Перейти до змісту

Пропоную акцію - боротьба зі штрафами.

Harddriver

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

ну что, борцы со штрафами, IQ давно мерили? :)

<…> Потому что, насколько мне известно, главные проблемы происходят не из-за превышения скорости или прохождения круговых развязок на двух колесах. Нет, главные проблемы – из-за идиотов.

Как первейший пример возьмем бесцеремонную парковку. Стивен Фрай никогда не перекроет кому-то выезд. Герцог Эдинбургский никогда не встанет вторым рядом на узкой улице. Стивен Хоукин не выставит зад инвалидной коляски так, что он будет мешать проезду. Потому что это умные люди, и они думают о последствиях своих действий . А дураки – нет.

У них не хватает мозгов. Они думают: «Мне нужно туда, поэтому я встану тут». Подумать еще чуть-чуть они не могут, потому что у них взорвется башка. Поэтому их нельзя пускать за руль.

То же относится к людям, которые носятся в районе школ. Я так не делаю. Если вы дочитали до этого места и не взорвались от умственного перенапряжения, значит вы тоже так не делаете. Но пацан в тюнингованном корыте думает: «Со мной девченка. Если я поеду очень быстро, она мне даст. Это клево».

Ну вылитый омар. Если не считать Уэйна Руни, омары – самые глупые существа на Земле. Даже если увеличить их до размеров человека, их мозг будет не больше булавочной иголки. Их мозговой деятельности хватает только на то, чтобы есть, спариваться и щипать вас за пальцы, если вы захотите бросить их в кипяток с лавровым листом. Вы бы дали омару водительские права? Вот именно.

Нынешним утром на автомагистрали я уперся в машину, которая плелась на 50 км/ч. Может, её водитель не любит быстрой езды. Может по нему сильно ударил топливный кризис. И то, и другое способно вынудить человека передвигаться со скоростью Папы Римского. Но при этом грозить кулаком и мигать дальним, когда тебя обгоняют,- значит вести себя, как парнокопытное. Будь это в моей власти, я бы отобрал у него права, машину и все деньги, чтобы он не смог купить себе другую. И отрезал бы яйца – для уверенности, что его семя не попадет в мировой генофонд.

Заодно я бы отменил экзамен по вождению, потому что он демонстрирует только то, что вы умеете заезжать за угол задом. Если было бы можно посадить за руль корову, она бы тоже это смогла. А какой смысл в экзамене по ПДД – с вариантами ответов? Вы подтверждаете свою везучесть и умение пользоваться карандашом. Ни то, ни другое не принесет пользы, когда темно, идет дождь, а вы пытаетесь выехать из незнакомого города.

Вместо этого я бы обязал каждого сдавать тест на IQ. Высокий балл означает, что кандидат достаточно умён, чтобы понять, как работают органы управления автомобилем и как ездить в разнообразных условиях. Не знаю, каким должен быть проходной балл. Но когда мы его установим, то все, кто наберет меньше, пойдут играть в футбол.

И тогда не будет ни камер, ни дорожных гномов, которые снуют повсюду и перекрывают шоссе, когда какой-нибудь идиот разобьется. Умные люди знают, зачем машине руль и какие жать педали, когда едешь в дерево... <…>

(С)перто из TopGear декабрь-январь 08/09

• Відповідей 242
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Топ авторів теми

Опубліковано
Яскравий приклад -- сусідня Білорусія. Там штрафи давно підняли, при чому платять їх як водії, так і пішоходи, якщо порушують. І був я в Білорусії кілька разів останнім часом. І можу сказати -- на дорогах там порядок ІДЕАЛЬНИЙ. Мало того, що водії чесно їздять 60 км/год в населених пунктах, не їздять на червоне, пропускають пішоходів, так ще і пішоходи ходять тільки на пішоходних переходах, а коли хтось "незнаючий" хоче перейти де заманется, то його чемно і гарно попереджають інші перехожі, що не варто, бо штрафи високі.

ты не поверишь, но я в Белоруссию езжу года с 1977-го :)

сознательно помню - с 1980-го

так вот, штраафы еще одинаковые были, но:

никто!!! никто на красный не ехал и не шел даже при полном отсутствии перекрестного движения!

культур-мультур другой...

Опубліковано
ты не поверишь, но я в Белоруссию езжу года с 1977-го :)

сознательно помню - с 1980-го

так вот, штраафы еще одинаковые были, но:

никто!!! никто на красный не ехал и не шел даже при полном отсутствии перекрестного движения!

культур-мультур другой...

Шура, півтора тижня тому я мав чудову нагоду поспілкуватись в бані з учасниками групи SPASENIE, які є корінними білорусами і жителями Бреста. Між іншими темами мова зайшла і за дорожній рух. Так ось за їх словами, порядок почався саме з введення Бацькою штрафів.

До того ж, за часів СРСР і в нас мало хто відважувався їхати на червоне. Це вже потім "культур" такий виховався, коли безнаказаність відчули. Коли мєнти були голодні і їздили на Тавріях, а "мажори" мали бабло на хабарі або ксиви і їздили на Audi-Mercedes-BMW. А за часів СРСР і тут і там культура була однакова, не в приклад прибалтійськім республікам -- ось там да, там культура.

Опубліковано

при личной встрече подробно расскажу :)

а про "поспілкуватись в бані з учасниками групи SPASENIE" - может они просто не помнят? :D

я еще помню период повального дефицита в перестройку.

так у нас полубандиты с дурфака затаптывали народ, стоящий за товаром в очереди, а в Минске все затылок в затылок, без толкотни, без истерик...

Опубліковано

Ну що можна сказати?

Суспільство, (в т.ч. наше "мікро") поляризувалось - "пішоходи" і любителі ходити/їздити строєм кричать "порядку- ДА", "матьорі" водії одностайні - "дави їх, гадів" :)

Але напевно таки "зїдять" цю гірку пілюлю, нашому народу не привикати, все прораховано.

Згадується один випадок в Угорщині. Там їхній міністр В. С. якісь штрафи підняв на 10%. Так "жаркіє угорскіє парні" знайшли танк Т-34 на постаменті, принесли солярки, завели, і.... поїхали на поліцію ;)

Штрафи відмінили (до речі в них і так правила - звірські - їздять з включеним ближнім вдень всі) .

Опубліковано

З включеним ближнім світлом вдень їздить вся Європа. Зараз на багатьох нових машинах ставлять фари денного світла, зазвичай світлодіодні. І ніхто ще від цього не вмер ;)

І, до речі, це правильно -- машину краще видно в будь-якій ситуації. Та і незручностей водію не доставляє -- при так званій "скандинавській" системі освітлення в машинах ближнє світло включається автоматично, коли заводиш машину, і виключити його можливо тільки на СТО (саме так в мене було в Nissan Almera, яку я в 2002 році купував з салона).

Опубліковано

А заїхати на Медведєва, і проїхатися вверх метрів 100, та й стати - не судьба?

Я особисто так і роблю часом. Біля базару ставав тільки для того, щоб передати айзерам гроші і забрати кавун через забор.

Вот и зря ты туда заезжаешь! Не судьба туда заезжать там знак висит. Разве что ты скажешь что там работаешь. А вот остальным не судьба, хотя я тоже туда заезжаю ! ;)

Я там дійсно працюю. Але за рік часу мене ніхто жодного разу не зупинив, і не спитав, чому я туди їду. Це по-перше. По-друге, я також порушую правила дорожнього руху. Але я це роблю: 1) усвідомлюючи, що може бути покарання; 2) не створюючи перешкод іншим людям. Тому, коли я їду від старого ринку вверх по Медведєва - то машину ставлю біля пам'ятника Бойку, точніше, між ним і військовим госпіталем, де багато вільного місця, а не на самій вул. Медведєва, де серед машин і пішоходів важко протиснутися.

Опубліковано

Yarchik, будемо надіятись, що цей топік не читають доблесні працівники ДАЙ, інакше сьогодні на Медведєва буде мінімум два екіпажі ;)

Опубліковано
говорив вчора з фермером-хліборобом, так він каже що даішніки чергували на дорогах між полями, навіть якщо треба було просто переїхати в поперек через дорогу з поля на поле - збираючи хліб!!!! - збиваючи по 200-зоо гривен!!! якщо в комбайнера не було грошей - зупиняли комбайн і казали нам пох е що осипається хліб чи завтра буде дощ...

що виробляють дайці???

...дозвіл брати треба було в областному управлінні, дозвіл по прайсу вартував 1500 - умисно затягували задля того щоб з переплатою брали - і все рівно затягувалось - дозвіл видавався на три дні.

дайці збивали 200-300 грн.

то что разрешение не давали. то это конечно они нехорошие люди, но вот этим трактордрайверам и комбайнёрам, я бы и сам аргументом по фейсу съездил бы. за Стояновом, как на львов ехать, есть промежуточек, там справа поле и слева, и они переезжают через дорогу, с колёс валиться вся эта грязь. в первый раз как там ехал, то чуть в кювет не вылетел, потому что вся дорога была укрыта мокрой грязью и почти что как на льду едешь.

сделали б знак, и переезжали в одном месте, а не де им удобней...

на счет ближнего света, то правильно. и машину лучше видно и сразу знаешь едет ли она или стоит.

а со штрафами бороться бесполезно, никто их не понизит. могут только повысить. а в нашей стране ничего не дешевеет, оно или стоит на месте либо дорожает.

тут уже бороться надо с менталитетом и честностью гаишников. вот тогда будет толк. а так, просто бесполезное сотрясение воздуха.

на счет что ездить стало лучше. ну малёк по спокойней, не более. и то, только первые дни, а потом народ опять уже приноровился жить как всегда.

на счет включил круизер и никто не сигналит. когда я ездил с досками на крыше или после замены тормозного цилиндра или вообще не хочется быстро ехать. то еду себе. не нравиться - обгоняй, из-за того что кому то не в терпёж, я на обочину выскакивать не собираюсь. сигналит, можно и музыку по громче сделать.

Опубліковано

Ну вот мы и разобрались! А именно!

Я против таких штрафов ибо, сильные мира сего платить их не будут, а слабые мира сего будут нарушать, но осторожнее. :)

Некоторые будут нарушать всегда, но подкуют себя в правовом смысле и будут взувать ментов, благо они практически всё делают с нарушениями и теперь проблем у них будет поболее. Раньше было как? дал 20 -- жалко конечно ну фиг сним, а ГАЕЦ доволен и поехал, а сейчас за 200 можно и побадаться, нервы потрепать им. В итоге ты уезжаешь, а у них ни денег ни настроения работать, конечно потом попробуют злобу сорвать на каком нибудь покладистом и почти законопослушном --- у которого в процессе поездки лампочка на номере перегорела , а он незаметил и отдерут его " не нарушаещего " по полной, и рад он будет что забрали всего 179гр а не всю зарплату :horse:

Короче говоря: Учим нормативные акты! Они нас рублём ,а мы их ихними же ЗАКОНАМИ по судам затаскаем. Топикстартеру Респект --- если чё ещё нароешь выкладывай. Я уже распечатал и в машине лежит :D

to Chudakully: Что не спешишь может ты и прав, но когда какой то артист с досками на крыше и громкой музыкой едет 30км/ч по второй полосе при первой свободной и ложит извините ХЕР на всех, тут уж не до культуры вождения. А таких хватает. Буквально вчера вынужден был обгонять с права --- из за козла который вот так же ехал по второй полосе неспеша и не хотел уступать дорогу.

Опубліковано

"Герой" сьогоднішнього дня -- Volkswagen Passat B5 чорного кольору з номерним знаком АС 5070 АА -- близько 12:00 я стояв на світлофорі перед пішоходним переходом біля ЦУМа, коли це чмо мене об'їхало і полетіло на червоне світло, розганяючи собою юрбу людей і ледь на збивши школяра. От таких виродків я б відстрілював! Нажаль ДАІшників поряд не було, от цікаво чи зреагували б вони -- я не знаю хто їздить тією машиною.

Опубліковано

Також не знаю хто власник даного авто, але це вже було неодноразово у його виконанні, бачив вже кілька разів як він порушував правила, позавчора біля Там Тама так само поїхав на червоне. Колеса пробивати таким їздакам :)

Опубліковано

Оффтоп щодо ближнього світла: Сам вмикаю ближнє світло, коли дощ, чи сніг іде, габаритами майже не користуюсь, але... скільки разів вас сліпили саме ближнім світлом, а особливо зараз модними ксенонами, які ставлять всі кому не лінь, які сліплять всіх, хто їде на зустріч. Або насаджають повну машину людей, фари в небо світять, сліплять всіх навіть ближнім, але ручкою гідрокоректора НІХТО не скористається. Те саме стосується протитуманних фар, які в основній масі випадків світять , незрозуміло чому, не на дорогу, а прямо в очі...... За таке на мою думку теж варто штрафувати, адже це більше впливає на виникнення аварійної ситуації, ніж непрацюча лампа підсвітки номерного знака.

Опубліковано

All:, хто знає власника/водія автомобіля Volkswagen Passat B5 чорного кольору, держ. реєстраційний номер АС 5070 АА -- передайте йому будь-ласка привіт від мене цеглиною в лобовуху. Він цього заслуговує.

Опубліковано
All:, хто знає власника/водія автомобіля Volkswagen Passat B5 чорного кольору, держ. реєстраційний номер АС 5070 АА -- передайте йому будь-ласка привіт від мене цеглиною в лобовуху. Він цього заслуговує.

Можу адвокатський запит в ДАІ зробити.

Опубліковано
to Chudakully: Что не спешишь может ты и прав, но когда какой то артист с досками на крыше и громкой музыкой едет 30км/ч по второй полосе при первой свободной и ложит извините ХЕР на всех, тут уж не до культуры вождения. А таких хватает. Буквально вчера вынужден был обгонять с права --- из за козла который вот так же ехал по второй полосе не спеша и не хотел уступать дорогу.

про музыку, это для тех у кого нервы сдают от того что сзади сигналят. с досками ехать больше черевато, потому что если какой-то умник решит обогнать и уйти в право, или по быстрому занять место перед тобой, то при резком торможении доски могут оказаться у него в салоне. я лично не хочу, что бы мои доски кто-то пачкал своей кровью. оттирать долго.

если правая полоса битая. то я буду ехать по левой, бо подвеска у меня не казённая, да и крепления на прочность испытывать у меня нет желания. в правилах движения по городу нет нижнего лимита, так что если кто-то спешит в рай. я ему не врач.

тем более, если мне не изменяет память, то если ТС движется менее 30 км в час, то разрешается его обгон с пересечением сплошной полосы. тем более не так уж это и сложно и долго обогнать ТС на 30км/ч.

а когда мне такое встречается, то просто обогнал, крикнул окошко: "с твоими мозгами каток водить" и поехал себе дальше :)

От таких виродків я б відстрілював!

та запросто, бери винтарез, садись на перекрёстке пр. Воли и Шопена, возле бывшего перегворного. там пят штук таких на день пролетает, да и плиз ещё пешеходов там отстреливать, которые на красный лезут. там их ваще пруд пруди, не пуганных идиотов.

Опубліковано

Їздив за правилами а зараз почав перестраховуватись, їздив у Володимир, так практично від Луцька до нього суцільна смуга, максимум місць 20 де за правилами можна обігнати, тільки виникало бажання обігнати через суцільну якесь тягло з прицепом, перед очами зразу сума 300грн і примусово відбивав це бажання. Побічне явище від такої їзди - тупо хочеться спати. Доречі над роздільною лінією дуже гарно постарались - всюди помітна, новенька і майже всюди суцільна, мабуть в автодору з дайцями корпоративка получилась.

Заносив квитанцію, так там щоб її здати прийшлось 10хв у плотній черзі стояти, пофіг що заводи стоять, думаю б'юджет перевиконають, хочу щоб мій штраф попав на зарплату якійсь файній грудастій медсестрі :)

Через місяць вся Україна крім прокурорів, суддів, депутатів і чинуш, а також крім мусарів всіх мастей, буде тупо їздити за правилами і лафа дайцям обірветься, але вони якось викрутяться.

Чому ВР так одностайно проголосувала за цей законопроект - для тих хлопаків криза почалась набагато раніше ніж для нас і вони просто захотіли компенсувати дефіцит б'юджету цими штрафами, але це частково. Потім візмуться за малий бізнес, почнуть трясти як на початку 90-х, малий бізнес надавить на тих хто на маршрутках до дому бутерброди їздить хавати, для усіх без причин піднімуть ціну за газ.

Опубліковано
тем более, если мне не изменяет память, то если ТС движется менее 30 км в час, то разрешается его обгон с пересечением сплошной полосы. тем более не так уж это и сложно и долго обогнать ТС на 30км/ч.

Це якщо одинарна суцільна смуга, якщо подвійна - неможна...

Є в нас любителі сунути 40 км в крайньому лівому ряді і їм все пофігу, навіть коли права сторона нормальна, ще вже не правила а мозги...

Опубліковано

Тема розділилась на дві групи, хто кричить, що проти штрафів, висуває думки типу бадатись там з міліцією, спорити, нарушати і спорити, нарушати і спорити.Доводити, що вони хороші, але то сувора палка бюрократії їх так безпощадно примушує робити неправильно. Але ж то ще треба голову ясну мати, щоб змогти щось довести, а не просто очі на лоб і в крик.

А друга група собі спокійненько сприйняла нововведення, їздить як треба, якшо порушить, заплатить і буде знати за що заплатив(ла). Ну мені так здалось принаймі.

Для себе ж вибір я зробив.

Опубліковано
Треба ще штрафи за сміття, бичкі, і тп помножити на 100, то ще й чисто буде.

ага! с автонарушителями уже разобрались!

Опубліковано

Ну якщо всі ці заходи із сумами штрафів як кажуть чиновники і частина людей у цьому топіку є правильним рішенням, то зновуж таки, то які поступки можна робити для окремих категорій водіїв. Вот приїжджав до нас Ющенко, пів дня світлофори не працювали - дибілізм, цим самим ускладнили рух. По-друге, ментів на кожному кроці як г. ... і знову це ускладнило рух як автомобілів так і пашоходів. Не одноразоро проїжав перехрестя як з вул. Рівненьска повертати в сторону вул. Дубнівської (за запрвкою ВОГ) пів дня мєнтовська авто стояла під світлофором, чим ускладнювала перехід пішоходами дороги. Люди ніяк не могли перейти дорогу визираючи за ментовською машиною чи немає руху. Я собі подумав, є телефони довіри, є фотіки, тре фоткати цих гадів і відсилати в міністерство.

Опубліковано
Я блин не пойму: ну шо я делаю не так?

Меня уже пару лет не штрафовали, даже не останавливали... ну и само собой я не нарушаю. Хде грабли? Хоть бы один захудалый гаишник в селе палкой штоль помахал! А нет - им лень, видите ли меня останавливать! Сволочи!!!

Довго думав над цим постом, тут явно самопроголошення себе святим на дорозі і згадався мені один фактик ;) Ми з тобою на Кривому Валі зустрічались, ти на свому бусі по справах до когось заїзджав, так от там з двох боків знак висить 3.1 "Рух заборонено". Значить difoto тобі просто везло, насьогодні вляпався б ти на 300грн і компенсував би державі одним махом все що економив роками :lol: , аналогічно з Yarchikом який час від часу також полюбляв під знаки до районної прокуратури під'їхати.

Тобто висновок: ПОРУШУЮТЬ ВСІ, правда когось ловлять а комусь везе до пори до часу. Я ніколи не виступав проти штрафів за перевищення швидкості, правил перетину перехресть і н'юансів з світлофорами, п'янством, обкуркою і т.д., але ставити в один ряд з цими злочинами відсутність страхового поліса, зупинку під знаком і т.д. - це цинічний маразм з обдиранням бабок.

Дивно, але ще до деяких водіїв не дійшла нова відповідальність за порушення і десь за місяць їх навчать дайці, ось тоді справді буде цікаво поїздити вулицями Луцька.

Опубліковано
...аналогічно з Yarchikом який час від часу також полюбляв під знаки до районної прокуратури під'їхати.

Та ну, скажеш таке... нема там до кого під'їжджати... :lol:

Дивно, але ще до деяких водіїв не дійшла нова відповідальність за порушення і десь за місяць їх навчать дайці, ось тоді справді буде цікаво поїздити вулицями Луцька.

Можливо, Але топік "Сьогоднішня чергова ДТП" перестав бути найактуальнішою темою борди. А це значить, що когось та навчило. Хоча пісумки треба буде підводити не раніше, як через півроку: то "п'яні" місяці внесуть свої корективи в кількість ДТП, то можливі снігопади/ожеледиці... А от десь на початку літа можна буде бачити, хто як їздить.

Опубліковано

ну 30 це ще ладно, а от коли ти їдеш по місту 60 в лівому ряді, оскільки на правому як не яма, то бус. А тобі якесь мурло ззаду блимає і бібікає, то виникає бажання натиснути на гальма.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...