Перейти до змісту

Скільки коштує побудувати невеликий простий будинок?

bytheway

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

А як на рахунок теплопровідності? Більшість пише що газоблок, навіть 375 потрібно утепляти, оскільки тепловтрати ідуть і через вікна, двері і через перегородки, кладку....

• Відповідей 162
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

А як на рахунок теплопровідності? Більшість пише що газоблок, навіть 375 потрібно утепляти, оскільки тепловтрати ідуть і через вікна, двері і через перегородки, кладку....

в мене зовнішня стіна з білоруських блоків товщиною 200 мм обкладена лицювальною цеглою, а в продуху закачано піноізол. За рік я вкладаюся по газу в 2300 кубів. площа 147 кв.м. в приміщенні температура 20 градусів. Зараз при температурі на вулиці 0.... +5, я опалення не включаю! Для підтримки тепла пропалюю каміном і хватає. Так триває вже 3 роки.

Дійсно все тепло тікає через вікна і двері.

• 2 місяця потому...
Опубліковано

Шановні досвідчені люди!

Маємо бюджет 50 т.

1. Хочемо будинок. Простий.

Під ключ (хоча б частину чистову на 3 кімн. щоб жити).

Якщо звертатись до фірм - реально вкластись?

Проект можу отримати любий. Ділянка 12 сот. в Боратині на полі :).

2. Чи варто купити коробку тисяч за 30 а за 20 реально дотягнути?

Опубліковано

Шановні досвідчені люди!

Маємо бюджет 50 т.

1. Хочемо будинок. Простий.

Під ключ (хоча б частину чистову на 3 кімн. щоб жити).

Якщо звертатись до фірм - реально вкластись?

Проект можу отримати любий. Ділянка 12 сот. в Боратині на полі :).

2. Чи варто купити коробку тисяч за 30 а за 20 реально дотягнути?

1. якщо звертатись до фірм - 100% вийде дорожче, ніж найняти бригаду. Хоча фірма нестиме відповідальність за будівництво, якщо грамотно укладете договір.

2. купляєте кота в мішку, оскільки невідомо які фундаменти і наскільки якісно зроблена коробка, особливо якщо стіни заштукатурені/ зашиті. Ну і коробка - це по витратах 25% від вартості повноцінного будинку

3. потрібно враховувати витрати на проведення усіх комунікацій (світла, газу, води, каналізації) для кожного участка вони будуть різними

Опубліковано

Дякую! З кожною Вашою фразою тверезію!

Я розумію що фірма це дорожче. в мене така ситуація що треба відповідальність перекладати,

бо буду займатись цим сама. Чоловік не має часу і пропонує купити старий будинок.

На мою думку - ліпше новий і потроху чим хронічні переробки в старому.

Нам місяці за 3-4-5 треба в"їхати.

То як я розумію фірма за 50т не побудує?

Опубліковано

побудує, але питання що))

шукайте нормального "прораба", складно але буває...

Опубліковано

Маємо бюджет 50 т.

50 т. чего? Если гривен то не построите 100%, если долларов то элементарно построите домик для примера мансарду 10 на 9 это с внутрянкой, материал газоблок, если конечно не шиковать и еще останется немного на мебель. Надо строить самому только самому т.е. строители пусть строят, а вы на контроле, вы даже не представляете как это интересно )) загоритесь так стройкой что не оттянешь потом )) будете вечерами только и думать что и как сделать.

Опубліковано

Поняття будинок простий - дуже неконкретне, як і 3 кімнати у ньому.

Одна справа 80 квадратів гнати, зовсім інша - 250

Одне діло проста прямокутна коробка, друге - мансарди, навіси, 1.5-2-3 поверхи.

Хід думок я думаю вловили..

Вимоги більш конкретні ставте, і тоді можна прицінюватися до бюджету

Опубліковано

побудує, але питання що))

шукайте нормального "прораба", складно але буває...

:_07: :_07: :_07:

Дякую!

Може зрекомендуєте кого?

А прораби - це формат людей які підписють угоди?

Опубліковано
Може зрекомендуєте кого?

Ні, а то потім буду крайній))

У мене це була людина, яка за все відповідала, але отримувала нормальну зп.

В нього голова боліла за підрядчиків, за рівень цін, за брак, тощо...

Опубліковано

Маємо бюджет 50 т.

50 т. чего? Если гривен то не построите 100%, если долларов то элементарно построите домик для примера мансарду 10 на 9 это с внутрянкой, материал газоблок, если конечно не шиковать и еще останется немного на мебель. Надо строить самому только самому т.е. строители пусть строят, а вы на контроле, вы даже не представляете как это интересно )) загоритесь так стройкой что не оттянешь потом )) будете вечерами только и думать что и как сделать.

Дякую 50т - того, правильного :)). Щось таке собі і уявляю - квадратів на 100-120. Не зможу я їх контролювати, потрібен 1 відповідальний. Дякую за підтримку :_25: .

Поняття будинок простий - дуже неконкретне, як і 3 кімнати у ньому.

Одна справа 80 квадратів гнати, зовсім інша - 250

Одне діло проста прямокутна коробка, друге - мансарди, навіси, 1.5-2-3 поверхи.

Хід думок я думаю вловили..

Вимоги більш конкретні ставте, і тоді можна прицінюватися до бюджету

Ви абсолютно праві! Щось таке http://www.dom-ua.com/index.php?c=43&o=9275.

Думаю, квадратів на 100-120. Бачиться мансарда. Спочатку зробити 1й пов., заселитись, потім дотягувати 2й.

Що скажете?

Може зрекомендуєте кого?

Ні, а то потім буду крайній))

Ви відповідальна людина :))

У мене це була людина, яка за все відповідала, але отримувала нормальну зп.

В нього голова боліла за підрядчиків, за рівень цін, за брак, тощо...

І я такого хотіла би.

Ви вселили в мене надію.

Залишились небегато - знайти прораба, переконати чоловіка, побудувати будинок.

І то все за 4-5 міс. :0159:

:0159:

:0159:

Але я готова!

Тільки би вкластись.

Опубліковано

Ви абсолютно праві! Щось таке http://www.dom-ua.co...php?c=43&o=9275.

Думаю, квадратів на 100-120. Бачиться мансарда. Спочатку зробити 1й пов., заселитись, потім дотягувати 2й.

Що скажете?

І то все за 4-5 міс-НЕ ВКЕДЕТЕСЬ

А за 50т почті реально побудовати такий будинок

є знайомий прораб

Опубліковано

Але я готова!

Тільки би вкластись.

1. вирішили будуватись - починайте з планування та з розробки проекта. Консультуйтесь з знаючими людьми, не нехтуйте підказками і враховуйте помилки тих, хто вже будувався. В інеті є величезна кількість інформації про будівництво, ескізи впроваджених проектів, візуалізація будинків...

2. розраховуйте влаштування всього будівництва на суму не більшу 80% від того що маєте, навіть якщо порахували кошторис до кожного шурупа.

3. навіть якщо буде супер-мега прораб з 1000 роками досвіду - завжди контролюйте хід будівництва, маю на увазі, щоб будували так як ви хочете, а не навпаки. Гарний прораб завжди буде з вами радитися і в будь-який момент зможе розповісти про те, що вам незрозуміло.

4. перед початком будівництва ви маєте на 100% знати яким хочете бачити будинок і уявляти як на яву кожну його кімнату. Спочатку до дрібниць продумайте, узгодьте, зробіть повноцінний прокт, а тоді будуйтеся, це зекономить час, нерви та фінанси.

5. Після початку будівництва, не вносьте ніяких змін в задумане, навіть найменша дрібничка може принести неприємності і додаткові витрати.

6. Не економте на якості матеріалів та технології будівництва, оскільки з часом всі недоліки дадуться взнаки.

Опубліковано

Але я готова!

Тільки би вкластись.

1. вирішили будуватись - починайте з планування та з розробки проекта. Консультуйтесь з знаючими людьми, не нехтуйте підказками і враховуйте помилки тих, хто вже будувався. В інеті є величезна кількість інформації про будівництво, ескізи впроваджених проектів, візуалізація будинків...

2. розраховуйте влаштування всього будівництва на суму не більшу 80% від того що маєте, навіть якщо порахували кошторис до кожного шурупа.

3. навіть якщо буде супер-мега прораб з 1000 роками досвіду - завжди контролюйте хід будівництва, маю на увазі, щоб будували так як ви хочете, а не навпаки. Гарний прораб завжди буде з вами радитися і в будь-який момент зможе розповісти про те, що вам незрозуміло.

4. перед початком будівництва ви маєте на 100% знати яким хочете бачити будинок і уявляти як на яву кожну його кімнату. Спочатку до дрібниць продумайте, узгодьте, зробіть повноцінний прокт, а тоді будуйтеся, це зекономить час, нерви та фінанси.

5. Після початку будівництва, не вносьте ніяких змін в задумане, навіть найменша дрібничка може принести неприємності і додаткові витрати.

6. Не економте на якості матеріалів та технології будівництва, оскільки з часом всі недоліки дадуться взнаки.

ВЕЛИКЕ ЩИРЕ ДЯКУЮ!!!!!!!!!!!!!

Просто шпаргалка.

Тепер радьте прораба :_34: .

Опубліковано

Ви абсолютно праві! Щось таке http://www.dom-ua.co...php?c=43&o=9275.

Що скажете?

І то все за 4-5 міс-НЕ ВКЕДЕТЕСЬ

А за 50т почті реально побудовати такий будинок

є знайомий прораб

А ЗА СКІЛЬКИ??

ЩЕ ОДНІ ПІДТРИМКА, ДЯКУЮ

НУ ЦЕ ВЗАГАЛІ ПОДАРУНОК ДОЛІ, МОЖНА КОНТАКТИ В ПРИВАТ?

:beer: Чим можу :)

Але я готова!

Тільки би вкластись.

ВЕЛИКЕ ЩИРЕ ДЯКУЮ!!!!!!!!!!!!!

Просто шпаргалка.

Тепер радьте прораба :_34: .

Опубліковано

ох і гаряча дівчина...)))) нагадуєте дитину яка стала перед іграшкою і плаче до мами - Купиииии!!!... Жарт...

Насправді - задача не є реальною в часі. Фундамент почнета копати як стане сухо - травень місяць, фундамент - цоколь місяць, коробка - 1,5 місяці (ще залежить з чого і яка погода), дах - 1 місяць.... та то можна навіть і не рахувати.... до морозів - це більш-менш реально вїхати, але в напівфабрикат. (я то свою будував сам з наймом різних бригад - 3 роки)

Опубліковано

враховуйте помилки тих, хто вже будувався

ОБОВ"ЯЗКОВО сфотографуйте прокладену проводку.

Як приклад, мені ці фото вже допомогли в трьох випадках: коли чіпляли ікони, коли пробивали діру в стіні під газову трубу, коли навішували кухонні шафи.

Те ж саме з теплою підлогою. В мене таких фото немає і зараз ми ніяк не можемо вчепити обмежувачі до дверей...

Ще в мене є проблемка з кутовою стіною на кухні. Вона закрита шафою і туди не потрапляє тепле повітря. Недавно видивились, що там все мокре і покрилось грибком. Наразі не знаємо як з цим боротись...

І ще кілька неприємних приколів...

Опубліковано
ОБОВ"ЯЗКОВО сфотографуйте прокладену проводку...

Те ж саме з теплою підлогою...

Толкова порада, а ще краще накреслити в AutoCAD або Visio, в масштабі з усіма можливими відступами від сусідніх стін, стелі, підлоги і тд...

Роздрукувати на листочках А4, вкинути в файл і тримати поруч з наприклад будинковою книгою. Часу і зусиль багато не займе, по зубах навіть студенту-технарю за пару пива ;).

Від себе, який би не був геніальний план дому, мега-досвідчений прораб та бригада будівельників котрі зводили Бурдж аль-Араб - потрібно бути готовим до того що в фіналі - будівля може бути дещо не така як на картинці, навіть за умови дотримання усіх технологій і контролю процесу.

Одне діло в 3D моделювати - далеко інше руцями робити.

Удачі і швидкого новосілля :)

Опубліковано

ми ніяк не можемо вчепити обмежувачі до дверей...

я не міг унітаз на теплу підлогу встановити... по тій же ж причині...)))))))

мокрота - то ознака виникнення "точки роси" в приміщенні. Можливо треба утеплити зовнішню стіну... і покращити вентиляцію кухні. Поставте для початку віконний провітрювач в пластикове вікно на кухні...

Опубліковано

ох і гаряча дівчина...)))) нагадуєте дитину яка стала перед іграшкою і плаче до мами - Купиииии!!!... Жарт...

Насправді - задача не є реальною в часі. Фундамент почнета копати як стане сухо - травень місяць, фундамент - цоколь місяць, коробка - 1,5 місяці (ще залежить з чого і яка погода), дах - 1 місяць.... та то можна навіть і не рахувати.... до морозів - це більш-менш реально вїхати, але в напівфабрикат. (я то свою будував сам з наймом різних бригад - 3 роки)

:)))))))))))))))

До морозів в напівфабрикат - супер!! Тоді по часу виходить 9 місяців - вже проходили таке діло :)))))))))))).

В мене яка ситуація: чоловік каже щоб купувати стару хату, а я реально розумію, що це ті ж 50т +..+.., то ліпше їх в нову класти,

Так от, вмовила за сніданком вчора: я надаю план, аргументи, розрахунок - він може одобрити, то я кую по-гарячому :))))))))))))))))).

Діло це мені довірить, бо бачив мене в проектах, а сам мріяв про це, але фізично немає як продихнути, але є я :))))))))))))).

Дякую, ostapus!

Опубліковано

враховуйте помилки тих, хто вже будувався

ОБОВ"ЯЗКОВО сфотографуйте прокладену проводку.

Як приклад, мені ці фото вже допомогли в трьох випадках: коли чіпляли ікони, коли пробивали діру в стіні під газову трубу, коли навішували кухонні шафи.

Те ж саме з теплою підлогою. В мене таких фото немає і зараз ми ніяк не можемо вчепити обмежувачі до дверей...

Ще в мене є проблемка з кутовою стіною на кухні. Вона закрита шафою і туди не потрапляє тепле повітря. Недавно видивились, що там все мокре і покрилось грибком. Наразі не знаємо як з цим боротись...

І ще кілька неприємних приколів...

Слушна, дуже слушна порада.

В мене вітчим кладе проводку, через роки в банках, лікарнях чи в нас вдома скаже що де і як проходить, але ніщо не вічне.

Дійсно, сфотографувати, чи зробити креслення - 100% треба.

Так, грибок це неприємно, але в свіжій хаті думаю, можна справитись і з ним і причиною, удачі, Оксана!

ПС - класнюча аватарка!

Опубліковано
ОБОВ"ЯЗКОВО сфотографуйте прокладену проводку...

Те ж саме з теплою підлогою...

Толкова порада, а ще краще накреслити в AutoCAD або Visio, в масштабі з усіма можливими відступами від сусідніх стін, стелі, підлоги і тд...

Роздрукувати на листочках А4, вкинути в файл і тримати поруч з наприклад будинковою книгою. Часу і зусиль багато не займе, по зубах навіть студенту-технарю за пару пива ;).

100%%%%!

Від себе, який би не був геніальний план дому, мега-досвідчений прораб та бригада будівельників котрі зводили Бурдж аль-Араб - потрібно бути готовим до того що в фіналі - будівля може бути дещо не така як на картинці, навіть за умови дотримання усіх технологій і контролю процесу.

Одне діло в 3D моделювати - далеко інше руцями робити.

От за це окреме дякую! Налаштування на змирення з об"єктивною дійсністю - це річ, яка потребує попередження і часу.

Удачі і швидкого новосілля :)

ДЯКУЮ :)!

Опубліковано

Краще спішити непоспішаючи, це про будівництво.

Так, мені плакатик передн носом треба носити з Вашою фразою :))))))))).

Дякую!

Опубліковано

Зараз може закидаєте мене помідорами чи яйцями, але мені ВАЖЛИВА ваша думка з приводу будинку з глина+дрова чи глина+солома. Я всерйоз розглядаю такий варіант.

http://toloka.info/e...traw-rivne.html

http://z-solomy.blog.../blog-post.html

http://www.ecology.m...=ecoset&id=1228

http://green-dom.info/?p=438

Мама вчора розповідала, що в нас в селі один чоловік будував з дров, коли я була маленька, значить будинку вже 30р, треба поїхати до нього попитати :)))))

post-14192-0-20261500-1327641039_thumb.j

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...