Перейти до змісту

Як найефективніше добути електричний струм

HWman

173 користувача проголосувало

Ви не маєте дозволу голосувати в цьому опитуванні або переглядати його результати. Будь ласка, войдите або зареєструйтесь для можливості голосування у цьому опитуванні.

Рекомендовані повідомлення

Любят на Хабре солнечную энергетику: вот Гугл строит солнечные электростанции (1 2 3 4 5 6), вот Германия однажды генерировала треть текущего энергопотребления на солнечных электростанциях…

Комментарии делятся на 2 категории: «Вот молодцы, а мы только нефть жгем» и "EROEI! Производство солнечных батарей требует больше энергии чем они производят!".

http://habrahabr.ru/post/158875/

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 157
  • Створено
  • Остання відповідь

Не знаю скільки там виходить $ кіловат година за сонячне світло але фішка у тому щоб стати енергонезалежним...

Не знаю як у вас у мене перебої зі світлом нормальне явище.

Наразі за мету поставив собі зробити таку собі зелену розетку від якої буду живити ноутбук і 2-х ватну світлодіодну стрічку яку буду використовувати у якості освітлення...

Шо із цього вийде буду потихеньку відписуватись сюди, просто на це треба час і гроші, першого пре-достатньо другого як завжди.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

http://www.avtonom.com.ua/market/elektrogeneration/solar-panels/solnechnaya_batareya_acs-10d_altek_alista/

Хм... доставка новою поштою вартість приблизно 15-30 грн.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 3 тижня потому...

Я все правильно зрозумів?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 1 місяць потому...

Ага, для того, щоб завести автомобіль, не треба пару кіловат/годин, вистачить і десяток другий вт/год , головне аби дж. живлення могло забезпечити великий струм віддачі.

Ось надибав про те як закордоном живуть:

http://www.youtube.com/watch?v=2kloJ7HAu28

Нам до такого ще пів століття як мінімум...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 1 місяць потому...

Багато читати і я в тому майже нічого не тямлю. Поясню свою ідею на пальцях.

Як гадаєте: якщо взяти динамо (таке як ставиться на велосипеди для фари) і підєднати його до мотор-колеса. Власне схема приблизно така: колесо крутиться і відповідно крутить динамо, динамо в свою чергу передає енергію на мотор колесо ну і відповідно мотор-колесо їде. :0051:

Але перед тим треба буде декілька раз педалями крутнути :_07: В теорії виходить не вичерпне джерело енергії.

Або по тому ж принципу з магнітами погратися, так як на відео десь на перших сторінках теми.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

іще один підручники фізики в школі скурив

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

іще один підручники фізики в школі скурив

Якщо це про мене, то фізику мені в школі не викладали, просто так сталося

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Як гадаєте: якщо взяти динамо (таке як ставиться на велосипеди для фари) і підєднати його до мотор-колеса. Власне схема приблизно така: колесо крутиться і відповідно крутить динамо, динамо в свою чергу передає енергію на мотор колесо ну і відповідно мотор-колесо їде.

Вашу ідею ще надцять років назад перевірили і спростували. Є ще таке поняття як сила тертя, яка портить всю маліну...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Coding, Дякую, тепер буду знати

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Зупиниться через деякий час, перевірено. Я теж колись так думав. Фізика каже, що це все єрись і навіть не смій думати про таке... Але ж так хочеться :_39:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 3 тижня потому...

Отакий от еко будиночок будується:

13b2f87464bd12b05487ac051fa83a3a.jpg

da9db8f15a55d630a7529f817b76b456.jpg

abfd03836b6828c0d7e704abaab6ea65.jpg

http://goo.gl/maps/h1KJ2

Судячи по розмірах це 200 ватні панелі, тобто 12 кВт за день як льоду видають, у сонячний звісно, і вітрячок на 5 кВт точно...

Дуже непогано як для нашої місцини...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 4 тижня потому...

Для таксі така система це просто подарунок...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

...відїздила вже ця аццка лада своє, розвалена ржавіє на штрафці, що на вул. ківерцівській

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

щось я не зрозумів що він економить? лада і так бере 5-6 літрів..( дивлячись який мотор звичайно)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

щось я не зрозумів що він економить? лада і так бере 5-6 літрів..( дивлячись який мотор звичайно)

76-й заливає.

відїздила вже ця аццка лада своє, розвалена ржавіє на штрафці, що на вул. ківерцівській

а чого на штрафці? це якось звязвно?
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 2 місяця потому...

Цікаво цікаво, я думав що це актуально лише для володарів власних будинків, а тут квартира у багатоповерхівці...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Не думаю, що сонячна енергія буде актуальна у нас в даний момент. Не ті ціни і не так влада, щоб ставити такі батереї на будинки!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

4 грн за кіловат-годину це мало?

Ось попалась стаття під руку, там дещо змінилось з 12 року але суть залишається та ж

http://texty.org.ua/pg/article/newsmaker/read/41897/Sonce_proty_Gazpromu_Nejmovirno_Urad_vyrishyv_doplachuvaty

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

4 грн за кіловат-годину це мало?

не кіловат/годину, а кіловат!

Хочуть купувати у населення 1Квт/год по 3.15грн, а продають нам по 0.37грн.

Може запустити генератор по колу?!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Взагалі ідеальним варіантом було б використання Обленерго як великої АКБ тобто є сонце - скидаєш енергію в мережу енергетиків, пропало/ ніч настала - забираєш її звідти назад, а в кінці місяця/року взаєморозрахунок.

Наразі є так звані Грід інвертори, які дають змогу обійтись взагалі без акумуляторів:

Якщо я все вірно зрозумів то, купуєте/робите панелі приєднуєте до цього інвертора і або перестаєте платити за ел. енергію... ну це звучить доволі гучно, але рахунки точно поменшають, і не треба заморочуватись із дорогими акумуляторами, правда основна фішка - автономія, втрачається.

Ось наприклад силка на набір 230 ват типу зроби сам виходить майже 6 грн ват + силікон, скло і алюмінієвий профіль і купа свого вільного часу

Думаємо...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...