Miro Опубліковано 12 Вересня, 2013 в 05:28 #926 Опубліковано 12 Вересня, 2013 в 05:28 Хто знає, як її, солянку, правильно робити? Підкажіть! У останній поїздці в Дубно пробував в кафе-барі таку чудову річ, як солянку. На вигляд як борщ, тільки добавлені спеції, лимончик, ковбаса/бочок, оливки. Спробував поекспериментувати із червоним борщем, та добавив ковбасу та голандський сир. Ніби вийшло непогано. Я б сказав би, навіть дуже смачно, незвично.) Чекаю на рецепти! P.S. Знаю, що усе дуже просто, але обожнюю експериментувати, тому прошу не судити строго. Хочу вразити декого із своїх рідних))
Mykola81 Опубліковано 12 Вересня, 2013 в 06:02 #927 Опубліковано 12 Вересня, 2013 в 06:02 Солянка як борщ --- продукти ніби одні , але виходить у всіх по різному .Пробуй , рецептів купа в інеті .
MaestroA Опубліковано 12 Вересня, 2013 в 06:27 #928 Опубліковано 12 Вересня, 2013 в 06:27 Хто знає, як її, солянку, правильно робити? Підкажіть! Є багато рецептів солянки. Ось це для мене краще з того, що доводилось готувати/куштувати.
talja Опубліковано 12 Вересня, 2013 в 06:39 #929 Опубліковано 12 Вересня, 2013 в 06:39 Дуже любимо солянку, але готуємо її не часто. Класичка солянка не містить картоплі . В більшості рецептів просять варити солянку на свинині чи телятині, але щоб пошвидше, то можна і без сирого м'яса. Я варю так: ставлю каструльку з водою на вогонь. Поки закипить, нарізаю ковбасу (по 300-400 грам вареної і копченої), бочок і шинку. Можна взяти не два, а три сорти ковбаси, іноді не кидаю бочок, бо він жирнуватий. Вага ковбасних виробів теж залежить від того чи велика каструлька чи менша. Нарізати можна кубиками, можна соломкою. Зустрічала в кількох закладах замість вареного м'яса варені нирки. Кидаю нарізане в киплячу воду. Натираю на дрібну терку морквину і ріжу дрібно цибулину. Знову ж таки - не у всіх рецептах є морква, а от я вже так звикла. Пережарюю все це на сковорідці, не жаліючи олії. Додаю в кінці ложку томатної пасти. Закидаю все це в каструльку . Тру та терку 3 середні квашені огірки, докидаю до того, що вариться. Кидаю потім маслини без кісточок. З ними в кафешках і піцеріях теж різні варіації - можуть і з кісточками кинути, і порізати, і цілими. Виливаю половину рідини з баночки, в якій були маслини. Якщо кидаю лимон, то лише дольку. Краще додати в готову страву, але це теж справа смаку. Варити до готовності - десь не більше 20 хв. на практиці. П.С. Солянка зовсім не борщ - немає там буряка, бордово-помаранчевий колір виходить від томатної пасти і моркви. А от кидати картоплю в солянку, то взагалі кощунство, як на мене . Хоча ми в Рівному недавно вперше такий варіант спробували. Було смачно.
vetalforever Опубліковано 12 Вересня, 2013 в 06:39 #930 Опубліковано 12 Вересня, 2013 в 06:39 Вчора дивилися з дружиною майстер-шеф. На вечір обіцяна Лазанья
Kleo Опубліковано 12 Вересня, 2013 в 07:09 #931 Опубліковано 12 Вересня, 2013 в 07:09 Хто знає, як її, солянку, правильно робити? Підкажіть! Чекаю на рецепти! P.S. Знаю, що усе дуже просто, але обожнюю експериментувати, тому прошу не судити строго. Хочу вразити декого із своїх рідних)) Ось тут викладала свій рецепт http://board.lutsk.ua/topic/35603-soljanka/page__hl__%D1%81%D0%BE%D0%BB%D1%8F%D0%BD%D0%BA%D0%B0, можна поваріювати з м"ясом та ковбасою, але в основному не міняти - смакота неймовірна
Miro Опубліковано 12 Вересня, 2013 в 07:31 #932 Опубліковано 12 Вересня, 2013 в 07:31 Супер! Будемо пробувати Дякую всім, хто відгукнувся)
Tolik_lt Опубліковано 12 Вересня, 2013 в 20:43 #933 Опубліковано 12 Вересня, 2013 в 20:43 Скуштував нині вперше блюдо коррида
Masik Опубліковано 13 Вересня, 2013 в 06:59 #934 Опубліковано 13 Вересня, 2013 в 06:59 А я сёдня рёбрышки в медово-горчичном соусе на вечер замариновал ))))))
vaz75 Опубліковано 13 Вересня, 2013 в 07:20 #935 Опубліковано 13 Вересня, 2013 в 07:20 Скуштував нині вперше блюдо корридаБичі яйця, штолі?Зі, анекдот:Новиому українцю вперше поталанило бути на кориді, після чого він спустився в бар під ареноюі, спитав в бармена :- Яка у вас фірмова страва?- Корида! 2 тис.євро.- Давайте.Приносять два великих шара на тарілці. Він:-а що це?-це замариновані в спец.соусі яйця переможеного бика.Спробував-смакота неймовірна.На наступний рік знову поїхав в Іспанію, і одразу в бар, за смакотою.- бармен, корида є?- Є, 5 тис євро.- ого, ну давай, спеціально за нею їхав.Приносять дві невелички кульки, зїв, і питає в бармена:- минулого разу були великі яйця за 2 тис, а сьогодні такі маленьки аж за 5, чому так?- розумієте, бик не завжди програє!!!
Dima 07 Опубліковано 13 Вересня, 2013 в 09:44 #936 Опубліковано 13 Вересня, 2013 в 09:44 Червоний борщ)
Tolik_lt Опубліковано 13 Вересня, 2013 в 11:51 #937 Опубліковано 13 Вересня, 2013 в 11:51 vaz75, саме цей анекдот я розповів компанії перед тим як принесли страву.
bublik007 Опубліковано 13 Вересня, 2013 в 12:07 #938 Опубліковано 13 Вересня, 2013 в 12:07 Вареники з сиром
vaz75 Опубліковано 13 Вересня, 2013 в 20:13 #939 Опубліковано 13 Вересня, 2013 в 20:13 vaz75, саме цей анекдот я розповів компанії перед тим як принесли страву.А фоток випадково немає?
Tolik_lt Опубліковано 13 Вересня, 2013 в 21:23 #940 Опубліковано 13 Вересня, 2013 в 21:23 Нєа.вигляде як тушені білі гриби
Dima 07 Опубліковано 14 Вересня, 2013 в 10:32 #941 Опубліковано 14 Вересня, 2013 в 10:32 Картопля пюре з котлетками)
sweetlena Опубліковано 15 Вересня, 2013 в 16:24 #942 Опубліковано 15 Вересня, 2013 в 16:24 Кулінарні вихідні Чоловіку вдався пресмачний плов з реберцями. А в мене сьогодні дебют на тему солянки. Нагнали тут апетиту, мусила спробувати. Добренька) До чаю звична шарлотка, але з яблуками, грушками і домашніми персиками.
Arven Rivendell Опубліковано 15 Вересня, 2013 в 16:33 #943 Опубліковано 15 Вересня, 2013 в 16:33 У нас пицца с курицей и ананасами, и тортик доедать будем, который вчера делали, из сметанного желе с бисквитом, клубникой и бананами, рецепт ооооочень простой, а вкусняшка получается)
Olesya Опубліковано 15 Вересня, 2013 в 17:13 #944 Опубліковано 15 Вересня, 2013 в 17:13 Тільки що повечеряла перчиками фаршированими, дуже смачні вийшли. Тушкувала без сметани, з доброю італійською томатною пастою (у складі лише томати і сіль). Результат - не жирно, не кисло, немає відчуття тяжкості в шлунку. Ще в духовці кекс з корицею, але сьогодні від нього утримаюсь.
lilechka Опубліковано 15 Вересня, 2013 в 18:13 #945 Опубліковано 15 Вересня, 2013 в 18:13 До чаю звична шарлотка і у нас а ще картопляне пюре та тушковані грибочки
sweetlena Опубліковано 15 Вересня, 2013 в 19:51 #946 Опубліковано 15 Вересня, 2013 в 19:51 Усі потихеньку забуваємо "зелені" салатики, прохолодними вечорами куховаримо...чай, коржики, теплі посиденькі...ех осінь...
Dima 07 Опубліковано 16 Вересня, 2013 в 11:00 #947 Опубліковано 16 Вересня, 2013 в 11:00 Сьогодні забацаємо дирунів із шкварками)))
vetalforever Опубліковано 16 Вересня, 2013 в 12:06 #948 Опубліковано 16 Вересня, 2013 в 12:06 Пішли вчора на варшавку купувать мені подарунки (за подаровані гроші)... Нечаяно купили кухонний комбайн - на вечір деруни і молочний коктейль!! Юху!!!!
difoto Опубліковано 16 Вересня, 2013 в 13:52 #949 Опубліковано 16 Вересня, 2013 в 13:52 А мене вже від свіжини тошнить. Хочу борщ на олії!
Ko3bMa Опубліковано 16 Вересня, 2013 в 14:07 #950 Опубліковано 16 Вересня, 2013 в 14:07 Запеканка из цветной капусты, сыра и яиц
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.