Перейти до змісту

Картинки з уматними текстами

Plum

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
12 часов назад, Zheny@ сказал:

А чи є таке російське?   Впевнений, що і у білорусів є. Та, мабуть ,у всіх.

Є. Колись говорив з одним росіянином (досить давно, ще до цих подій), попросив його вимовити "паляниця". Результат зрозумілий. Але відразу ж спитав: чи він може сказати по моїй мові чи я чужинець (говорив російською, яку раніше вважав однією з рідних мов)? То той не задумуючись відповів, що мене легко розпізнати, бо я говорю не так як вони. Акцент. Вони по іншому кажуть букву г, вона в них ґ. І не на початку слова а у середині. Наприклад слово "согнуть. Часто замість о може бути а. А у інших місцевостях рейху навпаки о замість а. Правда чомусь мій акцент йому здався як у прибалтів.

Короче в них є свій шиболет.

• Відповідей 10,5 тис
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Топ авторів теми

Популярні пости

Ніколас

Опубліковано
21 хвилин тому, Electronshik сказано:

Вони по іншому кажуть букву г, вона в них ґ. І не на початку слова а у середині.

Вона в них якась більш дзвінкіша. І язик їх весь такий якийсь більш акцентований. Відразу чути, що москаль. Ну і в нас російська Києва, Харкова, Донецька, Херсона і Одеси відрізняється.

• +1 1
Опубліковано
48 хвилин тому, Electronshik сказано:

Є. Колись говорив з одним росіянином (досить давно, ще до цих подій), попросив його вимовити "паляниця". Результат зрозумілий. Але відразу ж спитав: чи він може сказати по моїй мові чи я чужинець (говорив російською, яку раніше вважав однією з рідних мов)? То той не задумуючись відповів, що мене легко розпізнати, бо я говорю не так як вони. Акцент. Вони по іншому кажуть букву г, вона в них ґ. І не на початку слова а у середині. Наприклад слово "согнуть. Часто замість о може бути а. А у інших місцевостях рейху навпаки о замість а. Правда чомусь мій акцент йому здався як у прибалтів.

Короче в них є свій шиболет.

Вони в певних регіонах "о"-кають в інших "а"-кають. 

і так, "ґ" таки в них не така. Отого глухого нашого "г" - немає. Це перший признак.  і "ш" вимовляють на різний манер.

• +1 1
Опубліковано

ТАСС.

Российская армия переходит ко второй фазе спецоперации.

Теперь взятие городов будет происходить в подмосковном парке "Патриот", потому что с украинскими городами почему-то ничего не выходит.

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти

• Створити...