Перейти до змісту

жк skywalker  хто що чув?

paksivatova

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
В 23.07.2025 в 06:54, paksivatova сказав:

Дрім таун біля жд

однокімнатна квартира(переуступка) 

48 кв м-58 штук баксів.... занавєс

зараз і вторинне житло поповзло... люди продають свої 40 річні квартири по цінах нових квартир в ЖК... Що взагалі, як на мене, на голову не налазить.

• +1 1
  • Відповідей 85
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Опубліковано
В 23.07.2025 в 15:39, Dima4s сказав:

зараз і вторинне житло поповзло... люди продають свої 40 річні квартири по цінах нових квартир в ЖК... Що взагалі, як на мене, на голову не налазить.

Переселенців багато з баблом

Гребуть все підряд.

В мене жінка працює в перукарні, з нею працює жіночка, з самого початку війни тут. Сама з Маріуполя, чоловік азовець, до цього часу в полоні.

Отримує кожного місяця дохрена бабла. За цей час вже 2 квартири в Луцьку купила. Живе в орендованій, держава за оренду всі кошти повертає. А в Маріуполі все життя жили на зйомній квартирі... Та й таке...

І таких багато.

• Збентежений 3
  • Cумний 1
Опубліковано
В 23.07.2025 в 14:44, WebTraveller сказав:

Переселенців багато з баблом

Гребуть все підряд.

люди з Закарпаття розповідають, що переселенці з початку війни скупляли квартири цілими під'їздами! 

Уявіть, бідний і нещасний переселенець купує 10 квартир у будинку. Так, Захід країни відносно безпечний. Та й їм це на руку. В своїх регіонах в них не лишилося нічого, але приїхали вони до нас із ДУЖЕ вагомою фінансовою подушкою. Походження грошей ніхто і ні в кого не питає. Це ніфіга собі капіталовкладення. І знову ж таки - близькість до кордону, а тут напрошується думка, чим вони займалися до війни? Кордон.. Так ото ж. 

Від Харкова до найближчого пункту пропуску з рашкою, не цілих 100км. Куплена митниця з обох боків. туди їде 2-3-5-10 фур із нашою  дешевою горілкою , звідти на ті гроші - 2-3-5-10 бензовозів із їхнім  дешевим паливом. Профіт такий, що важко уявити. 

І все це роками, як не десятиліттями!   А тут ще й Захід України і до кордону з ЄС - кілька км. Що буде далі? Так - те ж саме. 

Тому купити багатоквартирний будинок для них - не проблема. Після закінчення війни - живі гроші, бо багато людей схочуть повернутися в Україну (багато, то відсотків 30-40,) із тих мільйонів, що виїхали. І вони не поїдуть туди де жили, поїдуть в безпечний Західний регіон - знімуть квартиру і будуть чекати, доки відбудують місто, а в кого зніматимуть житло??  

отак все просто, насправді. 

• +1 2
Опубліковано
В 23.07.2025 в 01:38, Zheny@ сказав:

Знаєш, ти щойно описав те, як живуть люди в ЄС. Тільки без ЖК. 

Охорона, безпека - працює поліція. Для людей, а не для обраних. Раптом що - дзвінок, 5 хв - приїхали розібралися. 

Комуналка - все чітко і прозоро. Лічильники. 

Комунікації - а що з ними? Є ТБ, інтернет. Що ще треба? Мобільний зв'язок також. 

Дозвілля - заради бога, роби що хочеш в межах закону. В Німеччині, для прикладу, пиво і вино можна купувати і пити з 16 років (до певного градусу, потім з 18). І той же алкоголь можна пити будь-де, де немає знаку заборони вживання алкоголю. І прикинь, п'яних на вулиці немає. Є накурені (бо лігалайз), але вони в 1000 разів безпечніші, ніж п'яні.

Здоров'я - плати мед страховку і матимеш все. Нічого доплачувати чи давати хабаря - не треба. 

Розвиток - все з податків, А вони не малі. дороги клас, постійно роблять, переробляють. Культура водіння - на висоті. 

Довкілля - та само, сортування сміття, і це працює. Заборона дизельних двигунів в містах і рух фур на вихідні по автобанах. 

Це до ЖК - взагалі ніяк не притесати! 

Якраз мав на увазі, що у преміальному ЖК всі оці речі мають бути передбачені та реалізовані В МЕЖАХ цього ЖК. 

Тобто вийшовши з квартири отримуєш всі перечислені речі у відстані трьох  хвилин, а не треба сунутись через пів міста.

Такі поняття щось близького до преміуму. 

Ну і ще квартири мають продаватися у стані Вайт бокс, а не вселився і ще 7 років шалені сусіди довбуть , дрилять  , пилять ( від слова пил) та грюкають і обдирать всі кути в підїзді.

Опубліковано
В 24.07.2025 в 21:40, Nokian сказав:

Якраз мав на увазі, що у преміальному ЖК всі оці речі мають бути передбачені та реалізовані В МЕЖАХ цього ЖК. 

Я все ще надіявся, що в тобі є здоровий глузд.. .марно. .

ВСІ описані тобою речі, мають бути забезпечені на рівні ДЕРЖАВИ!!! А не в межах умовного ЖК. 

ЖК - ПОВИНЕН відповідати умовам ДЕРЖАВИ, а не оплаченим друзям у зем-господарстві чи міськраді. 

Ти мелеш хуйню! 

тут в сусідній темі хтось продає конуру 50-річну (без ремонту ) за 38 000 доларів. 

я за ці гроші в Польщі чи Німеччині можу купити ЖИТЛО. Не конуру. 

Так, це ЄС, не Україна.  ціни в Україні на 100-150% вищі від реальних. 

• +1 2
Опубліковано

Так забезпечені , наприклад знайомі їздять в басейн на Львівську. ......

Хоча, кому я щось говорю, 

Якщо ти за три роки не зміг зрозуміти  мову.....Ну як ти мої слова зрозумієш

Зрештою я і не тобі пост тут писав...

Між тим за рік, два тут буде бум, і сьогоднішні ціни, це ще квіточки.

• -1 1
Опубліковано (змінено)
В 24.07.2025 в 23:27, Nokian сказав:

Якщо нокіан сам придумує собі за когось факти і використовує їх як аргумент... То це так по нокіанськи ;)  це як в тому старому анекдоті про бізнесмена, який купує по гривні, продає по три, і на тих 2 проценти і живе. Ну на два проценти ж тільки помилився, правда?

Змінено користувачем vampirich
  • +1 1
Опубліковано
В 24.07.2025 в 22:27, Nokian сказав:

я вже думав не коментувати, але все ж прокоментую. 

Я не цілий рік в Німеччині. і лише з лютого місяця ходжу в школу. Де викладання німецькою. Прикинь. 

А перед тим жив і працював у Польщі, і без проблем не задумуючись можу вимовити кілька найдовших польських слів, які навіть самі поляки вимовити далеко не всі зможуть, починаючи від Grzegorz Brzęczyszczykiewicz, Hrząszczyżewoszyce, powiat Łękołody. 

Ти за свої 50+ навіть рідну мову не освоїв. 

В 24.07.2025 в 22:27, Nokian сказав:

Між тим за рік, два тут буде бум, і сьогоднішні ціни, це ще квіточки.

за рік чи 2 може бути бум такий, що від міст не лишиться і сліда! В першу чергу від тих пресловутих мурашників, аля ЖК. 

Ти як завжди несеш хуйню, в яку сам свято віриш.  

• +1 2
Опубліковано

Та ось приїхав знайомий, котрий  все життя прожив у Луцьку, але періодично за кордоном теж, і досить щільно.

З 22 року із відомих причин тут не був. 

Так от масштаб змін його вразив.

Якби ти сам особисто приїхав, то теж повірив би.

А взагалі найкраще викликає довіру, коли люди платять , вкладають десятки і сотні тисяч доларів, євро.

І це лише початок.

Ну і коли людині не вистачає аргументів,чи власної думки, вона починає переходити на особистості.

так примітивно

Опубліковано
В 25.07.2025 в 02:29, vampirich сказав:

Якщо нокіан сам придумує собі за когось факти і використовує їх як аргумент... То це так по нокіанськи ;)  це як в тому старому анекдоті про бізнесмена, який купує по гривні, продає по три, і на тих 2 проценти і живе. Ну на два проценти ж тільки помилився, правда?

,,Майже рік без роботи... Ходжу на мовні курси. Закінчив А2, але один фіг ніфіга не розумію, і не балакаю. ,,

Ок, хай буде не три роки, а рік. Моя неуважність.

Але щось підказує, що якщо людина , перебуваючи  РІК у мовному середовищі, 

і не те що не заговорила, а навіть не розуміє- то точно те семе її чекає і за три, і за  пять років.

Це не її вина, це просто не її.

Як не моє скажімо грати на музичних інструментах.

Тому я і не лізу розказувати, як кому клавіші , і коли натискати.

І ще й не ПОЧИНАЮ.давати оцінки.

Опубліковано
В 24.07.2025 в 23:27, Nokian сказав:

В 25.07.2025 в 19:29, Nokian сказав:

Ну і коли людині не вистачає аргументів,чи власної думки, вона починає переходити на особистості.

так примітивно

П - послідовність...

Опубліковано
В 24.07.2025 в 23:07, Zheny@ сказав:

тут в сусідній темі хтось продає конуру 50-річну (без ремонту ) за 38 000 доларів. 

я за ці гроші в Польщі чи Німеччині можу купити ЖИТЛО. Не конуру. 

Так, це ЄС, не Україна.  ціни в Україні на 100-150% вищі від реальних. 

Жень, ну ти ж наче розумний чоловік. Ціна не може бути вищою за реальну. Вона є ринковою.

Опубліковано
В 26.07.2025 в 12:52, volks сказав:

Жень, ну ти ж наче розумний чоловік. Ціна не може бути вищою за реальну. Вона є ринковою.

Чудово розумію, що "реальність" цін встановлює ринок. Але ж варто не забувати, є ціна "хотєлка", і є ціна за яку готові купити, це і буде реальною ціною.  

Опубліковано
В 26.07.2025 в 14:53, Zheny@ сказав:

ціна за яку готові купити, це і буде реальною ціною.  

Так за ціну купують же. 

• +1 1
Опубліковано
В 24.07.2025 в 23:07, Zheny@ сказав:

я за ці гроші в Польщі чи Німеччині можу купити ЖИТЛО. Не конуру

А можна пруфи? Бо за ці бабки мені здається ти лише курятник типу "дачі" як в нас на масивах біля Луцька зможеш купити.

• +1 1
Опубліковано
В 26.07.2025 в 16:19, halmer сказав:

А можна пруфи? Бо за ці бабки мені здається ти лише курятник типу "дачі" як в нас на масивах біля Луцька зможеш купити.

Зрозумій, в ЄС є квартири чи будинки, навіть за 5 000Є. І так, це буде курятник, у якому потрібно буде робити ВСЕ! 

Погугли на тему "Житло за ремонт" в Польщі. (Mieszkanie za remont)

Ось приклад Італії.

Ось Німеччина. Неподалік від того міста, де я живу. 3-кімнатна квартира, Між іншим українка продає. Так, будинок старий, 1895 року, але, в будинку проведена реновація. Зроблений ремонт. Замінене все. Утеплене і т.д. Це стара Європа, тут старих будинків вагон. До приїхду українців, квартири коштували по 15 000 Євро. Але "бідні" переселенці стали скуповлювати житло - ціни скочили в космос. Новобудов мало, в великих містах так, вистачає. 

А ось будинок, за 50 000Є. Там де я живу, 90% старих будинків. Яким по 100+ років. І з них, мабуть, відсотків 30 пустих. Тобто житла вистачає. 

Аби було бажання шукати. 

• +1 1
Опубліковано
В 26.07.2025 в 17:46, Zheny@ сказав:

Ось Німеччина. Неподалік від того міста, де я живу. 3-кімнатна квартира, Між іншим українка продає. Так, будинок старий, 1895 року, але, в будинку проведена реновація. Зроблений ремонт. Замінене все. Утеплене і т.д. Це стара Європа, тут старих будинків вагон.

Я навіть хз, що то за депресивна місцина має бути, щоб трикімнатна квартира з ремонтом і меблями коштувала 38к

Опубліковано
В 26.07.2025 в 17:46, Zheny@ сказав:

Зрозумій, в ЄС є квартири чи будинки, навіть за 5 000Є. І так, це буде курятник, у якому потрібно буде робити ВСЕ! 

Погугли на тему "Житло за ремонт" в Польщі. (Mieszkanie za remont)

Ось приклад Італії.

Ось Німеччина. Неподалік від того міста, де я живу. 3-кімнатна квартира, Між іншим українка продає. Так, будинок старий, 1895 року, але, в будинку проведена реновація. Зроблений ремонт. Замінене все. Утеплене і т.д. Це стара Європа, тут старих будинків вагон. До приїхду українців, квартири коштували по 15 000 Євро. Але "бідні" переселенці стали скуповлювати житло - ціни скочили в космос. Новобудов мало, в великих містах так, вистачає. 

А ось будинок, за 50 000Є. Там де я живу, 90% старих будинків. Яким по 100+ років. І з них, мабуть, відсотків 30 пустих. Тобто житла вистачає. 

Аби було бажання шукати. 

Охреніти, я на дойчланд якось не дивився але дивився ціни на нерухомість в чехії(ті то взагалі космонавти) в пшеків і в нідерландах, по перечислених мною країнах ніфіга нормального не візьмеш, в чехії хіба де циганські гетто то можна за пару тищ євро шось взяти.

Опубліковано
В 26.07.2025 в 17:13, volks сказав:

Я навіть хз, що то за депресивна місцина має бути, щоб трикімнатна квартира з ремонтом і меблями коштувала 38к

Я тобі більше скажу - вся Німеччина доволі депресивна. Неділя- зачинене ВСЕ. Рідко арабські магазини працюють. Немає щось такого на кшталт польської "Жабки", що працює круглий рік, майже. (От вже ідея для бізнесу :) ). Але й німці по місту не ходять у вихідні. Пусто, як вимирає все. За місто виїжджають. Дачі, котеджі чи будинки-на-колесах. 

В 26.07.2025 в 17:15, halmer сказав:

Охреніти, я на дойчланд якось не дивився але дивився ціни на нерухомість в чехії(ті то взагалі космонавти) в пшеків і в нідерландах, по перечислених мною країнах ніфіга нормального не візьмеш, в чехії хіба де циганські гетто то можна за пару тищ євро шось взяти.

В Польші виросли ціни через українців, в Німеччині також. Але уже за даними статистики, в Німеччині проживає на пів мільйона українців більше, ніж у Польщі. 

В Чехії теж багато і житло доволі дороге. З рештою, якщо ти шукаєш житло у великих містах - то ціна буде космічною. Відсунься в передмістя, і ціна тебе здивує.

А ще, в ЄС, мабуть 50% людей житло винаймує, не купують. Бо життя може скластися так, що потрібно часто міняти житло, щоб не бути прив'язаними до одного й того ж місця. Сьогодні робота тут - через 3 роки в іншому місті. Доїзд дорого, і час. От і не прив'язуються до одного місця. 

Для сім'ї, де двоє працюючих людей, нехай на мінімалці, 1700-1800Є. 2-кімнатна квартира - 400-500-600Є з комуналкою. А вони економлять! Їжа, нехай ще стільки ж. в середньому 3500Є дохід. 3500-600 оренда-600 їжа-150 паливо на авто. і Того приблизно 2000Є може лишитися. Нехай 1800, бо ще якісь витрати. І того: 1800 на 10 місяців 18000Є. З а 2 роки 36 000Є. 

Отака проста математика. 

Опубліковано
В 26.07.2025 в 19:13, Zheny@ сказав:

Я тобі більше скажу - вся Німеччина доволі депресивна. Неділя- зачинене ВСЕ. Рідко арабські магазини працюють.

Це не про депресисивність, а про спосіб життя.

А депресивне - це як наші райцентри і села, звідки всі хочуть звалити. Чи як умовний Детройт

• +1 1
Опубліковано
В 20.07.2025 в 19:06, Zheny@ сказав:

На теренах ФБ (Луцькі пабліки)є чувак один, явно не місцевий, багато говорить про нерухомість у Луцьку, дуже багато. Аж забагато. 

Щодо нових ЖК - то Луцьк скоро перетвориться на місто-шпаківню. Куди не плюнь ЖК, ЖК, ЖК. Парки і сквери продаються. Заповідні і історичні території також. прикро. 

Хто такий?

Опубліковано
В 26.07.2025 в 20:09, nickel сказав:

Хто такий?

Не зауважив. Трапиться ще його відео - обов'язково скину. 

Явно не з місцевих. 

• +1 1
Опубліковано
В 26.07.2025 в 19:18, volks сказав:

А депресивне - це як наші райцентри і села, звідки всі хочуть звалити. Чи як умовний Детройт

Ні. Тут є всі умови для нормального життя. Просто все якось .. "в'яло". 

Ресторани працюють з 10 ранку до 14 год, потім з 17 до 22. 

Ліниві вони. 

Лише турки, які тримають 90% бізнесу "кебабів" працюють без перерв і вихідних. Бо розуміють, що то їхні гроші. 

Сервіс кульгає на 2 ноги. Чекати замовлення в ресторані 40хв - то нормально. 

В Карлових Варах, в Чехії, в ресторанчику в центрі міста, чекали замовлення на 4-х не довше 10-15 хв !! 

Все готове, гаряче/тепле і швидко. Офіціант розуміє і говорить кількома мовами. Чеська, німецька, російська і англійська, розуміє українську.  Це про сервіс. 

Пішли зі знайомим на суші, до китайців.... пєчаль-бєда..  суші по якості як з супермаркету. Тільки дорожчі. 

Перукарні / барбер-шопи тримають араби, мабуть теж коло 80% бізнесу. 

Стрижка сама проста (увага) - від 17Євро. Борода + стільки ж само. 

Стрижуся в українки, яка має ФОП і плачу 15Є. Теж дорого, але хоч своїм плачу гроші. 

Це так як в Польщі, мабуть 90% бізнесу "нігтики / брівки / (е/де)піляція" тримають українки :)

Багато українців відкрили свої автосервіси. Є запис. Основні клієнти "наші", так би мовити, але й німці розкусили тему в плані економії. 

• +1 1
Опубліковано
В 26.07.2025 в 22:08, Zheny@ сказав:

Ні. Тут є всі умови для нормального життя. Просто все якось .. "в'яло". 

Ну має ж бути причина, чому житло продають за копійки

Опубліковано
В 26.07.2025 в 20:18, volks сказав:

В світлі останніх подій потрібно мати житло і в місті, і в селі. З підвалами , і там, і там

Взагалі життя вирує там, де багато грошей. 

Як вогнище, на великий вогонь приходить більше погрітися, зносять більше дров, стає ще тепліше, приходять ще більше...

А по грошам та тенденціях все йде до того ,що житло ( як за кордоном, так і в нас , ми ж таки євроінтегруємось, без жартів) -стане настільки дорогим відносно зарплат, що більшість людей, і все більшу частину свого життя , дехто і все, житимуть у зйомному житлі.

Крім дауншифтерів).

Житло це нова нафта зараз, і так само власність на нього концентруватиметься у руках декількох сімей на країну.

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...