Перейти до змісту

Електроніка =)

Tarzanych

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано (змінено)

Тут є щось по темі нестандартних кодувань. Там росписано як рахується. Можливо допоможе, сам таке кодування не зусрічав. Успіхів!

http://datasheet.com...1&Itemid=12

я он поки курив схему то походу там намалювали одного замість двох, правда там стоїть 0,5ом, хз як так, якщо 0.5 то там має бутти не біли і не сірий а серєбряний, муть, завтра піду на базар брати,

хоча намальований він як одно ватний але 0.51 є тіко 2 ватні,

запутався я(

На базарі ціни просто ппц, нарутка в 300% я так розумію це мінімум.

На рахунок резисторів, давай подумаємо логічно:

Аймакс тягне до 5 А, так, резистори у нас двох ватні, так? з'єднанні послідовно, так? Згадуємо послідовне з'єднання опорів і всіма улюблений закон Ома...

...або, вимикаємо мозок і купуємо резистори на 0.5..2 Ома і визначаємо в скільки разів аймакс почне брехати по струму... робимо висновки...

Змінено користувачем HWman
Опубліковано

HWman, силову то можна і зміцнити і вичавити до 8ми і більше ампер але при зміні резисторів прийдеться заміряти нагрузку і правити дані в епромі меги, і дещо в прошивці, так шо буду поки чекати коли буду щось замовляти і візьму резистори,

на рахунок базару то був я в пятницю вроді, чесно кажучи реально офігів коли брав дешо з радіодеталей

Опубліковано

HWman, силову то можна і зміцнити і вичавити до 8ми і більше ампер але при зміні резисторів прийдеться заміряти нагрузку і правити дані в епромі меги, і дещо в прошивці, так шо буду поки чекати коли буду щось замовляти і візьму резистори,

...

Взяв свій клон аймакса, розібрав і зробив наступним чином, виставив струм в 1 А і заміряв мультиметром падіння напруги на двох резисторах - 0,049В, вирішив для вірності підняти силу струму у два рази - 0,099 В. Підрахувати зможеш номінал?

Якщо ні - вчи закон Ома, без нього ніяк.

Опубліковано

хто працює з фоторезистом і знаходиться в районі 33го, напишіть в ЛС, потрібна допомога.

Опубліковано

...

Взяв свій клон аймакса, розібрав і зробив наступним чином, виставив струм в 1 А і заміряв мультиметром падіння напруги на двох резисторах - 0,049В, вирішив для вірності підняти силу струму у два рази - 0,099 В. Підрахувати зможеш номінал?

Якщо ні - вчи закон Ома, без нього ніяк.

r=1/0.049=20.4

r=1/0.099=20.2

аймакс оригінальний, чи всетаки той дешевший?

я свого часу таки переплатив лишніх 10$

заміряю я в понеділок, відпишусь

хто працює з фоторезистом і знаходиться в районі 33го, напишіть в ЛС, потрібна допомога.

напиши atmel, він раніше працював з фоторезистом

Опубліковано

r=1/0.049=20.4 r=1/0.099=20.2

Ні.

R = U / I.

Він ніби зараз не займається цим...

Опубліковано

r=1/0.049=20.4 r=1/0.099=20.2

Ні.

R = U / I.

Він ніби зараз не займається цим...

ото правду кажуть на два фронта виходить ніфіга

таки да тупанув, 0.05/1=0.05ом

0.1/2=0.05ом

• +1 1
  • 2 тижня потому...
Опубліковано

Может кто то уже выкладывал:

EveryCircuit версия: 2.13

Краткое описание:

Проектирование и моделирование электронных схем.

Особенности:

- автоматическое соединение элементов

- анимация сигналов

- анимация тока

http://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=275545

Опубліковано (змінено)

0.05/1=0.05ом

0.1/2=0.05ом

Що там? Дістав? У мене є 0.1 Ом двохватні, якщо з'єднати їх у паралель буде 0.05 Ом.

Уявіть собі, на ринку резистори 0.25 Вт по 0.5 грн/шт толкають.

Націнка мінімум 500% ото у наших людей і менталітет...

Опубліковано

Уявіть собі, на ринку резистори 0.25 Вт по 0.5 грн/шт толкають.

Націнка мінімум 500% ото у наших людей і менталітет...

У Києві, на центральному радіоринку, ще до нового року брав за такими цінами, причому ще виробництва СРСР. Сучасні ж, всім відомий "9В", уже давно по 50коп. продає, так щей з такими тонкими ножками,що таке враження ніби вони із нитки а не з металу.

А відговорка як завжди:

"Ну Вы ж понимаете, мы привязаны к доллару".

Хочеться так і сказати: Як може барига купляти радіодеталі в-цтва СРСР в $ :_14:

А для Луцька, впринципі, це не дивно, вибір то зовсім обмежений.

Опубліковано (змінено)

"їпонскій магнітофон" утето конешно і швидкість, я вже аж слюньки пустив

я так розумію всі вже лижі нагострили в сторону чпу :)

HWman, чесно кажучи я вже забув дорогу за радіодеталями, тай поки аймакс працює лізти туди небуду

Змінено користувачем Voronin10
  • 3 місяця потому...
Опубліковано

Привіт всім хто знає закон Ома.

Власне є питання, маю один імпульсний девайс, точніше dc dc понижуваний перетворювач, і там перегорів діод, сам девайс розрахований на струм до 5А, по крайній мірі так написано на сторінці у китайців, які ним торгують.

Діод ss54, по даташиту максимум може пропускати через себе до 5А, але як бачите, може тягнути такий струм тимчасово. Суть питання - якщо я запаралелю два штуки цих ss54 це якось допоможе запобігти повторення цієї ситуації?

Ось, пробував у симуляторі:

Через один діод протікає струм 5.36

7c8fb3ef8541fa05855298ddff8d8251.png

Як бачите, через два протікає практично половина через кожен:

627193dea62acad8b9c3e10e7d31edee.png

+ трішки менше падіння напруги порівняно з одним діодом, з відси можна зробити висновок що і втрати на нагрів будуть менші.

646686f93644123fd30e7d9bbd8d795d.png

Приблизно та ж картина.

Хто що думає з цього приводу?

Опубліковано

Допоможе, головне щоб діоди були з однієї партії.

Але і той діод не мав би згоріти, 5А це максимальний постійний струм, в імпульсному режимі він здатний витримувати значно більше.

Опубліковано

Допоможе, головне щоб діоди були з однієї партії.

Але і той діод не мав би згоріти, 5А це максимальний постійний струм, в імпульсному режимі він здатний витримувати значно більше.

Плата має регулювання струму, і власне я по суті влаштував КЗ підключивши амперметр до перетворювача, і так тримав десь кілька хвилин...

Опубліковано

Ну тоді міг запросто згоріти, того як імпульсний струм через нього там міг бути далеко не 5,5А, так робити з імпульсними БЖ категорично не можна, крім випадків коли сам БЖ має крім захисту ще й режим стабілізації струму, але навіть в такому випадку вони жорстке кз на виході не полюбляють.

Опубліковано (змінено)

По даташиту ніби захист від перевищення струму є, та і присутній режим стабілізації струму в лиці lm358.

Плата ось така:

http://www.icstation...ule-p-1900.html

XL4015 datasheet.pdf

Опубліковано

а що тобі заважає поставити чуть сильніший діод?

і да я останнім часом ставлю діод на 10апмер по плюсу (захист від переполюсовки)

Опубліковано

а що тобі заважає поставити чуть сильніший діод?

Розміри, не хочеться поганити естетичний вигляд.

Опубліковано

і да я останнім часом ставлю діод на 10апмер по плюсу (захист від переполюсовки)

Діод це хоч і захист але це і втрати і гємор з нагрівом.

А прийдеться Читаєм "Буквар"

Під букварем, Ви певно маєте на увазі датащит? І що ж я там таке пропустив?

Опубліковано

Буквар то гугл :)

В свій час, коли мої вироби стали "жерти" ампери, я пробував для захисту від переплюсовкі паралелити діоди і дивувався чому вони горять. А років з десять тому розумних статей було мало чи я не знав як правильно шукать, мені на одному форумі порадили підключити пару-трійку світлодіодів паралельно щоб наочно побачити що з ними станетья. Коротко, навіть у діодів з одної партії можуть різнитися параметри до 10%, спочатку здохне один, а потім другий. Став сильніший діод.

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...