Перейти до змісту

знову дощик, знову затопило Луцьк

Георгий

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

ну саме про це я і писав, що якби навіть система була ідеальночистою, то всерівно було б те, що було

• Відповідей 793
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

Люди, ну про що ви говорите? Люба система не пропустить через себе місячну норму води яка випала за 2 години!

а ніхто і не оспорює це!

Просто це як ванна. Тобто наповнювати вану з забитою каналізацією на 90% і на 70%. На 90% треба 20хв і 200л, а на 70% 40хв і 450л.

Тобто більше приймає каналізація, менший рівень води, менше в підвали затекло, на 5-10см нижчий рівень для машин, менша площа затоплення.... Мало?? Я думаю що комусь міліметрів не вистачило що залишитись сухим.

В ідеалі - приведення існуючої системи, до реально потрібної. Тобто розширення мережі/дубляж, яке ні місто, ні держава не потягне. Мало того, ми будемо дотягувати ще років 5-10 всі інженерку/соціалку/логістику да все кароче, і залишимся біля розбитого корита, а міняти прийдеться за власний рахунок!

Часи коли за все платила держава закінчилась 91р.

Опубліковано

Треба просто вулиці планувати та будувати з таким ухилом, щоб не справляється каналізація вода збігла по вулицях швидко.

Опубліковано
є навіть труби-тонелі в людський зріст, колектори, місця відстою.

Можно в приват, где именно такое находится? :)

Опубліковано

Це свідчить про дуже низький рівень підготовленості водіїв людей за кермом до дорожніх обставин, відмінних від повсякденних.

Цілком згідна. Тільки де тій підготовленості взятися, як не з досвідом.

Я потрапила у пастку якраз на стоянці біля "Гостинця" і всю ту картину з горе-людьми, що переходили дорогу теж знімав мій відеореєстратор, правда мені далеко було не смішно.

Був момент, що я вже хотіла вибігати за тим дідусем з парасолею, він реально міг захлинутися, благо хлопчина витягнув.

А видимість за склом була така, що того другого чоловіка, що течією понесло, я помітила лише вдома, переглядаючи запис. Зараз згадую і руки трясуться.

Вода прибувала надто швидко, я періодично під'їжджала ближче до Гостинця, поки місця не стало, а вода далі прибувала. Мене ще рятувала висока гума. Але сидіти і чекати, що це припиниться ставало нестерпно. Тоді я перегнала авто під сходи Гостинця і пішла в розвідку, виявилось, що на стоянці з боку Молоді не було води. Тоді я швиденько об'їхала навколо Гостинця і припаркувала авто у безпеці.

Та інші машини топились в мене на очах, одні здогадувались розвернутись і піднятись до Рацсу на підвищення, а інші тупо стояли. Я ніяк не розуміла, чому водій біля переходу не вивернув на стоянку, ще коли не був затоплений, у нього була можливість врятувати авто.

Опубліковано

Ще далеко ні, але буду, зуб даю! :_04:

ні-ні, хай всі зуби будуть на місці ))))

В даному випадку треба казати - "Так-так, нехай всі зуби будуть на місці!" ;)

Опубліковано

Ще далеко ні, але буду, зуб даю! :_04:

ні-ні, хай всі зуби будуть на місці ))))

В даному випадку треба казати - "Так-так, нехай всі зуби будуть на місці!" ;)

жара ...

Опубліковано

я вже писав, що точно в людський зріст був тонель на Грушевського. Його замінили на спряжку декількох каналів. сьогодні в діда розпитаю де ще є великі канали. Інженерну діяльність він закінчив на початку і в середині 90-х. Можливо їх теж уже позамінювали. Але догадуюсь, що треба шукати такі тонелі на берегах Стиря. ще знаю з дитинства крупний канал вздовж русла Сапалаївки по стороні статуправління. Зокрема памятаю гуляв зимою десь років 17 назад берегом біля колишнього деревообробного комбінату (де Сапалаївка робить зигзаг) і заглянув у паруючий колодязь без люка -- побачив доволі просторий "басейн" в якому кучно збилися від морозу дикі качки. Доречі поблизу того місця зимував лелека зимою 2007-2008.

x_93a3a301.jpg

ну але то каналізація...

Опубліковано

за ПУМом біля пішохідного містечка є якісь старі цегляні залишки, які могли бути колодцем. фото вдома лежить. підтвердженням реконстрункції може бути те, що біля моста-будинку статистики є декілька люків і велика бетонна площадка. можна буде якось розвідати.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...