Unknown Опубліковано 3 Травня, 2018 в 15:30 #326 Опубліковано 3 Травня, 2018 в 15:30 Варіант хороший, якщо первинні дані постійно змінюються, і потрібне динамічне оновлення результату. Але трохи довго таку формулу з нуля писати і складнувато для тих, хто слабко орієнтується в екселі. Для разового завдання я б розбив стовпець на два по символу "*" за допомогою фунції "текст по стовпцях" . Маючи 2 стовці просто перемножив би їх. Само собою розбивати можна не первинний, а зробити його копію. Вибір залежить від кінцевої мети. 2
nickel Опубліковано 3 Травня, 2018 в 19:16 #327 Опубліковано 3 Травня, 2018 в 19:16 (змінено) 5 часов назад, rrid сказал: Припустимо, в чарунці B5 в тебе написано 5.45*2.2 В чарунку C5 (або в якусь іншу) можна написати формулу =ЗНАЧЕН(ЛЕВСИМВ(B5;НАЙТИ("*";B5;1)-1))*ЗНАЧЕН(ПРАВСИМВ(B5;ДЛСТР(B5)-НАЙТИ("*";B5;1))) я б зробив так Гарне рішення, але чомусь на робочому компі був косяк на числах з дробом, а на домашньому все добре показало. Ну і цікаво як така формула робиться, бо прочитати і зрозуміти її розуму вистачило, а самому руцями набрати - вже ні, скористався копіпастою. Змінено 3 Травня, 2018 в 19:22 користувачем nickel
nickel Опубліковано 3 Травня, 2018 в 19:18 #328 Опубліковано 3 Травня, 2018 в 19:18 3 часа назад, Unknown сказал: Варіант хороший, якщо первинні дані постійно змінюються, і потрібне динамічне оновлення результату. Але трохи довго таку формулу з нуля писати і складнувато для тих, хто слабко орієнтується в екселі. Для разового завдання я б розбив стовпець на два по символу "*" за допомогою фунції "текст по стовпцях" . Маючи 2 стовці просто перемножив би їх. Само собою розбивати можна не первинний, а зробити його копію. Вибір залежить від кінцевої мети. А це просте рішення і ним буду користуватися, бо навіть моїх навичок вистачило, щоб це реалізувати.
rrid Опубліковано 4 Травня, 2018 в 15:07 #329 Опубліковано 4 Травня, 2018 в 15:07 12 годин тому, nickel сказано: чомусь на робочому компі був косяк на числах з дробом "косяк" на числах з дробом буде в обох варіантах - і з моєю формулою, і з "текст по стовпцях". причина - неспівпадіння формату запису (вихідного) з форматом екселю, а саме в параметрах розділювачів (розрядів, цілих і дробових частин) екселю 1
nickel Опубліковано 4 Травня, 2018 в 15:17 #330 Опубліковано 4 Травня, 2018 в 15:17 8 минут назад, rrid сказал: "косяк" на числах з дробом буде в обох варіантах - і з моєю формулою, і з "текст по стовпцях". причина - неспівпадіння формату запису (вихідного) з форматом екселю, а саме в параметрах розділювачів (розрядів, цілих і дробових частин) екселю Саме так і є. Лікую: найти и заменить: "." на "," Краще розкажи як твою формулу руками набрати.
Unknown Опубліковано 4 Травня, 2018 в 15:52 #331 Опубліковано 4 Травня, 2018 в 15:52 Для початку можна ту формулу розбити на 2 блоки у 2 стовці. Набирається вона не так і складно. Якщо робити у двох стовпцях, і в 3-му перемножувати, то вийде аналог мого варіанту по стовпцях, але буде динамічно працювати, 1 раз створив формулу, і далі тільки копіюєш. В такому варіанті "ЗНАЧЕН"можна упустити. Починаєш набирати "=ЛЕВ.." вспливає підказка з переліком варіантів, табом або мишою вибираєш потрібний (назва автоматично дописується і дужка відкривається, і з'являється підказка по синтаксису). В тій підказці жирним підсвічено "текст", можна або ввести адресу комірки, або, що зручніше, нажати на клаві любу зі стрілок, і далі стрілками загнати мигаючий прямокутник на потрібну комірку. Далі пишеш символ ";", і підказка підсвічує наступний пункт. Тут можна або константу ввести (циферку), якщо перед "*" у первинному значенні однакова к-ть символів, або вирахувати який по рахунку той символ "*" формулою "найти" і відняти 1, щоб фунція "левсимвол" взяла тільки ті знаки, що до "*" знаходяться. Далі закриваємо дужку і маємо половину результату. ПРАВСИМВ працює аналогічно, і синтаксис той же. для чого ДЛСТР почитай в її описі, там все просто. Для першого разу рекомендую розбити формулу на мінімум 2 куска, щоб потренуватися і детально розібратися із синтаксисом (окремо "левсимв", і окремо частину з "правсимв". 1
Unknown Опубліковано 4 Травня, 2018 в 16:00 #332 Опубліковано 4 Травня, 2018 в 16:00 уточнення: коли починаєш набирати формулу ПРАВСИМВ, то після "=П" з'являється підказка з переліком всіх функцій що починаються з "П", в цей момент курсорами "вверх"/"вниз" підсвічуєш потрібну, і результат табом фіксуєш, тоді ексель сам дописує формулу і дужку відкриває. Можна і мишою зі списку вибрати подвійним кліком, але я однозначно за клавіатуру, вона прискорює суттєво роботу в екселі порівняно з мишою у більшості задач, а іноді просто колосально прискорює. Миша - то туфта )))) 1
rrid Опубліковано 7 Травня, 2018 в 12:52 #333 Опубліковано 7 Травня, 2018 в 12:52 On 04.05.2018 at 18:17, nickel сказано: Саме так і є. Лікую: найти и заменить: "." на "," Краще розкажи як твою формулу руками набрати. вище @Unknown розказав троха. добавлю - без азів програмування важкувато. якщо ж в шкільному курсі був Т.Паскаль, і не був прогуляний - то ексель в даному випадку сприймає зміст чарунки (5.45*2.2) як текстову величину. для початку, треба розбити текстову величину на дві, які будуть схожі на числа. довжина першої текстової величини - це відстань від початку вихідної текстової величини до символа "*" (яку шукає НАЙТИ), і порахувати кількість символів в майбутньому першому множнику допомагає ДЛСТР, а ЛЕВСИМВ видасть потрібну кількість символів (ПРАВСИМВ - аналогічно). ЗНАЧЕН - перетворює текст в число, якщо число записане в текстовому форматі, і далі ексель оперує з ним вже як з числами, а не як з текстом. якщо чесно, такі формули (тут - чотири рівні "вкладень" функцій), я роблю поетапно - спочатку обраховую проміжні значенні (в проміжних чарунках), потім вже підставляю вкладення у вкладення (якщо рівень вкладень високий - то без проміжних значень вже ексель не дасть обійтись). на конкретно цю формулу - витратив хвилин 10, але не тільки завдяки тому, що щось пам'ятаю з Т.Паскалю 5.5, але й доводилось щось схоже робити в екселі. 3
nickel Опубліковано 7 Травня, 2018 в 14:30 #334 Опубліковано 7 Травня, 2018 в 14:30 (змінено) Коли я вчився у школі, то комп'ютерів, в теперішньому розумінні, не було. В 10 класі писали алгоритми на шкільній дошці, а в 11 показали сам комп'ютер і що таке Бейсік. В ВДУ водили на екскурсію щоб показати суперкомп'ютер, який міг синтезувати набраний текст в звук. Зараз хочу зробити складну, для мене, таблицю, то питань ще насиплю. 1, Треба вставляти теперішню дату + час, якщо сусідня чарунка не пуста, якщо пуста, то залишити пустою. Окремо з функцією ЕСЛИ і дата + час все зрозуміло, а от разом поки що ні. 2, Треба поєднати декілька функцій ЕСЛИ. ЕСЛИ в чарунці текст "а", то 1, ЕСЛИ текст "б", то "2" і т.д. Всього 5-6 ЕСЛИ. Змінено 7 Травня, 2018 в 14:31 користувачем nickel 1
Unknown Опубліковано 7 Травня, 2018 в 15:49 #335 Опубліковано 7 Травня, 2018 в 15:49 1 година тому, nickel сказано: 1, Треба вставляти теперішню дату + час, якщо сусідня чарунка не пуста, якщо пуста, то залишити пустою. Окремо з функцією ЕСЛИ і дата + час все зрозуміло, а от разом поки що ні. 2, Треба поєднати декілька функцій ЕСЛИ. ЕСЛИ в чарунці текст "а", то 1, ЕСЛИ текст "б", то "2" і т.д. Всього 5-6 ЕСЛИ. 1. Порожня комірка у формулі прописується як ---- "" ---- тобто відкрив лапки верхні, і відразу закрив. Тобто =ЕСЛИ(A1="";"";ТДАТА()) Але є підводний камінь, ТДАТА оноволюється при перерахунку формул листа. І якщо потрібно константу вставляти, то, мабуть, тільки макрос. 2. =ЕСЛИ(A1="а";1;ЕСЛИ(A1="б";2;ЕСЛИ(A1="в";3;"жодне зі значень не підійшло"))) --- тут можна продовжувати ряд.
nickel Опубліковано 8 Травня, 2018 в 13:26 #336 Опубліковано 8 Травня, 2018 в 13:26 21 час назад, Unknown сказал: Але є підводний камінь, ТДАТА оноволюється при перерахунку формул листа. І якщо потрібно константу вставляти, то, мабуть, тільки макрос. А коли відбувається перерахунок формул?
Unknown Опубліковано 8 Травня, 2018 в 16:13 #337 Опубліковано 8 Травня, 2018 в 16:13 2 годин тому, nickel сказано: А коли відбувається перерахунок формул? Залежно від налаштувань робочого файлу. Або вручну (по F9), або автоматично (при будь якій зміні у робочому листку). Якщо потрібно фіксувати дату і час внесених змін у комірку, то потрібно константу вставляти, а для цього макрос писати. Як зробити то автоматично штатними інструментами я не знаю, і на 99,9% впевнений, що без макроса не вийде. Але то потрібно точніше задачу розуміти, бо я можу не те уявляти, що насправді потрібно тобі.
nickel Опубліковано 8 Травня, 2018 в 19:56 #338 Опубліковано 8 Травня, 2018 в 19:56 (змінено) А чим відрізняється ТДАТА від СЕГОДНЯ? Чому ТДАТА іноді ставиться з годинами, а іноді лише дата? Змінено 8 Травня, 2018 в 20:01 користувачем nickel
Unknown Опубліковано 9 Травня, 2018 в 08:19 #339 Опубліковано 9 Травня, 2018 в 08:19 12 годин тому, nickel сказано: А чим відрізняється ТДАТА від СЕГОДНЯ? Це краще в довідці почитати. 12 годин тому, nickel сказано: Чому ТДАТА іноді ставиться з годинами, а іноді лише дата? Повинно з годинами ставитись. Лише дата ймовірно ставиться через те, що в комірці попередньо такий формат був заданий. Зараз не можу перевірити. 1
Гість rl72 Опубліковано 23 Травня, 2018 в 10:47 #340 Опубліковано 23 Травня, 2018 в 10:47 1 година тому, ipua сказано: Розбирати буду в останню чергу. Там схоже є заклепка. Знаю, що він повинен перекидатись без розборки. При чому дуже просто ... Немає там заклепки. Відкручий гвинти, знімай кришку і тоді перекинеш
Oggy Опубліковано 13 Липня, 2018 в 13:57 #341 Опубліковано 13 Липня, 2018 в 13:57 (змінено) Можливо підкажете, сам вже тиждень голову вечорами ламаю. Є стовпець з цифровими значеннями. Необхідно щоб після досягнення певної суми введених значень - усі наступні значення виділялись кольором/шрифтом/іншими способами. Важливий момент: рядок зі значенням може видалятись повністю. Реалізував через проміжну суму, але наразі після цього бачу помилку !REF. Змінено 13 Липня, 2018 в 14:00 користувачем Oggy
Zalepok44 Опубліковано 13 Липня, 2018 в 14:42 #342 Опубліковано 13 Липня, 2018 в 14:42 43 хвилин тому, Oggy сказано: Можливо підкажете, сам вже тиждень голову вечорами ламаю. Є стовпець з цифровими значеннями. Необхідно щоб після досягнення певної суми введених значень - усі наступні значення виділялись кольором/шрифтом/іншими способами. Важливий момент: рядок зі значенням може видалятись повністю. Реалізував через проміжну суму, але наразі після цього бачу помилку !REF. А умовне форматування, ні?
Oggy Опубліковано 13 Липня, 2018 в 15:45 #343 Опубліковано 13 Липня, 2018 в 15:45 1 час назад, Zalepok44 сказал: А умовне форматування, ні? Працює до появи помилки лише, на жаль.
Unknown Опубліковано 13 Липня, 2018 в 21:29 #344 Опубліковано 13 Липня, 2018 в 21:29 7 годин тому, Oggy сказано: Можливо підкажете, сам вже тиждень голову вечорами ламаю. Є стовпець з цифровими значеннями. Необхідно щоб після досягнення певної суми введених значень - усі наступні значення виділялись кольором/шрифтом/іншими способами. Важливий момент: рядок зі значенням може видалятись повністю. Реалізував через проміжну суму, але наразі після цього бачу помилку !REF. Не зовсім зрозумілий механізм реалізації. Було б добре файл побатити, або хоча б "прінт скрін" з детальнішими описами і формулою проміжної суми.
VojinSvitla Опубліковано 15 Вересня, 2018 в 19:38 #345 Опубліковано 15 Вересня, 2018 в 19:38 В районі старого ринку - центру, Винниченка, Порт сіті, де можна купити HDMI VGA адаптер і Тома Соєра на англійській мові?
VojinSvitla Опубліковано 28 Жовтня, 2018 в 09:51 #346 Опубліковано 28 Жовтня, 2018 в 09:51 Є на сайті петицій до президента, петиція за яку я не можу проголосувати, пише "Виникла помилка! Спробуйте ще раз пізніше!", а за інші петиції голосую без проблем, це означає що петицію навмисне блокують?
Такер Опубліковано 28 Жовтня, 2018 в 18:59 #347 Опубліковано 28 Жовтня, 2018 в 18:59 9 часов назад, VojinSvitla сказал: Є на сайті петицій до президента, петиція за яку я не можу проголосувати, пише "Виникла помилка! Спробуйте ще раз пізніше!", а за інші петиції голосую без проблем, це означає що петицію навмисне блокують? Пробували пізніше?
VojinSvitla Опубліковано 28 Жовтня, 2018 в 19:53 #348 Опубліковано 28 Жовтня, 2018 в 19:53 53 хвилин тому, Такер сказано: Пробували пізніше? Так, щойно. Те саме
Slavco Опубліковано 28 Жовтня, 2018 в 20:57 #349 Опубліковано 28 Жовтня, 2018 в 20:57 Спробуйте кеш джави в ОС та кеш браузера почистити. 1
Zevs_Isver Опубліковано 28 Жовтня, 2018 в 21:28 #350 Опубліковано 28 Жовтня, 2018 в 21:28 11 годин тому, VojinSvitla сказано: Є на сайті петицій до президента, петиція за яку я не можу проголосувати, пише "Виникла помилка! Спробуйте ще раз пізніше!", а за інші петиції голосую без проблем, це означає що петицію навмисне блокують? а з іншого броузера?
Рекомендовані повідомлення
Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь
Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити обліковий запис
Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!
Реєстрація нового користувачаУвійти
Вже є акаунт? Увійти до системи.
Увійти