sweetlena Опубліковано 25 Серпня, 2010 в 14:27 #1 Опубліковано 25 Серпня, 2010 в 14:27 Чи варто з маленьким дитям їхати на море? Цікавить думка і досвід тих, хто таки наважився... Уточню: маляті 4 місяці, море Чорне кримське, їзда-власне авто.
ursa Опубліковано 25 Серпня, 2010 в 14:31 #2 Опубліковано 25 Серпня, 2010 в 14:31 Есть возможность - едь. С 11 месяцев каждый год на море поездом - и отлично. Знакомые примерно с 3-4 месяцев ездили поездом на море из Харькова - и тоже всё хорошо. Своей машиной - вообще не вижу проблем. Конечно, если ехать на море не ради того, чтобы квасить или по ночным клубам шариться
solnishko Опубліковано 25 Серпня, 2010 в 14:32 #3 Опубліковано 25 Серпня, 2010 в 14:32 Все залежить від дитинки, а, взагалі, на море якщо вже і їхати з такою малечею, то не менше, ніж на 18 днів, вони довго акліматизуються. На скільки мені відомо, лікарі не радять...(
ursa Опубліковано 25 Серпня, 2010 в 14:43 #4 Опубліковано 25 Серпня, 2010 в 14:43 Врачи перестраховываются По сообственному опыту - акклиматизации практически нет. Единственная проблема - жара в дороге. Всё. Крым не так уж сильно отличается по климату. Тем более сейчас начнётся т.н. "бархатный сезон", да и перепад температуры совершенно не такой, как если бы зимой лететь в Египет
sweetlena Опубліковано 25 Серпня, 2010 в 14:50 Автор #5 Опубліковано 25 Серпня, 2010 в 14:50 Да "квасить" і в Луцьку є де... просто змінити побут на сонце-море хочеться. Думаю, що днів 15-20 морського повітря для крихітки не гірше, ніж комарі світязькі?..Лякає те, що ніби намічаються зубки, і чи не зашкодить зміна клімату вигодовуванню, бо їмо тільки мамусю Ursa, блін, напевно має рацію, опитний папашка всьоткі
ursa Опубліковано 25 Серпня, 2010 в 14:59 #6 Опубліковано 25 Серпня, 2010 в 14:59 Зубки зашкодять хіба мамусі
solnishko Опубліковано 25 Серпня, 2010 в 14:59 #7 Опубліковано 25 Серпня, 2010 в 14:59 да и перепад температуры совершенно не такой, как если бы зимой лететь в Египетта тут справа не лише в перепаді температур, а зміни кліматичного поясу, різниця в рівні вологості і т.д. Знову ж наголошу: є різні діти, я зі своїм їздила на Світязь (з 2-х) років, потім почала на море їздити, на Світязі - ніяких проблем, що не поїздка на море -температура, діарея, соплі і прочіє прєлєсті((( перший раз, все ж таки, варто відпочити в своїй місцевосці імхо..
ursa Опубліковано 25 Серпня, 2010 в 15:07 #8 Опубліковано 25 Серпня, 2010 в 15:07 А если так: - температура и сопли из-за сквозняков в дороге; - диаррея из-за нарушения привычного питания (обжиралово фруктами или биг-маками). ?? Да, была и температура как-то - но если объективно, то не факт, что в это же время дома её бы не было
Caprichos Опубліковано 25 Серпня, 2010 в 15:19 #9 Опубліковано 25 Серпня, 2010 в 15:19 Ми також плануємо їхати з малюком, правда нам уже 1 рік. Але скільки разів їздили раніше, кожен раз зустрічали різних людей з маленькими діточками(від 6 місяців), з такими дітками ще легше, ніж зі старшими.
solnishko Опубліковано 25 Серпня, 2010 в 15:31 #10 Опубліковано 25 Серпня, 2010 в 15:31 - температура и сопли из-за сквозняков в дороге;- диаррея из-за нарушения привычного питания (обжиралово фруктами или биг-маками). ?? ну таке може бути 1 раз, але ж не кожен..)) МОЯ дитина погано переносить акліматизацію, явно ослаблюється імунітет..Дуже класно, коли і справді можна гарно відпочити з малечею на морі, правда, але це треба перевірити методом досліду))) sweetlena,якщо поїдете - з нами досвідом поділетеся, ок? нехай буде вам здоровенький, коли малятко здорове - і мамі добре, і відпочинок в радість! бажаю успіхів
ursa Опубліковано 25 Серпня, 2010 в 15:59 #11 Опубліковано 25 Серпня, 2010 в 15:59 Ну не знаю... Мне кажется, что чем меньше ребёнок, тем больше у него способность приспосабливаться к меняющимся условиям окружающей среды. И чем позже начинать, чем дольше держать ребёнка в "термосе", тем труднее будет.
Karabasbarabas Опубліковано 25 Серпня, 2010 в 16:34 #12 Опубліковано 25 Серпня, 2010 в 16:34 я досвіду батьківства поки не маю, але наскільки знаю, то не рекомендується дитину возити на море до 3-х років, оскільки дитячий організм не готовий до серйозних змін клімату. Крим хоч вроді і недалеко, та все ж частина його знаходиться у зоні дії субтропіків, а ми живемо у помірних широтах. це треба враховувати. для вас нічого, а для дитини - стрес. звичайно всі думають, шо якшо зовні все добре і ніяких проявів зі сторони здоров"я дитини нема, то все гут. треба пам"ятати, що не все зразу може "вилазити боком". і досить дивують фрази типу "от ми їздили і бачили з маленькими дітками..." ви не на когось дивіться, а думайте своєю головою, адже мова йде про вашу дитину, а не чиюсьto ursa, в тому то й справа, що нам здається, але напевно ми не знаємо. ми настількі далекі від усього цього, що ти навіть собі не уявляєш. це я кажу з власного досвіду спілкування з людьми близькими до медицини. дитину звичайно ж не треба від всього відгороджувати, але берегти її здоров"я з розумом потрібно, адже угробити його секунда діла, а мучитись саме дитині вашій все життя
solnishko Опубліковано 25 Серпня, 2010 в 16:36 #13 Опубліковано 25 Серпня, 2010 в 16:36 2 ursa Знаєте, це питання спірне, бо, для прикладу, терморегуляція у дітей до 6 місяців погана, вони швидко перегріваються і замерзають, а, знову ж таки, навіть самі лікарі констатують, що такий біль, який витримують немовлята, навряд може нормально витримати дорослий..
laska Опубліковано 25 Серпня, 2010 в 17:11 #14 Опубліковано 25 Серпня, 2010 в 17:11 В червні теж стояла перед такою дилемою. Старших, менше 3-х років не возила. Нам теж було 4 місяці. Мій педіатр оглянула малюка і дала добро на поїздку, нагадавши, що мати з собою і наголосивши, щоб не менше 14 днів. Була здивована, оскільки читала Комаровського, що він проти, адже оздоровити дитину можна і дома. Але за день до виїзду малюк підхопив вірус. Натомість, ми поїхали на Світязь, жили на хуторі в хвойному лісі і, як не дивно, жодного комара. Оскільки я малюка привчила до плавання у ванній у прохолодній воді, то купалися ми не в басейні, а просто в Світязі і пірнали. Дитина почувалася там чудово. Легкий стрес від побаченого пережили тільки відпочиваючі, але з часом звикли Після купання малюк співав на весь пляж. Повернулися у гарній формі, прибавили у вазі. sweetlena, одностайності тут нема, всеодно приймати рішення вам. З того, що я для себе відмітила готуючись до поїздки, то це, що цей вік саме добре, бо відсутній прикорм, а груди завжди з вами Добре, що це оксамитовий сезон, хоч більше радять Азовське для дітей. І ще, потрібно давати дитині пити, тому бажано взяти з собою ту воду, до якої він звик (за наявності авто, це не проблема). Тут гарні поради для подорожі, собі вичитувала, можливо знадобиться і вам.
nataliya Опубліковано 25 Серпня, 2010 в 17:48 #15 Опубліковано 25 Серпня, 2010 в 17:48 малій 7 місяців. вже три тижні сидимо на Середземному. Ніяких нюансів... Піднялась позавчора температура, зписую на те, що наш татко приїхав і привіз бяку з рідної України. На сьогодні все нормалізувалося. І дорогу, і переліт, і зміну середовища малеча перенесла супер. Про 3 роки для зміни клімату то більше наші застарілі стереотипи. Імпортні возять з собою і 2х місячних дітей. головне, щоб харчі були під боком! Єдине, якщо вам чоловік не допомагає, про відпочинок забудьте. А так рекоммендації однакові, що для вас, що для немовлят, що для 10ти річних дітей: не пергріватися, не об їдатися, не зловживати.
Karabasbarabas Опубліковано 25 Серпня, 2010 в 18:50 #16 Опубліковано 25 Серпня, 2010 в 18:50 nataliya, а ви про "акліматизаційний стрес" чули? дитина в два місяці не те що акліматизацію важко переносить, вона ще толком і до тих кліматичних умов, в яких народилась не звикла
sweetlena Опубліковано 25 Серпня, 2010 в 19:08 Автор #17 Опубліковано 25 Серпня, 2010 в 19:08 Всім величе-е-езне дякую! Після пережитого "раздвоєнія лічності", прийняли рішення випробувати себе на рідній Волині. Вже замовили путівку в "Лісову пісню" на 12 днів. Погоду ніби обіцяють зовсім не літню, тому будемо спасатися теплим комбінезончиком і мамусиним молочком. А старшу донечку бабуся зголосилася взяти все-таки на моречко. Як на мене, склалося добре для всіх. П.С. Комарі, тримайтеся, ми їдемо до вас! П.П.С. Прощавай, борда на 2 тижні Вирішили їхати з книжкою і нардами...ніякого інтернету
Zheny@ Опубліковано 25 Серпня, 2010 в 19:16 #18 Опубліковано 25 Серпня, 2010 в 19:16 2 ursa Знаєте, це питання спірне, бо, для прикладу, терморегуляція у дітей до 6 місяців погана, вони швидко перегріваються і замерзають, а, знову ж таки, навіть самі лікарі констатують, що такий біль, який витримують немовлята, навряд може нормально витримати дорослий.. я чомусь знаю все навпаки. Діти навпаки краще переносять спеку та мороз. Тому як вони ще не вийшли толком зі стану "амфібій", 9 місяців у воді живитися розчиненим у воді киснем. Акліматизацію краще переносять. Та й взагалі здоровші. Діти не знають що таке головний біль. Багато функцій організму ще не увімкнулися. Ми їдемо. По приїзду розповімо.
laska Опубліковано 25 Серпня, 2010 в 19:51 #19 Опубліковано 25 Серпня, 2010 в 19:51 А я знаю третє. У дітей обмінні процеси відбуваються швидше ніж у нас. І в них усе "ввімкнуте", що закладене природою, а в нас уже заблоковане Не треба недооцінювати здатність дитячого організму.
sweetlena Опубліковано 25 Серпня, 2010 в 20:13 Автор #20 Опубліковано 25 Серпня, 2010 в 20:13 Zheny@,чекатимемо. Гарних вражень і самопочуття
Oksana04 Опубліковано 25 Серпня, 2010 в 20:26 #21 Опубліковано 25 Серпня, 2010 в 20:26 П.П.С. Прощавай, борда на 2 тижні Вирішили їхати з книжкою і нардами...ніякого інтернету Не страшно . Ми вирішили їхати з інтернетом , але в перший день був дуууууже повільний інтернет - нічого не грузилось . А далі ще краще - зламався нотік. Приїхала - всі живі здорові і стіііільки новин!!! ЦІКАВО!
Гість Опубліковано 25 Серпня, 2010 в 20:31 #22 Опубліковано 25 Серпня, 2010 в 20:31 Нашому 1,9. В п"ятницю тільки приїхал з моря. Їздили на 10 днів. Брали ще похресницю 9 років. Ну що можу сказати. Я особисто зрозумів, що на море можна їхати двома способами: 1) Оздоровити дітей. 2)Відпочити і оздоровитись самим. Два в одному не вийде. Як ми з дружиною не намагались відпочити, не вийшло, просто покупались, загоріли але втомились. Приходимо на пляж, похресниця проситься у воду, стоїш над нею чи купаєшся поряд щоб не дай Боже не втопилась. На березі відповідно дружина бігає за малим, який ганяє по піску між людьми і по людях, обсипає їх лопаткою, бере чужі речі, і так далі... То він хоче пити то пісі то каки то ам-ам. То боїшся щоб не перегрівся. Відповідно ввечері на набережній тусовка, діско, піти не вдалось. Де дітей діти? Позагаряли ми так 5 днів і почалось. В один прекрасний день прийшли з моря в обід, малий відмовився ам-ам. Заснув, прокинувся - температура, соплі, кашель, рвота, "понос" і так 5 днів. Схуд дуже. В лікарні сказали, що ймовірно ковтнув води морської брудної. Температура води була 29 градусів. Сказали що пляжи переповнені, відповідно бацил куча у воді через людей і високу температуру води. Мала - закіпіли і загноїлись очі, заболіло вухо, кашель, температура. В дорозі жодних потягів не було бо боялись не довести здоровими. Але їхати усім раджу, раз на раз не приходиться, скільки того життя ))))))
Oksana04 Опубліковано 25 Серпня, 2010 в 20:38 #23 Опубліковано 25 Серпня, 2010 в 20:38 Але їхати усім раджу, раз на раз не приходиться, скільки того життя ))))))+1Їздили, коли малюку було рік і 5. І в мене третій місяць вагітності (бекала далі, як бачила по 7 раз в день). Їздили на авто. Малий жив тиждень на одних соках ОЗДХ. Купався в футболці. Засмагав в дитячій палатці. Все супер.
solnishko Опубліковано 26 Серпня, 2010 в 07:57 #24 Опубліковано 26 Серпня, 2010 в 07:57 я чомусь знаю все навпаки. Діти навпаки краще переносять спеку та мороз. Тому як вони ще не вийшли толком зі стану "амфібій", 9 місяців у воді живитися розчиненим у воді киснем. Акліматизацію краще переносять. Та й взагалі здоровші. Діти не знають що таке головний біль. Багато функцій організму ще не увімкнулися.Почти во всех книгах и учебниках, посвященных уходу за детьми, обращено внимание на тот очевидный факт, что у младенца несовершенны механизмы регуляции температуры тела а на рахунок головної болі і її "не відчуття" дітками, не кажіть за всіх, у мене малий народився дуже важким і коли лежав у кювезі дуже кричав, а лікар неонатолог мені казала, що кричить він від того, що йому болить голова і болить сильно, він народився передушеним. Так що, от у лікарів давайте гратися не будемо, ок?
ursa Опубліковано 26 Серпня, 2010 в 08:14 #25 Опубліковано 26 Серпня, 2010 в 08:14 Просто интересно, откуда врачи знают, что у ребёнка болит голова?
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.