yu2007 Опубліковано 15 Грудня, 2020 в 13:31 #1226 Опубліковано 15 Грудня, 2020 в 13:31 33 minutes ago, vampirich said: комісія за переказ і комісія за використання кредитних коштів - різні речі. при олх доставці кошти списуються не як купівля товару в магазині абощо, а як переказ з карти на карту Про комісію за кредитні кошти в них є окрема інформація. Про списання теж зрозуміло. Але вони пишуть, що коли натискаєш "купити через ОЛХ доставку", то гроші не списуються, а блокуються (до моменту завершення угоди). Раз гроші блокуються, то чому знімається комісія, яку вони зараз повертають в рамках акції? Переказу ж ще не відбулося?
yu2007 Опубліковано 15 Грудня, 2020 в 13:43 #1227 Опубліковано 15 Грудня, 2020 в 13:43 (змінено) Сама угода відбувається так: Покупець натискає в оголошенні «Купити з доставкою» та вказує куди йому потрібно відправити товар (номер відділення «Нова пошта» та ПІБ одержувача), оплачує вартість товару та доставку до себе — ця сума резервується на банківській картці покупця (детальніше Як купити товар з послугою OLX Доставка?); Продавець підтверджує продаж товару та відправляє його по сформованій в профілі OLX накладній (її номер і статус угоди доступний і для покупця в профілі OLX, на вкладці «OLX Доставка»)(детальніше про цей крок в Як підтвердити продаж з OLX Доставка?); Покупець приходить до відділення «Нова пошта», оглядає товар і забирає його — тільки в цьому випадку продавцеві автоматично відправляється вартість товару (яку ми зарезервували на картці покупця в п.1). Якщо покупця не влаштовує товар — він може від нього відмовитися і йому на картку знову ж автоматично повернеться вся вартість товару (без вартості доставки, оскільки товар вже приїхав до покупця). Якщо покупець відмовляється від отримання товару — він поїде назад до продавця безкоштовно. оплачує вартість товару та доставку до себе — ця сума резервується на банківській картці покупця - це як зрозуміти? І вартість товару, і вартість доставки? Чи лише доставка? тільки в цьому випадку продавцеві автоматично відправляється вартість товару (яку ми зарезервували на картці покупця Змінено 15 Грудня, 2020 в 13:45 користувачем yu2007
flashmax Опубліковано 15 Грудня, 2020 в 19:37 #1228 Опубліковано 15 Грудня, 2020 в 19:37 Користувався ОЛХ доставкою не раз. Розказую. Ви відразу платите за \товар\доставку\1% від вартості товару + 5 грн UApay\0,5% але не менше 5 грн Приват\ Якщо продавець відмовить - комісія не повернеться. Якщо самі відмовитесь від товару - то повернеться тільки сума за товар Кошти відразу знімаються і резервуються у конторі UApay (яка вроді як має рос корні) Якщо для покупки, ви використали кредитні кошти - це ваші проблеми, банк свою послугу надав. Деякі хитрі або нерозумні продавці, занижують вагу товару, в такому випадку вам доведеться доплатити у відділенні за доставку. Перш ніж плювати на олх доставку або НП - потрібно вивчити правила. Олх доставка реально корисна річ. Дуже легко відсіяти кидал, які "не можуть" відправити через неї, так як "не мають карти" або "не розуміються як неї користуватись" 3 3
MANJAK11 Опубліковано 15 Грудня, 2020 в 19:49 #1229 Опубліковано 15 Грудня, 2020 в 19:49 на олх купую ВИКЛЮЧНО олх доставкою 1
yu2007 Опубліковано 16 Грудня, 2020 в 02:10 #1230 Опубліковано 16 Грудня, 2020 в 02:10 6 hours ago, flashmax said: резервуються у конторі UApay значить ОЛХ бреше, коли пише Quote ця сума резервується на банківській картці покупця
flashmax Опубліковано 16 Грудня, 2020 в 02:35 #1231 Опубліковано 16 Грудня, 2020 в 02:35 23 хвилин тому, yu2007 сказано: значить ОЛХ бреше, коли пише Виходить що так. Яким чином можна заморозити кошти на картці покупці ? такої опції у банку немає, наскільки я знаю. 1
Bliksss Опубліковано 16 Грудня, 2020 в 07:38 #1232 Опубліковано 16 Грудня, 2020 в 07:38 4 годин тому, flashmax сказано: такої опції у банку немає, наскільки я знаю. значить - погано знаєш... саме для того щоб люди не платили зайвий раз комісію - є така послуга і сума блокується саме на карті. Наприклад, брав за кордоном в прокаті авто - заблокували 100+ у.о. застава за можливі збитки. Здавав назад - гроші розблокували. 1
flashmax Опубліковано 16 Грудня, 2020 в 19:30 #1233 Опубліковано 16 Грудня, 2020 в 19:30 11 годин тому, Bliksss сказано: значить - погано знаєш... саме для того щоб люди не платили зайвий раз комісію - є така послуга і сума блокується саме на карті. Наприклад, брав за кордоном в прокаті авто - заблокували 100+ у.о. застава за можливі збитки. Здавав назад - гроші розблокували. карта була українська ?
Bliksss Опубліковано 16 Грудня, 2020 в 19:32 #1234 Опубліковано 16 Грудня, 2020 в 19:32 (змінено) 3 хвилин тому, flashmax сказано: карта була українська ? звісно, ще й було кілька років тому...це - базові можливості Visa/MC байдуже яким банком емітовані. Змінено 16 Грудня, 2020 в 19:35 користувачем Bliksss
rrid Опубліковано 17 Грудня, 2020 в 08:38 #1235 Опубліковано 17 Грудня, 2020 в 08:38 On 16.12.2020 at 09:38, Bliksss сказано: значить - погано знаєш... саме для того щоб люди не платили зайвий раз комісію - є така послуга і сума блокується саме на карті. в цієї "послуги" - інша економічна природа (сутність) - кошти на карті блокує продавець послуги. в ситуації з НП і олкс-доставкою - це не підходить, тому використовується зовсім інша схема, де є ще інша сторона - гарант, який забирає гроші з карти покупця і тримає їх в себе поки покупець не підтвердить (забере) покупку або поки не відмовиться від товару
Bliksss Опубліковано 17 Грудня, 2020 в 08:43 #1236 Опубліковано 17 Грудня, 2020 в 08:43 3 хвилин тому, rrid сказано: в ситуації з НП і олкс-доставкою - це не підходить, тому використовується зовсім інша схема, де є ще інша сторона - гарант, який забирає гроші з карти покупця і тримає їх в себе поки покупець не підтвердить (забере) покупку або поки не відмовиться від товару у випадку якщо є посередник, тоді в будь-якому випадку людина втратить % за послуги гаранта, фактично - він свої послуги надав ))
rrid Опубліковано 17 Грудня, 2020 в 08:48 #1237 Опубліковано 17 Грудня, 2020 в 08:48 так і є, я вже двічі заплатив комісію посереднику за неотримані посилки, і не шкодую про це...
ursa Опубліковано 30 Грудня, 2020 в 22:43 #1238 Опубліковано 30 Грудня, 2020 в 22:43 В 04.12.2020 в 08:21, bormotuha сказал: Дивно, зазвичай посилку шукають по номеру накладній, а не по імені. Спочатку завжди я сканую свій штрих-код з додатку, в такому випадку документи не вимагають, лише, коли ви відправляли наложеним платежем і вам повертають гроші. Колись одна ненормальна не віддала мені гроші за наложку по посвідченню водія, мусив йти за паспортом. Для таких "нормальных" с правами и прочей фигнёй а ля "я-прокурор_ты_гавно_я_всегда_так_забираю_ща_на_гарячку_пазваню_ты_тут_работать_не_будешь" в СМС-оповещениях про ГП специально пишется - нужен паспорт. 1
ursa Опубліковано 30 Грудня, 2020 в 22:45 #1239 Опубліковано 30 Грудня, 2020 в 22:45 В 04.12.2020 в 20:03, kuper11 сказал: також, забираю у відділенні 8. Кажіть номер телефону.... ось вам 3 відправлення.... кажу, - "а мені ще б гроші за наложку отримати", е ні, траба пачпорт... а для посилок - кажіть номер. от сук... А если почитать условия выдачи денег на сайте - таких вопросов, проблем и недовольства не возникало бы.
ursa Опубліковано 30 Грудня, 2020 в 22:48 #1240 Опубліковано 30 Грудня, 2020 в 22:48 В 14.12.2020 в 12:18, westboiuu сказал: нова пошта знову порадувала відправляли мені в суботу з столиці телевізор 55 дюймів через олх доставку вага 12кг ясєн куй вони обємну влупили 48кг відмовили в олх доставці Ну и в чём тут проблема? Не вышло наебать ОЛХ-доставку? На сайте у них чётко прописано про ограничения по объёмному или фактическому весу, плюс по длине стороны. Но о чём это я - кто ж читать любит Многабукафф, нах! 1
westboiuu Опубліковано 31 Грудня, 2020 в 08:47 #1241 Опубліковано 31 Грудня, 2020 в 08:47 9 годин тому, ursa сказано: Ну и в чём тут проблема? Не вышло наебать ОЛХ-доставку? На сайте у них чётко прописано про ограничения по объёмному или фактическому весу, плюс по длине стороны. Но о чём это я - кто ж читать любит Многабукафф, нах! мені пох було чим відправлять і в скількі це стане тількі не на кончане 1 відділення скаррга на те як вони працюють (читайте уважно)
Zheny@ Опубліковано 31 Грудня, 2020 в 09:35 #1242 Опубліковано 31 Грудня, 2020 в 09:35 1 відділення це приклад того, як НЕ має працювати пошта. Совок совком. 1
ursa Опубліковано 31 Грудня, 2020 в 18:27 #1243 Опубліковано 31 Грудня, 2020 в 18:27 9 часов назад, westboiuu сказал: скаррга на те як вони працюють (читайте уважно) 8 часов назад, Zheny@ сказал: 1 відділення це приклад того, як НЕ має працювати пошта. Совок совком. Тут согласен.
Saddy Опубліковано 9 Серпня, 2021 в 17:26 #1244 Опубліковано 9 Серпня, 2021 в 17:26 (змінено) Не скарга, а скоріше потреба роз'яснення. Мав на продаж монітор (17", квадрат, старенький самсунг). Подзвонив до мене хлопчина з Львівського села, виторгував ще 50 грн. Я попросив невеликий завдаток на пересилку, він же скинув всю суму за монітор на карту. Більше тижня він монітор не забирав, я до нього набрав - він каже "все ок, в нас була злива, на відділенні не було світла, я ж кошти скинув, так що не парся". Вчора був останній день безкоштовного зберігання, сьогодні ближче до обіду приходить мені сповіщення в додатку - ваша посилка була утилізована. Телефоную на гарячу лінію, сказали що розберуться, це якась помилка і утилізуватися вона повинна була не раніше як через місяць, і протягом доби зі мною зв'яжуться. Телефоную до покупця - він каже хз, монітор перевірив, забрав, все ок, але переслав в Київ товаришу, каже може це якась помилка на пошті. Дивлюся в додаток - дійсно посилка має інший номер та їде в Київ. WTF???? Що це за мутка??? Чи це перекуп просто? Але що за фігня з утилізацією??? Змінено 9 Серпня, 2021 в 17:27 користувачем Saddy
Zheny@ Опубліковано 9 Серпня, 2021 в 19:09 #1245 Опубліковано 9 Серпня, 2021 в 19:09 1 година тому, Saddy сказано: Але що за фігня з утилізацією??? не забрали - роздерибанили @ursa в допомогу.
pasha1207 Опубліковано 27 Вересня, 2021 в 11:16 #1247 Опубліковано 27 Вересня, 2021 в 11:16 В 09.08.2021 в 20:26, Saddy сказал: Не скарга, а скоріше потреба роз'яснення. Мав на продаж монітор (17", квадрат, старенький самсунг). Подзвонив до мене хлопчина з Львівського села, виторгував ще 50 грн. Я попросив невеликий завдаток на пересилку, він же скинув всю суму за монітор на карту. Більше тижня він монітор не забирав, я до нього набрав - він каже "все ок, в нас була злива, на відділенні не було світла, я ж кошти скинув, так що не парся". Вчора був останній день безкоштовного зберігання, сьогодні ближче до обіду приходить мені сповіщення в додатку - ваша посилка була утилізована. Телефоную на гарячу лінію, сказали що розберуться, це якась помилка і утилізуватися вона повинна була не раніше як через місяць, і протягом доби зі мною зв'яжуться. Телефоную до покупця - він каже хз, монітор перевірив, забрав, все ок, але переслав в Київ товаришу, каже може це якась помилка на пошті. Дивлюся в додаток - дійсно посилка має інший номер та їде в Київ. WTF???? Що це за мутка??? Чи це перекуп просто? Але що за фігня з утилізацією??? Швидше перепродаж, або допомога знайомому. Утилізувати можуть тільки після спору що товар пошкоджено, і від нього відмовились і відправник і отримувач . Колись теж монік відправляв, заплатив за упаковку і коробку, приїхав монітор отримувачу з царапинами на матриці. він відмовився, я теж. За 30-40 днів повернули мені кошти, монітор пішов на утилізацію. Цікаво тільки де вони збувають такий товар.
Zheny@ Опубліковано 28 Вересня, 2021 в 09:57 #1248 Опубліковано 28 Вересня, 2021 в 09:57 22 годин тому, pasha1207 сказано: Швидше перепродаж, або допомога знайомому. Утилізувати можуть тільки після спору що товар пошкоджено, і від нього відмовились і відправник і отримувач . Колись теж монік відправляв, заплатив за упаковку і коробку, приїхав монітор отримувачу з царапинами на матриці. він відмовився, я теж. За 30-40 днів повернули мені кошти, монітор пішов на утилізацію. Цікаво тільки де вони збувають такий товар. Викупляють за безцінь і продають на ОЛХ, через ОЛХ доставку
Bliksss Опубліковано 26 Липня, 2022 в 11:02 #1250 Опубліковано 26 Липня, 2022 в 11:02 (змінено) Недавно - замовив доставку у поштомат (документи), відправили, але вказали не той номер телефону, мій номер - але не той який вказаний в додатку. Написав в підтримку, відповіли - змінити номер може тільки відправник, нічим не допоможемо (без варіантів), така можливість у відправника відсутня (без подробиць). Думав перевстановити додаток і вказати інший номер телефону, отримати документи і знову перевстановити додаток. Все простіше, вийшов з додатку, залогінився з іншим номером - отримав відправлення, і повторив операцію - повернувши попередній номер телефону. Служба підтримки - не знає про функціонал їхнього додатку? Змінено 26 Липня, 2022 в 11:03 користувачем Bliksss 1
Рекомендовані повідомлення
Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь
Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити обліковий запис
Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!
Реєстрація нового користувачаУвійти
Вже є акаунт? Увійти до системи.
Увійти