Перейти до змісту

Вас остановило ГАИ?

Adeon

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
а якщо не взяла протокол, а штраф виписаний, я зможу його заплатити (суму знаю)? чи дійсно обов"язково в ДАІ іти за реквізитами з протоколом і постановою?

У мене саме така ситуація - на руках немає нічого, ні протоколу, ні постанови. То виходить, треба просто іти в ДАІ, і там казати - "Я тоді-то й те порушив, видайте мені документи на моє порушення"??? Маразм... :blink:

• Відповідей 111
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Топ авторів теми

Опубліковано
У мене саме така ситуація - на руках немає нічого, ні протоколу, ні постанови. То виходить, треба просто іти в ДАІ, і там казати - "Я тоді-то й те порушив, видайте мені документи на моє порушення"??? Маразм... :blink:

а що тоді робити? якщо не заплатити впродовж 15 днів, то штраф вдвічі зростає.. Чи може вони реквізити для оплати так дають без пред"явлення протоколу?

Опубліковано
ЩЕ РАЗ ПОВТОРЮСЬ - НА РУКАХ У ВАС МАЄ БУТИ ПРОТОКОЛ І ПОСТАНОВА. РЕКВІЗИТІВ НІХТО НЕ ДАЄ І ПО ПОШТІ НЕ НАДСИЛАЄ.

а якщо не взяла протокол, а штраф виписаний, я зможу його заплатити (суму знаю)? чи дійсно обов"язково в ДАІ іти за реквізитами з протоколом і постановою?

В ДАІ просто лежать реквізити. Їх Ви можете взяти без протоколу, постанови чи будь-чого іншого. Постанова необхідна для того щоб знати суму штрафу. Якщо ж Ви не знаєте суму штрафу( інспектор не дав Вам копію постанови, Ви відмовились підписувати протокол, будь яка ситуація коли Вам на руки постанову не дали) чекайте поштового листа з постановою. Знаєте суму - в банк на оплату.

Опубліковано
В ДАІ просто лежать реквізити. Їх Ви можете взяти без протоколу, постанови чи будь-чого іншого. Постанова необхідна для того щоб знати суму штрафу. Якщо ж Ви не знаєте суму штрафу( інспектор не дав Вам копію постанови, Ви відмовились підписувати протокол, будь яка ситуація коли Вам на руки постанову не дали) чекайте поштового листа з постановою. Знаєте суму - в банк на оплату.

дякую :)

Опубліковано

В мене теж свідок - Паніжук Віктор Олександрович - Ківерцівський район, с.Дернота Герасимчук Андрій Миколайович - Ківерцівський район с.Дерно

В trener - теж свідок Паніжук В.О.

а в іншого знайомого в свідках записано Герасимчука А.М.

Роблячи висновок з цього всього - в Дайців стандартний набір свідків.

в ближайший термін про це ноухау дізнається прокуратура!!! 

Trener - Информируй о результатах.

Цікаво, чи самі свідки знають ЩО вони бачили . Прохання тримати в курсі справи.

Значить розказую:

подавав заяву в прокуратуру та позовну заяву в суд.

визвали в прокуратуру, сказали що ті вписані свідки це працівники ДАІ. а згідно КУпАП свідками можуть бути буть-які громадяни. Я попросив взяти в ДАІ графік чергувань і звірити чи дійсно ті працівники ДАІ були присутні в той день в тому місці. наразі чекаю від прокуратури результат.

щодо позовної заяви в суд.

суд я виграв. на засідання звичайно дайці не прийшли і ніяких доказів своєї правоти не надали.

P.S. Водії! будьте уважні! при підписанні протоколу та постанови. звертайте увагу на всі нюанси вписані дайцями. 

і якщо навіть ви знаєте що праві і не порушували правил, варто оскаржувати постанови! якщо хтось з Вами в машині присутній, вписуйте його в протокол, а потім визивайте як свідка в суд. Справи, де є свідки набагато легше виграти, чим без свідків.

Опубліковано
якщо хтось з Вами в машині присутній, вписуйте його в протокол, а потім визивайте як свідка в суд. Справи, де є свідки набагато легше виграти, чим без свідків.

Я был с женой и детьми. В протокол её не вписал, но судья спросил были-ли свидетели с моей стороны. И на следующий день прийдя в суд с свидетелем я его(суд) выиграл ;)

Опубліковано

якщо не віддали постанову (розсердився, що я почав креслити зетки в протоколі) то 10 днів рахується від дня штрафу чи отримання постанови по пошті?

які подальші дії, якщо я написав, що не згідний з порушенням то полюбому буде суд чи треба писати якісь заяви?

Опубліковано
якщо не віддали постанову (розсердився, що я почав креслити зетки в протоколі) то 10 днів рахується від дня штрафу чи отримання постанови по пошті?

які подальші дії, якщо я написав, що не згідний з порушенням то полюбому буде суд чи треба писати якісь заяви?

Взагалі 10 днів з моменту винесення постанови. Але якщо ти не розписався в її отриманні то можна рахувати від дати отримання конверта з постановою. Якщо з протоколом не згідний - треба йти в суд, тобто писати позовну заяву. Те, що ми напишемо в протоколі "Не згідні" не змусить ДАІ звертатись до суду. Вони постанову винесли, і якщо ми протягом 10 днів не напишем позовну заяву - то та постанова набере законної сили

• 1 місяць потому...
Опубліковано

Сьогодні виграв свою справу (щодо поворота з Ковельської з братського моста на набережну). Якщо комусь потрібно викладу текст позовної заяви

• 2 тижня потому...
Опубліковано

Шановні колеги, а підкажіть, будь ласка, як можна розуміти таку штуку: в протоколі про порушення час порушення - 14:50, час розгляду справи - 15:05, і є заява на переказ готівки з банку (з мокрою печаткою, підписом), що о 15:00:36 я поповняв власний рахунок? :) Крім того, інспектор написав марку машини не "ВАЗ 211540", а "ВАЗ-21115"? :)

Які в кого думки?

Опубліковано

тиждень тому в парку (біля зоопорку) Поставили "кірпіч" перед вїздом в парк... а ввечері там машинок багацько заїзджає.... і вони Пі....аси тихенько підїхали на свому део (темно було і не видно що то авто ДПС) вмикнули мигалку і сповістили що то зелена зона і я попав на ХХХ пиньоників....

ось так, а в парку там багато машин стоїть, от вони й заїзджають коли стемніє туди "капусту збирати".....

Опубліковано
Сьогодні виграв свою справу (щодо поворота з Ковельської з братського моста на набережну). Якщо комусь потрібно викладу текст позовної заяви

А що "шили", поворот на червоний?

Опубліковано
тиждень тому в парку (біля зоопорку) Поставили "кірпіч" перед вїздом в парк... а ввечері там машинок багацько заїзджає.... і вони Пі....аси тихенько підїхали на свому део (темно було і не видно що то авто ДПС) вмикнули мигалку і сповістили що то зелена зона і я попав на ХХХ пиньоників....

ось так, а в парку там багато машин стоїть, от вони й заїзджають коли стемніє туди "капусту збирати".....

Вони не можуть тихенько підїхати і стригти бабло.

Наказ Міністерства внутрішніх справ України

від 27 березня 2009 року N 111

.....

10.2. Розстановка сил і засобів підрозділів ДПС здійснюється на підставі дислокації маршрутів патрулювання і постів (додаток 3), яка розробляється з урахуванням обов'язкових норм щоденного виставлення нарядів ДПС та виходу на лінію патрульних автомобілів і мотоциклів.

Сумніваюсь, що їх маршрут патрулювання пролягав через ту клоаку.

І ще

24.2. Вибирати для зупинки транспортного засобу темного часу доби найбільш освітлені ділянки дороги, а в разі неможливості використовувати світло фар патрульного транспортного засобу та спеціальних світлових сигнальних пристроїв.

Тобто в темноті в кущах стояти їм заборонено.

Зразу звонити по телефону довіри і скаржитись.

Опубліковано
А що "шили", поворот на червоний?

Так, шили поворот на забороняючий сигнал світлофору. Червоного там нема як такого при повороті, лише зелена стрілка гасне от і все.

Опубліковано

люди почитайте цікаву статтю http://www.cripo.com.ua/?sect_id=8&aid=78498

знайомий юрист сказав, що все правильно написно.

Я особисто другого грудня порушив (штраф виписали на 500грн.), і вчинив як написано у статті. Заяву про неможливість виконання постанови віддав у приймальню виконавчої служби (вони мені на другий екземпляр поставили відмітку про отримання).

Приніс. Дівчина попросила зачекати і кудись пішла, повернувшись сказала, що моя заява їх ні до чого не зобов’язує, але прийняла.

Досі ніяких документів з виконавчої не приходило. Або дійсно злякались, або просто загубились десь документи про стягнення.

Опубліковано

Став я на базарі купити запчастини, по дорозі як спускатися від Там-Таму на Карпенка-Карого ( перед мостом направо) там знаку ніякого немає, я бачу ззаду він іде, а в мене умівкнута аварійка, ля-ля ля ваші права, ви порушили пункт 15.9 зупинилися на шляхопроводі.

15.9. Зупинка забороняється:

в) на естакадах, мостах, шляхопроводах і під ними, а також у тунелях;

Я в протоколі правда вказав, що в мене закінчився бензин, він мене сфоткав, сказав що йдем заведем вашу машину, ключі я йому не давав і всередину не пускав, кажу давай двох свідків, але він не став нікого зупиняти і пішов.

Ясно що треба це все діло оскаржувати. Рішив взятися за це все сам, а то я і так всім зачасто звоню...

Як думаєте на що звертати увагу в позовній заяві, на те що в мене не було бензину, чи на те що там не шляхопровід, бо в одних визначеннях ця ділянка підходить під шляхопровід в інших ні...

Опубліковано

із офіційно затрверджених "Правил дорожнього руху Укрїни" :

Шляхопро́від — інженерна споруда мостового типу над іншою дорогою (залізницею) в місці їх перетину, що забезпечує рух по ній на різних рівнях та дає можливість з'їзду на іншу дорогу.

ну якщо ДАЙці доведуть, що під землею десь там є ще одне полотно дороги, тоді згаданий вами відрізок біля базару можна спарвді вважати шляхопроводом.

Це звичайна дорога!

Опубліковано

Я в протоколі правда вказав, що в мене закінчився бензин, він мене сфоткав, сказав що йдем заведем вашу машину, ключі я йому не давав і всередину не пускав, кажу давай двох свідків, але він не став нікого зупиняти і пішов.

дави на те, що ти написав в протоколі. А саме, що в тебе закінчився бензин і ця зупинка була вимушена, так як автомобіль далі рухатись не міг. Пиши що була включена аварійка, та виставлений аварійний знак,проте Даішник не дослідивши обставини справи безпідставно виписав постанову.

Згідно п 15.14.ПДР У разі вимушеної зупинки в місці, де зупинку заборонено, водій повинен вжити всіх заходів, щоб прибрати транспортний засіб, а за неможливості це зробити — діяти згідно з вимогами пунктів 9.9 — 9.11 цих Правил.

Пиши, що була ввімкнута аварійка, та дотримано вимоги п 9.9 - 9.11 ПДР. Тобто був встановлений знак аварійної зупинки на відстані, що забезпечує безпеку дорожнього руху, але не ближче 20 м до транспортного засобу в населених пунктах.

Пиши, що знак ти поставив, але не зважаючи на всі ці дії даішник виписав постанову.

А мент хай приходить в суд і показує свої фотки (хоча те що він прийде в суд - це дуже малий процент)

в доказ своїх слів можеш поставити на тому самому місці машину, виставити знак аварійний, включити аварійний сигнал та це все діло сфоткати. фотографію як доказ надати суду.

справа в такому випадку 100% виграшна.

( а взагалі в такому випадку, якщо машина стоїть, кажи менту що ти не власник, ніяких документів в тебе немає, крім паспорта. в такому випадку він не має права на тебе складати постанову, так як ти не є власником. все що він може, це забрати машину на штрафмайданчик! але на це в них як завжди немає денег!!:)

будуть питання - пиши в аську

Опубліковано
( а взагалі в такому випадку, якщо машина стоїть, кажи менту що ти не власник, ніяких документів в тебе немає, крім паспорта. в такому випадку він не має права на тебе складати постанову, так як ти не є власником. все що він може, це забрати машину на штрафмайданчик! але на це в них як завжди немає денег!!:)

Дякую за відповіді напишу, що не було бензину і там не шляхопровід.

Та просто там було одне місце, а вони стояли на трикутнику, що перед самим підйомом на міст, ( ще не відомо чи в них було якесь службове завдання, що вони там запаркувались) бачу ззаду він йде і у всі машини заглядає, а я був сам, думаю давай домахуйся не буду я нікуди їхати.... Вже надоїли за всякі дрібниці пристають явні і не дуже.

Опубліковано
Став я на базарі купити запчастини, по дорозі як спускатися від Там-Таму на Карпенка-Карого ( перед мостом направо) там знаку ніякого немає, я бачу ззаду він іде, а в мене умівкнута аварійка, ля-ля ля ваші права, ви порушили пункт 15.9 зупинилися на шляхопроводі.

Для "залізної відмазки" аварійки замало. Надто просто можна було-б ігнорувати купу пунктів  правил. Треба, щоб знак аварійної зупинки за 50 м. був виставлений. Або хоч пройтися з ним назустріч інспекторові - тоді будеш 100% правий. 

Опубліковано
люди почитайте цікаву статтю http://www.cripo.com.ua/?sect_id=8&aid=78498

знайомий юрист сказав, що все правильно написно.

Я особисто другого грудня порушив (штраф виписали на 500грн.), і вчинив як написано у статті. Заяву про неможливість виконання постанови віддав у приймальню виконавчої служби (вони мені на другий екземпляр поставили відмітку про отримання).

Приніс. Дівчина попросила зачекати і кудись пішла, повернувшись сказала, що моя заява їх ні до чого не зобов’язує, але прийняла.

Досі ніяких документів з виконавчої не приходило. Або дійсно злякались, або просто загубились десь документи про стягнення.

+1 Допомагає!

Опубліковано
Для "залізної відмазки" аварійки замало. Надто просто можна було-б ігнорувати купу пунктів  правил. Треба, щоб знак аварійної зупинки за 50 м. був виставлений. Або хоч пройтися з ним назустріч інспекторові - тоді будеш 100% правий. 

Мне когда сильно надо оставить пепелац с аварийкой, я реле бензонасоса вытягиваю ;)

Опубліковано

Мне когда сильно надо оставить пепелац с аварийкой, я реле бензонасоса вытягиваю ;)

а в мене в салоні "сєкрєтний" тумблер на цю релюшку :D

Опубліковано

Сьогодні "чарівний свідок" Паніжук Віктор Олександрович (Ківерцівський район, с.Дерно) виявився прапорщиком ДАІ і

намалював мені протокол за перехід на рівному місці. Бабка каже переходила, а в протоколі написав група осіб. :0012:

Свого земляка з Дерно записав в свідки та ще одного луцького.

Обов'язково буду оскаржувати в ДАІ і в прокуратурі. Таку наглість за багато років за кермом вперше бачу.

xriaps, Trener - будь-ласка киньте мені в приват копії протоколів і позитивних рішень судів де згадується цей "тіп".

З прокуратурою думаю значно цікавіше буде спілкуватись. Мусово реагувати, може хоч по одному зможемо їх привчити згадувати, що вони у нас всіх на утриманні.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...