, поряд з кормовою морквою.Так от, до чого це я, є карма і якщо ви труїте ближнього свого, не нарікайте на доленьку, коли вона і вам принесе неприємні сюрпризи.
BanderaLutsk Опубліковано 12 Жовтня, 2013 в 07:57 #2 Опубліковано 12 Жовтня, 2013 в 07:57 А можливо це в клієнта карма, а продавець тільки інструмент? Вся історія України - як розплата за щось. Десь наші предки прокололись, сильно і схоже назавжди Це не тільки вирощування і продажу продуктів стосується - куди не глянь, плебс без нагайки собі в криницю дзюрить.
Chyprunka Опубліковано 12 Жовтня, 2013 в 08:30 #3 Опубліковано 12 Жовтня, 2013 в 08:30 такі "добрі" люди будуть завжди, тому що на їх житті їхні "добрі" справи ніяк не відобразяться, скоріше будуть страждати їх діти, так якось сталося що ми розплачуємося за гріхи своїх предків. А так як більшість живе по принципу "а потім хоть трава не рости" - то ми на ринку будемо купувати "домашніх курей" які здохли непонятно чого, і картоплю яку "жаль викидати то продам"
bublik007 Опубліковано 12 Жовтня, 2013 в 09:23 #4 Опубліковано 12 Жовтня, 2013 в 09:23 Є така тенденція в нашого народу, в дуже багатьох сферах відрізняти роботу, продукт для себе, своєї сім'ї, своїх дітей і роботу, продукт на продаж. romaxa11, відкрию тобі страшну "воєнну тайну", не тількі в нашого народа. Росія повним ходом свинок на преміксах вирощує, картопельку , і таке інше. Бачив в Росії поля картоплі, яку королацький жук не їсть. На смак віддалено нагадує картоплю. На моїй " історичній батьківщині" (Одеса), де колись, замість кухля води, літом, могли дати кухоль доброго, домашнього винця, карбід додають як інгредієнт . А про карму сказала колись одна мудра людина - що посієте, то й пожнете...
romaxa11 Опубліковано 12 Жовтня, 2013 в 09:54 Автор #5 Опубліковано 12 Жовтня, 2013 в 09:54 За іронією більшість їх дітей не п'є домашнього молочка, а кока-колу і чіпси обожнюють. На одне виходить.
guest Опубліковано 12 Жовтня, 2013 в 10:35 #6 Опубліковано 12 Жовтня, 2013 в 10:35 За іронією більшість їх дітей не п'є домашнього молочка, а кока-колу і чіпси обожнюють. На одне виходить а потім їх лікує злопам'ятний лікар, що купує їхню картоплю і вчить "сумлінний" вчитель, що п'є їхнє молочко
Leser Опубліковано 12 Жовтня, 2013 в 17:01 #7 Опубліковано 12 Жовтня, 2013 в 17:01 Я більше скажу - це не просто проблема окремих людей. Через таких "простих поліських дрібних фермерів" страждають люди, які йдуть на ринки. І не тільки за картопелькою, а й за шматтям, взуттям, дрантям і т.д. Тому що, у наших "базарних бізнесменів" якщо немає 200% накрутки - рахуй даром торгують. І коли купуєш ту ж саму картоплю за ціною яка вдвічі вища за ціну минулого тижня і запитуєш - чому??? - Тобі кажуть - так ціна на бензин/долар/євро/газ вирпосла - ніби ту картоплю удобряють не гноєм, а бензином/євро/даларами...Бізнес по українськи - це, у більшості випадків, не бізнес, а базар, причому зі значним вкраплюванням спекуляції...
BanderaLutsk Опубліковано 12 Жовтня, 2013 в 17:13 #8 Опубліковано 12 Жовтня, 2013 в 17:13 Бізнес по українськи - це, у більшості випадків, не бізнес, а базар, причому зі значним вкраплюванням спекуляції... Ну так привези товар, відкрий точку і зроби відкритим прайс і націнку - можливо це зробить твій бізнес мегауспішним. Проблема в тому, що піпл хаває що дають - як на базарі, так і в політиці. А винуватим хочеться зробити всіх... ну крім себе, звичайно.
romaxa11 Опубліковано 12 Жовтня, 2013 в 17:37 Автор #9 Опубліковано 12 Жовтня, 2013 в 17:37 Одягу і всякої всячини є достатньо і за різними цінами. Звичайно вищими ніж будь де, бо це проблема нашої влади, системи в якій ми живемо. Влада у нас дуже дорога і націнки - це відповідь на її діяльність. Ніхто ціни заганяти в умовах конкуренції просто так не буде, бо на його місце прийдуть ще п'ять чоловік і ціни впадуть. З отруєнням їжі трохи інше. Вийшовши на базар ви не маєте по суті вибору - у всіх все "на продаж", їжте і не подавіться.
zzzvalentinxxx Опубліковано 12 Жовтня, 2013 в 18:06 #10 Опубліковано 12 Жовтня, 2013 в 18:06 Чому дорожчає картопля за тиждень? А чим картопля відрізняється від, приміром, того ж бензину в плані як товар на ринку? Нічим. Мені продавати по вигідній для мене ціні все одно що. Це називається підприємництво. Тому ціноутворення на картоплю чи буряк мають свою чітку тенденцію. Далі. Чому має відрізнятись товар, що вироблений на великій фермі і на маленькому поліському фермерстві? В селі принцип заробітку чимось відрізняється від великих с/г підприємств? Ні. І там і там підприємці, а те що отруюють - така тенденція ринку. Винуватити малих фермерів нема за що, вони і так на грані виживання, у них немає вибору. Так, існує продукція "для себе", так як є можливість її виробляти, але як показує практика - не дуже це дешево.Чому в мене така думка? Я з Полісся, і я знаю що село сьогодні виживає. Можу говорити багато на дану тему.А тепер саме страшне труять не тільки "на продаж", труять землю, води, підземні води, я значить все і всіх. Сваримось, конфліктуємо, але нічого по-суті вдіяти не можемо.П.С. Є кабанчик "для себе". Можу продати, але набагато дорожче від ринкової вартості. Цікавить?
nickel Опубліковано 12 Жовтня, 2013 в 22:38 #11 Опубліковано 12 Жовтня, 2013 в 22:38 Я з Полісся, і я знаю що село сьогодні виживає. Можу говорити багато на дану тему.Як мене вже заіпало читати "як важко живеться сьогодні на селі" і "а ви спробуйте самі вирощувати картоплю"... То приїзжайте в Луцьк, платіть за зйомну квартиру, робіть як я по 12 годин в день, тиждень на день тиждень на ніч, на шкідливій роботі, в кінці місяця отримаєте зарплату нижче середньої по області (середня 2700). Чи ви думаєте тільки селяни важко працюють, а люди в місті мають чарівні картки, по яким банкомат видає гроші лише за гарні очі?п.с. Сьогодні викинув сітку бараболі, яка загнила і засмерділа квартиру за 3 дні перебування в ній. Хочу глянути в очі тому фермеру, який її виростив...
zzzvalentinxxx Опубліковано 13 Жовтня, 2013 в 10:10 #12 Опубліковано 13 Жовтня, 2013 в 10:10 Так і є. Знімаю квартиру, працюю до 12 год, отримую ЗП, при чому є сім'я, маленька дитина. Купую більшість продуктів на ринку і супермаркетах, з села можу привезти картоплю і м'ясо. Все стандартно. І багато хто з села їде в місто і так живе. Чому? Тому що "важко живеться сьогодні на селі" і "ви спробуйте самі вирощувати картоплю". З іншої сторони, одиничні випадки, коли буває навпаки. Висновки?
BanderaLutsk Опубліковано 13 Жовтня, 2013 в 10:16 #13 Опубліковано 13 Жовтня, 2013 в 10:16 Висновки?Розруха не в клозетахна базарі...
MACCEN Опубліковано 15 Жовтня, 2013 в 09:44 #14 Опубліковано 15 Жовтня, 2013 в 09:44 Просто треба регулювати все державі нормально і щемити чітко, і по суті.1. В супермаркеті щоб виставити свій товар треба так відкатати всім офіційно і не офіційно що аж фуфайка завернеться, а всі ці витрати платять люди а це буває від 30% до 50% до ціни товару.2. Якість товару, так люди ж їдять так чому ж не впарювати, кажуть що глутамат - це бека, але люди купують цей товар, кажуть що газовані хімікатні води це бека, але ж купують люди - тільки не кажіть що від безвиходдя люди їдять мівіну.Просто люди лінуються навіть на роботу взяти якийсь перекус для себе, тому їдять всяке лайно потім дивуються що животи болять.3. Просто згадайте дійсно натуральні продукти та їхній смак, виробники цілеспрямовано всіх присадили на хімікати, тому що це вигідно. Уявіть собі морозиво, яке зберігати треба не більше 10 днів, чи пиво 48 годин, чи сметану, чи молоко - кому це вигідно?4. Нам просто впарюють що натуральне це сильно дорого, на справді не так вже й дорого виходить як може здаватись на перший погляд.
Tolik_lt Опубліковано 15 Жовтня, 2013 в 09:58 #15 Опубліковано 15 Жовтня, 2013 в 09:58 Ромаха на борді прекрасно заміняє ТСН, СТБ і айСіТіві
RomaL Опубліковано 15 Жовтня, 2013 в 10:51 #16 Опубліковано 15 Жовтня, 2013 в 10:51 Сьогодні викинув сітку бараболі, яка загнила і засмерділа квартиру за 3 дні перебування в ній. Хочу глянути в очі тому фермеру, який її виростив...А де ж були твої очі, коли ти її купував? Чи ти вважаєш, шо він виростив картоплю, яка через три дні після збуту автоматично загниває?
4iter Опубліковано 15 Жовтня, 2013 в 11:21 #17 Опубліковано 15 Жовтня, 2013 в 11:21 Як мене вже заіпало читати "як важко живеться сьогодні на селі" і "а ви спробуйте самі вирощувати картоплю"... То приїзжайте в Луцьк, платіть за зйомну квартиру, робіть як я по 12 годин в день, тиждень на день тиждень на ніч, на шкідливій роботі, в кінці місяця отримаєте зарплату нижче середньої по області (середня 2700). Чи ви думаєте тільки селяни важко працюють, а люди в місті мають чарівні картки, по яким банкомат видає гроші лише за гарні очі?я думаю, тому ти і приїхав в Луцьк, бо вирощувати картоплю і жити на селі важче, ніж працювати по 12 годин на роботі.
nickel Опубліковано 15 Жовтня, 2013 в 17:15 #18 Опубліковано 15 Жовтня, 2013 в 17:15 А де ж були твої очі, коли ти її купував? Чи ти вважаєш, шо він виростив картоплю, яка через три дні після збуту автоматично загниває? Тобто якщо покупець тобі довіряє, то ти його також намахаєш, як той "фермер" з села? Браво, тема про тебе. Так от, до чого це я, є карма і якщо ви труїте ближнього свого, не нарікайте на доленьку, коли вона і вам принесе неприємні сюрпризи. Про причину, чому мокра картопля в сітці ми запитали, відповідь-пояснення нас задовільнила, за три дні стало зрозуміло, що нас намахали. Не просто помилилися, а а свідомо намахали. Ок. Я не збіднію, він не розбагатіє [ніколи]. я думаю, тому ти і приїхав в Луцьк, бо вирощувати картоплю і жити на селі важче, ніж працювати по 12 годин на роботі. Я в Луцьк не приїзджав
difoto Опубліковано 15 Жовтня, 2013 в 21:10 #19 Опубліковано 15 Жовтня, 2013 в 21:10 Я в Луцьк не приїзджав ну а шо ж ти так жалієшся? Розумію, що жалко себе, городського. Але ти б у селі й місяця не витримав. (А я - тим більше) У нормального хазяїна там робочий день - 16-18 годин. І в селі насправді мало хто жаліється на "зарплатню" - одним пенсії хватає на комуналку(все інше - і без Яника проживуть), іншим хватає навіть на відпочинок для дітей по Турціях(а дітей часом 6-7 "пар" плюс онуки)В мене зараз майбутній зять, з села - нашим городським фору дасть аж на помідори.
nickel Опубліковано 16 Жовтня, 2013 в 04:50 #20 Опубліковано 16 Жовтня, 2013 в 04:50 ну а шо ж ти так жалієшся? Розумію, що жалко себе, городського. Але ти б у селі й місяця не витримав. (А я - тим більше) У нормального хазяїна там робочий день - 16-18 годин. І в селі насправді мало хто жаліється на "зарплатню" - одним пенсії хватає на комуналку(все інше - і без Яника проживуть), іншим хватає навіть на відпочинок для дітей по Турціях(а дітей часом 6-7 "пар" плюс онуки)В мене зараз майбутній зять, з села - нашим городським фору дасть аж на помідори.Не знаю де ти побачив, що я жаліюсь. Спробуй ще раз прочитати.п.с. Не всі з села роботящі, добра половина "емігрантів" тут через те що там робити не хочуть, а тут живе за рахунок батьків, які горбатяться у селі, щоб кровиночку підняти. І воно тягне з села сало, курку, сметанку та навіть гроші, а ті копійки, що сам заробляє спускає по кабаках. Стереотип про роботяжчого селянина-емігранта ще той, ога.
taurus07 Опубліковано 16 Жовтня, 2013 в 05:19 #21 Опубліковано 16 Жовтня, 2013 в 05:19 Як мене вже заіпало читати "як важко живеться сьогодні на селі" і "а ви спробуйте самі вирощувати картоплю"... добра половина "емігрантів" тут через те що там робити не хочуть...сам же ж підтвердив шо в селі тяжче жити як в місті, і хто лінивіший чи хитріший втікає туди де легше.В мене батьки в селі, я допомагаю їм тільки посадити-викопати, без підготовки поля і робіт впродовж літа. Але при продажній ціні картоплі 1 грн я б її навіть не викопував, а за 2 грн можу вам тільки дозволити її собі накопати. Так що перш ніж розказувати як тут важко зняти хату і працювати на шкідливій роботі, варто спробувати пожити безплатно в селі і не витягнути ноги на екологічно чистій роботі...
Zheny@ Опубліковано 16 Жовтня, 2013 в 06:08 #22 Опубліковано 16 Жовтня, 2013 в 06:08 Так що перш ніж розказувати як тут важко зняти хату і працювати на шкідливій роботі, варто спробувати пожити безплатно в селі і не витягнути ноги на екологічно чистій роботі...буду сперечатися. Не зовсім і безоплатно в селах живуть люди. Як правило, більшість працюють. Є ж і школа, і садочок, і комунально-соціальна сфера. І пошта і поліклініка і т.д.Є навіть міні-фабрики. Одним словом, люди зайняті. Є пенсіонери, які отримуюють пенсію. Не працюють і не живуть у селі лише справді ті, хто не хоче працювати. (Як і в місті).Це просто у нас так заведено - живеш в селі - мусиш тримати хазяйство! Кури-гуси, свині-корови і т.д. З рештою, тримати це все ніхто не заставляє. Можна і без того обійтися.Але зазвичай прийнято тримати живність. Якщо є діти, то виключно заради них уже. Бо вони великі стали і поїхали до міста вчитися а надалі і працювати. (Рідко хто повертається в село ж працювати).Так от до чого це я? А, до того, що при правильно організованій роботі, можна нормально жити і в селі. Якщо вчасно за усім дивитися, то не обов'язково і горбатитися. І часу вистачатиме. Бо є такі, що понабирали паїв, і реально не знають як і чим обробити, от і мучаться.У 2008-му, коли грянула криза, я уже навіть був готовий їхати жити і працювати в село. Але з роботи не звільнили, ЗП платили і лишилися тут. Витримали.А щодо "для себе" та "на продаж". То не всі притримуються такого принципу. Далеко не всі. Маю в селах родичів, то вони картоплю садять для себе, але більше. Не для того, щоб продати, а просто багато. Бо можу приїхати я і взяти 2-3 мішечки. Але то щастя, коли ту картоплю приймають за гроші. Сім'я розраховує скільки їм треба для себе, скільки для "кормити худобу" - надлишок здають. Цьогоріч ціна досягала 2,9 грн за кг.Це майже втричі більше, аніж в минулому році.Так, чув про таких, хто насіяв 20 сот моркви - кропив її, бо чекав, що потім приїдуть її приймати. А коли приїхали, то ціна була надто смішною, щоб її здавати! Залишилася... кормив гусей , і гуси подохли, через те, що кропив...
Otto Kreer Опубліковано 16 Жовтня, 2013 в 06:22 #23 Опубліковано 16 Жовтня, 2013 в 06:22 я уже навіть був готовий їхати жити і працювати в село. "Эх вы! Жизни не нюхали?! А я цельное лето, цельное лето: утром покос, вечером надои, то корова опоросится, то куры понеслись… А тут вишня взошла! Свекла заколосилась!.. Пашешь, как трактор… А ежели дождь во время усушки, а?" Село це супер ! Особливо коли воно за 1 км від міста )
zaHARE Опубліковано 16 Жовтня, 2013 в 06:45 #24 Опубліковано 16 Жовтня, 2013 в 06:45 Наші аграрії розучились мислити,тому й працюють тяжко.В любому селі люди все роблять на хлопський розум,який вже в більшості деградований "совітськими" стандартами.Без образ,але то є факт. Наші селяни не хочуть вчитись новим-старим технологіям.Вони працюють навіть на власних господарствах по колгоспному.Я кілька років тому взнав про пермакультуру і Запа Хольцера.який зробив революцію в фермерстві.Він навіть іноді приїзджає в Україну.Ось кому цікаво докладніше:http://www.zerno-ua.com/?p=5508А ось кілька його цитат:– В Украине, – сказал мне Зепп Хольцер, – люди даже не задумываются о том, что можно вести хозяйство по-другому, что они могут жить иначе. У меня сложилось впечатление, что в СНГ стремятся повторить все ошибки Запада, это опасная тенденция. В больших хозяйствах, монокультурных, система построена так, что природе нанесен колоссальный вред, спровоцированы изменения климата из-за неправильного подхода. Но главное, что основная масса земледельцев живет в противостоянии, в противоборстве друг с другом, с природой. Выращивая монокультуру, они постоянно борются с природой, уничтожая ненужные им растения и насекомых, которые продуцируют мультипопуляцию из-за неправильного хозяйствования, а затем борются друг с другом, сбивая цену, уничтожая самих себя.– Переделать природу, вернув ей естественный облик, пожалуй, легче, чем переделать людей…– Я в одном большом хозяйстве, в тысячу гектаров, увидел, как кто-то украл часть забора, ограждающего фруктовый сад. Шесть тысяч деревьев погибли из-за потравы дичью. Кто-то заработал гроши, но погубил огромные невосполнимые ценности. Вся эта агрессия, кражи, постоянное противостояние преодолеваются только одним – люди должны уйти от «жизни друг против друга», они должны жить не «против», а «вместе». Земли, малопригодные для земледелия, там, где уже начинается эрозия, возникают овраги, нужно отдавать желающим строить экологические системы, воссоздавать первозданный облик природы, занимаясь при этом земледелием.«Думают, что в Евросоюзе все хорошо, это не так. Там все земли заэксплуатировали в усмерть. Греция – прекрасная страна – полностью банкрот. Португалия… Почти все страны отмирают. Посмотрите, как там хозяйствуют. То, что происходит у них сейчас, это не новость, это можно было предсказать несколько лет назад! У них очень сильная эксплуатация природы: химия, сильная механизация, крестьяне превращаются в раба на собственных землях. Что касается затрат, то они становятся все выше и выше. И это происходит в больших объемах по всему миру: выставляются на продажу целые деревни! В Испании, например, более 80% крестьянских хозяйств – банкроты! Вот так все это выглядит в Евросоюзе».«Сельскому хозяйству необходимо учиться - точно так же, как игре на музыкальном инструменте. И те, кто учатся сейчас, допускают меньше ошибок, чем те, кто двадцать лет занимался сельских хозяйством. У новых людей очень большие шансы, потому что они начинают с нуля, и они ничего не знают про то, как употреблять химию и так далее. И я уверен, что эти начинающие обходят тех, кто обрабатывает традиционным способом землю с химией - потому что они изначально учатся уважительно обращаться с живыми существами, с землей».Мабуть коли наше селянство повернеться до технологій предків і перестане безмежно бухати,тоді й буде у них прибуток,а у нації здоров'я.
Zheny@ Опубліковано 16 Жовтня, 2013 в 07:02 #25 Опубліковано 16 Жовтня, 2013 в 07:02 Вони працюють навіть на власних господарствах по колгоспному.Наші селяни не хочуть вчитись новим-старим технологіямНіколи не задумувався чому?А я задумався. Примітивний трактор вартує як однокімнатна квартира в місті. А щоб купити його в кредит - легше повіситися. (За кордоном немає кредитів під 150% річних). І техніка там вартує ЗНАЧНО дешевше. Тому їхні селяни можуть дозволити собі це. Наші ні.А ще - держава, яка наче та грудна жаба душить податками і не дає стати на ноги! Гнобить, як феодал-рабовласник нещасного селянина...
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.