Перейти до змісту

Велика Переможна війна за Незалежність .

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
11 хвилин тому, romanc сказано:

200 -это большая зп. У шахтеров такая была.  средняя 110-140.

Та в курсі. Наразі цікавить. Скільки знайомі Алекса б отримували зараз в Україні на таких же посадах? 

• Відповідей 16,3 тис
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

• Bliksss

1686

• case_l

1146

• romanc

1057

• volks

1010

Топ авторів теми

Опубліковано
2 хвилин тому, Alex S сказано:

Та не було в них тих посад бля!

Давай ще раз задам питання. Тільки прочитай його уважно. Скільки вони б отримували зараз в Україні на тих же посадах, на яких в совку отримували 200 рублів?

Опубліковано (змінено)

То Бєлгород таки ми кошмаримо? Цікаво чому відбуваються такі метаморфози? Кацапи чимось пригрозили США? Чим вони можуть шантажувати, крім ядерної зброї? Герасимов здається вже отримав поранення, тому може були з цього приводу дзвінки Росія-США. Чи то може спеціально озвучили таку інфу, щоб коли завалять по їхній наводці якогось шойгу, США могли сказати, що вони непричетні. Хоча знаючи які вони законослухняні, то навряд це для окозамилювання. В любому випадку на наших це не накладає ніяких заборон, і це добре.

"США заборонили розвідці передавати Україні частину інформації про рф

Одна з категорій заборони стосується будь-якої інформації, яка б допомогла Україні атакувати російські об'єкти за її межами.

Крім того, тепер США не зможуть надавати детальної інформації, яка б допомогла Україні ліквідувати членів російського військового керівництва вищого рангу, зокрема начальника генштабу рф Валерія Герасимова та міністра оборони Сергія Шойгу.

https://t.me/operativnoZSU

@operativnoZSU"

Змінено користувачем nickel
Опубліковано
45 хвилин тому, romanc сказано:

200 -это большая зп. У шахтеров такая была.  средняя 110-140.

То де такі шахтьори були? Яке гімно вони з надр добували? Чи просто робітники на шахтах? Водії , гардеробциці, сварщики на шахті ?  Так, в мене в родині є шахтарі колишні.Ті хто спускалися в забій ставка була 400 ,до неї були премії . Зарплата забійників були до 700 рублів. Як в Кузбасі так і в Нововолинську. За розливання кохфе так , на жаль платили мало. Як і за розливання квасу чи пива з бочки. Тоді було модне прислів’я - хто на що вчився. Батько в мене в свої 21 рік отримував 370 рублів , пізніше 400 мама 220-250 ,від стажу і посад в залежності. Знаєш ,що ще ці мужики за хейтинг сересер кажуть? Що найбільші пиздуни зараз, що хають ссср, це ті хто в ссср або навіть в проекті не був ,або тільки мутною краплею в тата на кінці висів. Діти 80 а те і 90х років народження ,які ніколи свідомо, як батько, чоловік, робітник …в савдепі не жили.

• Дякую! 1
  • +1 5
Опубліковано

Переможна завершена евакуація з Азовсталі має свою темну сторону, адже цивільних спрямували прямо до російських фільтраційних таборів. А військові, які допомагали здійснювати евакуацію, зазнали втрат убитими та пораненими через обстріли.

Тамарін Сергій.

Опубліковано (змінено)
23 хвилин тому, dj_design сказано:

ну да .. з такими ЗП можна розказувати як добре жилось .. а в моїх батьків ЗП була в межах 100 рублів .. батько водієм працював .. і всього доброго що було, це можливість взяти машину грузову і щось привезти чи на город чи дров з лісу ... ну і ще, як і всі "злити пару літрів" ...

12 хвилин тому, vampirich сказано:

Ось і результат дискусії: хто жив при ссср добре - то каже що все було добре. 

Тільки от ті, хто стверджують що все було добре - оцінюють той період лише по мірках власного життя, не задумуючись про те, як було всім остальним (тим же колгоспникам, для прикладу). Своя срака була в теплі - значить все прекрасно було

Та ви порівнюйте з теперішнім життям . Нахєр вам той савдеп!! Не думайте про чужі сраки! Батько шохфер з 91 року  в статках сильно піднявся?? Квартири дітям покупляв , по закордонах дітей вивчив , собі на пенсію багато заробив?? А селюкам зараз який шоколад бльоооо…. Накінець то ярмо тоталітарне скинули!! 30 років як хазяї на своїй землі. Заможні ,богаті, всі з землею і  грошима! Слава Богу що так!

Змінено користувачем Alex S
  • +1 1
Опубліковано
5 хвилин тому, Alex S сказано:

Та ви порівнюйте з теперішнім життям .

Ну так давай порівняємо. Але ти ніяк не можеш написати, які зарплати мали б твої мужики в Україні на таких же посадах як при совку.

• +1 2
Опубліковано
1 година тому, nickel сказано:

То Бєлгород таки ми кошмаримо?

Не тільки Бэлгород ;)

Цитувати

В Хабаровском крае РФ произошел взрыв в воинской части, есть погибший и пострадавшие — ТАСС

СМИ уточняют, что взрыв в Тейсине произошел на пороховом складе воинской части

Опубліковано
8 годин тому, Alex S сказано:

От тут хєрушки! Дядьки майже усі цивільні. Від а до я. Я не можу тобі перечислити всіх ( їх між собою називають шелтисіки ) скільки посад ,ну реально не видимих ,для пасажира цивільних авіаліній ,в структурі аеропорту.

...

Але в основному ,їм подобалося. Вони виховували до 5 ти дітей ,з зарплатою до 200 р і все без напрягу получалося. Ніхто не голодав, не просив милостиню і достойно жив, з їх слів. І діти майже в усіх виші закінчували і в люди достойно йшли. Як казав однин дядько - завагітніла жінка четвертим - буде добре все, зростимо, поставим на ноги! Ніяких абортів нах! Жити є де, продукти копійки, старші одягом допоможуть, гратися-битися-сваритися вже є з ким:D.В кого з вас зараз є більше 3 дітей? Добре ,то багато. Більше 2 скільки? Я не фанат і тим паче не схвалюю ссср , але людей я слухаю, і чую кожного. А Франція дійсно є , вона в хатах  і їх ділянках з парканами з усіх сторін від Києва ,та й не тільки Києва…Не все так однозначно , бо в країні за 30 років ніхєра не змінюється для рядового громадянина, тіко пісня та сама з савдепа грає ….

Ну всеодно доволі поважні професії, можна сказати "не для кожного". І, більше всього, були знайомі з людьми, котрі могли "допомогти".

Я ж наглядним прикладом мав для порівняння як жила сім'я вчителів та сусід через хату - армійський генерал на пенсії. Думаю, далі можна не розписувати.

Слухай, а може-таки подобалося тому, що то була їх молодість? Ще стабільність та більша справедливість, аніж ми зараз маємо. Так, мене тоді в проекті не було, але давай трохи порозмірковуємо:  жити достойно тоді і зараз - то трохи різне. З приблизно таким раціоном харчування, як мали в той час ті дядьки, і зараз можна не надто тратитись. Якщо користуватися пелюшками замість памперсів, старші віддаватимуть одяг меншим, та балувати дітей чимось смачненьким та іграшками з такою ж періодичністю, як тоді - також буде не з таким напрягом. Та й вчилися тоді діти наполегливіше, бо не було цілого валу дурниць навколо. Зараз теж можна поступити в університет на державне, гарно його закінчити, додатково вивчаючи більш прикладні й нові течії своєї професії, й отримати хорошу роботу. Не хочу сильно хаяти совок, адже це, все ж, минуле й моїх батьків та дідів і маю за що тому минулому подякувати... Але в такому "раю" жити б не хотів.

А за "Францію" та відсутність змін в країні згоден на всі 100%... Маю надію, що живемо якраз у переломний момент у цьому плані

• +1 3
Опубліковано
4 хвилин тому, Werwolf777 сказано:

Слухай, а може-таки подобалося тому, що то була їх молодість? Ще стабільність та більша справедливість, аніж ми зараз маємо. Так, мене тоді в проекті не було, але давай трохи порозмірковуємо:  жити достойно тоді і зараз - то трохи різне. З приблизно таким раціоном харчування, як мали в той час ті дядьки, і зараз можна не надто тратитись.

Слухай, та відкрий гочі. Молодість то таке, в них дітям багатьом під сорок. І за них в них болить. Те що праця в Україні не цінується.Пенсій нема. Медицина дорогезна.  А прожитковий мінімум я іпу який високий.Те що платять хуйню і вони никаються і микаються. Або сидять і сомплі жують на держроботах ,або пробують стартапи , і тоже жують … Там вже внуків в багатьох багато, які но заглядають діду в руки як з роботи приїде. Вони ще кажуть ,що в савдепі в усіх була заначка. В кожній працюючій сім’ї , в кожного пенсіонера.І не 50 рублів  а пару кусків лежало . А зараз лежать картки кредитні , порожні в основному. Не знаю, мені  все рівно ,якщо чесно. Але багатьом дуже не дурним українцям пізній савдеп ,в порівнянні з сучасною Україною, їм подобався.

• Подобається 1
  • Ха-ха 1
  • +1 3
Опубліковано (змінено)

що ж так хєрово в капацстанських єбенеях, що вони без туалетів, газифікації і доріг, як так їх савдеп цим не забезпечив? :0016:   

Змінено користувачем alexvvv
  • Дякую! 1
  • Ха-ха 1
Опубліковано

Гроші при союзі не головне - були люди, що мали на книжках і по 100 000 рублів. Головне питання було де і що купити. Ти не міг піти і купити путівку на курорт, я мовчу про мандрівку за кордон - навіть в країни соцтабору. Навіть по Україні була проблема потрапити в прикордонні райони - потрібен був спецдозвіл. Меблі - черга, автомобілі - черга, якісну одежу в магазині просто так не купиш. На все потрібен був блат - інакше чекати довго і не факт що зможеш купити якісні меблі чи сантехніку. Яку давали таку люди і брали. Мої батьки гарно заробляли тоді і є шанованими людьми - вони кажуть, що зараз ми багатше живемо. Так, не було такої різниці в достатку як зараз - але лише за рахунок того, що більшість була просто бідна. Мали гроші на книжках, але були бідні. Навіть ту саму палку московської купити було вже свято - не лежала вона так як зараз в магазинах. Самі цінні речі продавались ще на базах, з під прилавків. Коли щось з'являлось в магазині (казали викинули) - відразу черга, ціла подія була. Так що порівнювати зарплати тоді і зараз сенсу немає - ті рублі тому і були дерев'яними, що купити на них вільно можна було далеко не все. Ну да були фарцовщики - але там і ціни геть інші були.

• +1 8
Опубліковано (змінено)
15 хвилин тому, sergkots сказано:

Гроші при союзі не головне - були люди, що мали на книжках і по 100 000 рублів. Головне питання було де і що купити. Ти не міг піти і купити путівку на курорт, я мовчу про мандрівку за кордон - навіть в країни соцтабору. Навіть по Україні була проблема потрапити в прикордонні райони - потрібен був спецдозвіл. Меблі - черга, автомобілі - черга, якісну одежу в магазині просто так не купиш. На все потрібен був блат - інакше чекати довго і не факт що зможеш купити якісні меблі чи сантехніку. Яку давали таку люди і брали. Мої батьки гарно заробляли тоді і є шанованими людьми - вони кажуть, що зараз ми багатше живемо. Так, не було такої різниці в достатку як зараз - але лише за рахунок того, що більшість була просто бідна. Мали гроші на книжках, але були бідні. Навіть ту саму палку московської купити було вже свято - не лежала вона так як зараз в магазинах. Самі цінні речі продавались ще на базах, з під прилавків. Коли щось з'являлось в магазині (казали викинули) - відразу черга, ціла подія була. Так що порівнювати зарплати тоді і зараз сенсу немає - ті рублі тому і були дерев'яними, що купити на них вільно можна було далеко не все. Ну да були фарцовщики - але там і ціни геть інші були.

Більшість зараз про закордони і не думає! Хіба діда підмивати чи на пана раком в полі стояти.Джінси дорогі були - так кажуть ,без них можна було жити.Ти сам коли на морях закордонних відпочивав? Як часто їздиш? На каву в Відень чи на Октоберфест часто літаєш? Що не було в радянських магазинах? Вміст м’яса в виробах харчування теж був такий самий як зараз? Чи трохи тримали гост? Обхсс чи просто ментів не боялися і пиздили гроші так саме як зараз чи трохи боялися? Ювелірку не можна було купити? Черги на бв авто були? Кульків не було, в бумагу мотали … ну то так провтик був страшний. Жувачок не було - то горе також велике. Що було то було. Більше не буде. Будем жувати і кульки БМВ носити.

Змінено користувачем Alex S
  • Подобається 1
  • +1 1
Опубліковано
10 хвилин тому, sergkots сказано:

Самі цінні речі продавались ще на базах, з під прилавків. Коли щось з'являлось в магазині (казали викинули) - відразу черга, ціла подія була.

очікування свята, краще самого свята,

колишній совок-подивіться на нинішню білорусь, яка вона? кормлять а гавкати не дають?

так згоден у сябрів завжди було все трішки краще ніж в решті сесере....

ну знову ж Казахстан Узбекистан  ми не будемо рівнятися  хоча там і зараз у великих містах рівень життя пристойний а у селах як і у нас і деінде і гірше...

але дійсно щось ми за старе зачепилися, ця тема не проце...

• +1 2
Опубліковано (змінено)
25 хвилин тому, sergkots сказано:

Мали гроші на книжках, але були бідні.

Так тому і були гроші на книжках, бо не було того різноманіття, щоб їх витрачати.

Тому що на продукти ціни приблизно зараз такі ж. Щось дорожче, щось дешевше. А товари тривалого використання В РАЗИ дорожчі при совку були, ніж зараз.

Змінено користувачем volks
  • +1 2
Опубліковано
10 годин тому, Bliksss сказано:

В Юванта - 300 власників? Чи - власник таки один, а 300 чоловік - це просто "власники" магазинів в Юванті? ;)

Я ж казав як вони будували той ювант. В складчину.

Кожен, хто хотів там мати магазинчик/бутік - платив від $5000 , здається. А може й більше. Вже не пам'ятаю. І все це тільки за можливість там торгувати. Той магаз не був власністю того, хто вклав гроші.

Там була дуже мутна схема.

на фіналі, окремі великі магазини продавалися навіть за 250 000$ (!). Це за можливість там торгувати! жесть!

Це ціна 3-х квартир на перших поверхах під магазини. Де ти будеш повноцінним власником!  І робиш, що заманеться.

Але ...

• +1 3
Опубліковано

СРСР, між іншим, дуже тісно переплітається із теперішнім життям в рашці. Як не крути. І всі хто 50+ / 60+ топлять там за совок, аж ватники закручуються і лапті гнуться.

Тема війни обсмоктана до непристойності.

Нічого нового ми тут не скажемо, єдине, то можемо власну думку висловити. навіть матюкатися уже можна. Всім уже піхуй. Марку поштову он випустили на державному рівні!

• Ха-ха 1
  • +1 1
Опубліковано

схема там зовсім не мутна, а просто як ...

1. взяв кредит в банку, збудував "ювант" (доречі "ювант" це "you want"), пробав кожен бутік окремо, погасив кредит, збирає гроші за обслуговування і охорону 

2. взяв кредит на будівництво в м.Ковель, збудував, продав кілька бутіків, криза...банку гроші так і не повернув

• +1 2
Опубліковано

Були в СССР плюси і мінуси, як на мою думку. Загадку таку хтось пам"ятає: іде дефіцит в дефіциті, несе дефіцит в дефіциті :D

• +1 2
Опубліковано
2 хвилин тому, sasha2008lk сказано:

Загадку таку хтось пам"ятає: іде дефіцит в дефіциті, несе дефіцит в дефіциті :D

Це вже мова про пізній совок.  . Середина та кінець 80-х. Ближче до 90-х.

Той, який, для прикладу, застав я.

Пам'ятаю смерть Брежнєва. Лебедине озеро по всім 2-м чи 3-м ТВ каналам.  А я такий, а де мультики?  А мені кажуть - ніззя.

Опубліковано
14 хвилин тому, Zheny@ сказано:

Я ж казав як вони будували той ювант. В складчину.

та в курсі як це було і кому насправді належить Ювант))

але, деякі - себе "власниками" вважають.

• Ха-ха 1
Гість
Ця тема закрита для опублікування відповідей.

• Створити...