Перейти до змісту

Епідемія віруса грипа

Darkraven

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

У Луцьку – паніка. Медпрепаратів немає – люди беззахисні перед епідемією

У Луцьку – паніка. Люди масово зметають із прилавків аптек антивірусні препарати та марлеві пов’язки. Питання «свинячого грипу» – № 1 обговорення людей у громадському транспорті. Про це 30 жовтня повідомляє власкор ЗІКу.

Зараз у Луцьку практично неможливо придбати антивірусні препарати на кшталт «Амізону» чи марлеві пов’язки, досить складно – комплекси вітамінів на штибу «Дуовіт». Аптеки – пусті, адже всі можливі засоби захисту від грипу вже розкупили. Екскурсія трьома десятками аптечних закладів засвідчила: в цих закладах ліків від грипу уже нема.

Із власних джерел ЗІКу стало відомо, що запаси марлевих пов’язок, антивірусних препаратів волинські фармацевти за «ЦеУ» зі столиці змушені були направити на Галичину. Спочатку луцьким лікарям обіцяли, що завтра завезуть 50 тисяч марлевих пов’язок, однак зараз уже фармацевти кажуть, що цього товару нема.

звідси

• Відповідей 650
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Опубліковано

вікна закрити, невиходити(медиків збирали, попереджали). ходять слухи що в повітрі, зі всіма витікаючими...

ще радять нарізати кілька зубців часника і в кожну кімнату(а ще краще в середину і гайда навулицю хукати=) ).

Опубліковано

За**али своїми "Не лікуйтеся самі, а йдіть до лікар" Всюди наголошують. А в лікарні реально не пробитись до лікарів!!!!! (Сьогодні був) Це псц...

Опубліковано
Щось я не можу зрозуміти, це вже сьогодні покропили?

Да, покропили вже, а ти що не помітив що бродячі собаки дохлі валяються

Опубліковано
За**али своїми "Не лікуйтеся самі, а йдіть до лікар" Всюди наголошують. А в лікарні реально не пробитись до лікарів!!!!! (Сьогодні був) Це псц...

Так там ще більший шанс підхопити!

Опубліковано
QUOTE(Sp_RoNdo @ 30-10-2009, 17:53) *

Щось я не можу зрозуміти, це вже сьогодні покропили?

Да, покропили вже, а ти що не помітив що бродячі собаки дохлі валяються

«Это технологически невозможно и такой практики не применяют нигде, - заявила заместитель главного врача Львовской городской санитарно-эпидемиологической станции Мирослава Опаровская. - Можно дезинфицировать отдельное помещение, обрабатывая его химикатами или ультрафиолетовыми лучами, но относительно воздуха в целом это нереально. И информация о подобной дезинфекции в Тернополе неправдива».

Тільки що батько сказав шо літали і оприскували. Сам бачив на власні очі...

Опубліковано
ОГОЛОШЕННЯ МНС УКРАЇНИ!!!

це якого-такого "МНС" ??? Ні на одному з сайтів МНСУ немає такої інформації!

Більше того - Довідка про основні надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого характеру на території України станом на 7 годин 30 жовтня 2009 року

Питається - нащо такі чутки розпускати???

Опубліковано

До чого народ піддається і ще сам провокує паніку.... Ну от який смисл кропити місто з вертольота??????

в нас же не чума, не малярія, не тиф які можуть розноситись через смітники чи щещо, в нас інфекційне, заразники можуть сидіти перед моніторами, і обчихувати одне одного, щоб кропити з літака то треба виганяти всіх зараз на вулицю і заставляти стояти з відкритими ротами може тоді кропління дасть хоч якийсь ефект.

Вертольотами не покроплять ні поручні в маршрутках ні заражені видихи носіїв.

Опубліковано
Тільки що батько сказав шо літали і оприскували. Сам бачив на власні очі...

а я на власні очи бачив рожевих крокодилів з крилами...

Опубліковано

А я ось в такому респіраторі сьогодні весь день лякаю пацієнтів і колег по роботі :) І скажу, що травмованих пацієнтів реально менше, ніж завжди. Основне щоб гопи не здогадалися вдягнути маски :lol:

post-855-1256919889.jpg

post-855-1256919889.jpg

Опубліковано

Україна проситиме в світу гуманітарну допомогу

Україна звернеться за гуманітарною допомогою щодо надання ліків проти грипу A/H1N1.

Як передає кореспондент УНІАН, про відповідне сьогднішнє рішення Ради національної безпеки та оборони повідомила журналістам секретар РНБО Раїса БОГАТИРЬОВА.

За її словами, Міністерству охорони здоров’я доручено сформувати перелік ліків, які необхідні Україні. Це, перш за все, «такий специфічний препарат «Таміфлю», який реагує на вірус. Також ідеться про маски, причому не прості марлеві пов’язки, а спеціальні хірургічні, а також про апарати штучного дихання», - сказала Р.БОГАТИРЬОВА.

Крім того, зауважила вона, Україна хоче купити або отримати як гуманітарну допомогу вакцину проти каліфорнійського грипу.

У Львові, після двох днів зйомок в лікарнях та медичних закладах міста, захворіла знімальна група телеканалу «1+1» – Наталка Волосацька та оператор Юрій Данкевич.

Як повідомила УНІАН Наталка Волосацька, протягом двох днів вони робили прямі включення з лікарень, відзнімали сюжети у поліклініках, після чого першим захворів оператор, а вчора ввечері з високою температурою та болем у горлі звернулася до медиків і вона сама.

Журналістка також зазначила, що у медичних закладах вона працювала у захисній масці. «Поки що лікарі призначили мені лікування, однак не встановили точний діагноз», – зазначила Волосацька.

Керівництво УЄФА надіслало лист на адресу Федерації футболу України, у якому виклало свою позицію стосовно ситуації зі стрімким поширенням епідемії грипу в Україні. Пропонуємо вашій увазі повний текст цього послання.

«У зв’язку із розвитком ситуації щодо поширення грипу A/H1N1 УЄФА змушений уточнити свою позицію у випадку, якщо заразяться гравці команд, що беруть участь в одному з наших змагань.

Згідно з вимогами Медичного комітету УЄФА, кожна команда є відповідальною за те, щоб її гравці були здоровими, а також за вживання необхідних запобіжних заходів відповідно до рекомендацій місцевих органів охорони здоров’я. Для обмеження ризику інфікування, а також відповідно до медичних рекомендацій і правил, встановлених органами охорони здоров’я, це також може включати вакцинацію проти A/H1N1.

Стосовно змагань УЄФА, то кількість гравців або членів команди, які можуть бути заражені вірусом A/H1N1, не є причиною для перенесення матчу.

До тих пір, поки у команд, що беруть участь у змаганнях УЄФА, буде достатньо придатних гравців, і місцева влада не вводитиме обмежень, всі їхні матчі повинні бути зіграні в дні, що відповідають регламенту змагань.

Запити про перенесення матчу будуть розглядатися в окремих випадках, але можуть вивчатися лише тоді, якщо клуб зможе довести, що у нього дійсно немає достатньої кількості придатних гравців. З огляду на те, що команди мають у розпорядженні достатню кількість гравців, щоб компенсувати відсутність хворих; а також зважаючи на те, що для участі у турнірах УЄФА клуби мають право вносити 25 гравців до списку А і необмежену кількість до списку В, матч може бути перенесений тільки за виняткових обставин.

Команда, в якій є інфіковані футболісти, має якомога швидше довести це до відома УЄФА і надати повні медичні звіти стосовно цих гравців. УЄФА також залишає за собою право призначити нейтрального, незалежного лікаря для огляду відповідних футболістів і вивчення їхніх медичних записів.

Будь ласка, негайно забезпечте цією інформацією всі клуби, що беруть участь у змаганнях УЄФА, а також всі відповідні відділи вашої національної асоціації.

Через занадто щільний календар ФІФА, УЄФА і внутрішніх турнірів існує мінімальна можливість переносу великої кількості матчів, тоді як іншого способу забезпечити проведення цих змагань немає. Тому ми розраховуємо на ваше розуміння і підтримку».

З повагою, генеральний секретар УЄФА

Джанні Інфантіно

Опубліковано
А я ось в такому респіраторі сьогодні весь день лякаю пацієнтів і колег по роботі :) І скажу, що травмованих пацієнтів реально менше, ніж завжди. Основне щоб гопи не здогадалися вдягнути маски :lol:

post-855-1256919889.jpg

Це ти на фото? Де взяв маску? :)))) Я тоже таку хочууу

Опубліковано

сьогодні в кінці робочого дня у міській раді попередили людей що будуть вночі кропити, сказали позачиняти вікна і двері

Опубліковано

А, свіжа інформація від фармацевтів, правда не на 100% перевірена :) Бардак з медикаментами буде приблизно до вівторка. Аптеки не можуть зараз зробити великі закупки- МОЗ України заборонило, максимум медикаментів спрямовано у вогнища епідемії, тобто Тернопіль, Львів.

Опубліковано
Нам також звонили і скзали позакривати всі вікна бо будуть кропити...

Кому нам і куди звонили?

І хто?

Звонив мені додому тесть. Інформація з обласної адміністрації (Київська площа).

Опубліковано

я сьогодні офігєваю з наших людей. я цілий день хожу в ватно-марлевій повязці. і є купа дебілів яким це видається смішним. кепкують і тикають пальцями, фотографують. ну нічого, я посміюсь коли їхні тіла будуть ховати в сиру землю. я не розумію, що такого коли я просто опікуюсь власним здоровям? якщо я просто хочу жити і жити без зайвих проблем. так як я вчинили би 90% світу-в тому числі сша, канада і більшість європи. тільки наш менталітет заставляє людей краще хворіти, аніж "позоритись" з профілактикою.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...