Перейти до змісту

Бродячі собаки кусають лучан. Жертви погрожують удом.

Shkoder

Рекомендовані повідомлення

• Відповідей 1,8 тис
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

Не до кінця зрозуміло, чи вже діє цей закон про 800 грн чи ні? Чи його тільки внесли? Аналогічне питання про 12 зон для вигулу собак.

Опубліковано

У Луцьку за собачі екскременти можуть оштрафувати на 800 гривень

Працівники муніципальної дружини Луцькради мають право оштрафувати на 800 гривень хазяїна собаки, який не прибрав за своїм улюбленцем.

Такі зміни у "Правила утримання тварин у м.Луцьку" внесли депутати міськради під час сесії у середу, 25 червня.

Також у змінах до Правил передбачили поділ собак на категорії, від яких залежить, чи можна собак вигулювати без повідку, або без намордника.

Так, у додатку до рішення собак поділяють на "спокійних" та "Потенційно небезпечних". До "спокійних" належать тварини до 45 сантиметрів на зріст, а також такі породи:

cb-copy_of_dsc08459.JPG

До потенційно небезпечних відносять собак вищих за 45 сантиметрів, а також:

cb-dsc08461.JPG

Тому "собак з підвищеною агресивністю та потенційно небезпечних мають вигулювати лише на повідку та в наморднику", - йдеться у проекті рішення.

Нагадаємо, раніше у КП "Ласка" розробили проект створення у місті 12 зон для вигулювання собак.

Якийсь трошки дивний поділ, виходить дратхар -спокійне телятко, а фокстерєр дуже вже злий пес? Я не повністю згоден з цим списком - список на мою думку взяли з потолка, якийсь він недолугий, бо намішали і невеликих собак як фокстерєр і великих сторожових та бійцівських собак. Так, я є власником фокстерєра :-)

• 4 тижня потому...
Опубліковано
На чотирьох вулицях обласного центру безпритульні пси «полюють» на лучан. За два тижні зафіксували 8 нападів.

Про це йшлося під час оперативної наради в Луцького міського голови Миколи Романюка сьогодні, 22-го липня.

Деталі розповіла директор департаменту «Центр надання адміністративних послуг у місті Луцьку» Лариса Карп’як.

«Ми проаналізували, що з 7 до 21 липня в групу оперативного реагування «15-80» надійшло 8 скарг від лучан щодо відлову безпритульних псів, які кидаються на людей. Усі ці звернення ми направили у комунальне підприємство «Ласка» й тримаємо їх на контролі», - запевнила Карп’як.

З її слів собаки кидалися на людей на таких вулицях: Рівненська, 124; Федорова, 3; Травнева, 2; Шопена, 2.

Вони ж хороші :0121:

Опубліковано

Щоночі бігає навколо з відірапним ланцюгом. Ох цей ланцюг і звенить :). Немов привид замку.

Опубліковано
Шопена, 2.

Сусідній двір, вже не перший рік проблеми з тим псом. Декілька бабусь підготовує (їх він тільки і любить) і ще хтось нашийника вчепив. З притулку обіцяли приїхати, так досі і чекають. І пристрелити вроді як шкода... Поки що.

Опубліковано

Не по теме, кто-то уже собак регистрировал?

Мені телефонували прям додому. (ветеринарні тепер зливають КП "Ласка" свою клієнтську базу). Чіп є безкоштовний і за 20 грн. Реєстрація на цьому сайті.

Але, натрапивши на ось цю статтю, поспішати реєструватись я не буду. :_15:

• 3 місяця потому...
Опубліковано

"Напередодні діти розказували, що ганяли собачку в дворі дитсадка"

цікаво, що це означало насправді.

А разница какая?

"бальшая разница" передача така була в москаликів

Лето… Жара… Барская усадьба.

В тени на гамаке лежит Барин. Его скучающий взор натыкается на огромного, свирепого вида пса.

- Фе-е-е-дор!- зовет Барин дворового.

- Чегой-то, батюшка! - подбегает Федор.

- Поди-ка пни Полкана

- Да ты что барин, он же меня порвет.

- Пни, говорю, выпорю!

Обливаясь холодным потом Федор подходит к псине и со всей дури пинает его под бок.

Пес хватает Федора и начинает возить его мордой по всему двору.

Барин (лениво потягиваясь):

- Да-а Федор, не любит тебя Полкан!!!

веду до того що треба змалечку вчити дітей вірно(чемно) поводитися з тваринами, зброєю, небезпечними речовинами і т.д.

Опубліковано

веду до того що треба змалечку вчити дітей вірно(чемно) поводитися з тваринами, зброєю, небезпечними речовинами і т.д.

Вірна поведінка гарантує ненапад скаженої тварини?

2. Стадія збудження (маніакальна) триває близько 3 днів. Сказ у собак в цю стадію проявляється агресією. Собака сміливо нападає навіть на зграю собак, на людину (в тому числі і на господаря). Тварина люто гризе оточуючі його предмети (залізо, палиці, ганчірки). Кусає настільки сильно, що іноді ламаються зуби і навіть щелепи. Якщо собаці вдається втекти, то вона пробігає велику відстань (50 км і більше), по шляху кусаючи і заражаючи інших тварин і людей. Характерно, що скажений собака нападає мовчки, без попереджувального гавкоту.

Опубліковано

я теж сьогодні це побачив...

По статті

Шо за ідіот журналіст ВолиньПосту, який так називає "новину"? Гониться за сучасною тенденцією блого-інета - чим галасливіше і страшніше зваяти заголовок? Думає, що такими заголовками він підніме собі рейтинг?

Далі, по самому сюжету "Надзвичайних новин"

1. "Розслідування проводить ... САНЕПІДЕМСТАНЦІЯ!!!!" Це тепер санепідемстанції в нас займаються такими розслідуваннями??? Це що таке верзе журналіст??? І типу на підтвердження цих слів включають мову санепідеміолога, який говорить, що "на засідання виконкому міської ради розглядатимуть питання профілактики сказу в місті"... ???? Де тут про яке розслідування??? В горОді бузина, а гОроді дядько?

2. "У морзі батькам дали довідку, що хлопчик помер від сказу." Довідка з моргу? І все? І більше нічого нема? Ні заключення лікарів, бо ж помер в реанімації, ні заключення судмедекперта, бо сталася трагедія і мало б бути відповідне розслідування?

3. "Батько ж хоче, щоб винні були покарані, наразі він готує подання в прокуратуру." До чого тут прокуратура? Де заява в міліцію!?! Це ж резонансна справа! Де опитування свідків, де інтерв'ю з слідчим?

Короче, не чекав я такої "нєсуразіци" від "Надзвичайних новин"...

ну і по самому нещастю...

В сюжеті, як і в статті на Волиньпості, явно звинувачують працівників дитсадка. Але абсолютно ніяких доказів не наводять. Якщо дійсно дитину вкусила собака, коли дитина була в садочку, і батьки це виявили, коли забрали дитину додому, то де скандал???!!! Це дитину покусала собака, а батько обробив зеленкою і заспокоївся?!?!!??!!! Та не повірю! Якби таке дійсно сталося в садочку, то це був би шум "на все село"! Ще ДО трагічної смерті! І відразу б дитині зробили відповідне лікування!

А чи не було, приміром, так, що тато забрав дитину з садочка, і по дорозі додому зайшов хильнути пивка, а дитина в той час знайшла собаку??? І він, прийшовши додому, тихенько, щоб мама не насварила, замазав зеленкою і понадіявся, що ніхто не взнає???

" тато Дениска, переконаний: у трагедії винні працівники дитсадка – вони ніяк не попередили батьків про існуючу небезпеку"...

ВОНИ?!!!! "НЕПОПЕРЕДИЛИ"?!!?! А ВІН НЕ ЗНАЄ, ЩО Є СКАЗ?!?!?!

Винні на 100% батьки! Це ж яким дибілом потрібно бути, щоб молоти "я не знав, що треба йти в лікарню після того, коли дитину вкусила собака"!!! "Мені ніхто не сказав..."! "Я не знав, бо ніколи не бачив"!!!

Дитину вкусила собака, а він "обробив зеленкою" і заспокоївся!!! А тепер шукає, кого б звинуватити?!! Смерть дитини на його совісті!

ПиСи: Я не виправдовую працівників дитсадочка, якщо це дійсно сталося в садочку. В такому разі дійсно винні повинні відповідати за недогляд. Але це аж ніяк не применшує вини батьків у смерті дитини. Їхня вина стовідсоткова і доведення не потребує.

Опубліковано

Вірна поведінка гарантує ненапад скаженої тварини?

вірна поведінка - тікати

і не факт що скаженої,

місцеві писаки можуть все !!!!

Опубліковано

вірна поведінка - тікати

1) від собаки незавжди втічеш

2) якщо ви невтечете, краще не намагатися.

Ось тут по моему написано непогано: http://vforum.com.ua...lnih-sobak.html

І тут прийоми пожорстокіше http://1staidplast.org.ua/action-in-extreme-situations/%D0%BD%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D0%B4-%D1%81%D0%BE%D0%B1%D0%B0%D0%BA%D0%B8

Опубліковано

Якщо собака висотою до коліна, ви трохи вмієте бігати і між вами більше 20 метрів втекти реально.

Або якщо є реальна перешкода яку ви точно зможете подолати а собака ні(двері підїзду, паркан).

Свого часу коли бігав зранку по 3-4 км то міг зі своїм спаніельом позмагатися. Але з вищою собакою чесно, навіть ненамагайтеся.

Опубліковано

Винні на 100% батьки! Це ж яким дибілом потрібно бути, щоб молоти "я не знав, що треба йти в лікарню після того, коли дитину вкусила собака"!!! "Мені ніхто не сказав..."! "Я не знав, бо ніколи не бачив"!!! Дитину вкусила собака, а він "обробив зеленкою" і заспокоївся!!! А тепер шукає, кого б звинуватити?!! Смерть дитини на його совісті!

відповідальність на час перебування дитини в садку лежить повністю на працівниках даного закладу.

Ви вважаєте нормально, що дитину в садку кусають собаки?

Опубліковано

"Розслідування трагедії нині проводить районна санепідемстанція. Місцеві переконані: джерело сказу – безпритульні собаки, які вештаються містом. Люди просять стерилізувати тварин."

Я не сильний в епідеміологоії, а що стерилізовані собаки не можуть бути переносниками сказу?

Люди просять забрати собак з вулиць, а працівників комунальних служб, які мали б це зробити вже давно - стерилізувати.

Опубліковано

відповідальність на час перебування дитини в садку лежить повністю на працівниках даного закладу

Шановна (можливо, -ний) у вас діти є? Якщо є я думаю Ви б звернулись у лікарню, якби Вашу дитину покусав пес. А не списували б на те, що за Вашу дитину несуть відповідальність працівники "даного закладу".

За дитину несуть відповідальність батьки (поки вона дитина), Батьки відповідальні за її фізичний, духовний та ін. розвиток... А спихати цю відповідальність на когось, це я навіть не знаю, як назвати - незрілість, яка свідчить про те, що дітей мати для таких осіб ранувато.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...