Luychi Опубліковано 9 Грудня, 2010 в 21:55 #26 Опубліковано 9 Грудня, 2010 в 21:55 Скажу свою думку, не зовсім економічну, але аналізовану, в силу своїх можливостей.Податковий кодекс це в першу чергу ознака цивілізованості і "дорослості" держави - як паспорт: доросли - дозріли - отримали.Аналізувати його в найглибшому зрізі повинні економісти-професіонали, я ж назву кілька положень, які, на мою думку, повинні сприяти розвитку держави. Так от:стаття 4.1.4 де вказано про презумпцію правомірності рішень платника податків - тобто якщо платник доказує, що його рішення є кращим, а податкова доказує своє - то платник визнається правим.Далі. Пункт 4.1.6 - про соціальну справедливість. Може то і декларація і понти, але в суді можна доказувати своє.4.1.8 - про конкурентноздатність податків. Та сама ситуація - платники можуть доводити, що податкова встановила їм податок який зменшував їх конкурентноздатність на ринку.4.1.9 - "стабільний" пункт, за яким будь-які зміни в податковий кодекс не можуть вноситись пізніш як за 6 міс. до початку нового бюджетного періоду і податки та їх ставки не можуть змінюватись протягом бюджетного року. Хто працював в бізнесі попередні роки знає, як часто податкові норми змінювались не просто протягом бюджетного року, а й "заднім числом". Дії держави були непередбачувані. Інвестори нас боялись. Власні бізнесмени не знали як прогнозувати бізнес.
Verunchik Опубліковано 10 Грудня, 2010 в 07:33 #27 Опубліковано 10 Грудня, 2010 в 07:33 Скажу свою думку, не зовсім економічну, але аналізовану, в силу своїх можливостей. Податковий кодекс це в першу чергу ознака цивілізованості і "дорослості" держави - як паспорт: доросли - дозріли - отримали. На даний момент найцивілізованішими країнами в світі є Казахстан, Росія, Білорусь і... Україна !!! стаття 4.1.4 де вказано про презумпцію правомірності рішень платника податків А що тут нового і хіба може бути навпаки? Презумпцію невинуватості ще ніхто не відміняв.(ч. 1 ст. 62 Конституції України) 4.1.9 - "стабільний" пункт, за яким будь-які зміни в податковий кодекс не можуть вноситись пізніш як за 6 міс. до початку нового бюджетного періоду і податки та їх ставки не можуть змінюватись протягом бюджетного року. Це ми вже проходили,і не раз, в тому числі і за часів Януковича-прем"єра/Азарова-податківця... Щоправда вони були, як правило, господарями свого слова - захотів дав, захотів забрав! (особливо коли казна порожня).
talja Опубліковано 10 Грудня, 2010 в 12:20 #28 Опубліковано 10 Грудня, 2010 в 12:20 4.1.9 - "стабільний" пункт, за яким будь-які зміни в податковий кодекс не можуть вноситись пізніш як за 6 міс. до початку нового бюджетного періоду і податки та їх ставки не можуть змінюватись протягом бюджетного року. Хто працював в бізнесі попередні роки знає, як часто податкові норми змінювались не просто протягом бюджетного року, а й "заднім числом". Дії держави були непередбачувані. Інвестори нас боялись. Власні бізнесмени не знали як прогнозувати бізнес. Ця норма передбачена Законом "Про систему оподаткування", який діє вже багато років (зміни в податкове законодавство можуть вноситися не пізніше ніж за 6 міс. до початку нового бюджетного року). Просто переписали в кодекс, але навряд чи будуть виконувати .
Smith Опубліковано 10 Грудня, 2010 в 13:19 #29 Опубліковано 10 Грудня, 2010 в 13:19 Ця норма передбачена Законом "Про систему оподаткування", який діє вже багато років (зміни в податкове законодавство можуть вноситися не пізніше ніж за 6 міс. до початку нового бюджетного року). Просто переписали в кодекс, але навряд чи будуть виконувати . Погоджуюсь цілком. Необхідно розрізняти поняття "правотворчість" від "правозастосування".
talja Опубліковано 10 Грудня, 2010 в 13:28 #30 Опубліковано 10 Грудня, 2010 в 13:28 Навіть те, що Податковий кодекс набирає чинності з 01.01.2011 р., є порушенням норм, ним же і передбачених . Для того, щоб впровадити зміни з нового року, треба було прийняти його ще в липні.
Harvester Опубліковано 10 Грудня, 2010 в 13:35 #31 Опубліковано 10 Грудня, 2010 в 13:35 Це що, податок на доходи звичайних людей зростає з 13% до 15%
talja Опубліковано 10 Грудня, 2010 в 13:47 #32 Опубліковано 10 Грудня, 2010 в 13:47 Це що, податок на доходи звичайних людей зростає з 13% до 15% він не зростає до 15 % - він і є зараз таким вводиться ставка 17 % для багатих
Luychi Опубліковано 11 Грудня, 2010 в 23:15 #33 Опубліковано 11 Грудня, 2010 в 23:15 Роз'яснюю не я. Податкова розказує, що норми нового податкового кодексу будуть впроваджуватись протягом наступного пів року. Штраф за недотримання його положень становитиме 1 гривню. Було б абсолютною радістю якби приймались виключно справедливі закони. І всі члени суспільства неухильно б їх дотримувались. А то приходжу я до свого лікаря і прошу направлення в київську клініку, бо вилікувати на місці вони мене не можуть. А він мені другий раз розказує, що не знає, як має виглядати направлення і не видавав його ніколи і зовсім. Я йому в кишеню 100 грн запхнула і лікар сказав, що напише все як я хочу. Писав не він, а його медсестра. Під мою диктовку. От хочеться щоб в країні дотримувались законів, і норм конституції. І усіх статтів і пунктів Податкового кодексу.
Oktar Опубліковано 11 Грудня, 2010 в 23:23 #34 Опубліковано 11 Грудня, 2010 в 23:23 Трехмиллиардная стоимость реконструкции стадиона НСК "Олимпийский" уже вдвое превышает ее первоначальную стоимость, в 1,5 раза - стоимость строительства стадиона "Донбасс Арена" в Донецке и аналогичных спортивных арен в европейских странах, где проходили международные чемпионаты по футболу. Об этом сообщили в пресс-службе Счетной палатыСтоимость одного места болельщика на НСК "Олимпийский" сегодня является самой дорогой - 43,6 тыс. грн. - по сравнению со стоимостью мест на построенных к предстоящему чемпионату стадионах. К примеру, стоимость места на новом донецком стадионе "Донбасс Арена" составляет 29,1 тыс. грн.Розповідав власник однієї фірми, яка мала субпідряд на цьому чудобудівництві. Так ось попрацювали вони там місяця два і ....... втікли. Як виявилось, щоб отримати приміром 200 тис. грн. за якісь з етапів робіт через фірму проганялось 600 тис. грн. бюджетних грошей!Так що стадіончик наш і справді золотий.
Sub_Sys Опубліковано 12 Грудня, 2010 в 01:52 #35 Опубліковано 12 Грудня, 2010 в 01:52 Роз'яснюю не я. Податкова розказує, що норми нового податкового кодексу будуть впроваджуватись протягом наступного пів року. Штраф за недотримання його положень становитиме 1 гривню. Було б абсолютною радістю якби приймались виключно справедливі закони. І всі члени суспільства неухильно б їх дотримувались. А то приходжу я до свого лікаря і прошу направлення в київську клініку, бо вилікувати на місці вони мене не можуть. А він мені другий раз розказує, що не знає, як має виглядати направлення і не видавав його ніколи і зовсім. Я йому в кишеню 100 грн запхнула і лікар сказав, що напише все як я хочу. Писав не він, а його медсестра. Під мою диктовку. От хочеться щоб в країні дотримувались законів, і норм конституції. І усіх статтів і пунктів Податкового кодексу.Хочеться?А ти дотримуєшся?Невже в міліції є заява про хабар? І про тебе, як хабарницю, і про лікаря?Давай прізвища, дати, будеш свідком в суді?
Luychi Опубліковано 12 Грудня, 2010 в 18:42 #36 Опубліковано 12 Грудня, 2010 в 18:42 Хочеться?А ти дотримуєшся?Невже в міліції є заява про хабар? І про тебе, як хабарницю, і про лікаря?Давай прізвища, дати, будеш свідком в суді?Взагалі то мені вижити хочеться. Просто. Тому і їду до столичних лікарів. А мені одна жіночка в тій самій клініці, про того самого лікаря розказувала "Дала минулого разу 50 грн. І цього треба дати". А я їй "Я не давала. Набридло. Лікування і так дороге." Так знаєш, що вона відповіла? "Але ж треба мати совість. Мушу дати". О! А ти кажеш хабар.І коли ми плачимось, що влада погана, чиновники сволочі і хабарники, то забуваєм, що самі давно втягнулись в цю систему і "годуємо" її. Теж і з податками. Розумієм, що наші близькі повинні пенсії отримувати на які прожити можна, але не хочемо думати звідки ті гроші візьмуться.
nemo Опубліковано 12 Грудня, 2010 в 18:57 #37 Опубліковано 12 Грудня, 2010 в 18:57 Взагалі то мені вижити хочеться. Просто. Тому і їду до столичних лікарів. А мені одна жіночка в тій самій клініці, про того самого лікаря розказувала "Дала минулого разу 50 грн. І цього треба дати". А я їй "Я не давала. Набридло. Лікування і так дороге." Так знаєш, що вона відповіла? "Але ж треба мати совість. Мушу дати". О! А ти кажеш хабар.І коли ми плачимось, що влада погана, чиновники сволочі і хабарники, то забуваєм, що самі давно втягнулись в цю систему і "годуємо" її. Теж і з податками. Розумієм, що наші близькі повинні пенсії отримувати на які прожити можна, але не хочемо думати звідки ті гроші візьмуться.Сонечко - у вас на все дитячий погляд, мені щиро вас шкода.
Luychi Опубліковано 12 Грудня, 2010 в 22:07 #38 Опубліковано 12 Грудня, 2010 в 22:07 Взагалі то мені вижити хочеться. Просто. Тому і їду до столичних лікарів. А мені одна жіночка в тій самій клініці, про того самого лікаря розказувала "Дала минулого разу 50 грн. І цього треба дати". А я їй "Я не давала. Набридло. Лікування і так дороге." Так знаєш, що вона відповіла? "Але ж треба мати совість. Мушу дати". О! А ти кажеш хабар.І коли ми плачимось, що влада погана, чиновники сволочі і хабарники, то забуваєм, що самі давно втягнулись в цю систему і "годуємо" її. Теж і з податками. Розумієм, що наші близькі повинні пенсії отримувати на які прожити можна, але не хочемо думати звідки ті гроші візьмуться.Сонечко - у вас на все дитячий погляд, мені щиро вас шкода.Я не сонечко.
yura2281 Опубліковано 12 Грудня, 2010 в 22:23 #39 Опубліковано 12 Грудня, 2010 в 22:23 А мені одна жіночка в тій самій клініці, про того самого лікаря розказувала "Дала минулого разу 50 грн. І цього треба дати". А я їй "Я не давала. Набридло. Лікування і так дороге." Так знаєш, що вона відповіла? "Але ж треба мати совість. Мушу дати". О! А ти кажеш хабар.І коли ми плачимось, що влада погана, чиновники сволочі і хабарники, то забуваєм, що самі давно втягнулись в цю систему і "годуємо" її. Теж і з податками. Розумієм, що наші близькі повинні пенсії отримувати на які прожити можна, але не хочемо думати звідки ті гроші візьмуться.А ви б порадили все таки не давати подачку, бо 50грн. це не хабар. То вже давала б 500грн.Чи все таки помахали головою і подумали що і самій потрібно дати.
Volyniaka Опубліковано 13 Грудня, 2010 в 11:25 #40 Опубліковано 13 Грудня, 2010 в 11:25 Расходы на Януковича-2011 станут рекордным Расходы на ключевые органы власти в 2011 году могут стать одними из самых высоких за последние годы - 2,5 млрд. гривен. Макс Левин Фото: Макс Левин В соответствии с проектом госбюджета на 2011 год, наиболее затратным для госказны в следующем году станет Государственное управление делами, обслуживающее деятельность президента, пишет "Дело". На содержание ДУСи предусмотрено 1,34 млрд. грн. Это самая большая сумма, которую когда-либо получал аппарат главы государства. Максимальный бюджет, который до этого выделялся на обеспечение деятельности президента, составил в 2008 году лишь 1,24 млрд. грн.
nickel Опубліковано 13 Грудня, 2010 в 12:49 #41 Опубліковано 13 Грудня, 2010 в 12:49 покращення життя вже сьогодні...
Volyniaka Опубліковано 13 Грудня, 2010 в 15:34 #42 Опубліковано 13 Грудня, 2010 в 15:34 покращення життя вже сьогодні... ... і завтра теж : Кабинет Министров предлагает Верховной Раде увеличить финансирование Генеральной прокуратуры на 83,3% с 1,2 млрд гривен до 2,2 млрд гривен в 2011 году по сравнению с 2010 годом. Из этой суммы около 1,4 млрд гривен предусматривается на оплату труда.
Dream Опубліковано 13 Грудня, 2010 в 16:02 Автор #43 Опубліковано 13 Грудня, 2010 в 16:02 «Предметом отдельного разговора уже вскоре должна стать система упрощенного налогообложения предпринимателей, из нее следует изъять те схемы оптимизации налогов, которые дискредитируют ее прогрессивность, экономическую и социальную эффективность», - заявил Янукович. началось в калхозє утро... Спорім, що під цим благим наміром пропихнуть в ПКУ те, що не "пропихалось" раніше?..
Volyniaka Опубліковано 14 Грудня, 2010 в 10:26 #44 Опубліковано 14 Грудня, 2010 в 10:26 В Киеве догорает второй этаж здания городской налоговой администрации, расположенного на улице Шолуденко. Об этом «Обкому» сообщил очевидец происшествия. В данный момент пожар, возникший в здании, практически потушен. Улица забита пожарными автомобилями и «погорельцами» – сотрудниками налоговой. На лицах прохожих – широкие улыбки. http://obkom.net.ua/news/2010-12-14/1154.shtml І ілюстрація -
Volyniaka Опубліковано 14 Грудня, 2010 в 12:36 #45 Опубліковано 14 Грудня, 2010 в 12:36 покращення життя вже сьогодні... ... і завтра теж : Кабинет Министров предлагает Верховной Раде увеличить финансирование Генеральной прокуратуры на 83,3% с 1,2 млрд гривен до 2,2 млрд гривен в 2011 году по сравнению с 2010 годом. Из этой суммы около 1,4 млрд гривен предусматривается на оплату труда. На оздоровление депутатов выделят рекордную сумму 131 миллион гривен из госбюджета пойдет на санатории для депутатов В Госбюджете на 2011 год увеличено финансирование санаториев Государственного управления делами на 34 миллиона гривен по сравнению с прошлым годом. Об этом на заседании парламента сообщил БЮТовец Сергей Шевчук. І як прокоментував один мій знайомий : Да, я щитаю ето правільно ! Дєпутати повинні дожити до того дня, коли разгнєвана толпа підніме їх на вили !
yura2281 Опубліковано 16 Грудня, 2010 в 22:23 #46 Опубліковано 16 Грудня, 2010 в 22:23 В магазин к Канторовичу пришёл налоговый инспектор.- Канторович, почему вы не платите налогов с прибыли?- Какие прибыли? У нас одни убытки!- Как же вы живёте?- Понимаете, в субботу магазин не работает. В этот день у нас нет убытков - вот на эти деньги мы и живём.
nemo Опубліковано 17 Грудня, 2010 в 14:45 #47 Опубліковано 17 Грудня, 2010 в 14:45 Модер !!!Закрий тему (рбо мені R.O.- на цю тему), бо надоїли кнопкодави 15-ти річні, які нівчому не розбираються
Liberta Опубліковано 17 Грудня, 2010 в 19:08 #48 Опубліковано 17 Грудня, 2010 в 19:08 Для чого заходити,якщо надоїло ?
Dream Опубліковано 22 Грудня, 2010 в 08:53 Автор #49 Опубліковано 22 Грудня, 2010 в 08:53 С 1 января 2011 года доходы граждан «немного» снизятся – это связано со вступлением в силу Налогового кодекса и Закона «О сборе и учете единого социального взноса на общеобязательное государственное социальное страхование» (далее – Закон №2464).Положения кодекса существенно ударят по карманам мелких предпринимателей, поскольку, несмотря на то, что упрощенцам оставили действующие правила налогообложения, расходы на приобретение товаров и услуг у них запретили относить к валовым. В итоге, чтобы не потерять старых клиентов, многим «единщикам» придется перейти на общую систему налогообложения и платить высокий налог.К этому всему добавится еще и социальный взнос, который хоть и называется единым, будет иметь различные ставки – в зависимости от вида дохода, и класса риска плательщика. Законом установлены семь разных ставок: четыре для работодателя и три для наемного работника. Кроме того, установлена максимальная база начисления единого взноса, равная пятнадцати размерам прожиточного минимума для трудоспособных лиц. Тому, сколько должны платить работодатель, наемный работник и физическое-лицо предприниматель в государственную казну, посвящена эта статья.Что уйдет из зарплаты?Теперь считаем! Допустим, у вас зарплата со всеми надбавками и премиями составила 7000 гривен. Сначала из этой суммы снимут 3,6% ЕСВ, то есть 252 гривны. Из оставшейся суммы снимут 15% НДФЛ, то есть еще 1012,20 гривны. На руки работник получит 5735 гривен 80 копеек. Не густо…Предприниматели тоже платятСПД сами определяют размер ЕСВ, который они желают уплатить – от минимального до максимального. Минимальная база обложения ЕСВ держится на уровне минимальной зарплаты, то есть 922 гривны с 1 января. Вычисляем 34,7% — получается 319 гривен 93 копейки. То есть при том же доходе в размере 7000 гривен у единщиков за вычетом ЕСВ и единого налога останется 6480 гривен 07 копеек. Вроде бы и неплохо. Только вот пенсия у этого человека будет минимальная.Да и дело не только в этом. Крупный и средний бизнес ничего покупать у такого СПД не будет, поскольку окончательная редакция Налогового кодекса запрещает плательщикам налога на прибыль относить затраты на товары, работы, услуги, приобретенные у СПД-«упрощенца», на валовые расходы. В итоге ряду предпринимателей, избравшим для себя специальный режим налогообложения, придется перейти на общую систему налогообложения.А в случае перехода на общую систему СПД-плательщик налога на прибыль, учитывая суммы ЕСВ, «попадет» на кругленькую сумму. ...Это значит, что СПД, находящийся на общей системе налогообложения, получив доход, допустим, в размере все тех же 7000 гривен, сначала заплатит 34,7% единого социального взноса на сумму всего своего дохода (максимально – 4799,01 гривен), затем от остатка удержит 15% — НДФЛ. Итак, если СПД-плательщик налога на прибыль получил, например, тот же доход в размере 7000 гривен, то денег у него останется очень мало.Дело в том, что норму об уплате ЕСВ такими лицами бухгалтеры и юристы понимают очень по-разному. Некоторые утверждает, что такие предприниматели могут так же, как и «единщики» платить из расчета минимальной заработной платы, то есть в сумме 319 гривен 93 копейки.При таком раскладе после уплаты ЕСВ и НДФЛ от 7000 гривен у такого гражданина осталось бы 5678 гривен 06 копеек. То есть на 57 гривен меньше, чем у наемного работника с такой же зарплатой. Однако внимательный анализ нормы Закона позволяет сделать более печальный вывод: СПД, находящийся на общей системе обязан заплатить ЕСВ в размере 34,7% от всей суммы дохода, полученного от деятельности. Вычисляем 34,7% от 7000 гривен и получаем баснословную сумму — 2429 гривен. Уменьшаем на эту сумму базу обложения НДФЛ и умножаем ее на 15% — 685,65 гривен (сумма НДФЛ).И что остается у «зажравшегося», по мнению законодателя, бизнесмена? Остается у него 3885,35 гривен. Вопрос: откуда у государства теории о богатстве мелких предпринимателей?повний текст тут
talja Опубліковано 22 Грудня, 2010 в 13:37 #50 Опубліковано 22 Грудня, 2010 в 13:37 Что уйдет из зарплаты?Теперь считаем! Допустим, у вас зарплата со всеми надбавками и премиями составила 7000 гривен. Сначала из этой суммы снимут 3,6% ЕСВ, то есть 252 гривны. Из оставшейся суммы снимут 15% НДФЛ, то есть еще 1012,20 гривны. На руки работник получит 5735 гривен 80 копеек. Не густо…Нічого кардинально нового не придумали, просто замість внесків в 4 фонди, які платить працівник, зробили єдиний внесок, який рівний попереднім внескам. Тобто із ЗП вирахують ту ж суму, що і вираховували раніше.
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.