Перейти до змісту

Закордонний паспорт

kosize

Рекомендовані повідомлення

• Відповідей 799
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

Народ, може десь вже писали, але чесно влом все читати...

Така ситуація: я інвалід першої групи, хочу робити паспорт. Проживаю в Турійську, планую робити в Луцьку, бо в Турійську не роблять. Цікавить чи потрібно брати якісь довідки по місцю проживання крім цього переліку:

- квитанция об уплате государственной пошлины или документ, который подтверждает право на освобождение от ее уплаты; - заявление-анкета установленного образца; - паспорт гражданина Украины (после принятия документов возвращается); - копия выданной налоговым органом справки о присвоении идентификационного номера; - две фотокарточки размером 3,5 х 4,5 см.

Де береться квитанція про сплату державного мита? Знаю що мені паспорт безплатно, для цього треба пенсійне посвідчення.

І ще таке цікаве питання: чи може підпис в закордонному паспорті відрізнятися від підпису в внутрішньому? Я маю на увазі що почерк той самий, але набір літер інший. Також цікавить як бути з підписом тим людям, які по різним причинам не можуть поставити підпис?

Опубліковано

[Тобто на місці можна отримати, в відділені банку?

Коли Ви здійснююєте будь-який платіж в банку, Вам видають квитанцію (другий примірник)

Опубліковано

Хотела перед самым НГ сдать документы на ЗП на Шевченка. Надеялась, что будет мало народу. Очередь была огромная. Все, кто занимали за мной, спрашивали - какова цена паспорта. Все, впереди стоящие отвечали - 600 гр. На мои возражения - что по 387, грустно отвечали, что за такую цену портят только нервы и документы не хотят принимать, посылают туда-сюда. Послушав эти унылые повествования, я поняла, что пол пластинки валидола, бывшие у меня в наличии, явно не достаточно, чтобы воевать с этим бронебойным ведомством, я радостно сбежала.)

Опубліковано

ДМС - це вже не підрозділ МВС як раніше, я думаю варто пригрозити дзвінком на 102, що вимагають хабар і документи відразу приймуть з оплатою 387 грн. Або написати заяву, прошу надати відповідь на якій підставі відмовлено, я думаю це теж допоможе.

Опубліковано

Вчера в Нововолынском ОВИРе всё оформил за 2,5 часа (само оформление минут 30, а остальное - очередь) и стоимость 387 грн. Перед этим заходил в местную тур.фирму там предложили сделать ЗП за 680 грн. Но самое интересное что люди, в очереди, толковали о новой цене 170 грн.

Опубліковано

volant, а ти намагався? Я робив новий паспорт 2 роки тому, зайшов до начальника, порозмовляв, він сказав написати заяву, що відмовляюсь платити в ДП "Документ" (напевно організатори схеми це вимагають), він передзвонив дівчині, яка приймає документи, сказав в мене прийняти документи без проплати в ДП "Документ". Усе спокійно. Я думаю, що зараз ще простіше.

Опубліковано

Black, ну ти й зрівняв

Я робив новий паспорт 2 роки тому
тут завтра невідомо що буде, живемо як на вулкані не встигаючи до покращень звикати а ти про те що було колись.
Опубліковано

Сьогодні звичайно не про паспорт писати, та все ж.

Після того як прочитав інформацію на певних ресурсах (наприклад http://vk.com/za170 а особливо http://forum.od.ua/showthread.php?t=45196&page=978, треба ще перше повідомлення проглянути) зрозумів, що буде, як описано вище.

Подавати документи не пішов.

Є бажання робити за 170 грн. Поки читаю )

Опубліковано

Є уже й друга постанова від 17 грудня.

Суть та сама, тільки громадянин інший.

Опубліковано

Sanver, теж цікавить дане питання. Знаю що крім копій з паспорта і індифікаційного нічого не потрібно. Але сьогоднні піду на Шевченка, якщо що то відпишу.

Опубліковано

Deemon, зайшов спитати перелік документів, жіночка сказала -"На дверях все написано", я зауважив навіщо приписне, на що отримав відповідь -" якщо вам за 25 то не потрібно... В шоці ..

Опубліковано

Останнім часом дуже популярне питання "чи треба довідку з воєнкомату, армію ж відмінили?". Відповідаємо:

5.11.13 прийнято Закон № 671-18:

Про внесення зміни до статті 6 Закону України "Про порядок виїзду з України і в’їзду в Україну громадян України"

http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/671-18

Цей закон відміняє пункт 7 частини першої статті 6, в якому написано:

----------------------------------------------------------------------

Громадянинові України може бути тимчасово відмовлено у видачі паспорта у випадках, якщо:

...

він підлягає призову на строкову військову службу - до вирішення питання про відстрочку від призову;

----------------------------------------------------------------------

Тобто тепер призов не є причиною відмови у видачі паспорта, відстрочка від призову не потрібна.

З іншої сторони, в ПКМУ №231-95 так і залишилась вимога:

11. Особи віком від 18 до 25 років, які підлягають призову на

строкову військову службу, разом із заявою про оформлення паспорта подають довідку відповідного військового комісаріату щодо можливості виїзду з України. Форма довідки затверджується Міноборони.

http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/231-95-п

========================================

Таким чином, згідно Правил, довідка потрібна, хоч потреби в ній немає і ДМС її вже не вимагає. Відповідно, якщо ви хочете оформити паспорт за 170+87,15+120=377,15 грн., то не потрібно довідки.

Якщо ж ви маєте намір піти шляхом активістів, які через суд доводять верховенство закону, то треба і довідку і фото і анкету.

Опубліковано

Все, впереди стоящие отвечали - 600 гр. На мои возражения - что по 387, грустно отвечали, что за такую цену портят только нервы и документы не хотят принимать, посылают туда-сюда.

Після оформлення документів берете у них реквізити рахунків для оплати.

Налічкою не оплачуєте - посилаєтесь на те, що "зарплата на карточку приходить, оплачу через банк".

Ідете в банк, платите лише пункти зі сумою: 87,15+120+170.

Приносите їм ці три квитанції. Вони не повинні нічого сказати.

Навіть при якійсь відмові у вас є доказ оплати - інформація у базі даних банку.

Опубліковано

Вчора здавала документи на терміновий закордонний паспорт на вул. Кравчука, 12 (Паспортний стіл). Черги страшенні, люди стоять з 7-ї год. ранку. Паспортист сказав, що такі черги почалися тоді, коли пішли чутки, що Росія вводить закордонні паспорти. Я прийшла о 14.10. і за списком, складеним в живій черзі була під № 34. Перш, ніж потрапити до кабінету № 2, у кабінеті № 1 (хоча можна і в каб. № 2) потрібно отримати бланк заяви та суму послуг до оплати в банку. На терміновий паспорт мені було надано папірець з такими послугами: Держмито - 340 грн., Вартість послуг - 174,30 грн. , Вартість бланка - 120 грн., ПП "Документ" – 150 грн. У відповідь я послалася на офіційну інформацію, подану на сайті Міграційної служби України, де сказано, що я повинна оплатити лише три вищезазначені послуги, тобто 634.30 грн. Із собою мала роздруковану інформацію з сайту. Також не надавала довідку про судимисть, посилаючись знову ж таки на офіційну інформацію http://dmsu.gov.ua/p...izdu-za-kordon. Працівник установи, побачивши мою впевненість та обізнаність, просто відрізав на папері послугу вартістю 150 грн. і до оплати мені треба було внести 634.30 грн. Я все ж таки потрапила цього дня до кабінету, хоча люди стоять по декілька днів в чергах. Мені пощастило, бо третина людей, що стояли в черзі, розвернулися й пішли додому.

Звичайний паспорт коштує: Держмито – 170 грн. Вартість послуг – 87,15 грн. Вартість бланка – 120 грн.,

тобто: 377.15 грн. Якщо оплачувати в банку "Хрещатик" на території Паспортного столу, то до цієї суми додайте ще 20 грн. за відсоток, а в "ПриватБанку", трохи далі відійти – 10 грн.

І що приємно вразило: дуже виховані були цього дня працівники Паспортного столу. Була і в заступника начальника. Ніхто не грубив, ввічливо відповідали на запитання.

Опубліковано

ПП "Документ" – 150 грн

паспортисти - П!д@раси, досі тичуть їх реквізити людям, на авось проканає і заплатить, прокуратура-мєнтура, так нічим і не допомогла... :(

Опубліковано

Вчора здавала документи на терміновий закордонний паспорт на вул. Кравчука, 12 (Паспортний стіл). Черги страшенні, люди стоять з 7-ї год. ранку. Паспортист сказав, що такі черги почалися тоді, коли пішли чутки, що Росія вводить закордонні паспорти. Я прийшла о 14.10. і за списком, складеним в живій черзі була під № 34. Перш, ніж потрапити до кабінету № 2, у кабінеті № 1 (хоча можна і в каб. № 2) потрібно отримати бланк заяви та суму послуг до оплати в банку. На терміновий паспорт мені було надано папірець з такими послугами: Держмито - 340 грн., Вартість послуг - 174,30 грн. , Вартість бланка - 120 грн., ПП "Документ" – 150 грн. У відповідь я послалася на офіційну інформацію, подану на сайті Міграційної служби України, де сказано, що я повинна оплатити лише три вищезазначені послуги, тобто 634.30 грн. Із собою мала роздруковану інформацію з сайту. Також не надавала довідку про судимисть, посилаючись знову ж таки на офіційну інформацію http://dmsu.gov.ua/p...izdu-za-kordon. Працівник установи, побачивши мою впевненість та обізнаність, просто відрізав на папері послугу вартістю 150 грн. і до оплати мені треба було внести 634.30 грн. Я все ж таки потрапила цього дня до кабінету, хоча люди стоять по декілька днів в чергах. Мені пощастило, бо третина людей, що стояли в черзі, розвернулися й пішли додому.

Звичайний паспорт коштує: Держмито – 170 грн. Вартість послуг – 87,15 грн. Вартість бланка – 120 грн.,

тобто: 377.15 грн. Якщо оплачувати в банку "Хрещатик" на території Паспортного столу, то до цієї суми додайте ще 20 грн. за відсоток, а в "ПриватБанку", трохи далі відійти – 10 грн.

І що приємно вразило: дуже виховані були цього дня працівники Паспортного столу. Була і в заступника начальника. Ніхто не грубив, ввічливо відповідали на запитання.

Можете дати ревізити на оплату цих послуг. Щоб до них не сунутися, а відразу з квитанціями.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...