Перейти до змісту

Ще один замах на минувшину Луцька

Otto Kreer

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Шкода, що Луцьк стає все більше схожим на кам"яні джунглі..., позбавлені душі. Містом правлять торгаші і продажні чиновників.

Згідний, що думка "Луцьк - європейське місто" з кожним днем віддаляється від правди. Так, міста сходу України мають ще жахливіший вигляд. Але навіщо місту, в якому проживали князі, відбувалися у середньовіччі зустрічі правителів Європи рівнятися на колишні шахтарські селища????

А потім ті ж чиновники будують плани по перетворенню Луцька у місто, цікаве для туристів!!! Нажаль, ніякого порівняння з Краковом, а тим більше з Прагою, Віднем чи Дрезденом. У тих містах, якби не припарковані по вузельких вуличках сучані авто, хоч зараз можна знімати кіно про середньовіччя. Увесь екстер"єр будівель ретельно оберігається. Зберігаються усі архітектурні ансамблі. У центрі Відня для того, щоб отримати дозвіл на будівництво на місці зруйнованого ще за часів Другої світової війти будинку нового проводили міський референдум!!!! Там і туристів море! І кожен лишає місту від кількох десятків до декількох сотень (а дехто і тисяч ) євро. А що можна показати у Луцьку? Замок Любарта, і .... все. Кругом "правлять бал" торгаші. Усі вулиці знівечені прибудовками та безликими "тимчасовими" спорудами - кіосками.

Окрема варто згадати скандальне будівництво на пр Волі, на зупинці біля Пелікана... Мало їм було кіоска, то вирішили його "реконструювати" за рахунок тротуара. Памятаю, як ця ж скандальна дама воювала з мешканцями будинку, розширюючи Княжий двір. Любить жіночка багатіти за рахунок сусідів!

А щодо аварійності будинку - 100 % навмисно доведено до такого стану. Не вірю, що польська цегла могла стати пластиліном!!! Маємо в селі трохи такої цегли. Вона ще нас пережити може, 100%!!! В Дрездені посністю розбомблені історичні споруди навіть через 40-50 років відновлювали. І при цьому, в першу чергу, намагалися використати старовинні фрагменти буд матеріалів, які вціліли.

Один висновок і застереження напрошується: гонитва за грошима перетворює людину на "раба грошей"! Така людина ніколи не буде щасливою, адже вона ніколи не зможе заробити усі гроші!!!

Трохи не по темі, але накипіло!

Опубліковано

А мені здається, з огляду на місце розташування, але при більшому турпотоці, там можна було б зробити прекрасний хостел (якщо про хостел можна сказати "прекрасний").

Опубліковано

Дуже сумно. Будинок зберігався прекрасно, його навмисно нищили, але він все рівно стоїть, ніяк не хоче рушитись, зараза. Для порівння я думаю будівля військомату думаю має ті самі роки, і більшість будинків у центрі. 100 років це ніщо для такого будинку.

Опубліковано

Мені відомо про цю будівлю як нікому іншому :) і те що навмисно нищили,коли там ще жили люди.І що будівля дуже крепка і несе(несла) архітектурну цінність-бо мала підземелля,архітектурні знахідки всередині і доречі цінні. в квартирах були цікаві купола,багато полукруглих вікон,висота в кімнатах по 5 з половиною метрів.На дворі знаходились закопані цікаві речі.Але в один момент,коли навколо більш вималювалась бізнесова прогресія -вирішили викупити для своїх власних досягнень.Хоч і цілком реальних планів і коштів на той час в людини не було.Вирішили викупляти квартири . Знаючи що там третина живе алкашів-тунеядців -попало під руку.а 5-6 сімей пристроїти небуло і важко.Подія з неприємних. Шкода що все так сталось! Невіриться що основні риси будинку відбудують,і він буде схожим.В нашій країні привикли нищити архітектуру-а на місце неї ставити одноманітні будівлі з пластиковими дверима.

Опубліковано

Всім каму жало попу муляє взять по цеглині і кінуть в челавека. 30 цегликів протів 1 черепка :smile-zachot:

А чо, я тож мастак дрочіть клаву - мне осень жалько, харосій домік, мне би в ньом квартірку.

Сраку подніміть а ?

Опубліковано

Аби цей будинок не перетворився на довгобуд ака Гранд-Волинь. Шкода буде якщо замість багаторічної розвалюхи в центрі за брандмауером з*являться або зарослі за забором (як навпроти Променя), або купа недоведеного до пуття алюмінію і скла, також за забором, або щось недорозібране, як екс-кафе Буратіно, знову ж млять за кончєним забором. Задовбали вже ті забори в центрі. І недоінвестори з амбіціями. :mdr:

Опубліковано

Я жителька цього дому.Кидати цеглу немає сенсу ні в кого.Це вже є пряма власність розпланована і розкреслена.А від дома вже нічього нелишилось...Якого фіга Сраку піднімать?Думаю що будівництво стрімко почнеться-вже там неживу 5 років.Остання з сімей яких виселяли :) стояло 5 років- а як вже торкнулись-то вже мусять шось робити зараз.

Опубліковано

Обідно, що буде піцерія НасРемо. Було б непогано якийсь тематичний заклад відкрити. Або ж кав'ярню. З великим вибором кави. Вот у Львові багато такого щастя. А в нас що? Як не ресторан з високими цінами, так кафе, з неввічливими офіціантами.

Опубліковано

Тут цікава цитата прозвучала*Не забувай, що "полугнилое и без окон" воно стало тоді, коли дісталося новому власнику.*Я хочу заперечити.Дуже довго я проживав на вул.Вчительській(це рядом)І в цей будинок часто заходив(68-78 роки)Він вже тоді весь тріщав по швах.Видно щось з фундаментом було.Хто скаже які потрібно кошти,що б не чіпаючи саму будівлю,замінити фундамент?Чи це реально?Якщо буде на це питання відповідь,то й можна дальше говорити,праві чи не праві.В мене ще залишились деякі контакти з бувшими жителями цього будинку,якщо треба то можемо заслухати їхню думку.

Опубліковано

Судя по темпам уничтожения древностей нашего города в центре, следующим на очереди будет Дом офицеров 1929-1932 года постройки.

Опубліковано

*Тріщить по швах*,я мав на увазі в квартирах весь час були тріщини.І нічого з ними не можна було зробити.Може недолуга каналізація чи водопровід тому виною.Я не знаю,пишу що запамятав.Я хотів щоб подивилися з технічної точки зору.Але тут вже думки сформувалися і проходить тільки*одобрямс*.Соррі.

Опубліковано

Судя по темпам уничтожения древностей нашего города в центре, следующим на очереди будет Дом офицеров 1929-1932 года постройки.

А за ним вже і так щось будують. Хай спочатку "Буратіно" добудують. А не можуть добудувати - хай віддадуть тому хто зможе. А шо не з*їм то понадкушую.

Опубліковано

Я э жителька цього дома. Народилась і прожила там.Мушу заперечити.Він зовсім нетріщав по швам.Коли ми надумали робили інший вхід з кімнати-то ми просто прийшли в шок.Товщина стіни була неймовірного розміру.Ми так і незмогли зробити інші двері просто фізично.Хочу добавити що сипатись все почало тоді коли ще жило останні дві сімьї,а в будинку ВЖЕ проводились руйнівні роботи...Зносили в інших вже викуплених квартирах перегородки і стіни.Навіть страшно уявити що могло б з нами статись,якби завалились дах чи стіна. Дивлячись на теперішній стан дому-звичайно можна сказати що все там пластилінове і рухле-але запевняю ,що комусь потрібно було його привести до ДУЖЕЕЕ аварійного стану. За час проживання все було дуже крепке ,хоч і з виду можливо було розмальоване і пошкрябане-але це в результаті того що НІКОЛИ неякого ремонту там непроводилось :( .

Опубліковано

happyangels,Я як би ваш сусід бувший.З вашого будинку майже всіх знав.Якщо ви там жили,то в яких роках?Приходив найчастіше до Юри,він там усе життя прожив(може нагадаєте чим він займався і як його во дворі кликали?)

Опубліковано

ig_rok прожила там з 1986 року і до 2006. У нас проживало два Юри на другому поверсі.Один рибак:) другий Макаревич.Сумніваєтесь що я була жителькою?

Опубліковано

Рибак,рибак,тай ще голубятником знатним був.Ну я у вас час вже там не жив.Але все таки проблеми були з будинком?Я вже точно не памятаю,що там було,ала в памяті закарбувалося.Щось там підмивало фундамент і пішли тріщини.Це був десь 73-74 роки.Тут так поставились,що я захищаю знесення будинку.Так це ж моя молодість і треба бути геть не сповна розуму,щоб хотіти знищення того,що нагадує тобі кращі роки життя.

Опубліковано

Рибак,голубятник і мій любімий тато :) Якщо чесно-то я непамьятаю 73-74 роки :)) Але будинок дійсно крепкий .Просто нехватало своєчасного ремонту-він там не 20 років стоїть .Дуже шкода будинок,зарас особливо важко дивитись як розбирають по цеглині все твоє дитинство :( Немогла ненаписати в цій темі просто...

Опубліковано

Один "Х" знесуть, втулять щось модерне з претензією на стиль "барокко", і потім усім доводитимуть, які вони молодці і як 100% в оригіналі зробили реконструкцію, і як тепер будівля органічно вписується в зовнішність міста і взагалі - слава нам!

.....Тьху!

Опубліковано

Дуже шкода будинок, зараз особливо важко дивитись як розбирають по цеглині все твоє дитинство :(

Співчуваю і розумію, сама з жалем дивлюсь на свій старий будинок, хоч він і не був таким унікальним.

Для себе зберегла фото вашого будинку, щоб колись показати дітям і вам раджу.

за Польщі в цьому будинку був бордель

Джерело? А то щось надто густо борделів за Польщі, як для Луцька :D

Опубліковано

за Польщі в цьому будинку був бордель

Байка на зразок - "При Союзе у студенки спросили сколько нужно денег и времени чтобы из женского общежития сделать бордель. Она ответила 1 звонок и 2 копейки" laugh.gif

Опубліковано

Про бордель-дуже сумніваюсь.Як жителька цікавилась історією цього будинку в архіологів які знаходили якісь глечики в нас і просто в довгожителів.Жив там поляк знатний з дружиною...Мали багато грошей. Цей будинок дуже повязаний з Замком Люборта. Поляк дав згоду прорити підземелля від замку до його будинку, і при нападі на Замок - легко втікали саме через це підземелля. Нездивуюсь що при зносі будинку можуть знайти дуже багато цінного .Ходили чутки що Поляк свої скарби мурував в стіни.Ще знаю багато цікавого-але це вже не по темі...

Опубліковано

Зведений у 1912-1913 роках, будинок став однією із кращих кутових споруд у Луцьку.

Цей будинок дуже повязаний з Замком Люборта. Поляк дав згоду прорити підземелля від замку до його будинку, і при нападі на Замок - легко втікали саме через це підземелля.

Прекрасна байка для туристів... druid?

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...