Перейти до змісту

Запитання до утеплювачів фасадів

MACCEN

Рекомендовані повідомлення

Дано кутову квартиру панельного будинку, 4 поверх (5 поверхівка).

Приблизна площа стіни 30 м2.

Чим можна утеплити щоб не було цвілі в квартирі, від сирості почала стіна зсередини цвісти.

Я бачив є якісь напилення (з балончика) напилив і все ок, чи треба пінопластом утепляти, чи пінополістиролом, чи мін ватою, чи ще якісь варіанти є кращі?

Хочеться щось ефективне та як то кажуть не за всі гроші.

можливо тут є ті, хто знає як краще.

Змінено користувачем MACCEN
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Пінопласт 10 см

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

пінопласт 10 + ще 10 на куті. і купити осушувач 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

17 часов назад, MACCEN сказал:

Дано кутову квартиру панельного будинку, 4 поверх (5 поверхівка).

Приблизна площа стіни 30 м2.

Чим можна утеплити щоб не було цвілі в квартирі, від сирості почала стіна зсередини цвісти.

Я бачив є якісь напилення (з балончика) напилив і все ок, чи треба пінопластом утепляти, чи пінополістиролом, чи мін ватою, чи ще якісь варіанти є кращі?

Хочеться щось ефективне та як то кажуть не за всі гроші.

можливо тут є ті, хто знає як краще.

Пінопласт EPS-60, заармуєш і по верху закатай грунт фарбою + фасадною фарбою змішаними 1до1.

Напилення не варіант

Вата не варіант

перед утепленням стики панелей гарно оброби.

відливи по верху утеплювача врізати в стіну обовязково і на віконний клей герметик по можливості

і бажано на роботу майстрів подивитись, які будуть робити

Треба більше нюансів - набирай 0996429828

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

4 годин тому, Серега89 сказано:

Пінопласт EPS-60, заармуєш і по верху закатай грунт фарбою + фасадною фарбою змішаними 1до1.

Напилення не варіант

Вата не варіант

перед утепленням стики панелей гарно оброби.

відливи по верху утеплювача врізати в стіну обовязково і на віконний клей герметик по можливості

і бажано на роботу майстрів подивитись, які будуть робити

Треба більше нюансів - набирай 0996429828

Яка нині ціна за квадрат під ключ по такій схемі виходить?

З роботою 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

15 часов назад, Nokian сказал:

Яка нині ціна за квадрат під ключ по такій схемі виходить?

З роботою 

Багатоповерхівками не займаюся, то до альпіністів треба звертатись. Я по приватному сектору в основному. Останній раз по 180 робили

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Спойлер

IMG_20221006_125932.thumb.jpg.95fbb4c8d6d68dc60214143ca3617f1b.jpgIMG_20221006_125852.thumb.jpg.6abf0c0cfb676b7d881e2c2210a5f45e.jpg

Ось, останній будиноу по такій схемі. 

Дозволяє без використання баранека зекономити 200-250 гр на квадратному метрі. 

• +1 4
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

людині потрібно відвести вологу з приміщення, а їй пропонують назовні слой матеріалу з нижчою паропроникністю - а в чьом підвох? Волога буде виходити і замерзати в шарі пенополістіролу (бо той не справлятиметься з її відводом назовні).

Нє, я розумію, пінопласт коли треба просто утеплитись і т.п. , незважаючи ні на що. Але тут проблема саме в тому, що волога не відходить, і порада: "А давайте все взагалі заізолюємо!"

• Подобається 1
  • +1 2
  • -1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Напевно якщо не буде промерзати стіна, тоді не буде конденсату.

Шви зароблені жеком шпаклівкою, хз чи була там піна, але коли взимку холодно то промерзають шви (відчутно в кімнаті холод).

Можливо в когось утеплили і все ок?

• +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Утеплено і не ОК. 

Потрібно хороша вентиляція всередині приміщення, опалення і осушення повітря. 

Я зараз теж в пошуках спеціалістів з реальними порадами.

Поглядаю в сторону кондиціонерів (бо по суті вони теж виконують функцію осушення і примусової вентиляції), але перспективи з електрикою напрягають... 

• +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

7 годин тому, difoto сказано:

Але тут проблема саме в тому, що волога не відходить,

А причина її появи? Холодна стіна +тепло в кімнаті.

Згадай що буде в автомобілі зимою якщо включити пічку

images-1.jpeg.eb55c0f0d277c0767b8f8a4015f1302d.jpeg

• Збентежений 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

16 часов назад, difoto сказал:

людині потрібно відвести вологу з приміщення

Не ображайся, але ця тема геть не твоя, судячи з написаного. Пінопласт, утеплювач дається не тільки для утеплення. Лудині потрібно змістити зону конденсації, а не вологу виводити. 

Якщо встановлені герметичні вікна та двері і немає додаткового притоку повітря то система вентиляції (витяжка) працювати не буде (вакуум вона вам не зробить). 

І. Т. Д. Багато писанини, часу зараз на те немаю. 

• Дякую! 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

18 часов назад, difoto сказал:

людині потрібно відвести вологу з приміщення, а їй пропонують назовні слой матеріалу з нижчою паропроникністю - а в чьом підвох? Волога буде виходити і замерзати в шарі пенополістіролу (бо той не справлятиметься з її відводом назовні).

Нє, я розумію, пінопласт коли треба просто утеплитись і т.п. , незважаючи ні на що. Але тут проблема саме в тому, що волога не відходить, і порада: "А давайте все взагалі заізолюємо!"

точка роси - гугл

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

14 годин тому, MACCEN сказано:

Напевно якщо не буде промерзати стіна, тоді не буде конденсату.

Шви зароблені жеком шпаклівкою, хз чи була там піна, але коли взимку холодно то промерзають шви (відчутно в кімнаті холод).

Можливо в когось утеплили і все ок?

стіна промерзає, її температура нижча ніж точка роси для % вологості в кімнаті. на холодній стіні конденсується вода. росте пліснява.
1) утеплення ззовні
2) контроль вологості( вентиляція, провітрювання)
3) опалення

Ось і всі рішення. Забудь про дихаючі стіни. то дурня.

заскоч до мене, дам тепловізор, глянеш свої кути в квартирі.

13 годин тому, natalka) сказано:

Утеплено і не ОК. 

Потрібно хороша вентиляція всередині приміщення, опалення і осушення повітря. 

Я зараз теж в пошуках спеціалістів з реальними порадами.

Поглядаю в сторону кондиціонерів (бо по суті вони теж виконують функцію осушення і примусової вентиляції), але перспективи з електрикою напрягають... 

реальна порада 1) поставте кондиціонер, як на осушення, так і на обігрів. На осушенні він холодить кімнату, майте на увазі. в Будь якому режимі роботи він вам допоможе покращити ситуацію з вологою.
реальна порада 2) вікна залишайте на провітрюванні постійно. як мінімум два вікна. якщо на мікро- дуже дує, просто не до кінця закривайте вікно, так щоб було пара мм щілина і пальцями було відчутно що звідти тягне.

• +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

21 минуту назад, Dima4s сказал:

стіна промерзає, її температура нижча ніж точка роси для % вологості в кімнаті. на холодній стіні конденсується вода. росте пліснява.
1) утеплення ззовні
2) контроль вологості( вентиляція, провітрювання)
3) опалення

Ось і всі рішення. 

Тоді таке запитання, раз все так просто.

Зовнішня стіна утеплена (не клаптиково, а суцільно весь будинок), пінопласт 10 см. Вікна стояли старі з щілинами можна сказати вентиляцію і провітрювання 100% забезпечували, в кімнаті температура 16-18 градусів, чому куток стіни мокріє? 

При регулярному включенні електричного конвектора куток сухий.

Якщо всі проблеми в опаленні, то нафіга той пінопласт?  

Змінено користувачем natalka)
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

17 минут назад, Dima4s сказал:

Поставте кондиціонер, як на осушення, так і на обігрів. 

Ага, поставте. Його спочатку потрібно ще купити і встановити. А в сучасних реаліях, задумуєшся чи варто зараз викидати 30к+ і не відомо чи буде стабільне електропостачання. Якби не військовий стан, мала це все зробити ще в березні... 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

9 хвилин тому, natalka) сказано:

Проблема в температурі стін. І пінопласт допомагає її підвищити.

• +1 2
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 година тому, natalka) сказано:

Зовнішня стіна утеплена (не клаптиково, а суцільно весь будинок), пінопласт 10 см. Вікна стояли старі з щілинами можна сказати вентиляцію і провітрювання 100% забезпечували, в кімнаті температура 16-18 градусів, чому куток стіни мокріє? 

тому що точка роси виникає, температура поверхні стіни кутка низька.

логічно. піднімається температура в кімнаті, точка роси здвигається в середину стіни і волога не конденсується на поверхні кутка.

Вся проблема в отопленні. Питання в ціні)) без пінопласту ви б мали не 16-18, а скажем 14-16 градусів і ще більше плісняви і грибку по кутках. КОчегарили б електрообігрівачем ще більше щоб тримати температуру достатню для прогріву стін.
В мене будинок, на дві квартири. я свою частину утеплив, сусіди не утеплили. я маю 22градуси і ніяких проблем. сусіди 18-19 і грибок по кутках. Опалення спільне і рівне по теплу. Тому я знаю про що кажу, коли розказую за опалення і утеплення. До утеплення мав таку ж проблему.

Ага, поставте. Його спочатку потрібно ще купити і встановити. А в сучасних реаліях, задумуєшся чи варто зараз викидати 30к+ і не відомо чи буде стабільне електропостачання. Якби не військовий стан, мала це все зробити ще в березні... 

кондиціонери вартують 10-12 тис нормальні, не супер, але достатньо якісні. установка була 3 тис. звідки 30+тис?
Це ваш комфорт, вирішувати вам.
Доречі інверторний кондиціонер, після виходу на режим, споживає 500-600ватт в годину. Не так і багато. А по теплу що дає, співстваний по ціні з газом. Тобто платіжка за електрику буде не більша ніж якби ви опалювали газом. Кондиціонером можна грітись вигідно десь до +7 на дворі. Нижче вже споживає багато, а гріє мало.

Можете також купити гігрометр, і дивитись % вологості. якщо тримати будете низьким. скажемо на рівні 40%, проблема має зменшитись, або і зникнути взагалі.
Також ще може бути що кут заставлений меблями і тепло просто не доходить до нього.

Змінено користувачем Dima4s
  • Дякую! 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Утеплення є недостатньою, але необхідною умовою. ,щоб не було плісняви..

Цікаво, якщо поклеїти стіну зсередини корком?. Наскільки утеплить?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

4 годин тому, natalka) сказано:

Вікна стояли старі з щілинами можна сказати вентиляцію і провітрювання 100% забезпечували

ніт. Вірніше - сказати то можна, а насправді - немає там вентиляції. Вклад щілин у вікнах у вентиляцію переоцінюють 99% споживачів. Вентиляція - це коли у отворі 10х10 см крутиться вентилятор. Або з щілини вікна конкретно дме.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

9 годин тому, natalka) сказано:

Тоді таке запитання, раз все так просто.

Зробіть зйомку квартири тепловізором - ззовні та всередині, але то краще в мороз робити. Волога з повітря конденсується на стіні з низькою температурою. Тобто вологість повітря настільки висока а стіна такої температури, що відбувається конденсація вологи. 
Варіанта вирішення два:

1. Підняти теспературу стіни

2. Знизити вологість повітря.

Це звісно якщо нема інших джерел вологи в стіні.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Давайте порядку.

До утеплення стіни - проблема з мокрінням кутка була (нічим не заставлений, навіть без штор).

Всі казали треба утеплити стіну і буде все ОК. Утеплили - проблема по суті залишилась (я ще спеціально чекала щоб не клаптиково утеплити, бо ніби не ефективно). Теж можу порівняти до і після. 

Далі заміна вікон на "теплі" (постійно якщо в кімнаті нікого немає, або відкривається або ставиться на провітрювання). Нічого не змінилось по суті. 

Поставила осушувач на таблетках Cerasit, вологу вбирає, але проблема не вирішується. 

Тепер цю стіну має спасти кондиціонер... (так, я дивлюсь на варіанти з більшими функціями, меншим споживанням електрики і нормальною гарантією, тому така ціна), або нормальний інженер )))

Короче, якщо Вам розказують що пінопласт вирішить всі Ваші проблеми, то не факт, для цього я це все і написала.

• +1 2
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я вам, по секрету, відкрию таємницю. У місті 70-80% бригад заробляють гроші на приклеюванні пінопласту до стіни, а остальні тільки утеплюють. 

Якщо робили "альпіністи" то там співвідношення ще гірше, бо фізично всі процеси їм виконати складніше і на висоті косяки помітити складніше. 

Наталка, ви впевнені що вам саме утеплили, та хочаб у проміжок між утеплювачем і стіною немає доступу повітря. 

Як мінімум існує смарткалькулятор, щоб приблизно побачити результат ще перед утепленням. 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

18 часов назад, volks сказал:

Проблема в температурі стін. І пінопласт допомагає її підвищити.

трошки не так, пінопласт допомагає довше утримувати тепло. тобто "утеплення" стін просто економить обігрів. тепло не так швидко покидає приміщення.

якщо опалювальний сезон вмикати десь у вересні і кочегарити так щоб вікна були завжди настіж, то не треба нічого утеплювати і ніякої вологості, плісняви не буде. але будуть великі рахунки за опалення

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а і ще одне, якщо на дворі постійно дуже вогко, ну так як у нас на Волині зазвичай, то провітрювання нічого не дасть, просто в кімнаті буде так як і на вулиці, а якщо на вулиці висока вологість то і в приміщенні буде така ж. тому для нашого місцевого клімату, осушувач це саме перше що має бути на озброєнні. ну і звісно все робиться в комплексі, я бачу так: зовнішнє утеплення + рекуператор + осушувач.

• +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...