Перейти до змісту

Ноутбук з 13,3" та 15,6"

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Маю Acer Aspire 5750g, вже давно треба було оновити, але тільки зараз питання у порядку денному.

Екран 15,6" гуд, подобається.

Зараз дивлюся на ноутбуки Dell XPS серії. Якщо 15,6" і щось новіше, то вже коштує немало. А за гарною ціною 13,3" можна взяти. У стильному тонкому корпусі, хорошим залізом, якого достатньо для роботи з фото і відео.

Так ось які питання:

1) маєте досвід зміни ноутбука 15,6" на 13,3"?

2) якщо користуєтеся 13,3", а вдома є монітор, який підключаєте до ноута, то все гуд? Дивився на цей Dell XPS 13,3", там на офіційному сайті навіть є рекомендації, що за ноутом супер класно працювати з додаткового монітора;

Цікаво почути ваші думки.

P.S. найкращий спосіб прийти з магаз і там подивитися на ноути 13,3", так і вирішити чи зручна діагональ екрана. Про це я знаю))

Опубліковано

Для мене ноутбук означає компактність. Більше 13 дюймів ніколи не брав. Потім перейшов на 11. Монітор , безпровідна клава і колонки на основному робочому місці, а по іншим локація  соваєш лише мишку. Зараз у мене планшет на вінді )). А 15 дюймів це не ноут, а переносний системник з малим екраном і незручною клавою ))). Все імхо.

Опубліковано

Висловлю протилежну думку ніж вище. Для мене 11 дюймів то не ноут а планшет якийсь) Зараз телефони по 7дюймів. Колись давно коли, ще користувався ноутами, були 15 і навіть 17 дюймів.
Але, як вчать різних продаванів, треба визначити потреби. Якщо переглянути почту, трохі щось надрукувати, соцсережі і тд... то мабуть  13дюймів має сенс існування. Якщо подивитись фільм, довго за ним працювати, а якщо ще й з текстом...то мабуть більша діагональ. На рахунок підключення до телевізора - практитично всі це вміють, тут треба дивитись який ноут і який телевізор. На рахунок того що в ноуті головне батарея - теж поспорю, вони з часом вбиваюця, а дома ноут від розетки в основному.
Для роботи з фото і відео ноут сам по собі не кращий інструмент, хоча знову ж таки питання доля якої саме роботи) дуже багато невідомих... Імхо якщо захотілося поміняти ноут і є мождивіть? то чому б і ні) Завжди можна продати.

Опубліковано

Додам від себе:

Постійно працюю з 15,6 (аля 15 років) - якщо відрядження і мобільність - ноут і мишка, якщо на постійній локації - монітор (змінив від 17 до двох по 23), мишка повнорозмірна, клава.

Старі ноути були громіздкі, батарея вмирала через 2-3 роки, що перетворювало їх на стаціонарні.

Потім з'явилася тех.можливість і для мобільних задач (пошта, легке коригування фалів офісу в дорозі, тощо) змінив на 10 планшет з клавіатурою на вінді - вистачало.

На офісі залишалася стара схема старий ноут від розетки + монітор, мишка. клава.

Як написано вище в залежності від задач різні ноути по начинці та екрану. Великі обсяги даних (ексель), графіка та ін. спец. задачі - робити за можливості тільки на моніторі, демонстрації та щось незначне - можна і вбудованому екрані.

Якщо комусь фільми і мультимедіа за наявності ТВ - зараз можна транслювати напряму з ноута чи з телефону.

Очі ніхто не поверне - тому завжди при можливості якісний монітор. 

Зараз перехожу на 14-ку (оптимальні, як на мене, ціна-типорозмір та чудова автономність) + комбо безпровідні мишка і клава + монітор (якщо офіс або робота вдома).

Задум працювати на батареї без зарядки повний робочий день. Залишається дочекатися, коли можна буде підключити (транслювати) ноут до монітору без проводу - тоді на столі не буде жодного проводу.

Тому думаю, все що стосується 14 буде стосуватися і 13-12. Питання будуть в тому щоб не суттєво жертвувати автономністю, оптимальним внутрішнім розміщення компонентів і ціною заради зменшення типорозміру та ваги.

Опубліковано
17 годин тому, Nazwin9 сказано:

маєте досвід зміни ноутбука 15,6" на 13,3"?

Вдома два ноутбуки саме таких діагоналей. Мій - 15,6" (Dell E5570), дружини - 13,3" (Lenovo Yoga 2 13).

Мені 13,3" мало однозначно. Для всього. Дружина каже, що їй норм. Навіть в Excel працює. Але їй не має з чим особливо порівнювати.

А от я мав справу з 14,0", такі вже значно краще. Сучасні 14-ки за рахунок вузьких рамок в габаритах навіть дещо менші за нашого Lenovo Yoga 2 13.

Коли прийде час дружині поміняти ноут, а вона цінує саме компактність, буду брати 14,0".

Ще один з пріоритетів для нового компакта - це можливість заряджатися від usb c. Це реально зручно! Перевірено на чужому ноутбуці з моїм Baseus GaN2 Pro 65W.

Спойлер

PXL_20210820_182553177.thumb.jpg.c4fd1edf693f5c85d3eda2342b13c641.jpg

PXL_20210820_183113502.thumb.jpg.801baf2b338673bf04615c1006e81422.jpg

Мені 15,6" - ідеально. Як мінімум тому, що для мене клавіатура без додаткого цифрового блоку - це насильство.

Опубліковано

Проскакувала новина - Єврокомісія прийняла EN згідно якого всі мобільні телефони, що продаються в Європі повинні заряджатися від usb-c.

Будемо надіятися, що вони і до ноутів дійдуть.

Завжди нарікав на свій Acer, який мав micro-usb, чому він не міг через нього заряджатися як будь-який планшет.

А зараз через usb-c можна буде і ноут зарядити, а коли треба від ноута телефон.

Опубліковано

В силу специфіки роботи в обіході з десяток ноутів, але саме в роботі лідери 17 та 14, 12 теж нічо так. Небачив ніколи резону в зовнішньому моніторі, іноді, дуже рідко- розшарюю потрібне через міракаст. 

Є пару ультрабуків 13,3 але вони в основному на почитати, та швидко щось глянути. Легкі, компактні, але лідер, особисто для мене - 14".

Також не зовсім розумію ноутів 10-11", їх нішу чудово перекривають ті ж планшети на вінді чи відроїді.

15,6 щось взагалі неприжились, імхо краще 14 без цифрової.

Опубліковано

Дякую усім за активне обговорення. В цілому намалював картину потрібного мені ноутбука:
- зупинюся, мабуть, на діагоналі 15,6", але з тонкими рамками;

- можливість зарядки за допомогою usb-c (зручність такого підходу навіть нема сенсу обговорювати, однак якщо знайду модель ноута, яка підходитиме за усіма іншими характеристиками, то цією можу пожертвувати);

- процесор не серії U і дискретна відеокарта (нехай не супер нове залізо, але й не п'ятирічної давності);

- і тачпад було би добре мати великий, а не такий з двома кнопками і невеликого розміру як у стандартних ноутбуках.

Хоча би так) Трохи філософське запитання, але: також помітили, що обрати якусь техніку не так і просто, незважаючи, що к-сть моделей і виробників більшає?

Телефон собі хотів оновити, вимог маю декілька: тільки IPS екран (так-так, ШИМ трохи боюся), камеру як у флагманів (тобто справді хорошу камеру, ще б ширококутний об'єктив) і 2 сімки. І як думаєте куди мене пошук одразу привів? iPhone 11)) але мені точно треба два вайбера на телефоні. Усі месенджери прикрутили можливість працювати з декількох облікових записів, а вайбер ні. Ну там є певні причини на це, але все ж...

Коротше, вибір техніки це не моя фішка))

Перепрошую за оффтоп, почали із діагоналі ноутбука, а закінчили мобільним телефоном)

Опубліковано
8 hours ago, Nazwin9 said:

Дякую усім за активне обговорення. В цілому намалював картину потрібного мені ноутбука:

Цікаво, у який бюджет розраховуєш поміститися?

Опубліковано
8 годин тому, Nazwin9 сказано:

тачпад було би добре мати великий, а не такий з двома кнопками

Стосовно розміру тачпаду - згоден, а от фізичні кнопки для мене - це дуже круто! Дико курвить, коли на суцільному тачі намагаєшся натиснути, наприклад, праву кнопку, а курсор вже трохи втік. Чим дешевший ноут, тим більше це проявляється.

Опубліковано
9 годин тому, Nazwin9 сказано:

намалював картину потрібного мені ноутбука:
- зупинюся, мабуть, на діагоналі 15,6", але з тонкими рамками;

- можливість зарядки за допомогою usb-c (зручність такого підходу навіть нема сенсу обговорювати, однак якщо знайду модель ноута, яка підходитиме за усіма іншими характеристиками, то цією можу пожертвувати);

- процесор не серії U і дискретна відеокарта (нехай не супер нове залізо, але й не п'ятирічної давності);

- і тачпад було би добре мати великий, а не такий з двома кнопками і невеликого розміру як у стандартних ноутбуках.

Під ці параметри повністю підходить серія Xiaomi Mi Notebook Pro. Питання лише ціни. Мав з ним справу. Ну дуже мені сподобався. Тактильно - рівень Мака. Кришка відкривається однією рукою. В лінійці 2020-го IPS-дисплей мене вразив (я не профі). А в 2021-й вже йде OLED. В живу не бачив, але судячи з оглядів, це щось.

Якби не відсутність додаткового цифрового блоку клавіатури, то взяв би собі не задумуючись.

Опубліковано
8 хвилин тому, yu2007 сказано:
14 хвилин тому, MaestroA сказано:

Тактильно - рівень Мака.

По грошах - теж не сильно від рівня Мака відстає?) 

Майже втричі дешевше!

Apple MacBook моделі 2021-го на hotline стартують від 87k.

Xiaomi Mi Notebook Pro 2021-го на hotline стартують від 30k.

Опубліковано
3 minutes ago, MaestroA said:

Майже втричі дешевше!

Apple MacBook моделі 2021-го на hotline стартують від 87k.

Xiaomi Mi Notebook Pro 2021-го на hotline стартують від 30k.

Тоді вже тре рівняти з маком 16 дюймів на М1 Макс, ті від 133 на хотлайні починаються))

Ти ніби збирався замовляти собі з Китаю ноут сяомі на чорну п'ятницю? Замовив? Якщо так, то за скільки? 

Опубліковано
4 хвилин тому, yu2007 сказано:

Ти ніби збирався замовляти собі з Китаю ноут сяомі на чорну п'ятницю? Замовив? Якщо так, то за скільки? 

Не замовив. Бо не виходила ціна нижче на 30% (ризик мита) від ціни в Україні.

Опубліковано
2 годин тому, yu2007 сказано:

Цікаво, у який бюджет розраховуєш поміститися?

26-27 тис грн було б ідеально. Максимум готовий накинути до 30-32 тис грн. Ну тобто орієнтовно 1000-1200$.

Коли б мені раніше сказали про ноут за таку ціну, думав би "да ладно, супер машина й кращої не знайдеш". Але коли починаєш розбиратися і бачиш ноути по 50к і вище, то розумієш, що й не такий великий виділив бюджет на покупку))

Опубліковано

Користуюсь dell latitude 5480 з 4g модемом, компактий та як для мене зручний, міг би бути трохи легшим.

Коли був новим батарея тримала 8 годин як мінімум, зараз то 6 годин.

Імхо якщо треба постійно таскати ноут і на горбу свому то треба дивитись на той який буле легенький + автономність його це важливо, не завжди є розетка.

Хоча зараз для моїх задач хотілось б вже щось легше та менше - порадьте планшет на Windows головне клавіатура типу щоб був як міні ноутбук.

Опубліковано
15 минут назад, MACCEN сказал:

Хоча зараз для моїх задач хотілось б вже щось легше та менше - порадьте планшет на Windows головне клавіатура типу щоб був як міні ноутбук.

Microsoft Surface only

Опубліковано
7 часов назад, Litovets сказал:

Microsoft Surface only

Формфактор не підходить, на колінах в дорозі важко буде на кнопці тикати, я так зрозумів підставка тільки на столі буде триматись нормально

Опубліковано

Юзаю Thinkpad W541 - 15'' та x270 - 12.5'' з докстанцією та 27'' моніком і купою перефірії. Зручно - взяв і пішов. Прийшов і кляцнув - і все працює. 

Опубліковано

От саме таке рішення і я хочу взяти, щоб і зручно виключно з ноутбука у дорозі працювати, брати з собою, а коли вдома, то підключати до монітора (не завжди, але за потреби). Інколи працюю з кодом, інколи потрібно більшу картинку для нескладного монтажу відео і т.п.

Одразу хочу запитати чи надто "просідає" продуктивність ноута, коли працювати з додатковим монітором. Звичайно, залежить від характеристик самого монітору, але загалом у кого є досвід такий?

Опубліковано
On 20.11.2021 at 11:43, MACCEN сказано:

Користуюсь dell latitude 5480 з 4g модемом, компактий та як для мене зручний, міг би бути трохи легшим.

Коли був новим батарея тримала 8 годин як мінімум, зараз то 6 годин.

Імхо якщо треба постійно таскати ноут і на горбу свому то треба дивитись на той який буле легенький + автономність його це важливо, не завжди є розетка.

Використовував Acer (був найдоступніший по ціні форм-фактору трансформер). До цих пір живий, хоча пристібні петлі (пластик) діти таки зламали, але на магніті клавіатура працює.

On 20.11.2021 at 12:01, Litovets сказано:

Microsoft Surface only

+1 - золотий стандарт. Тримав - сподобалось. Як на мене, хороший варіант купити б/в - їх час від часу розпродуються з офісів з-за кордону з корпоративного сегменту. На колінах - справа звички.

Опубліковано
On 20.11.2021 at 22:02, Nazwin9 сказано:

От саме таке рішення і я хочу взяти, щоб і зручно виключно з ноутбука у дорозі працювати, брати з собою, а коли вдома, то підключати до монітора (не завжди, але за потреби). Інколи працюю з кодом, інколи потрібно більшу картинку для нескладного монтажу відео і т.п.

Одразу хочу запитати чи надто "просідає" продуктивність ноута, коли працювати з додатковим монітором. Звичайно, залежить від характеристик самого монітору, але загалом у кого є досвід такий?

Вбудованого інтеловського відео вистачає для 4к моніка зовнішнього і fhd ноута одночасно. Звичайно, все залежить від задач.

Наприклад в мене в докстанції 40A20090EU виведено 2 x DisplayPort 1 x HDMI 1 х DVI-D 1 х VGA і, теоретично, все може одночасно працювати на дискретному відео. На практиці не перевіряв - не було потреби.

Опубліковано
On 20.11.2021 at 22:02, Nazwin9 сказано:

Не помічено значних просідань, бували лаги (короткотривалі затримки) пов'язані з 3D і в експлолері при величезній к-ті файлів. Думаю, сучасні проци і їх встройки цим страждаю значно менше.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...