Перейти до змісту

Трошки про життя за кордоном.

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
В 28.04.2026 в 01:02, Zheny@ сказав:

Не завжди піар. 

Часом просто розуміння того, що ті гроші дійсно там де треба, і купили за ті гроші дійсно те, що треба. 

Знаю випадків багато, коли командири просто дерибанили ті донати на свої власні потреби. І до бригади не доходило ні копійки, або ж реально копійки. Замість дронів чи оптики з тепловізорами, в командира з'являлася квартира десь в хорошому місці, записана на кота. Чи нове авто, куплене за збори, і записане на собаку сусіда. 

можливо таке теж присутнє, але тут рівні інші скажем так, коли я прошу то типу теж хочуть підтвердження, я просив товаром, а не баблом :)

• Відповідей 1 тис
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Опубліковано
В 28.04.2026 в 12:43, MACCEN сказав:

можливо таке теж присутнє, але тут рівні інші скажем так, коли я прошу то типу теж хочуть підтвердження, я просив товаром, а не баблом :)

ну що грошима що товаром, навіть якщо дуже специфічним товаром - то для чесних людей.

• +1 2
Опубліковано
В 28.04.2026 в 13:12, vampirich сказав:

ну що грошима що товаром, навіть якщо дуже специфічним товаром - то для чесних людей.

Це умовно там кабель вита пара, щось таке просте, роутер. Та і понту продавати якщо собі треба на потреби.

Опубліковано
В 28.04.2026 в 13:12, vampirich сказав:

Думаю то не поодинокі випадки, і він не один в цьому замішаний. За таке треба саджати як за держ зраду.

По факту він працює на ворога в такому випадку.

• +1 3
Опубліковано (змінено)
В 28.04.2026 в 12:29, MACCEN сказав:

Думаю то не поодинокі випадки, і він не один в цьому замішаний. За таке треба саджати як за держ зраду.

По факту він працює на ворога в такому випадку.

Але чомусь не саджають. І винні в результаті ті, хто про це говорить, не замовчує, а не той, хто краде 

Змінено користувачем INVICTUS
  • +1 1
Опубліковано
В 28.04.2026 в 12:25, MACCEN сказав:

умовно там кабель вита пара, щось таке просте, роутер

таке можна й знайти.

Зазвичай Басіл таке шукав. 

то йому багато віддавали. 

Ти не мовчи. Чим можна допоможемо. Хто чим. 

• 2 тижня потому...
Опубліковано

Ото читаю спекуляції на тему повернення чоловіків призовного віку з-за кордону.

Єдина "лазєйка" - порушення закону. Грубе порушення. 

Інакше не можливо. Суперечить нормам міжнародного права. 

Саме цікаве, що найбільше про це кричить одна людина в Німеччині - прем'єр-міністр Баварії Зьодер. 

Інші якось тихо, їх не чути. 

Його можна зрозуміти, одна з найбагатших земель в країні і найбільше кількість українців зосереджена саме там. 

І багато з них працювати не йдуть. Бюджет не наповнюють і т.д. 

На другому місці Польща. 

Там все ясно. Навроцький почав брати до рота сопілку з рашки. Підігріває ворожнечу між поляками та українцями. Та й взагалі часто меле таку хуйню, що ні на яку голову не налазить. 

Там я писав вище, Чехія зрозуміла, що українці почали наповнювати бюджет - і тихенько собі сопе в 2 дзюрки. А нафіга їм виганяти людей, які приносять прибуток країні? (там ще фішка в тому, що в Чехії соцвиплати не особо великі, але роботи валом!).

Нідерланди та іспанія мовчать. Там така ж ситуація, як і в Чехії. Робота є - працювати немає кому. 

Я це все до того, що якщо (раптом), Польща і Німеччина надумають якось виганяти людей - то є куди розбігатися. 

• +1 1
Опубліковано

ще на цю тему. 

в Україні немає кому працювати, то мають завозити індусів (та ж фігня, що в рашці - один в один!!!). 

Це така байка... який індус поїде в Україну, де середня ЗП не набагато вища, ніж в Індії? 

Ці хлопці в чалмах в Польщу їдуть. Їх там багато. Працював з ними. 

БУли такі, що не знали як користуватися канцелярським ножем. Про мікрохвильовку я мовчу.... каструлю туди пхав... 

А були й такі, що маслали за трьох! І якісно і швидко. 

Це мені швидше нагадує щось типу - ми знищимо своє працездатне населення, натомість завеземо дешеву робочу силу звідкись. 

Опубліковано

Чому аж так, в бізнеса вибору немає, будуть платити індусам більше вимушено, + житло, їм дадуть набагато більше пелюшок чим своїм.

+ Дадуть їм більше прав, по факту рік два і вже вони будуть качати тут права, в не ми. Вони вміють об'єднуватись в них є касти і т.д.

І що саме головне колись казали що індуси та й ближнього сходу їздили вчитись студенти, не тому що в нас престижне навчання, в тому що в нас було дешевше вчитись чим там + не було конкурсу для них, як у них. Можна тільки уявити який конкурс в будь деякий інституту в Індії, напевно мінімум 30 людей на місце.

Опубліковано
В 08.05.2026 в 15:24, MACCEN сказав:

Дадуть їм більше прав, по факту рік два і вже вони будуть качати тут права, в не ми. Вони вміють об'єднуватись в них є касти і т.д.

Не буде такого. Женя сказав, що вони сюди не поїдуть.

• Дякую! 1
Опубліковано
В 08.05.2026 в 15:24, MACCEN сказав:

Чому аж так, в бізнеса вибору немає, будуть платити індусам більше вимушено, + житло, їм дадуть набагато більше пелюшок чим своїм.

+ Дадуть їм більше прав, по факту рік два і вже вони будуть качати тут права, в не ми. Вони вміють об'єднуватись в них є касти і т.д.

І що саме головне колись казали що індуси та й ближнього сходу їздили вчитись студенти, не тому що в нас престижне навчання, в тому що в нас було дешевше вчитись чим там + не було конкурсу для них, як у них. Можна тільки уявити який конкурс в будь деякий інституту в Індії, напевно мінімум 30 людей на місце.

В світлі  глобального  знецінення прямо на очах розумової праці, так само відпадає потреба , а отже і бажання  та сенс в широких мас пхатися в універ. 

Та й в не широких теж. 

Опубліковано

В мого конкурента вже давно продавцем працює афроукраїнець.

Каже, що трохи ледачий. Але рахує в свою сторону дуже добре.

Опубліковано
В 08.05.2026 в 14:24, MACCEN сказав:

Друже, ти не правий. 

в Україні ЗП трошки вища від індійської. А в Польщі значно вища від української. Крім того, роботи в Польщі ЗНАЧНО більше, ніж в Україні. + понаднормові години, які, зазвичай, оплачуються вдвічі більше, ніж в Україні. А індуси, готові по 12-14-16 годин їбашити, аби ЗП була хороша! 

Тому тут все очевидно. 

НІХТО із іноземців в бідну Україну (в якій йде війна) НЕ ПРИЇДЕ!

По закінченні війни, (я вже заїбався казати), повернуться пересиденці. Але ті також не будуть хотіти працювати за (умовних) 500 доларів (з яких потрібно заплатити ВСЕ, включно із їжею), коли вони в той час в Німеччині отримували більше, просто сидячи дома і роблячи вигляд, що вчать мову! (і тих 500Є мали на ВСЕ!. Бо житло оплачувала держава!) 

Там вище я писав, що працював з індусами. 

Так от. 

Якщо індус працює на роботі. Має, умовних 27-30злотих/год. (чистими на руки, НЕТТО). (Але, як правило, вони працюють через фірми, а фірми далеко не всі оплачують понаднормові як полякам, тобто 100%. )

Ото ж. середнє 10 годин по 28зл/год . 280зл/день. 22 робочих дні = 6150 (грубо). Що дорівнює 1400Є/місяць. 

Хто в Україні дасть кому ЗП в місяць (з понаднормовими) 1400Є?? 

Питання, думаю, закрите. 

Опубліковано

Тут якось балакали з колегою (українцем) на тему того, що поляки скаржилися, що українці "забрали в них роботу". 

На що поляк-роботодавець, відповів дуже чітко і лаконічно. 

Українці "очистили ринок праці від недобросовісних поляків" (цитата). 

Полякам, як і більшості німців, аби від ранку і до обіду. Робив/не робив - срати. На роботі був? - Був! Робив? - ХЗ!  Платіть! Я ж був на роботі! 

Він сказав геніальну і всім відому річ : Що ж це за працівник такий, якщо будь-який іноземець, без кваліфікації, без знання мови, може приїхати і стати на місце умовного поляка/німця, і робити за півроку ту ж роботу, що вищезгадані поляки/німці робили по 5-10-15-20 років!?  То нах нада такий працівник? 

От вони і сцються! 

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти

• Створити...