Перейти до змісту

Різні питання

Oksana04

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано (змінено)
6 минут назад, rrid сказал:

хз) в дітей слайми-лизуни і т.п. з вигляду по консистенції схожі, але я не бачив їх в такій фасовці))

Ні воно набагато твердіше, як гума жувальна гумка

Цитата

встидаюсь спитати - але де взяв? ))

в магазині

Змінено користувачем nickel
Опубліковано
52 хвилин тому, nickel сказано:

Ні воно набагато твердіше, як гума жувальна гумка

тоді схоже на пластилін для ліплення - але знову ж я не бачив його в такому фасуванні, і зазвичай там кожен шматок різного кольору й запакований індивідуально в плівку

може бути просто протермінований слайм)

Опубліковано
3 минуты назад, rrid сказал:

тоді схоже на пластилін для ліплення - але знову ж я не бачив його в такому фасуванні, і зазвичай там кожен шматок різного кольору й запакований індивідуально в плівку

може бути просто протермінований слайм)

Та який пластилін чи слайм, ті пляцки менше 2 см в діаметрі, а вся коробка 7,5 на 5,5 см.

Опубліковано (змінено)
10 минут назад, rrid сказал:

як варіант - лизун для чистки клавіатури

Замаленький і затвердий, майже не липкий.

• 4 місяця потому...
Опубліковано (змінено)

Завтра вихідний, вважайте, що сьогодні п'ятниця. :)

Хто зможе порахувати без Гугла і сторонньої допомоги? Дайте відповідь з розрахунками чи хоча б напишіть послідовність обрахунків. Розрахунки кладіть під спойлер. Скільки часу пішло?

Зображення може містити: текст «сторона малого квадрата равна 4, a сторона большого-6. найдите площадь красной фигуры. 4 6 ©ADME © ADME»

Опубліковано

Прибираю вдома, то як закінчу, вже розв’яжуть. Але починати треба з того, що сума квадратів катетів дорівнює квадрату гіпотенузи чи прикол в чомусь іншому?

Опубліковано
1 минуту назад, yu2007 сказал:

Прибираю вдома, то як закінчу, вже розв’яжуть. Але починати треба з того, що сума квадратів катетів дорівнює квадрату гіпотенузи чи прикол в чомусь іншому?

Теорема Піфагора тут лише заважатиме в підрахунках. :)

• Дякую! 1
Опубліковано
52 хвилин тому, yu2007 сказано:

починати треба з того, що сума квадратів катетів дорівнює квадрату гіпотенузи

починати треба з теореми подібності трикутників, що визначити довжини сторін червоної фігури.

імхо

• +1 1
Опубліковано
4 хвилин тому, Ko3bMa сказано:

Я б пробував через синуси\косинуси, а далі відсікати площі трикутників від малого квадрата.

якщо з'єднати точки перетину похилих ліній зі сторонами квадратів, має вийти два прямокутних трикутники.

• +1 1
Опубліковано
41 минуту назад, Basil сказал:

починати треба з теореми подібності трикутників,

Тепло

41 минуту назад, Basil сказал:

що визначити довжини сторін червоної фігури.

імхо

Холодно

:)

Опубліковано
40 минут назад, Ko3bMa сказал:

Я б пробував через синуси\косинуси, а далі відсікати площі трикутників від малого квадрата.

Цілком реально, даних вистачить, але є простіші рішення.

Опубліковано

Спойлер

Через подібність трикутників. Потрібно знайти площу двох незафарбованих трикутників меншого квадрату. Для цього знайти дві невідомі сторони сторони. Віднімемо від площі квадрата і знайдемо потрібну площу.

• +1 1
Опубліковано
6 minutes ago, sergkots said:

Для цього знайти дві невідомі сторони сторони

То треба таки брати лінійку і зошит в клітинку?))

• Ха-ха 2
Опубліковано
7 хвилин тому, sergkots сказано:

Hide contents

Через подібність трикутників. Потрібно знайти площу двох незафарбованих трикутників меншого квадрату. Для цього знайти дві невідомі сторони сторони. Віднімемо від площі квадрата і знайдемо потрібну площу.

то все класно, але скільки ти нарахував у підсумку?

Я саме таким методом рахував, і відповідь написав вище.

Опубліковано
4 хвилин тому, Unknown сказано:

то все класно, але скільки ти нарахував у підсумку?

Я саме таким методом рахував, і відповідь написав вище.

16 - 64/12 - 96/20 

Стільки?

• +1 2
Опубліковано
2 годин тому, sergkots сказано:

Показати прихований контент

теж варіянт...

Опубліковано (змінено)
38 минут назад, Basil сказал:

теж варіянт...

Один з вірних варіантів.

Взагалі задачка була з коментарем, порахуй за 7 секунд. За сім таке не рішається. А от якби нижній трикутник в малому квадраті був однаковим з верхнім, то рішення було б простим. Два однакові прямокутні трикутники утворили б прямокутник з сторонами 4 на 2/3*4, тобто 2/3 від площі квадрата, а замальована фігура мала б площу 1/3 від площі квадрата, а саме 4*4/3. Але підрахунки заперечують рівність цих трикутників.

• +1 1
Опубліковано
Спойлер

Від великого вертикального трикутника відняти малий вертикальний трикутник і малий горизонтальний трикутник. Площа малих трикутників вираховується з великих за допомогою теореми про подібність трикутників. Я промудохався з цією простою задачкою пів дня в перервах між працею і Бордою. Теорему цю не пам'ятав. Можна сказати довів її заново. Задачка сподобалася, тому поділився, бо більшість задачок в ФБ типу: два чоботи коштують 20 грн, скільки коштуватиме три чоботи і це в картинках і з підписом: 99% дебилов не могут это решить. І кожен пише свій результат в коментарях, бо ж попав до елітного 1%, а читаєш коментарі так ще й половина не правильні відповіді дала. :)

Ще один варіант вирішення

• +1 1
Опубліковано
41 хвилин тому, yu2007 сказано:

Так а цифра у відповіді яка?

Где то сем-восем, учітєль?

А переживав,  що поки доберешся до задачки,  то вже пізно буде. 

А ще й досі не пізно дати обгрунтовані відповідь))) 

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...