Перейти до змісту

Солянка


Kleo

Рекомендовані повідомлення

Вчора вперше в житті готувала солянку (раніше їла її тільки в Кораблику), порилися трохи в інтернеті з чоловіком і знайшли безліч рецептів, кожен робить її по-своєму (в наших сім"ях її ніхто не готує :( ). З усіх знайдених рецептів ми взяли всього по трохи і ось що в нас получилось.

Солянка:

300г. телятини;

200г. свинини;

150г. курячого філе;

5-6шт. сердець курячих;

150-200г. вітчини та московської ковбаси (разом)

2 цибулини;

4 печериці;

100г. маслин;

3 квашених огірка і пів кружки розсолу;

1ст.л. томатної пасти "Чумак";

1 лимон.

Сіль, перець та зелень.

Нарізаємо м"ясо дрібними шматочками і ковбасу соломкою (все в окремі тарілки або окремими кучками). Варимо спочатку бульйон на телятині, вкинувши туди 1 очищену невеличку цибулину (для любителів можна ще додати корінь петрушки або селери). Коли телятина відвариться - її виймаємо і вкидаємо в бульйон свинину (таку ж саму процедуру проробляємо і з серцями та курячим філе). Коли ж останнє м"ясо вже доварюється, нарізаємо кубиками цибулю і піджарюємо її до золотистого кольору, потім добавляємо ложку томатної пасти і ще трішки прожарюємо. Нарізаємо оргірки соломкою і додаєм до цибулі з томатом - пасеруємо це все ще декілька хв. і вливаємо в бульйон (попередньо з якого вибираємо м"ясо). Поки наш бульйон з огірками та цибулею вариться. нарізаємо печериці і піджарюємо їх на сковорідці, доки не вижариться вся водичка, яку вони пустять, і тоді вкидаємо їх в наш бульйон. Далі на ту ж сковорідку вкидаємо наше відварене м"ясо та вже порізану соломкою ковбасу і трішки піджарюємо, після цього вкидаємо в каструльку з наваром, в яку ще вливаємо розсіл. Далі нарізаємо маслини і також вкидаєм в каструлю, додаємо сіль, перець та зелень за смаком і варим це все хв. 7-10. Перед споживанням вкиньте кільце лимона в тарілку - усім смачного!!! :D

З.І. Щоб солянка вийшла ще смачніша залучіть до приготування чоловіка/нареченого. ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а де картинки як в майонезі, так не цікаво :)

Готувала вчора пізно ввечері, якось про фото і не подумала, можу хіба готовий продукт в тарілці сфоткати ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Попробуй, не пошкодуєш. Мене вмовляли декілька років попробувати, нарешті наважився і...... СПОДОБАЛАСЯ. :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

в мене дружина готує теж дуууже смачну солянку. але на бульйоні з телячого язика. і з м'ясів туди йде сам язик різаний соломкою і з пів-кіло мисливських ковбасок (бажано подорожче). мммм.... :0111:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

в мене від солянки малоприємні спогади. чомусь.. бо після неї (я так підозрюю, я отруївся.) Після того не їм її ніде. До того їв, було смачно досить.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...