Перейти до змісту

Велика Переможна війна за Незалежність .

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
1 годину назад, Nokian сказав:

Пишуть,що збили 9 шахедів під Ковелем.

А запускали 10.

Походу кацапи вивчають,де стоїть ппо наше.

9 з 10 досить непогано, як для тилової області

• Cумний 1
  • +1 1
  • Відповідей 16,3 тис
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

• Bliksss

1686

• case_l

1146

• romanc

1057

• volks

1010

Топ авторів теми

Опубліковано
5 хвилин назад, Yurez сказав:

з 10 досить непогано, як для тилової області

Інше турбує. Може мені хтось пояснить. Яким чином ті мопеди примудряються пролетіти 1 тис км по Україні і не будучи збитими жодною областю ДО того, як долетять до нас ? В чому тут логіка ? Москалі знають шляхи десь над полями/лісами, де ППО не працює по причині низької важливості ? Чи від чого це залежить ?

• +1 1
Опубліковано
35 хвилин назад, SergLutsk сказав:

Інше турбує. Може мені хтось пояснить. Яким чином ті мопеди примудряються пролетіти 1 тис км по Україні і не будучи збитими жодною областю ДО того, як долетять до нас ? В чому тут логіка ? Москалі знають шляхи десь над полями/лісами, де ППО не працює по причині низької важливості ? Чи від чого це залежить ?

про що і мова

і не 1тис, а 1.5тис

Опубліковано
1 годину назад, SergLutsk сказав:

Москалі рік тому заставили місцеві адміністрації самим подбати про захист від дронів.

Дуже добре пам'ятаю,як наші журналісти тоді ржали з цього.

Ну ще з мангалів над танками кацапським.

А потім самі почали це все застосовувати.

Пізнє запалювання під час війни дорого обходиться.

• +1 1
Опубліковано
1 годину назад, Nokian сказав:

Москалі рік тому заставили місцеві адміністрації самим подбати про захист від дронів.

Дуже добре пам'ятаю,як наші журналісти тоді ржали з цього.

Ну ще з мангалів над танками кацапським.

А потім самі почали це все застосовувати.

Пізнє запалювання під час війни дорого обходиться.

сміятись це ж не робити щось, а так поржав і все :)

марафончик подивився і легше стало всім

• Дякую! 1
Опубліковано (змінено)
3 години назад, SergLutsk сказав:

бруківкою не завжди можна попасти влучно, тому якось так :(

А якщо чесно, так стоїть ППО де критична інфраструктура і ще може десь потрібно. все інше не в пріорітеті то точно. Добре що збивають, та й ми не знаємо точної кількості тому віримо тому що нам кажуть.

Змінено користувачем MACCEN
Опубліковано (змінено)
2 години назад, Nokian сказав:

Москалі рік тому заставили місцеві адміністрації самим подбати про захист від дронів

Якщо це відповідь на моє питання, то я так і не побачив тут самої відповіді. Спробую перефразувати: ДО того, як у Волинську область влітає якийсь драндулєт, він ПЕРЕД цим пролітає 4-5+ інших областей. Чому йому це вдається ? Адже це по ідеї енна кількість ППО по дорозі мала би зустрітись. Я розумію що ППО у нас недостатньо, що не все небо охоплено, що є чимало "дірок" і слабких місць. Зрозуміло що не все можна перехопити. Але ! Вони ж летять понад 1 тис км ! Пролітають купу областей ! І в кожній області ніби є якесь ППО. І це ж не якась супер-пупер надзвукова балістична ракета. Висновок у мене напрошується лише один: москалі знають де стоїть ппо і знають кудою пускати ті мопеди, щоб не попадати в зону дії цього ппо, так ? Якщо я не вірно думаю, то поправте.

Особливо "тішать" такі новини коли пишуть типу група шахедів летить через таку-то область в напрямку такої-то області. Тобто виходить, що їх "бачать", знають про них, але не мають чим збити ? :(

Змінено користувачем SergLutsk
  • +1 2
Опубліковано
5 хвилин назад, SergLutsk сказав:

Висновок у мене напрошується лише один: москалі знають де стоїть ппо і знають кудою пускати ті мопеди, щоб не попадати в зону дії цього ппо, так ? 

Щось знають (не сметаніним єдиним), щось отакими "прольотами" промацують, щоб на наступний раз долетіло куди їм треба

• +1 1
Опубліковано
2 хвилини назад, vampirich сказав:

Щось знають (не сметаніним єдиним), щось отакими "прольотами" промацують, щоб на наступний раз долетіло куди їм треба

Але хіба ППО не є переважно високомобільним ? Типу успішно відстрілялись, змінюй позицію, бо сюдою вже москаль не полетить.

Опубліковано
19 хвилин назад, SergLutsk сказав:

Але хіба ППО не є переважно високомобільним ? Типу успішно відстрілялись, змінюй позицію, бо сюдою вже москаль не полетить.

і разом з тим пво повинно захищати якісь конкретні важливі цілі а не тупо в поліських лісах його поставити, бо попереднє місце спалилося... 

• +1 2
Опубліковано
26 хвилин назад, SergLutsk сказав:

шахедобійки так

Опубліковано

Тисячу км ці довбані мопеди летять чотири години.

Чотири години.

За цей час любий літак з радаром більш менш має перебити їх всі до одного.

Звичайним крупнокаліберним кулеметом..

Щось тут не те.

Як і в повідомленнях мера Володимира, що постраждалих нема, але на місці вибуху працюють поліція( якого хєра?) та рятувальники.

Для чого рятувальники, якщо постраждалих нема?

• -1 1
Опубліковано
17 хвилин назад, Nokian сказав:

Як і в повідомленнях мера Володимира, що постраждалих нема, але на місці вибуху працюють поліція( якого хєра?) та рятувальники.

поліція по всій країні документує пошкодження і докази таких прильотів для потенційного майбутнього процесу в гаазі (чи в нюрнберзі)

Рятувальники - ну раз щось бахнуло, то щось могло і загорітися, а могли вибухові елементи якісь і не спрацювати, тому вони на такі випадки теж виїжджають

• +1 4
Опубліковано

нажаль, місцевий дурємар не в курсі, що кулемети на сучасних пострадянських, і не тільки, літаках, так би мовити канули в лєту, що чи в міга чи в сушки стоїть авіаційна пушка, з боєзапасом 150-180 снарядів,  з скорострільністю 1500-1800 пострілів в хвилину, тобто всього боєзапаса вистачить всього на 5-6 секунд стрільби, а враховуючи щвидкість в районі 2000км в годину літака і розміри та рухомість цілі, то збити літаком авіапушкою хоча б один щахед за виліт, вважаю за подвиг і дуже великою вдачею

• +1 2
Опубліковано (змінено)
17 minutes ago, MANJAK11 said:

нажаль, місцевий дурємар не в курсі, що кулемети на сучасних пострадянських, і не тільки, літаках, так би мовити канули в лєту, що чи в міга чи в сушки стоїть авіаційна пушка, з боєзапасом 150-180 снарядів,  з скорострільністю 1500-1800 пострілів в хвилину, тобто всього боєзапаса вистачить всього на 5-6 секунд стрільби, а враховуючи щвидкість в районі 2000км в годину літака і розміри та рухомість цілі, то збити літаком авіапушкою хоча б один щахед за виліт, вважаю за подвиг і дуже великою вдачею

та ні, крейсерська швидкість 850 км/ч , але є проблема в радарі, який на фоні землі погано бачить цілі, що низько летять , f-16 бачить

Змінено користувачем case_l
  • +1 1
Опубліковано
16 хвилин назад, case_l сказав:

та ні, крейсерська швидкість 850 км/ч , але є проблема в радарі, який на фоні землі погано бачить цілі, що низько летять , f-16 бачить

А в шахіда 170. Це як по стовбу попасти на швидкості 700км/г.

За 1,5 роки вони навчилися прокладати маршрути, та й електроніка змінилася в шахідах. Промацують ппо.

Шахідобіка працює на може на пів км радіусом, і повинна стояти на шляху політа, я ці падли рухаються вже кривими маршрутами, і якщо пролетів, то вже не доженеш його на колесах. То раніш вони тупа над трасою летали.

• +1 4
Опубліковано (змінено)
1 годину тому, case_l сказав:

Літак може і на 400 км/год летіти, проблема в тому щоб виявити ціль, кажуть радар їх майже не бачить бо там мінімум металу, двигун і той ніби з кераміки в основному. Проти Шахедів достатньо на якісь гвинтові Цесни чи учбові Л39 встановити пару кулеметів і тепловізійний приціл а не витрачати ресурс дорогих бойових літаків яких на перехоплення ракет не вистачає.

Змінено користувачем jurgen007
  • +1 1
Опубліковано

Цікаво чому не використовують безпілотники проти безпілотників. Раз бачать куди летить, запустити не ракету по шахеду, а грубо кажучи, фпв дрон з осколочним зарядом. Чи то надто фантастично?

Опубліковано
5 годин назад, SergLutsk сказав:

Якщо це відповідь на моє питання, то я так і не побачив тут самої відповіді. Спробую перефразувати: ДО того, як у Волинську область влітає якийсь драндулєт, він ПЕРЕД цим пролітає 4-5+ інших областей. Чому йому це вдається ? Адже це по ідеї енна кількість ППО по дорозі мала би зустрітись. Я розумію що ППО у нас недостатньо, що не все небо охоплено, що є чимало "дірок" і слабких місць. Зрозуміло що не все можна перехопити. Але ! Вони ж летять понад 1 тис км ! Пролітають купу областей ! І в кожній області ніби є якесь ППО. І це ж не якась супер-пупер надзвукова балістична ракета. Висновок у мене напрошується лише один: москалі знають де стоїть ппо і знають кудою пускати ті мопеди, щоб не попадати в зону дії цього ппо, так ? Якщо я не вірно думаю, то поправте.

Особливо "тішать" такі новини коли пишуть типу група шахедів летить через таку-то область в напрямку такої-то області. Тобто виходить, що їх "бачать", знають про них, але не мають чим збити ? :(

Ще можна пропускати,щоб москалі думали, що нема чим збивати.

Опубліковано
11 хвилин назад, volks сказав:

Так ППО ж і не збиває Шахеди, наче? А навіть якщо і ппо. То воно точно не покриває всю територію.

напевно намагаються зловити чимось дешевшим
але якщо вже прорвався до чогось важливого - то об'єктове вже валить чим є

Опубліковано
2 години назад, Dima4s сказав:

Цікаво чому не використовують безпілотники проти безпілотників. Раз бачать куди летить, запустити не ракету по шахеду, а грубо кажучи, фпв дрон з осколочним зарядом. Чи то надто фантастично?

були відео як квадрика квадрикам збивали, корпусом з верхньої напівсфери по лопатям 

і на якісь більші октакоптери ставили щось типу М16 але швидко затихло

Опубліковано (змінено)
17 хвилин назад, Zevs_Isver сказав:

були відео як квадрика квадрикам збивали, корпусом з верхньої напівсфери по лопатям 

і на якісь більші октакоптери ставили щось типу М16 але швидко затихло

то складно. от камікадзе ж куди простіше. такий же літачок чи квадрокоптер зробити, щоб підлетівши до шахеда- підірвати.
Бачив наше відео, що на вишках звязку ставили датчики звуку, ці датчики вловлювали та відрізняли звуки ракет і шахедів.
Було б круто якби такі датчики вловлювали, і з якогось КП автоматично випускався дрон, який би летів в квадрат пеленгації звуку і там вже по звуку та тепловому сліду підлітав та вибухав.
:horse:

Змінено користувачем Dima4s
Гість
Ця тема закрита для опублікування відповідей.

• Створити...