Перейти до змісту

Велика Переможна війна за Незалежність .

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано (змінено)

Схоже що поляки діждались, тепер їх Ф16 можуть патрулювати над заходом України для захисту території Польщі від ракет,  або задіювати свою ППО.

Змінено користувачем jurgen007
  • +1 1
  • Відповідей 16,3 тис
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

• Bliksss

1686

• case_l

1146

• romanc

1057

• volks

1010

Топ авторів теми

Опубліковано
6 хвилин тому, Dima4s сказано:

скажуть що то впали наприклад ракети з українського ппо. Як це було в Молдові

Вже кажуть, що це наші С300

• +1 1
Опубліковано
1 хвилина тому, sasha2008lk сказано:

кажуть, що це наші С300

Я не експерт, але дуже сумніваюсь, що ракета ППО вириє таку яму (практично весь трактор з причепом можна помістити). В неї інший принцип дії.

• +1 2
Опубліковано
3 хвилин тому, YVitaliy сказано:

Я не експерт, але дуже сумніваюсь, що ракета ППО вириє таку яму (практично весь трактор з причепом можна помістити). В неї інший принцип дії.

А я думаю, навпаки. Подивіться, що роблять  крилаті ракети зі спорудами. А тут трактор майже не ушкоджений і причіп лише перевернутий.

Опубліковано

Та навіть і наша, москалі ж запускали на нас ракети, ми захищалися . Може ПРО краще дадуть, чи небо прикриють хоч на якихсь 100 км від своїх кордонів. В будь-якому випадку це для нас плюс. Шкода людей які загинули 

• +1 2
Опубліковано
1 хвилина тому, volks сказано:

трактор майже не ушкоджений

В тому й річ. Ракета ППО по зав'язку начинена шрапнеллю.В крилатих - велика маса вибухівки, що створює ударну хвилю, яка легко руйнує тверді стіни, але добре поглинається мяким грунтом (особливо, якщо ракета занурилась в нього). Зараз йдуть масовані обстріли міст ракетами с300, там добре видно наслідки влучань - купа дрібних пошкоджень.

• +1 2
Опубліковано (змінено)

Вангую, що далі рішучої занепокоєності та жорсткого засудження справа не дійде. Ану, поглянемо чи є у нато яйця ? :) 

P.S. чи може хоча б це послужить їм мотиватором дати нам дальнобійну зброю, щоб нарешті тим сцикливим побєдобєсам аукалось і дома

Змінено користувачем SergLutsk
  • +1 3
Опубліковано

але для початку подбали б вже поляки про власну безпеку, 9 місяців війна, літають ракети, і дві нарешті перелетіли кордон, як несподівано. а де ж їхні Патріоти?

• +1 2
Опубліковано
2 годин тому, Oli сказано:

Побачим який хід зробить НАТО

та ніякий, попереду - кілька місяців розслідувань, потім - занепокоєння і т.п.

• +1 1
Опубліковано
18 хвилин тому, Yurez сказано:

але для початку подбали б вже поляки про власну безпеку, 9 місяців війна, літають ракети, і дві нарешті перелетіли кордон, як несподівано. а де ж їхні Патріоти?

IMG_20221115_225734_955.jpg

• Ха-ха 3
Опубліковано (змінено)
44 хвилин тому, Bliksss сказано:

та ніякий, попереду - кілька місяців розслідувань, потім - занепокоєння і т.п.

Власне тому раша і творить що хоче, тому і ложить на всі норми міжнародного права, на директиви оон, бо їм все сходить з рук, бо не існує реальних інструментів впливу на таких неадекватів, що ще й кругом володіють правом вето, бо просто знає що нікому не вистачить сміливості щось їм протидіяти. Це чистий менталітет гопніка.

Змінено користувачем SergLutsk
  • Дякую! 1
  • +1 2
Опубліковано

Викликали посла РФ і збори альянсу будуть. От і вся реакція.

І Байден вже висловився:

Цитата

Есть предварительная информация, оспаривающая это. Я не хочу говорить об этом, пока мы не проведем полное расследование. Но, судя по траектории, маловероятно, что она была выпущена из России, но увидим

Яка нафіг траєкторія? Ці ж ракети можуть міняти її. Хочу вліво, хочу вправо, хочу розвернусь... Чи ні?

• +1 3
Опубліковано
1 година тому, WebTraveller сказано:

Викликали посла РФ і збори альянсу будуть. От і вся реакція.

І Байден вже висловився:

Яка нафіг траєкторія? Ці ж ракети можуть міняти її. Хочу вліво, хочу вправо, хочу розвернусь... Чи ні?

Траекторія така, що купа локаторів і супутників її не бачить, бачать тільки люди знімають на камеру, ракета пролітає 1500 км і потрапляє в ціль.

• +1 1
Опубліковано

Координати місце влучання ракети у Польщі вкрай дивно збіглись з частинами координат двох оборонних об'єктів у Києві та Львові й це може бути просто епічна помилка рашистів при підготовці польотного завдання ракети
Ракета, яка впала у Польщі у районі селища Пшеводув могла мати координати, які були введені у РФ через дійсно епічну помилку. На вкрай дивний збіг звернуло увагу європейське видання Visegrád 24.

Зокрема координати польського селища - 50.4709, 23.9343, точне місце падіння ракети російського виробництва - невідоме, але близьке до цих значень. І вони є широтою Києва та довготою Львова. Тобто під час підготовки координат для цілі стався збій, можливо через людський фактор, коли пара широта-довгота у відповідній таблиці цілей були зміщені чи переплутані.
Водночас Defense Express вирішив точніше перевірити координати та виявив наступне. На широті 50.4709 у Києві на Рибальському півострові знаходиться відомий об'єкт Міноборони України, який вже зазнавав ударів ворога й за вісім років війни добре йому відомий.
А ось на довготі 23.9343 у Львові знаходиться залізнична станція та один з оборонних заводів. Спеціально для тих, хто вважає, що у РФ не знають координати оборонних підприємств України - його адреса й досі у публічному доступі навіть на Google Maps.
У випадку такого збою при підготовці координат, то він міг торкнутися двох ракет. Перша отримала координати цілі, приблизно, 50.4709, 23.9343 й впала у Польщі. А тоді інша - 49.8208, 30.5282 й тоді мала впасти, якщо її не збили раніше, десь у районі Узина, Київської області.

Якщо інформація підтвердиться, то при підготовці координат дійсно міг статися наступний збій:

Ціль "Львів": 50.4709, 23.9343
Ціль "Київ": 49.8208, 30.5282
Результат "Пшеводув": 50.4709, 30.5282
Результат "Узин": 49.8208, 23.9343

Тобто банальне змішання стовпців у таблиці Excel (чи аналога) при механічному копіюванні. І якщо це дійсно так, то це дійсно епічна помилка рашистів.

FhqNWlIXgAAGhOS.jpg
  • +1 1
Опубліковано

Мда.. Схоже все ж таки правильно розшифрувати абревіатуру NATO треба так, як писав алекс раніше: No Action Talking Only. Напевно якщо в'їбати по Брюселю то і тоді будуть казати що то не росія, висловлять рішучі протести, глибоке занепокоєння.

Схоже що тільки Туреччина має яйця, коли просто тупо вальнули руснявий СУ-24 який посмів залетіти у їх простір. І то потім "замінали" конфлікт.

Побачимо що буде далі. 

• Cумний 1
  • +1 4
Опубліковано

Все те НАТО це вміле пиляння грошей, яке дає розвиток для США розвивати зброю за чужі гроші.

В мене навіть ж сумнів якщо прилетить пару Калібрів в Польщу щось там НАТО закине у відповідь, ну хіба що ноту протесту хіба так.

Те, що люди думають що переживемо коли немає світла, води і так далі, це звичайно все так. Але от біда в тому що у нас не буде можливості генерити якісь блага для того ж ЄС щоб міняти на зброю, тому та вся нагрузка ляже на їхні плечі, а по факту яке діло пересічному французу чи італійцю що робиться в нас, їм аби то все швидше закінчилось і дали можливість бізнесу працювати далі.

• +1 2
Опубліковано

Спочатку заплювали оон як недієву структуру, зараз ще й нато заплюєм. :D  Походу раша рве стереотипи: в плані того, що якісь міжнародні організації, альянси, угоди щось значать і щось рішають. А на ділі це лише ілюзія. І єдине, що має значення, це власна сильна армія, в яку доводиться нехіло вкладатись. 

• +1 1
Опубліковано (змінено)
44 хвилин тому, SergLutsk сказано:

А на ділі це лише ілюзія. І єдине, що має значення, це власна сильна армія, в яку доводиться нехіло вкладатись. 

якщо немає їбанутих сусідів - н*х*й потужна армія? (с) Швейцарія

P.S. Ну Швейцарія, то таке, є і інші приклади, головне - адекватні сусіди, тоді і "вінчестер буде на стіні висіти" ;) (с) ось тут - не пам'ятаю автора.

Змінено користувачем Bliksss
Опубліковано
55 хвилин тому, MACCEN сказано:

Все те НАТО це вміле пиляння грошей, яке дає розвиток для США розвивати зброю за чужі гроші.

США - давно хоче спригнути, бачив бюджет НАТО? (він десь є у відкритому доступі)... основний донор НАТО - США...де чужі гроші?
Ну звісно, якщо глобально поглянути, то багато систем, які на озброєнні НАТО - виробляються в США,

але, на мій погляд - це хибна думка, по фінансам - Америка в мінусі, є деякі вигоди в іншому плані, але - це вже інше питання.

• +1 1
Опубліковано (змінено)
4 годин тому, Electronshik сказано:

Схоже що тільки Туреччина має яйця, коли просто тупо вальнули руснявий СУ-24 який посмів залетіти у їх простір. І то потім "замінали" конфлікт.

ну Україна вже не один вальнула, але на своїй території, мабуть - змогли б дістати і на території рашки чи Білорусі, не порушуючи повітряний простір.

узькі - пускають ракети за 100+ км від кордону...з Білорусі, якраз - щоб провокувати.

Змінено користувачем Bliksss
  • +1 1
Гість
Ця тема закрита для опублікування відповідей.

• Створити...