Перейти до змісту

Если шлем портит вашу прическу, или выглядит глупо, не носите его.

difoto

Рекомендовані повідомлення

Вова, краще пішоходів повільніше минати, 20+ в житловій забудові то троха задуже. А, ти ж запізнювався ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 189
  • Створено
  • Остання відповідь

Трохи несподівано, що ти, не знаючи ситуації, не маючи шолома та, вірогідно, досвіду, даєш поради.

Якби розповів, чому шолом тобі не потрібен, то така теорія була б тут доречною.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якби розповів, чому шолом тобі не потрібен, то така теорія була б тут доречною.

Я не казав що мені шолом не треба. Він мені треба, я це прекрасно розумію.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 9 місяців потому...

Расскажу я вам сказку, участником которой я стал ровно неделю назад в такое же солнечное субботнее утро.

Еду на работу. Обидно - просто еду, не прыгаю, на невысокой скорости (~20 км/ч).

Заезжаю на "бетонную дорогу". На ней пыль, камешки, неподсохшая после ночного дождика глина...

IMG20160416115609.jpg

Видите вот этот след внизу кадра? Это около метра безуспешного вгрызания в бетон переднего колеса с левым креном.

Знаете, что было дальше? Да ничего особенного - стандартный выход вперёд-вбок через руль.

Один маленький нюанс... Вон там практически в центре кадра - каменистый наплыв, а рядом с ним - край плиты-дороги. И именно туда, на этот уголок, я приземлился.

Как результат - офигительный удар рёбрами (до невозможности глубоко вздохнуть или кашлянуть), левой почкой, тазовой костью, кистью.

Но это тоже не особо страшно. Интересно другое.

В полёте вижу, что сейчас вгрызаться в бетон буду я, и инстинктивно отворачиваю голову, принимая удар того самого каменистого наплыва левым виском.

Конечно, езжу я в шлеме, даже на работу. Дурная привычка :)

Но благодаря ей, сегодня не овощ и не хладный труп.

Знаете последствия сильного удара под дых, в "солнышко"? Добавьте сюда нехилое сотрясение, если случалось пережить его... Ну так, для оценки состояния.

Удар был таким, что две минуты я не мог сфокусировать глаза. Не мог стоять. Не мог сидеть на корточках. Не мог нормально дышать. Не рискнул лечь, потому что чувствовал, что не встану. Уселся на задницу, но периодически вставал и ходил, чуть не падая. Опасался, что треснули челюсти - присутствовала характерная зубная боль... 

Немного отсиделся и побрёл на работу.

Отходняк там занял около часа. Более-менее стабилизировавшись с помощью кофе, поехал на "закатку" вокруг города. Три или четыре часа прогулки чуть попустили. По-прежнему не ложился, чтобы не отключиться. Вечером погнался на квест. Ложился спать под утро, опасаясь не собраться по просыпанию. Как-то обошлось. Убитый, отбитый, с сине-чёрно-жёлтым боком, прыгать больно - но живой. 

Короче. Катайте в шлеме. 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я б перевірився на струс.

Сам їжджу тільки в шлемі після того, як збив автомобіль.

Як видно з твого випадку, шлем потрібен раз, але цей раз може бути роковим!!!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

11 час назад, case_l сказал:

збив зі шоломом чи без? 

без, але вдарився обличчам, спасли окуляри, без них стесав би око. Тому без окулярів теж не їжджу.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Шолом рятував одного разу після невдалого приземлення. Було це два тижні тому. Результат - тріснутий шолом, але ціла голова. 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А мене як збила машина (був без шолома )- результат розбитий лоб  , з струсом мозку, зламаний палець, з коліном щось ( толком не перевіряли , воно потім вже конкретніше почало боліти), здертий ніс , місяць відлежувався  . Якби шолом голова ціла і може струсу не було б  . Свідки які бачили як я летів через руль на швидкості , головою в асвальт , казали це було страшно .

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Нажаль всі ці доводи ніщо проти пантовоі самовпевненості.

Нащасття я ніколи не перевіряв міцність голови іздячи без шолома, але вже не раз доводилося слухати "музику" хрустячого пінополістеролу замість глухого гупання черепноі коробки.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

У мене три страшні тріщини в старому шоломі свідчать про необхідність в нім їзди. На даний момент користуюся новИм; старий лежить на почесному місці як пам'ять.. Різні бували випадки, ожеледиця і притрушена інеєм дорога; пісок в місці різкого повороту вже й не рахується. Удари були такі, що в двох випадках із трьох голова дзвеніла кілька днів. А катати я намагаюсь максимально обережно.. Українець тому свідок. :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

On 24.04.2016 at 17:34, Miro сказано:

У мене три страшні тріщини в старому шоломі свідчать про необхідність в нім їзди. На даний момент користуюся новИм; старий лежить на почесному місці як пам'ять.. Різні бували випадки, ожеледиця і притрушена інеєм дорога; пісок в місці різкого повороту вже й не рахується. Удари були такі, що в двох випадках із трьох голова дзвеніла кілька днів. А катати я намагаюсь максимально обережно.. Українець тому свідок. :)

Ну обережно - це не значить нести вел в руках коли навкруги лиш торф та пісок :D 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

От на саме такому пісочку у кульчинському лісі я й отримав перелом мізинця, внаслідок невдалого падіння на швидкості. Голові також дісталось.. Тому з піском у мене особливі рахунки. Як і з льодом.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 2 місяця потому...

Завжди їжджу в шоломі, навіть на короткі дистанції і дарма кажуть що то є дурна звичка. Думати про свою безпеку то не дурість, а нормальна людська поведінка. 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 1 рік потому...

Велошлем, который погиб, защищая хозяина и спас ему жизнь.

Фото, облетевшее весь мир, как ответ на вопрос сомневающихся — нужно ли надевать велошлем.

Лайк если ты катаешь в шлеме! Репостим и поддерживаем безопасную езду на веле!

Світлина від Velorally.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 1 місяць потому...

Сегодня, 26 июня, в киевской больнице скончался велосипедист, разбившийся в ДТП в Подольском районе столицы.

Об этом сообщает Telegram-канал "Киев Оперативный".

Напомним, что ДТП произошло возле стадиона "Спартак" вечером 24 июня. Мужчина на велосипеде двигался в сторону Подола и на перекрестке с улицей Терехина его подрезал неизвестный автомобиль. Чтобы избежать столкновения, парень въехал в бордюр и упал. От удара об асфальт парень получил открытую черепно-мозговую травму и был госпитализирован. 

Автомобиль-виновник с места аварии скрылся.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...