Перейти до змісту

Тихе полювання (любителям грибів)

Zheny@

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Вони ж не варяться!

Є два рецепти - на холодну (не вариться) і на гарячу (вариться). Я роблю на гарячу, бо чекати 45 днів поки вони просоляться я не взмозі)).

Класична засолка. Інгрідієнти - грузді, сіль, часник почищений, нарізаний пластинками. Гриби вимочуються добу-дві, міняючи воду, миються. Потім викладаються в бочку чи відро шляпками вниз - сіль, пару пластинок часнику і шар груздів, далі знов - сіль, часник, шар груздів і тд. Потім зверху на самі гриби якусь кришку і притиснути грузом. Сіль не жаліти. Якщо буде засолене - гриби перед вживанням просто трохи вимочити в воді. 45 днів в прохолодному місці і готово.

Я варю, а потім солю так само. Якщо грибів не багато, то можна в скляній банці. Забиваю під завязку, втоптую деревяною товкачкою кожен шар, лишню рідину зливаю нафіг і закриваю капроновою кришкою. Готово десь за тиждень.

• Відповідей 1,7 тис
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

був сьогодні по роботі в Колках, заходили в ліс - пусто, знайшов одну козу. На виїзді з Колок (в сторону Луцька) продавати тількі городину, грибів небуло(((

Опубліковано

А зонтики хтось збирає?Недавно відкрив іх для себе.Смачніших смажених грибів ще не куштував.Беруться тільки шляпки.Помив,кип'ятком облив,в яйце вмокнув і на пательню,відварювати не потрібно.На смак схоже на курочку.Особливо смачні ці грибочки коли ще молоденькі.Збирати треба уважно,бо є схожі на них мухомори.

А зонтики хтось збирає?Недавно відкрив іх для себе.Смачніших смажених грибів ще не куштував.Беруться тільки шляпки.Помив,кип'ятком облив,в яйце вмокнув і на пательню,відварювати не потрібно.На смак схоже на курочку.Особливо смачні ці грибочки коли ще молоденькі.Збирати треба уважно,бо є схожі на них мухомори.

post-14807-0-11535000-1445534558_thumb.j

post-14807-0-22214700-1445534595_thumb.j

Опубліковано

Ну що там чути про гриби! Є вже зелениці, підзеленки. Чи можливо польські появилися?

Що там в маневичах, грибів так і не має?

Ну що там чути про гриби! Є вже зелениці, підзеленки. Чи можливо польські появилися?

Що там в маневичах, грибів так і не має?

Опубліковано

Був в р-н . Цумані . грибів немає ... найшов 2 білих морожених .... зато зробив фотосет мухоморам =)))))) є маслята де-не-де .... теж багато мерзлих ....

0hdNeBzXPR4.jpggguaP5UHlHA.jpg

O30X5ZMIe70.jpgmM3v8cDt9fM.jpg

z7miSFTK04I.jpgkWlhLvszejk.jpgj24-bpVGkog.jpg

Опубліковано

Мм-да,останній пост не радує

А можна рецепт з ваших грибочків. Яснож написано любителям грибів а не мухаморів. Не постіть такіх фоток, а то хто перший раз поїде по гриби набере таких трофеїв. Можна по темі. Або створіть тему про отруйні гриби, для донесення інформації населенню.

Опубліковано

Мм-да,останній пост не радує

А можна рецепт з ваших грибочків. Яснож написано любителям грибів а не мухаморів. Не постіть такіх фоток, а то хто перший раз поїде по гриби набере таких трофеїв. Можна по темі. Або створіть тему про отруйні гриби, для донесення інформації населенню.

Це ви до кого?Якщо до мене,то в мене всі гриби істивні.

Опубліковано

Був на вихідних на грибочках, в лісі пусто взагалі. Єдине що знайшов це маслюки в соснині але й то не скрізь а під гіллям в соснах глибоко де не дістався мороз то трішки залишились. Ось такі два відерка набралось. Завіз знайомим в презент і до вечора була чудова жаранка до картоплі з настойкою на журавлині.

post-11163-0-84038600-1445847218_thumb.j

Опубліковано

а у меня такой вопрос к грибникам: вы своим деткам (лично своим!) с какого возраста грибы даёте? а то врачи не рекомендуют лет до 10 давать.

Опубліковано

а у меня такой вопрос к грибникам: вы своим деткам (лично своим!) с какого возраста грибы даёте? а то врачи не рекомендуют лет до 10 давать.

правильно.

моїй старшій 14 майже. Даю польські і білі мариновані (любить їх) але з великою обережністю. 2-3-5 штуки на раз. Тобто на день.

Менший 7 років майже - навіть печериць не їсть.

Я то з 5 років гриби збираю і їм.

Опубліковано

маю дві донечки, почали давати грибну юшку з 2 х років але без грибів. В три роки вже їли гриби тільки небагато(грибів 5-7). Да гриби тяжкі на шлунок небажано до 4-5років.

Опубліковано

В неділю в лісах за Маневичами дядько назбирав жменю зелениць та підзеленків, одного польського, два білих. Загалом не буде навіть половини відра.

Опубліковано

Вчора,в поході біля села Стобихва

А це точно їстівні зонтики? Їстівні завзвичай світлого (білого) кольору. На зрізі рожевого кольору...

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...