Перейти до змісту

Велика Переможна війна за Незалежність .

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
50 хвилин тому, Werwolf777 сказав:

вже заробив вже стільки, що звільнення взагалі до лампочки

І наступник побачить як "папєрєдніка жорстко наказали на 20 років з конфіскацією", і зразу ніжки - ручки затрусяться приймаючи для себе рішення "брати чи не брати". 

• Ха-ха 1
  • Відповідей 16,3 тис
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

• Bliksss

1686

• case_l

1146

• romanc

1057

• volks

1010

Топ авторів теми

Опубліковано
AMP-CENSOR-NET.CDN.AMPPROJECT.ORG

22.06.23 21:49 - «Золотий хлопчик» команди Президента, який має образ економіста-інтелектуала...

А ось цей безцінний кадр раз і назавжди вирішить питання корупції в Україні 

• Ха-ха 2
Опубліковано
35 хвилин тому, SergLutsk сказав:

І наступник побачить як "папєрєдніка жорстко наказали на 20 років з конфіскацією", і зразу ніжки - ручки затрусяться приймаючи для себе рішення "брати чи не брати". 

саме так і буде:0016:

Опубліковано (змінено)

«Шановні українці. Щодо відео, яке з'явилось в мережі, що за відео я думаю ви самі вже зрозуміли. Так от. З тими хто це відео виклав, я розберуся окремо. Зараз щодо вашої реакції. Власне що ви бачили на цьому відео? Ви бачили на ньому прояв мужності. Прояв людської гідності. Як бійці 47-ї бригади «Маґура» з величезним ризиком для власного життя евакуюють своїх поранених товаришів з поля бою. І в результаті вони це зробили. Ось що ви бачите на відео. Прояв мужності, честі й гідності. Все», — наголосив головний сержант бригади.

Змінено користувачем alexvvv
  • +1 6
Опубліковано

Після відео що було тут поцікавився мінами різного типу.

Зробив для себе відкриття для чого протипіхотні міни направлені ще й на те щоб не вбити, а на здійснення каліцтва солдата.

Логіка тут в тому що якщо це підрозділ то при підриві його будуть рятувати, нести як мінімум двох людей, а це вже стає не зовсім той підрозділ який може ефективно вести бій. 

Хоча я не спец. Але думаю така логіка має право на життя.

Опубліковано
7 hours ago, MACCEN said:

Зробив для себе відкриття для чого протипіхотні міни направлені ще й на те щоб не вбити, а на здійснення каліцтва солдата.

Логіка тут в тому що якщо це підрозділ то при підриві його будуть рятувати, нести як мінімум двох людей, а це вже стає не зовсім той підрозділ який може ефективно вести бій. 

Все саме так. Голий прагматизм. 

Опубліковано
11 годин тому, MACCEN сказав:

І плюс до того ще є висока вірогідність що викличуть на місце якусь техніку щоб вивезти пораненого, і з'являється ще й шанс підбити техніку і ще й разом із скупченням людей біля неї.

Нещодавно розповідали історію: одного хлопця, звідси з Волині, під час обстрілу було поранено, він кричав, просив про допомогу. Двоє інших бійців теж звідси, можливо навіть його односельчани, пішли його витягувати і попадають під тбстріл і обоє гинуть. А цього пораненого в результаті спасли таки, пізніше витягли, після обстрілу, і вижив.

Опубліковано (змінено)

Протипіхотні міни некеровані заборонені женевською конвенцією, в нас знищені старі зразки офіційно. А москальня наробила їх дуже багато і багато новітніх зразків, які маловерогідно знайти, щоб не підірватися. Частина має самоліквідатор. Мають системи дістанціонного мінування, можуть навіть с урагана наші тили мінувати.

Ще ставлять багато пасток на "неизвлекаемость". 

В нас максимум міну на розтяжку поставити можна, але здебільшого у керованому вигляді.

Тоді, як лісники загинули на буханці, дрг підорська іх положила, помінували тіла и дві мон поставили на розтяжку.

Змінено користувачем romanc
  • Cумний 1
Опубліковано (змінено)

Більша частина радянских мін- копії амерських.

Тримав у руках мон-50 і клеймор, амерська в маленькій сумочці, менш за протигазну, все в ній є для установки, окрім прицілу, навіть непромокаєма інструкція, і активується динамічним шнуром. А совецька - два ящики треба розпакувати, мати підривну машинку, кабель та потратити купу часу на спорядження підривників, зате є приціл і активувати можна більш як за 30метрів.

DEFENCE-UA.COM

Головний майстер-сержант 47-ої ОМБр "Маґура" Валерій Маркус пояснив реальну ситуацію на...

Може хто хоче в ТРО сапером? Навчання- місяць в Іспанії чи Німетчині, чи Польші

Опубліковано
7 hours ago, romanc said:

Може хто хоче в ТРО сапером? Навчання- місяць в Іспанії чи Німетчині, чи Польші

Звучить як запрошення на курорт.

Я хз який треба мати фарт щоб працювати сапером, це як зустріти мотоцикліста з солідним стажем водіння.

• Збентежений 1
Опубліковано (змінено)
9 hours ago, MACCEN said:

Я хз який треба мати фарт щоб працювати сапером, це як зустріти мотоцикліста з солідним стажем водіння.

По зрівнянню з штурмовіками чи танкістами?

На зараз робота -мінування.

Я як нам розказують, подальше, хто не має доброї спеціальності та роботи, може пійти розмінувальником, будуть платити великі гроші. І найбільш важке у тій роботі - поставити підпис, що там мін не є...

• +1 7
Опубліковано
On 7/1/2023 at 11:15 PM, MACCEN said:

треба хист до цього мати, бо взяти випадкового дядька з вулиці - це даремна втрата часу та ресурсів

Опубліковано
6 hours ago, alexvvv said:

треба хист до цього мати, бо взяти випадкового дядька з вулиці - це даремна втрата часу та ресурсів

Так відсотків 80 зара воюють дядьки з вулиці. З місяцем навчання за плечима, а хто і менш

• +1 1
Опубліковано (змінено)
1 hour ago, romanc said:

З місяцем навчання за плечима, а хто і менш

навіть не знаю як запитати, - "якісне навчання"? щоб не згадувати приказку, хто і коли помиляється...я в цьому - дилетант...бачив, принцип дії - теоретично - може знаю, не більше. Ну це ж - "шкільна прграма"...маю на увазі - "свої знання", ми ж про "міни"?
P.S. МОН - колись бачив, років 30 тому, вигнута, з написом "к противнику", дві "клєми", по середині ще якась фігня, як працює - не знаю, прогуляв ...ДПЮ...теоретично - таки знаю.

Змінено користувачем Bliksss
Опубліковано

гарна перспективна спеціальність, до речі, на десятки років вистачить роботи. Ще й ліваки потім будуть від фермерів, поля розміновувати поза чергою

Опубліковано
13 minutes ago, Yurez said:

гарна перспективна спеціальність, до речі, на десятки років вистачить роботи.

ну да - "черга стоїть"

Опубліковано (змінено)
8 hours ago, alexvvv said:

бо взяти випадкового дядька з вулиці

перепрошую, а кого - "треба взяти"?  я не в курсі, є - можливість вибору, куди направлять? скажуть - "сапер", значить і будеш, не так хіба?

зауважу - не в курсі, як розподіл відбувається.

Змінено користувачем Bliksss
Опубліковано (змінено)
1 hour ago, Bliksss said:

навіть не знаю як запитати, - "якісне навчання"? щоб не згадувати приказку, хто і коли помиляється...я в цьому - дилетант...бачив, принцип дії - теоретично - може знаю, не більше. Ну це ж - "шкільна прграма"...маю на увазі - "свої знання", ми ж про "міни"?
P.S. МОН - колись бачив, років 30 тому, вигнута, з написом "к противнику", дві "клєми", по середині ще якась фігня, як працює - не знаю, прогуляв ...ДПЮ...теоретично - таки знаю.

Зі слов тих, хто їздили навчатися- місяць по 8 годин на день лекції та "в полі". Ухил на мінування. І виходить солдат, а не офіцер. В принципі там нич важкого поставити, нам був ознайомчий курс та й наносив їх багато вже. 

Танки та артилерію за місяць-другий освоюють.

• +1 1
Опубліковано

Байден визнав, що не може передати ATACMS Україні через обіцянки Путіну до війни не розміщувати ракет малої та середньої дальності на території цієї країни..

Цікаво,а хуйло в 2020 не пообіцяв Байдену не бомбити Україну ракетами.?

• Подобається 1
  • Ха-ха 1
Опубліковано
4 hours ago, Nokian said:

Байден визнав, що не може передати ATACMS Україні через обіцянки Путіну до війни не розміщувати ракет малої та середньої дальності на території цієї країни..

а можна лінку на те, де він це визнав?

Опубліковано
Цитувати

Наші зенітники збили вже понад 3000 (!) повітряних цілей Це понад 180 літаків, понад 130 вертольотів, майже 40 балістичних та понад 1000 крилатих російських ракет, також понад 1600 безпілотників різних типів. Про це розповів сьогодні Зеленський, вітаючи воїнів Зенітних ракетних військ з їхнім днем.

Цікаво, а чому тоді генштаб подає у зведеннях вже 315 літків і 309 гелікоптерів.

"Понад 180" це звичайно може бути й 315, але....

Чи наш генштаб так само інформацію подає як і кацапський, збільшуючи цифри втрат противника у кілька разів. Для заспокоєння населення так сказати.

Опубліковано
1 хвилина тому, WebTraveller сказав:

Чи наш генштаб так само інформацію подає як і кацапський, збільшуючи цифри втрат противника у кілька разів. Для заспокоєння населення так сказати.

А ти серйозно думаєш, що подають реальну кількість?

• +1 1
Опубліковано
2 хвилин тому, WebTraveller сказав:

Цікаво, а чому тоді генштаб подає у зведеннях вже 315 літків і 309 гелікоптерів.

Бо збивають не лише зенітники

• +1 3
Гість
Ця тема закрита для опублікування відповідей.

• Створити...