Перейти до змісту

Общая тема по религиозным дискуссиям

Vint

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Lu4№)k, ти безперечно маєш право на свою думку, як і кожен, як я уже і писав... також не знаю, чи ти віруюча людина чи ні, але у будь-якому випадку, з божим іменем потрібно бути обережним і не вживати його у подібних жартах.

• Відповідей 179
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Топ авторів теми

Опубліковано
Lu4№)k, ти безперечно маєш право на свою думку, як і кожен, як я уже і писав... також не знаю, чи ти віруюча людина чи ні, але у будь-якому випадку, з божим іменем потрібно бути обережним і не вживати його у подібних жартах.

А то що? Дай закінчити думку. Її формулювання потребує надто багато часу. Я його не маю.

Опубліковано

Та нічого, я ж не погрожував :-) Просто не вживати імені Бога надармо - це одна з найважливіших заповідей. А якщо говорити не беручи до уваги навіть Біблію (можливо ти їй не довіряєш), то тут ще спрацьовує елементарне правило культури і поваги.

Опубліковано

Lu4№)k а тепер - поясни мені з точки зору біблії звідки взялись неандертальці?

zaHARE покажи мені де я казав що саме ти спихаєш свої слабкості на бога. /*читати треба уважніше*/

Опубліковано

Навіщо взагалі тут сперечатися?

Кожен все одно зостанеться при своїх!

І християни і містики і атеїсти - всі ви вже дорослі люди і маєте цілком сформовану систему переконань. Ймовірність що хтось когось переконає мізерна! Тому й сперечатись немає сенсу, на мою думку.

Опубліковано

Пропоную рядом з Політичним флеймом відкрити нову гілку -- РЕЛІГІЙНИЙ ФЛЕЙМ, або ще круче, обьєднати обидві. Прихильники Януковіча будуть вболівати за московський патріархат, а прихильники Ющенка за баптістів :lol:

Опубліковано
Lu4№)k а тепер - поясни мені з точки зору біблії звідки взялись неандертальці?

А я звідки знаю? Я їх не придумував. І біблію не я писав. можеш спитати когось із девелоперів. Я десь казав, що збираюсь тут всім показати, що Бог є, або що його немає? Я обіцяв що біблія розкаже вам усю правду про нас?

З.І. Другу думку оформив, на підході третя

Опубліковано

Ну що ж, тоді всі твої думки зводяться до того що бог ніби-то створив світ і відійшов від справ.

А біблія і дає відповіді на питання. правда як правило - не правильні ці відповіді.

Опубліковано
А біблія і дає відповіді на питання. правда як правило - не правильні ці відповіді.

Ти біблію прочитав,щоб робити такі висновки?

А я знаю 100% ,що на багато питань біблія дає відповіді!!!

Опубліковано

Біблія не дає відповідей? Дивно. Видно для кого як. Просто говоріть суто про себе. Якщо вона спонукує бути рабом особисто вас - це ваша особиста проблема. Хоче тема рабства доволі цікава. Ми всі є рабом чогось або когось. Ця думка беззаперечна, абсолютно вільної людини немає. Хтось вибирає для себе богом гроші, хтось - відомих людей і т. д., перелічувати можна безкінечно. Для мене особисто краще бути рабом Божим. Хоча знову ж таки ця залежність відносна. Спробую пояснити на прикладі. Є закон всесвітньог тяжіння. По суті - ми усі його раби. Якщо схочемо перевірити чи збунтуватись - можемо травмуватись. Так ось, Біблія пропонує нам правила життя, які можуть забезпечити нам найкращі умови життя. Ви або приймаєте це, або ні - вибір за вами. Тільки не потрібно говорити, що якщо хтось раб Бога - то він якийсь неповноцінний. Пробачте, али ви не маєте на це права. Ви маєте виключне право на свою точку зору, але не на те, щоб принижувати когось.

Опубліковано
Я читав... і біблію і коран і тору... і що? Біблія не дає відповідей на питання, вона спонукає людину бути рабом...

Я читав: "Энциклопедия кибернетики", "Элегантная Вселенная. Суперструны, скрытые размерности и поиски окончательной теории", "Энергии разрыва химических связей. Потенциалы ионизации и сродство к электрону" і ше тіпа такого-І ЩО? Там немає відповідей на запитання!!! Воно все спонукає людину почувать себе ТУПИМ <_<

Друже,прочитав-це ще не завжди зрозумів,для того в школі є вчителя,а не тільки книжки.Знайди того,хто зрузумів те,що ти читав і зможе тобі пояснити.

Я сам років 10 не міг роздуплити ні Біблію,ні Коран, а в Тору взагалі не лізу,там точно ніхто нічого не розбере.Але було бажання і зявився той хто мені розклав все по полицях.Тепер мені зрозуміло,що людину наближає до Бога не релігія і не наука,а КУЛЬТУРА. Бо саме культура робить людину щасливою. В нас зараз її нема,тому ми й такі нещасні.Але в наших силах її поновити.

Опубліковано

Я, як казав вище, шукаю в першу чергу не спасіння, а відповіді. Тому для мене що коран, що підручник з квантової фізики - лише шлях до розуміння.

А от про вчителля... Ніколи нікому не вірив до кінця, навіть собі. Але якщо приймати лише одну точку зору, себто точку зору вчителя - то зявляється більший шанс бути обманутим і звернути з шляху пізнання.

Опубліковано

Щодо вчителів - то вони необхідні з точки зору Білії. Ісус названий великим Учителем, також заповідав своїм учням іти і навчати всіх людей.

Опубліковано
Є закон всесвітньог тяжіння. По суті - ми усі його раби. Якщо схочемо перевірити чи збунтуватись - можемо травмуватись.

Ніхто не сказав що керування гравітаційним полем принципово неможливе :D

А це вже називається здоровий глузд, який до віри абсолютно ніякого відношення немає. Я не думаю що ти з шашкою наголо пореш на танк якщо тобі скаже це зробити бог чи проповідник (кому ти більше довіряєш)...

Ти біблію прочитав,щоб робити такі висновки?

А я знаю 100% ,що на багато питань біблія дає відповіді!!!

Читав. Ну якшо тебе ці відповіді задовільняють - будь-ласка. Мене - ні. Тому, при бажанні і можливості, шукаю сам.
Щодо вчителів - то вони необхідні з точки зору Білії. Ісус названий великим Учителем, також заповідав своїм учням іти і навчати всіх людей.

І пішли місіонери в Африку вчити дикунів. А толку?

Опубліковано

І пішли місіонери в Африку вчити дикунів. А толку?

Ну тут ти,браток,не правий.Почитай уважно і подивись всі фото,тоді поймеш чи був толк!

http://cfan.org/%7BRussian%7D/%5BRussian_Site%5D/home.asp

Я, як казав вище, шукаю в першу чергу не спасіння, а відповіді. Тому для мене що коран, що підручник з квантової фізики - лише шлях до розуміння.

А от про вчителля... Ніколи нікому не вірив до кінця, навіть собі. Але якщо приймати лише одну точку зору, себто точку зору вчителя - то зявляється більший шанс бути обманутим і звернути з шляху пізнання.

Lu4№)k невже ти думаєш що біблію чи іншу духовну книгу так легко поняти? Це круче вищої математики і ядерної фізики.

Але ці книги вчать нас одному:

5 Если же у кого из вас недостает мудрости, да просит у Бога, дающего всем просто и без упреков, - и дастся ему.

6 Но да просит с верою, нимало не сомневаясь, потому что сомневающийся подобен морской волне, ветром поднимаемой и развеваемой.

Якова 1:5-6

Тобто якщо ти хочеш зрозуміти все писання сам,то проси мудрості в Бога з вірою і Він тобі дасть.Знайдеш відповіді на свої питання.

Опубліковано

Iron Death, звичайно свої мізки відключати не можна, а навпаки, коли хтось тобі щось розказує - обов'язково потрібно обмірковувати. І коли справа торкається Біблії, то для того, щоб її зрозуміти - потрібно слухати, про це не раз говориться в Євангеліях. Якби непотрібно було вчителів - то і праця Ісуса і його учнів була би марною.

imp13, щодо Африки. Я не говорив конкретно про якихось міссіонерів. Загальновизнане християнство дійсно дуже скомпроментувало вчення Біблії, проте Біблія насправді змінює життя людей. Щодо гравітаційного поля - при чому тут керування ним. Я говорив про те, що є певні правила у кожній ситуації, і ми просто змушені їх виконувати, інакше може трапитися щось недобре. Особисто щодо мене, то саме керуючись здоровим глуздом я намагаюся служити Богу. А віра зі здоровим глуздом дуже пов'язана, бо інакше, це уже не віра, а фанатизм. І наостанок, Бог не вимагає від нас якогось тупо-сліпого підкорення чи роблення якихось безглуздих речей, як от кидання на танк з шашкою :-) А навпаки дає надійне керівництво для нашого життя.

pmk, безперечно, потрібно молитися, щоб зрозуміти Біблію. Але потрібно також діяти, тобто щось робити, щоб її зрозуміти, а не просто чидіти і чекати коли таке розуміння зійде на тебе з неба. Думаю, ти погодишся.

Опубліковано
Ну тут ти,браток,не правий.Почитай уважно і подивись всі фото,тоді поймеш чи був толк!

http://cfan.org/%7BRussian%7D/%5BRussian_Site%5D/home.asp

Судячи по сайту, куди ти мене відправив, можу зробити припущення що ти симпатизуєш якомусь модному американському напрямку релігії направленої на вибивання грошей проповідникам. Ну що ж, бидло хаває - і добре. Просто не люблю даунів, які ходять від квартири до квартири і намагаються розповідати яке їхнє вчення правильне. :)

Африканькі негри дуже непогано жили поки не приїхали місіонери - міжплемінні війни, як спосіб регулювання численості населення, вони не знали багатьох хвороб, що їх привезли білі. Та й вогнепальна зброя колонізаторів проти луків на списів туземців - це дуже по-християнськи.

Подивись на ПАР. Білі розбудували країну, набудували шкіл, лікарень, театрів... Після того як режим апартеїду був знищений, в країну прийшла розруха. Чорному населенню просто не треба було всього того, що залишили після себе білі.

Опубліковано
Таку штуку як релігію потрібно зрозуміти своїми мозгами, дойшовши самому а не за допомогою когось!

якраз навпаки таку штуку як релігію неможливо зрозуміти своїми мозгами :)

ми навіть своїми мозгами не зрозуміли що пі-пі і А-А треба робити не в штанці,а в горшок :)

Опубліковано
Загальновизнане християнство дійсно дуже скомпроментувало вчення Біблії, проте Біблія насправді змінює життя людей. Щодо гравітаційного поля - при чому тут керування ним. Я говорив про те, що є певні правила у кожній ситуації, і ми просто змушені їх виконувати, інакше може трапитися щось недобре. Особисто щодо мене, то саме керуючись здоровим глуздом я намагаюся служити Богу. А віра зі здоровим глуздом дуже пов'язана, бо інакше, це уже не віра, а фанатизм. І наостанок, Бог не вимагає від нас якогось тупо-сліпого підкорення чи роблення якихось безглуздих речей, як от кидання на танк з шашкою :-) А навпаки дає надійне керівництво для нашого життя.

Розумієш, закон всесвітнього тяжіння є об'єктивною реальністю, на відміну від бога - повністю суб'єктивоного чинника, що впливає на вчинки віруючих.

А про танк - а хто знає того бога і що йому захочеться в тобі перевірити чи просто приколотись. Шляхи бога непізнані.

pmk, безперечно, потрібно молитися, щоб зрозуміти Біблію. Але потрібно також діяти, тобто щось робити, щоб її зрозуміти, а не просто чидіти і чекати коли таке розуміння зійде на тебе з неба. Думаю, ти погодишся.

Хоч і не до мене, але...

Будьте ласкаві, визначтесь, або ви вірите всьому що каже біблія і ваші проповідники, або завязуйте з релігією. Оскільки критичний аналіз та віра - поняття несумісні.

З.І. Невеличка історія на закуску. (Німає)

К историям о баптистах, адвентистах и прочих похуистах.

Я живу в частном секторе. В доме напротив живет семья из двух человек

(как ни странно - муж и жена:-) Им уже лет по 60. Дети давно выросли и

разъехались. Жена лет 10 назад ударилась в какую-то веру: по субботам

или воскресеньям собираются на ближайшем стадионе и поют песни. А муж,

вроде бы ни во что не верит, но его такой образ жизни вполне устраивает.

Ничего по хозяйству не нужно делать, кроме жизненно необходимого. Кто

живет в частном доме, знает: каждый год весной нужно делать

косметический ремонт. Побелка, покраска, а что-то и капитально

ремонтировать нужно. А у них забор не ремонтировался лет 20. Крыша на

ладан дышит. Перед домом на улице трава по пояс. На все намеки соседей

(типа, не позорьте улицу и не портьте внешний вид) соседка ответствует:

"Все от бога. Бог поможет."

Год назад у нас пронесся нехилый ураган с выворачиванием деревьев с

корнями и срыванием шифера с крыш. У соседей тоже сорвало несколько

листов шифера. Со словами "Все от бога, и бог поможет" кое-как залатали

крышу, где кусками железа, а где и брезентом. Как-то год прожили.

Соседка, усердно молясь, а сосед просто нихрена не делая.

Неделю назад, 23-го марта, снова нехило так подуло, и снесло им, нахрен,

всю крышу.

На следующий день было ШОУ. Собрались все соседи на крик.

Сидит на крыше соседка и с молотком в руках пытается что-то забивать,

хотя видно, что за последние 10 лет она в руках ничего тяжелее Библии не

держала.

А внизу муж. Убрал лестницу и... Он много чего кричал, но это основные

его мысли.

- Что, [censored] домолилась!? Не слезешь, пока все дырки на заделаешь. Хоть

пиздой их закрывай! Говорил: давай купим шифер! Давай накроем дом! А

ты!!! Деньги нужны братьям и сестрам. Мы им поможем, а бог нам поможет!

Где твои братья импотенты! Где твои недоNбаные сестры!

В общем, часа через два сбросились по-соседски по листу шифера со двора

и помогли залатать крышу (до следующего ветра)

Пы Сы А через несколько дней Верочка убрала траву перед домом. Все-таки

лучший помощник для баптистов, адвентистов и прочих похуистов

своевременные пиздюли.

Опубліковано

О,знайшов про мавп!:

"Сам-то Дарвин честно признавал, что могут появиться аргументы и факты, смертельные для его теории. И они появились. В конце 20 века биохимик доктор М.Бехе [24], математик и философ д-р В.Дембски [28], правовед д-р Ф.Джонсон [37] и другие ученые США в своих трудах показали неразрешимые проблемы в теории Дарвина. Вот основные из них: 1) ее невозможно проверить экспериментально; 2) она не обладает предсказательной силой; 3) не раскрывает механизм, переводящий один вид в другой; 4) существуют факты, явно противоречащие теории.

Принципиально важно, что оттого, какими способами познания мы пользуемся для получения знания, зависят и наши нравственные принципы и наше будущее. Существует 4 способа познания: 1) непосредственное познание (восприятие при помощи чувств: зрения, слуха и т.д.); 2) гипотетическое познание (логические выводы); 3) историческое познание; 4) получение знания из совершенного источника ([14], гл.24). Далее будет показано применение этих способов.

Например, в 19 веке ученые Запада не знали функций многих органов (таких как аппендикс), и дарвинисты решили, что они достались человеку от "предков". Сейчас функции этих органов изучены, и доказано, что никаких "рудиментов" и "атавизмов" у человека нет.

В 19 веке немецкий натуралист Э.Геккель опубликовал свои рисунки, иллюстрирующие выдуманный им "закон": по ходу развития зародыша можно судить, как шла эволюция вида, к которому он принадлежит. Ученые уличили Геккеля в фальсификации и признали его теорию мошеннической еще в конце 19 века. Но до сих пор учебники биологии учат, что эмбрион человека проходит через стадии рыбы, амфибии и т.д.! [22].

Раньше аргументом в пользу дарвинизма считался опыт работы селекционеров. Затем ученые открыли антиэволюционное свойство видов. Когда мутационные изменения (микроэволюция) переходят определенные пределы, особи данного вида либо становятся бесплодными, либо возвращаются в исходное состояние, но новые виды никогда не возникают ([6], с.45-46, [22]). Тела живых существ - это "химические заводы", в миллиарды раз более сложные, чем любые машины, созданные человеком. Чтобы превратить даже простейший организм в другой, нужны тысячи промежуточных ступеней. Это сродни попыткам переделать часы в телевизор, причем каждая следующая модель должна работать и создавать свои копии"

Дарвин говорил: "Я никогда не отрицал существование Бога: ведь невозможно доказать, что великолепный, бесконечно удивительный космос, также как и человек в этом космосе, совершенно случайны" [1].

з книжки "КОЛЕСО ВРЕМЕНИ"

Опубліковано

мля, я от не розумію, ті вчені за 2-10-20-100 років хотіли побачити процес виникнення нових видів? а хто сказав що це відбувається так швидко? один з чинників, який може прискорити еволюцію чи зробити революцію - радіація, якої на початку зародження живих організмів на Землі було більш ніж достатньо. вони це врахували?

І взагалі, якого милого людство задумалось над питанням походження всесвіту? інших питань мало? хай би зараз кинули ті ресурси (матеріальні, інтелектуальні та людино-години) що йдуть всяким проповідникам на розвиток екологічно чистих технологій.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...