MrVes Опубліковано 31 Липня, 2013 в 20:25 #376 Опубліковано 31 Липня, 2013 в 20:25 Шкода, що коли всі дружно постять вчорашні події, особливо в р-ні ЗАГСу, ніхто не побачив те, що можна ще якось виправити. День-два спеки і ялинки не стане. Приватники поблизу своїх офісів, кафе, магазинів сьогодні наводять лад. Дерево, яке росло роками, теж помітять, і вивезуть... Можливо комусь посильно посприяти, аби ялинку врятувати. Ви уявляєте ціну питання?
James Bond Опубліковано 31 Липня, 2013 в 20:36 #377 Опубліковано 31 Липня, 2013 в 20:36 р. Сапалаївка біля катка "Сніжна королева"
sweetlena Опубліковано 31 Липня, 2013 в 21:25 #378 Опубліковано 31 Липня, 2013 в 21:25 Шкода, що коли всі дружно постять вчорашні події, особливо в р-ні ЗАГСу, ніхто не побачив те, що можна ще якось виправити. День-два спеки і ялинки не стане. Приватники поблизу своїх офісів, кафе, магазинів сьогодні наводять лад. Дерево, яке росло роками, теж помітять, і вивезуть... Можливо комусь посильно посприяти, аби ялинку врятувати. Ви уявляєте ціну питання? Я уявляю ціну питання отаких "прикрас" міста. А ялинка...да ну її( Думала,відгукнуться люди, котрі в силі допомогти. А, до речі, ціна питання?
HWman Опубліковано 31 Липня, 2013 в 21:42 #379 Опубліковано 31 Липня, 2013 в 21:42 Це до чиновників треба звертатись, хочаа... толку від цього трішки більше аніж горохом об стіну.
Георгий Опубліковано 31 Липня, 2013 в 21:46 Автор #380 Опубліковано 31 Липня, 2013 в 21:46 хоча я думаю можна краном підняти-вирівняти та добряче присипати землею
laser Опубліковано 31 Липня, 2013 в 21:52 #381 Опубліковано 31 Липня, 2013 в 21:52 ливньовку доречі чистили за пару днів до потопу, правда не пам'ятаю де це бачив. взагалі кожне літо чистять, хоч і не дуже це в них виходить. часто обмежуються простим вийманням мулу за допомогою маленького тракторця з подвійним ковшем такого плану що не кажіть, але з вчорашнім дощем дощем ні один водостік не справився б. Шкода, що коли всі дружно постять вчорашні події, особливо в р-ні ЗАГСу, ніхто не побачив те, що можна ще якось виправити. День-два спеки і ялинки не стане. Приватники поблизу своїх офісів, кафе, магазинів сьогодні наводять лад. Дерево, яке росло роками, теж помітять, і вивезуть... Можливо комусь посильно посприяти, аби ялинку врятувати. Ви уявляєте ціну питання? Я уявляю ціну питання отаких "прикрас" міста. А ялинка...да ну її( Думала,відгукнуться люди, котрі в силі допомогти. А, до речі, ціна питання? оренда крана 150-250 грн/год. стільки ж буде напевно і оренда трактора, щоб викопати яму для дерева. якщо робитимуть нормальні люди, то справляться за хвилин 40, я так думаю. якшо брати комунальний транспорт і робочих, то можна обмежитись тільки витратами на пальне. блакитну ялинку тре спасати однозначно! вони занесені до червоної книги як дідусь перепливав дорогу…
Sniper Опубліковано 31 Липня, 2013 в 23:48 #382 Опубліковано 31 Липня, 2013 в 23:48 На мою особисту думку забиті канали водостоків є наслідком викоритання взимку КП Луцьккомунтранс відсіву для посипання доріг та пішоходних доріжок. Коли посипали піском він затримувався у відстійниках решту що потрапляла о труб змивалася далі, а відсів важчий замулює труби Не раз бачив по місту десь в травні-червні приблизно як люди в оранжевих жилетах і зі спецтехнікою чистили "лівньовки". Зараз вже не згадаю де саме, але було. Думаю отой відсів якраз в тому числі і вигрібали. ливньовку доречі чистили за пару днів до потопу, правда не пам'ятаю де це бачив. взагалі кожне літо чистять, хоч і не дуже це в них виходить. часто обмежуються простим вийманням мулу за допомогою маленького тракторця з подвійним ковшем такого плану що не кажіть, але з вчорашнім дощем дощем ні один колектор не справився б. ТА ЙОЛКИ ПАЛКИ!!!! Я пів ночі друкував цілий трактат про ручний грейфер на штанзі маніпулятора навішеного на Т-25 і ХТЗ-3510, а ви тут Америку відкрили. Я розумію, шо якшо мене ніхто за день не образить тут, то день втрачено марно, але я подробно описав ці засоби. Інша річ, що Ви, Dream мене відверто зневажаєте і показово не стали читати мій пост, хоча я написав там, те, що чув і бачив і поділився міркуваннями. І для решти нагадаю, що я писав про забудову в роки союзу! СРСР... доречі ще одне прозріння прийшло мені в голову сьогодні. Згадав курс гідравліки. так от припустимо маємо трубу з перерізом 1м.кв., замінюєм на 2 труби по 0,5м.кв. а тепер візьмем десятки тисяч капілярних трубок поперечний переріз яких в сумі дасть 1м.кв. Вловлюєте думку? Капіляри того ж перерізу в рази сповільнять потік. Тому краще 1 труба великого діаметру, ніж 2 в сумі як 1.! У нас якусь аферу зробили. Сьогодні в батька спитаав і він підтвердив, шо ливникові системи замінювались з 1 труби на 2-3 тоньших, зокрема на Грушевського була закладена труба 1м в діаметрі, залізобетонна. При реконструкції проспекту (зносили алею по середині) ливникова система зазнала пошкоджень і з часом дала провали грунту і асфальту. труб такого діаметру не знайшлося (ну це популярно було в союзі) і вложили декілька тонких, яких було навалом.
Basil Опубліковано 1 Серпня, 2013 в 04:13 #383 Опубліковано 1 Серпня, 2013 в 04:13 Думала,відгукнуться люди, котрі в силі допомогти. А, до речі, ціна питання?Даремна трата часу та ресурсів. У ялинки пошкоджена коренева система. І вона не прийметься повторно. Вони дуже вередливі в цьому питанні. ІМХО.
napalman Опубліковано 1 Серпня, 2013 в 05:25 #384 Опубліковано 1 Серпня, 2013 в 05:25 як дідусь перепливав дорогу…Всі ржуть з дідів як коні. Там реально вже біда починалась.
Lisovic Опубліковано 1 Серпня, 2013 в 05:34 #385 Опубліковано 1 Серпня, 2013 в 05:34 ливньовку доречі чистили за пару днів до потопу, правда не пам'ятаю де це бачив.Я спостерігав періодично в різних районах міста того тракторця з ковишиком, а в день ливню бачив як чистили ливньовку на пр. Волі каналопромивочною машиною.А взагалі я думаю що навіть в нормальному стані наша стокова каналізація не справилася б з такою кількістю опадів, але думаю наслідки все ж були б не такими сильними. Тут достатньо було глянути що стало з Сапалаївкою, наскільки рівень води там піднявся.
TreNeR Опубліковано 1 Серпня, 2013 в 05:42 #386 Опубліковано 1 Серпня, 2013 в 05:42 Ехо вчорашнього потопу. В парку біля 21-ї школи Ибо нехер было объезжать по парку. Как говорится - не зная броду не лезь в воду
Dream Опубліковано 1 Серпня, 2013 в 06:06 #387 Опубліковано 1 Серпня, 2013 в 06:06 Інша річ, що Ви, Dream мене відверто зневажаєте Ой! Затролив Снайпера, сам того не бажаючи.
Squaw Опубліковано 1 Серпня, 2013 в 07:55 #389 Опубліковано 1 Серпня, 2013 в 07:55 як дідусь перепливав дорогу…Всі ржуть з дідів як коні. Там реально вже біда починалась.Беда, настоящая беда, с нешуточными последствиями и даже жертвами просто в миллиметре от вас прошла, ребятки.Что-то мне жутковато от всеобщего лихого веселья и куража по поводу случившегося 30 июля. Я вижу, только МЧС-ники и другие, кто боролся со стихией, по-настоящему понимают весь масштаб.С таким отношением к действительности в следующий раз (не сомневаюсь, будет и следующий) может уже так не повезти.PS. Пишу вам из приморского города, где никому и в голову не пришло бы легкомысленно отнестись к разбушевавшейся воде.PPS. И целиком поддерживаю napalman: этот лошадиный ржач на фоне барахтающихся стариков производит гнетущее впечатление. Неужели у тех людей нет дедушек или отцов, чтобы то зрелище могло вызвать такую идиотскую радость?!
Songoku Опубліковано 1 Серпня, 2013 в 08:10 #390 Опубліковано 1 Серпня, 2013 в 08:10 Як можна вигрібти те, що вода протягнула на десятки та сотні метрів під землею? Це який вакуум треба створити. Не вакуум, просто ілососна машина. В нас лівньовки не чистились з часу їх інсталляції. Як вона досі функціонує??? А точно вона не функціонує, або функціонує на 10%. Чистка, "скільки достав", нічого не міняє. А "советськенаследіє" тіпа газіків і сучасне СНГ виробництво, не зробить роботу. Але весь світ старається брати німецьке обладнання. Наприклад Kroll. Я думаю, що інженери, заложили ливнівку міста, як мінімум з 300% запасом, навіть при штормах. Просто інженера б не повірили, що за більше ніж півстоліття, влада заб'є, і систему ні разу не почистять.
Sniper Опубліковано 1 Серпня, 2013 в 08:19 #391 Опубліковано 1 Серпня, 2013 в 08:19 ливньовку доречі чистили за пару днів до потопу, правда не пам'ятаю де це бачив.Я спостерігав періодично в різних районах міста того тракторця з ковишиком, а в день ливню бачив як чистили ливньовку на пр. Волі каналопромивочною машиною.А взагалі я думаю що навіть в нормальному стані наша стокова каналізація не справилася б з такою кількістю опадів, але думаю наслідки все ж були б не такими сильними. Тут достатньо було глянути що стало з Сапалаївкою, наскільки рівень води там піднявся.Ну, я ж кажу... це перший показник -- природнє джерело -- річка, якшо вона за лічені хвилини виходить з берегів більш як на метр, то ні на яку водостічну систему уже надіятись марно, бо це теж саме, що пропускати тонну води через лійку. Ну інша річ, що річка в місті і наповняється водою, що біжить по асфальту, тобто не поглинається грунтом, тому в містах річки під час дощу наповняються швидше і більше, але я ж наводив приклад як було в мене в селі. Зливи стали такими аномальними, що люди дивуються і підраховують збитки
Sniper Опубліковано 1 Серпня, 2013 в 08:38 #392 Опубліковано 1 Серпня, 2013 в 08:38 Як можна вигрібти те, що вода протягнула на десятки та сотні метрів під землею? Це який вакуум треба створити. Не вакуум, просто ілососна машина. В нас лівньовки не чистились з часу їх інсталляції. Як вона досі функціонує??? А точно вона не функціонує, або функціонує на 10%. Чистка, "скільки достав", нічого не міняє. А "советськенаследіє" тіпа газіків і сучасне СНГ виробництво, не зробить роботу. Але весь світ старається брати німецьке обладнання. Наприклад Kroll. Я думаю, що інженери, заложили ливнівку міста, як мінімум з 300% запасом, навіть при штормах. Просто інженера б не повірили, що за більше ніж півстоліття, влада заб'є, і систему ні разу не почистять. Ілососна машина -- це земснаряд, намиває пульпу, такий пристрій має мати всмоктуючу трубу великого діаметру і металевий наконечник, бо інакше -- забиття, ми особисто проводили досліди з визначення оптимального діаметру труби для намиву сапропелю вологістю 96%, найменший діаметр, при якому нормально біг сапропель -- 10см, майже не транспортувався -- 3-5см. ну це мається на увазі вимагалась конкретна не менша швидкість потоку. Краще канали чистити розмивним способом, тобто запускати сопло в канал і струменем розмивати забиття, одночасно відкачуючи струменеву воду на виході з колодязя, я так думаю... Інженери то заложили... запас не дозволяє, він є, але не 300%, І взагалі -- про які такі якісно виконані роботи можна говорити -- подивіться на дороги, те, що інженер вказав на папері і те, що в дійсності зроблено -- дуже відрізняється. Якщо виконавці знали, що закладений запас 300%, то 1000% що як мінімум одну лінію труб вони розтащили.
Songoku Опубліковано 1 Серпня, 2013 в 09:48 #393 Опубліковано 1 Серпня, 2013 в 09:48 Саме так півцистерни резервуар з водою, інша для відкачування.Вчора йшов по Кравчука, біля спорткомплексу. Решітка ливнівки лежить косо, одне ребро виламане, на дні пластикові пляшки, скляні, гілки, пакети, і взагалі чого там тільки немає. Мені от цікаво наскільки ефективно, ливнівка може протягнути через себе таке, навіть якщо шалений тиск води. Навіть в 2000-х мене вчили, як будівельника, мінімум подвійний (200%) запас закладати і це при сучасних розбовтаних стандартах, а тоді рахувалось все як має бути.Якщо виконавці знали, що закладений запас 300%, то 1000% що як мінімум одну лінію труб вони розтащили.Нє ну в 50/60-х за невиконання і тим більше кражу, нормоконтроль не дав би, там і за просто невиконання в термін - тюрма.
Irochka Опубліковано 1 Серпня, 2013 в 10:41 #394 Опубліковано 1 Серпня, 2013 в 10:41 асіліла всьо! нарікання на владу - як сутність більшості з нас. я ж, особисто, підтримую тих, хто вважає, що з таким потоком води навряд чи б ідеально справилася б якась система.... а ще озирніться навкруги - не бійтесь дати смачного запотиличника ідіотам, які викидають сміття у таку стокову систему... Особисто я - не побоялася підійти до машини, з вікна якої на моїх очах випала обгортка від морозива. заставила підняти. Просто почніть з себе, з тих, хто поруч і повірте, владі теж буде легше. Ви ж хочете, щоб вони вам спростили життя? А що для цього зробили ви?)))А загалом на фоні того, що це було справді моторошно, то відмітьте, з яким позитивом люди сприймали цю зливу)фоткались, плавали..... наш народ не втопиш! і це зовсім не того, що ми как...шкі))))усім гарного дня!
Songoku Опубліковано 1 Серпня, 2013 в 10:51 #395 Опубліковано 1 Серпня, 2013 в 10:51 Нову ми не побудуємо, бо це дорого.От і виходить, що треба використовувати на всі 100, те що маємо. А ми і того що маємо не цінуємо.2 IrochkaВ мене друзів мало, саме тому що я це розумію і стараюсь вплинути.Я бачу що в нас все дуже неефективно і скільки б я, як людина, не старався, це як капля в морі і що саме страшне, моря все більше і більше.
Forever Autumn Опубліковано 1 Серпня, 2013 в 11:08 #396 Опубліковано 1 Серпня, 2013 в 11:08 Люди, якщо у вас десь щось трапилось - дірка в асфальті чи ще якась фігня - маякуйте.
vetalforever Опубліковано 1 Серпня, 2013 в 11:14 #397 Опубліковано 1 Серпня, 2013 в 11:14 Власне.. соборності біля гостинця в дірочках, зсувах. (пивбаза, салон краси 13G, на дорозі біля с-ту "НАШ КРАЙ")
Songoku Опубліковано 1 Серпня, 2013 в 11:20 #398 Опубліковано 1 Серпня, 2013 в 11:20 Давайте краще де дірочок немає вказувати, так буде простіше
VeliXXX Опубліковано 1 Серпня, 2013 в 11:23 #399 Опубліковано 1 Серпня, 2013 в 11:23 як дідусь перепливав дорогу… Відео, можливо, вже й викликає посмішку, але тоді за таких умов... Не знаходжу цензурних слів, щоб охарактеризувати тих низькоморальних "спостерігачів" (бо слово "людей" якось не те). І неважливо, п'яна людина чи ні (це теж не факт!), а якби це був дідусь/батько когось з тих, хто, заховавшись під навісом, тішаться?! Єдине тільки - респект тому чоловіку у червоній футболці(щодо нього можна сказати - Людина, гідна поваги), що допоміг старшим людям перебратись, можливо нехай він проходив поруч, але ж не байдуже! А Земля — вона кругла, сьогодні допоміг ти - завтра допоможуть тробі...
Sniper Опубліковано 1 Серпня, 2013 в 11:28 #400 Опубліковано 1 Серпня, 2013 в 11:28 Нє ну в 50/60-х за невиконання і тим більше кражу, нормоконтроль не дав би, там і за просто невиконання в термін - тюрма.нє, ну не самі робочі, а ті, що вище стоять... Наприклад часто приходилось чути про будівництво РАЕС і карстові пустоти і скільки машин виїхало з рідким склом, а скільки приїхало на об"єкт))) .От доречі хотів написати... Ніхто краще не засмітить ливникові системи ніж ми самі. Завжди йду і бичок викидаю і задумусь про то, що з часом він потрапить в водосточні системи і засмітить її. І взагалі намагаюся окурки викидати в смітник, про інше сміття взагалі не говорю.Вчора на Клима Савура ішов і там по стороні Пакко майже з кожного двору від газороздатки і до Перемоги пожежні шланги на дорогу і відкачують воду. Текло в сторону перемоги, до найближчої решітки колодязя, це аж біля 5 школи, і водостік в принципі справлявся відмінно з чималим потоком, але зі всіх сторін рещітка була густо обліплена листям, догадуюсь, що левова частина листя потрапила в водостічну систему. У мене на 8-го Березня навколо гаража дерева і листя вкриває дах осінню товстим шаром, за зиму і осінь листочки склеюються між собою, підгнивають і утворюють суцільний килим, весною відриваю цілими пластами, щось подібне на кору дерев. уявляєте такі "тромби" в каналах? Пластикові пляшки -- це взагалі біда. мало того, що вони захаращують, так ще й винахідливі хулігани придумують різноманітні капості, наприклад кидають декілька обрізаних пляшок горлишком вниз в водостічні канали багатоповерхівок, в результаті на даху утворюється басейн і вода пичинає бігти підїздом.
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.