Jump to content

Солянка


Kleo

Recommended Posts

Вчора вперше в житті готувала солянку (раніше їла її тільки в Кораблику), порилися трохи в інтернеті з чоловіком і знайшли безліч рецептів, кожен робить її по-своєму (в наших сім"ях її ніхто не готує :( ). З усіх знайдених рецептів ми взяли всього по трохи і ось що в нас получилось.

Солянка:

300г. телятини;

200г. свинини;

150г. курячого філе;

5-6шт. сердець курячих;

150-200г. вітчини та московської ковбаси (разом)

2 цибулини;

4 печериці;

100г. маслин;

3 квашених огірка і пів кружки розсолу;

1ст.л. томатної пасти "Чумак";

1 лимон.

Сіль, перець та зелень.

Нарізаємо м"ясо дрібними шматочками і ковбасу соломкою (все в окремі тарілки або окремими кучками). Варимо спочатку бульйон на телятині, вкинувши туди 1 очищену невеличку цибулину (для любителів можна ще додати корінь петрушки або селери). Коли телятина відвариться - її виймаємо і вкидаємо в бульйон свинину (таку ж саму процедуру проробляємо і з серцями та курячим філе). Коли ж останнє м"ясо вже доварюється, нарізаємо кубиками цибулю і піджарюємо її до золотистого кольору, потім добавляємо ложку томатної пасти і ще трішки прожарюємо. Нарізаємо оргірки соломкою і додаєм до цибулі з томатом - пасеруємо це все ще декілька хв. і вливаємо в бульйон (попередньо з якого вибираємо м"ясо). Поки наш бульйон з огірками та цибулею вариться. нарізаємо печериці і піджарюємо їх на сковорідці, доки не вижариться вся водичка, яку вони пустять, і тоді вкидаємо їх в наш бульйон. Далі на ту ж сковорідку вкидаємо наше відварене м"ясо та вже порізану соломкою ковбасу і трішки піджарюємо, після цього вкидаємо в каструльку з наваром, в яку ще вливаємо розсіл. Далі нарізаємо маслини і також вкидаєм в каструлю, додаємо сіль, перець та зелень за смаком і варим це все хв. 7-10. Перед споживанням вкиньте кільце лимона в тарілку - усім смачного!!! :D

З.І. Щоб солянка вийшла ще смачніша залучіть до приготування чоловіка/нареченого. ;)

Link to comment
Share on other sites

а де картинки як в майонезі, так не цікаво :)

Готувала вчора пізно ввечері, якось про фото і не подумала, можу хіба готовий продукт в тарілці сфоткати ;)

Link to comment
Share on other sites

в мене дружина готує теж дуууже смачну солянку. але на бульйоні з телячого язика. і з м'ясів туди йде сам язик різаний соломкою і з пів-кіло мисливських ковбасок (бажано подорожче). мммм.... :0111:

Link to comment
Share on other sites

в мене від солянки малоприємні спогади. чомусь.. бо після неї (я так підозрюю, я отруївся.) Після того не їм її ніде. До того їв, було смачно досить.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.



×
×
  • Create New...