Перейти до змісту

Енергозберігаючі електролампи

Basil

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Ось вирішив перейти на енергозберігаючі електролампи замість звичайних розжарювання. Цікавить питання:

1. Які лампи (яких виробників) краще купувати і де?

2. Чи є реально економія електроенергії?

3. Хто і як для себе вирішив питання їх утилізації?

Наперед дякую! ;):_34:

Опубліковано

Ми купили 4 лампочки різної потужності,здається фірма-виробник Люммакс. купували в НЛ. Переваги - лічильник накручує трохи менше кВт*год (ми замінили лише частину лампочок - 4 з 10).

Проблеми: дві лампочки виділяють якийсь запах (його дуже добре чути коли лампочка вкручена у закритий плафон). Одна лампочка інколи не хоче світити, але "відпочине" кілька годин і знову світить.

Мені знайовий, який трохи розбирається у цих питаннях, радив Осрам, і не варто слухати консультантів у магазинах.

Опубліковано

Використовую OSRAM 18W (100W звич лампа) вже 2 рік проблем не було.

Тільки 2 шт з 12 замінив по гарантії (не для реклами брав в магазині на Пасажі) гарантія 3 роки

Опубліковано

Якщо в квартирі вимикачі з світлодіодною підсвіткою, то такі лампочки можуть "підморгувати".

Опубліковано

Якщо в квартирі вимикачі з світлодіодною підсвіткою, то такі лампочки можуть "підморгувати".

Думаю не варто використовувати такі лампи з індикаторними вимикачами, я принаймні не знайшов механізму включення, при якому б лампа не моргала при виключенні світла, довелося поставити звичайний вимикач :)

Хоча можна спробувати міняти місцями "нуль" і "фазу" може щось і вийде. Агов, електрики, хто що знає з цього приводу ?

Проблеми: дві лампочки виділяють якийсь запах (його дуже добре чути коли лампочка вкручена у закритий плафон)

Мабуть перегріваються. У закритому теж виходить не варто використовувати?

Опубліковано

Ооооо, мені нарешті все стало ясно! А я через оце "підморгування" на люстру нарікала і навіть збиралась її міняти:D.

Опубліковано

В мене MAXUS. Гарантія 3-ри роки, термін експлуатації - 8 років !!!!!!!!! (інформація з упаковки)

Рік прослужили нормально :rolleyes: пішли вже на другий, а от чи до 8-ми дотягнуть - це питання часу :rolleyes:

Купував в магазині "типу світло" біля мосту на Перемоги.

Опубліковано

В середньому лампи різних (небрендових)  виробників в мене працюють 2 роки, за цей час виходить економія для 20-ваттної лампочки (100 ват потужності звичайної лампи, 3 год. експлуатації в день)  десь близько 40 гривень.  "Чиста" економія (з відрахуваннямм вартості лампи) - 20 грн. От і вибирай, 20-25 грн. віддати зразу а потім економити по 80 коп. в місяць, чи ... користуватися старою перевіреною "жарувкою" за 3 грн. :)

Для організацій правда економія суттєвіша - вони платять за кіловат не 24 а 72 коп. 

З іншої сторони площа поверхні енергозберігаючих ламп більше, ніж площа поверхні спіралі лампи розжарювання. Завдяки цьому світло розподіляється по приміщенню м'якше і рівномірніше, ніж від лампи розжарювання, а це, у свою чергу, знижує стомлюваність очей. Причому є лампи на різну температуру кольору. Найчастіше зустічаються лампи на   2700 К (жовті) і 6500 К (голубі). Перші мають більш природній, наближений до лампи розжарення тон, другіі - більшу віддачу (годяться для освітлення вулиці, теплиці).

Color_temp2.png 

В ідеалі я ввважаю для гарного світла використовувати декілька ламп на різну температуру.

Опубліковано

Ще такий момент. Є лампи на різну температуру кольору. Найчастіше зустічаються лампи на   2700 К (жовті) і 6500 К (голубі). Перші мають більш природній, наближений до лампи розжарення тон, другіі - більшу віддачу (годяться для освітлення вулиці, теплиці).

В гамме цветового восприятия мы делим видимый свет на теплый, холодный, нейтральный.

Первый тип создает ощущение защищенности, уюта и идеально подходит для домашнего освещения. Свет холодного и нейтрального оттенка хорош для административных и производственных помещений, при наружном освещении.

Опубліковано

Для цих ламп справді потрібно пускати фазу через вимикач - інакше точно буде моргати час від часу!

А ще можна підтримувати власного виробника і купувати енергозберігаючі лампочки скажімо Львівські - заводу Іскра! Гарантію здається вони рік дають! В принципі в роботі проявляли себе нормально!

Опубліковано

Також випускає енергозберігаючі лампи "наша сила". Правда досвіду коритсування немає їх лампами, а ось батарейки і акумулятори в них точно супер! Кого зацікавить можете подивитись тут

Опубліковано

Також випускає енергозберігаючі лампи "наша сила".

"Наша сила"- китайські лампи,причому, далеко не кращої якості.

Опубліковано

Панове, а як же підключити вимикач без фази?!! Там нуля не було ніколи, хібащо хтось переплутав і рветься нуль взамін фази!

Опубліковано

А хтось уже використовує лампи на LED технології?

9a37d4a151d4.jpg

ledips DP-015

3 W - 110 W

4 W - 150 W

Правда ціна трішки кусається - 112 та 120 грн штучка.

Опубліковано

А блимає лампочка, або від того, що не якісна, або від того, що через неї проходить невеликй струм, якраз через той провідник, яким заживлюється підсвітка, тобто простіше сказано пробує вмикать лампу в якій є конденсатори, котрі заряжаються від мережі.

Опубліковано

Також випускає енергозберігаючі лампи "наша сила".

"Наша сила"- китайські лампи,причому, далеко не кращої якості.

Те що наша сила - китайці робляти, я не чув! На оф. сайті чітко написано - українцям від українців! Технологія і обладнання японське! Особисто я вже як казав користувався тільки акумуляторами - і 100% зодоволений!

Щодо фази на вимикач! Особисто в мене електрики в одних кімнатах кинули фазу відразу на лампу, а нуль відповідно на вимикач, а в інших навпаки! Щоб не блимало - довелось самому в коробках потім міняти місцями провода!

Опубліковано

від того, що через неї проходить невеликй струм, якраз через той провідник, яким заживлюється підсвітка

Істина :rolleyes:

Опубліковано

А як дані лампи реагують на перепади напруги? Я маю на увазі чи після декількох "блимів" міняти не прийдеться?

Опубліковано

Ну мають право згоріти, як і будь-яка інша електроапаратура. Там електронна схема всередині. Часом горять транзистори, конденсатори пробиваються і т.д. Ремонтував кілька штук.

Використовую OSRAM. Нормально працюють.

Опубліковано

Я використовую люммакси, одна вже п'ятий рік працює. Правда ті що пішли в нових упаковках мені не подобаються, вони гріються значно сильніше чим старі і одна вже в мене почала барахліти. Від перепадів в мене не згоріло ще жодної лампи. А старі люммакси навіть з діммером вживались.

Опубліковано

А хтось уже використовує лампи на LED технології?

Вони повинні бути значно економічніші і більш довговічні чим енергозберігайки, плюс до всього там нема парів ртуті, тому вони більш безпечніші.

Але в мене є підозри що в них малий кут освітлення і в звичайній люстрі вони будуть не зовсім зручно світити.

п.с. а шо повідомлення автоматом не склеюються в одне?

Опубліковано

Юзаю вже два роки Maxus i SuperMax. Супермакс - гуано, через місяць після закінчення річної гарантії згоріло на протязі тижня 3 лампи з 5, четверта погасла, але зацепив рукою засвітилась і так вже декілька раз, не знаю чи її надовго хватить. Максуси всі працюють, крім однієї, яку розбив :) .

Економія є, але чи окупляться лампочки хз, хіба якщо всі 8 задекларованих років прослужать.

Утилізація: йду в гості беру згорівшу лампочку, йду в туалет і міняю лампи, залишається повідомити хазяїв, що в них в туалеті лампочка згоріла. Шучу. Лежать без діла.

Хто знає Нова Лінія дає гарантію на економки, якщо піти купити такі самі, а через пів-року принести їм свої згорівші - обміняють? Вони ж позначок ніяких не роблять ні на упаковці ні на лампі.

Опубліковано

Пане Basil, ви б могли прикрутити щей голосувалку, щоб можна було побачити реальну картину використання ламп різних фірм і якість їх роботи. Думаю цікаво буде не тільки мені. Дякую.

Опубліковано
але зацепив рукою засвітилась і так вже декілька раз, не знаю чи її надовго хватить
Та сама єрунда (не памятаю виробника). Крутив її руками то тих пір поки колба не лопнула. Взагалому вона з самого початку підозріло себе вела. Поки рукою не тронеш не світилася.
Опубліковано

Він не зможе це зробити, оскільки позбавлений права редагувати свій пост.

Будемо просити модератора  :)

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...