Перейти до змісту

Як найефективніше добути електричний струм

HWman

173 користувача проголосувало

Ви не маєте дозволу голосувати в цьому опитуванні або переглядати його результати. Будь ласка, войдите або зареєструйтесь для можливості голосування у цьому опитуванні.

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Любят на Хабре солнечную энергетику: вот Гугл строит солнечные электростанции (1 2 3 4 5 6), вот Германия однажды генерировала треть текущего энергопотребления на солнечных электростанциях…

Комментарии делятся на 2 категории: «Вот молодцы, а мы только нефть жгем» и "EROEI! Производство солнечных батарей требует больше энергии чем они производят!".

http://habrahabr.ru/post/158875/

• Відповідей 157
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

Не знаю скільки там виходить $ кіловат година за сонячне світло але фішка у тому щоб стати енергонезалежним...

Не знаю як у вас у мене перебої зі світлом нормальне явище.

Наразі за мету поставив собі зробити таку собі зелену розетку від якої буду живити ноутбук і 2-х ватну світлодіодну стрічку яку буду використовувати у якості освітлення...

Шо із цього вийде буду потихеньку відписуватись сюди, просто на це треба час і гроші, першого пре-достатньо другого як завжди.

• 3 тижня потому...
  • 1 місяць потому...
Опубліковано

Ага, для того, щоб завести автомобіль, не треба пару кіловат/годин, вистачить і десяток другий вт/год , головне аби дж. живлення могло забезпечити великий струм віддачі.

Ось надибав про те як закордоном живуть:

http://www.youtube.com/watch?v=2kloJ7HAu28

Нам до такого ще пів століття як мінімум...

• 1 місяць потому...
Опубліковано

Багато читати і я в тому майже нічого не тямлю. Поясню свою ідею на пальцях.

Як гадаєте: якщо взяти динамо (таке як ставиться на велосипеди для фари) і підєднати його до мотор-колеса. Власне схема приблизно така: колесо крутиться і відповідно крутить динамо, динамо в свою чергу передає енергію на мотор колесо ну і відповідно мотор-колесо їде. :0051:

Але перед тим треба буде декілька раз педалями крутнути :_07: В теорії виходить не вичерпне джерело енергії.

Або по тому ж принципу з магнітами погратися, так як на відео десь на перших сторінках теми.

Опубліковано

Як гадаєте: якщо взяти динамо (таке як ставиться на велосипеди для фари) і підєднати його до мотор-колеса. Власне схема приблизно така: колесо крутиться і відповідно крутить динамо, динамо в свою чергу передає енергію на мотор колесо ну і відповідно мотор-колесо їде.

Вашу ідею ще надцять років назад перевірили і спростували. Є ще таке поняття як сила тертя, яка портить всю маліну...

Опубліковано

Зупиниться через деякий час, перевірено. Я теж колись так думав. Фізика каже, що це все єрись і навіть не смій думати про таке... Але ж так хочеться :_39:

• 3 тижня потому...
Опубліковано

Отакий от еко будиночок будується:

13b2f87464bd12b05487ac051fa83a3a.jpg

da9db8f15a55d630a7529f817b76b456.jpg

abfd03836b6828c0d7e704abaab6ea65.jpg

http://goo.gl/maps/h1KJ2

Судячи по розмірах це 200 ватні панелі, тобто 12 кВт за день як льоду видають, у сонячний звісно, і вітрячок на 5 кВт точно...

Дуже непогано як для нашої місцини...

• 4 тижня потому...
Опубліковано

щось я не зрозумів що він економить? лада і так бере 5-6 літрів..( дивлячись який мотор звичайно)

76-й заливає.

відїздила вже ця аццка лада своє, розвалена ржавіє на штрафці, що на вул. ківерцівській

а чого на штрафці? це якось звязвно?
  • 2 місяця потому...
Опубліковано

Цікаво цікаво, я думав що це актуально лише для володарів власних будинків, а тут квартира у багатоповерхівці...

Опубліковано

Не думаю, що сонячна енергія буде актуальна у нас в даний момент. Не ті ціни і не так влада, щоб ставити такі батереї на будинки!

Опубліковано

4 грн за кіловат-годину це мало?

Ось попалась стаття під руку, там дещо змінилось з 12 року але суть залишається та ж

http://texty.org.ua/pg/article/newsmaker/read/41897/Sonce_proty_Gazpromu_Nejmovirno_Urad_vyrishyv_doplachuvaty

Опубліковано

4 грн за кіловат-годину це мало?

не кіловат/годину, а кіловат!

Хочуть купувати у населення 1Квт/год по 3.15грн, а продають нам по 0.37грн.

Може запустити генератор по колу?!

Опубліковано

Взагалі ідеальним варіантом було б використання Обленерго як великої АКБ тобто є сонце - скидаєш енергію в мережу енергетиків, пропало/ ніч настала - забираєш її звідти назад, а в кінці місяця/року взаєморозрахунок.

Наразі є так звані Грід інвертори, які дають змогу обійтись взагалі без акумуляторів:

Якщо я все вірно зрозумів то, купуєте/робите панелі приєднуєте до цього інвертора і або перестаєте платити за ел. енергію... ну це звучить доволі гучно, але рахунки точно поменшають, і не треба заморочуватись із дорогими акумуляторами, правда основна фішка - автономія, втрачається.

Ось наприклад силка на набір 230 ват типу зроби сам виходить майже 6 грн ват + силікон, скло і алюмінієвий профіль і купа свого вільного часу

Думаємо...

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...