Перейти до змісту

Утеплення стелі приватного будинку

Basil

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
Только что, Zheny@ сказал:

Ти зверху на нього литимеш воду?

навіщо лити, він і так провисає, при підвищенні температурі, незнаю правда чи весь, але бачив таку фігню...

• Відповідей 197
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано
1 хвилина тому, Серега89 сказано:

навіщо лити, він і так провисає, при підвищенні температурі, незнаю правда чи весь, але бачив таку фігню...

може якщо хреново натягнутий був.

Я задавав питання, щодо натяжної стелі в ванній, то казали, що нормально. Він щільно прилягає до стіни - волога не потрапляє.  + плінтуса.  Для особливих задротів, можна пройтися герметиком :)

Грибка над ним не буде, якщо норм витяжка.

В мене на кухні 5 років. Норм. Ніде нічого.

Опубліковано
2 минуты назад, Zheny@ сказал:

може якщо хреново натягнутий був.

Я задавав питання, щодо натяжної стелі в ванній, то казали, що нормально. Він щільно прилягає до стіни - волога не потрапляє.  + плінтуса.  Для особливих задротів, можна пройтися герметиком :)

Грибка над ним не буде, якщо норм витяжка.

В мене на кухні 5 років. Норм. Ніде нічого.

Незнаю, як був натянутий, але ефект прикольний.  А ось грибок над ним може і бути, для нього не важливо, пройде пара через стелю чи ні. Є ще зона конденсації, де конденсується волога з повітря, ось це треба врахувати

Опубліковано
11 годин тому, Unknown сказано:

Можливо вистачить пірометра?  ;)

можу запропонувати вам пірометр - маю аж два, один міряє щось там до 300 чи 350, другий - для тіла, але має перемикач боді/сурфейс, обидва з алі :)

тільки, боюсь, що у ваших тестах буде потрібно калібрований пірометр з точністю до третього знака після коми і повірений з такою самою точністю, плюс герметична капсула, яка забезпечить н.у. - сталу температуру, вологість, атмосферний тиск і тд...

тільки яка доцільність цього геморою, якщо пінопласт НЕ прозорий для ІЧ-променів?

Опубліковано
11 часов назад, Серега89 сказал:

В спальні 20 квадратів натяжний. Вроді нічо не провисає навіть у велику спеку

Опубліковано
26 хвилин тому, WebTraveller сказано:

В спальні 20 квадратів натяжний. Вроді нічо не провисає навіть у велику спеку

стеля є 2-х видів.

Плівка і такнина.  Тканина ,може, десь від вологи набрякла і витягнулася.

Бо нормальна ПВХ стеля вже в мене років 8.

Опубліковано
12 годин тому, Серега89 сказано:

Незнаю, як був натянутий, але ефект прикольний.  А ось грибок над ним може і бути, для нього не важливо, пройде пара через стелю чи ні. Є ще зона конденсації, де конденсується волога з повітря, ось це треба врахувати

ось я питався.

Опубліковано
21 минуту назад, Zheny@ сказал:

стеля є 2-х видів.

Плівка і такнина.  Тканина ,може, десь від вологи набрякла і витягнулася.

Бо нормальна ПВХ стеля вже в мене років 8.

Я про плівку.

Бо теж лякали і сторонніми запахами, і провисаннями

Нічого такого немає

Опубліковано
Щойно, WebTraveller сказано:

Я про плівку.

Бо теж лякали і сторонніми запахами, і провисаннями

Нічого такого немає

Запах нової плівки був перший тиждень. далі вивітрився.

Провисань ніяких немає.

Опубліковано
3 годин тому, rrid сказано:

можу запропонувати вам пірометр - маю аж два, один міряє щось там до 300 чи 350, другий - для тіла, але має перемикач боді/сурфейс, обидва з алі :)

тільки, боюсь, що у ваших тестах буде потрібно калібрований пірометр з точністю до третього знака після коми і повірений з такою самою точністю, плюс герметична капсула, яка забезпечить н.у. - сталу температуру, вологість, атмосферний тиск і тд...

тільки яка доцільність цього геморою, якщо пінопласт НЕ прозорий для ІЧ-променів?

Пірометр китайський я теж маю,  дякую. 

А щодо повіреного, з третім знаком після коми,  то нафіг він не потрібен -- думаю,  що якщо різниця температур буде менша 2-3 десятих,  то Сергій таки здасться і визнає нашу правоту :)

Я на 99,99% впевнений у непрозорості пінопласту для ІЧ променів  низькотемпературного джерела. 

Я тут задумав простенький дослід з пірометром, джерелом ІЧ випромінювання,  дзеркальним металевим листом (відбивач)  і 2-3 міліметровим пінопластом. Матиму натхнення і час,  то зроблю.  Потрібно лише пластинку знайти підходящу (або фольгу наклеїти на рівну поверхню), і різанути тоненько пінопласту шматок (розміром 10*10*0,2см). 

upd: 

Сподіваюсь пірометр здатний вловити ІЧ промені від гарячої води або хоч лампи розжарювання,  відбиті під кутом градусів 45 від металу,  і змінити хоч на кілька десятих градуса свої заміри. 

Опубліковано
7 хвилин тому, Unknown сказано:

Пірометр китайський я теж маю,  дякую. 

А щодо повіреного, з третім знаком після коми,  то нафіг він не потрібен -- думаю,  що якщо різниця температур буде менша 2-3 десятих,  то Сергій таки здасться і визнає нашу правоту :)

Я на 99,99% впевнений у непрозорості пінопласту для ІЧ променів  низькотемпературного джерела. 

Я тут задумав простенький дослід з пірометром, джерелом ІЧ випромінювання,  дзеркальним металевим листом (відбивач)  і 2-3 міліметровим пінопластом. Матиму натхнення і час,  то зроблю.  Потрібно лише пластинку знайти підходящу або фольгу наклеїти на рівну поверхню), і різанути тоненько пінопласту шматок (розміром 10*10*0,2см). 

є простіший метод.

З тим же горнятком кави / чаю. Але потрібен все ж Тепловізор. Хоча можна і пірометром.

заливаєш 2 горнятка кави. 

Перше, обмотуєш простою металевою фольгою (кухонною), можна і в 2 слої.

Друге, обмотуєш оцим екраном, що з поролоном, фольгою всередину.

Міряєш температуру зовні одразу,  температуру кави одразу.

Потім через 30 секунд, через хвилину. і т.д. протягом 10-15-20 хв.  (для того й потрібен тепловізор, щоб одразу бачити температури у всіх досліджуваних горнятках, + температура кави і  того "екрану" з фольги і будівельної фольги.

Опубліковано
Щойно, Zheny@ сказано:

є простіший метод.

З тим же горнятком кави / чаю. Але потрібен все ж Тепловізор. Хоча можна і пірометром.

заливаєш 2 горнятка кави. 

Перше, обмотуєш простою металевою фольгою (кухонною), можна і в 2 слої.

Друге, обмотуєш оцим екраном, що з поролоном, фольгою всередину.

Міряєш температуру зовні одразу,  температуру кави одразу.

Потім через 30 секунд, через хвилину. і т.д. протягом 10-15-20 хв.  (для того й потрібен тепловізор, щоб одразу бачити температури у всіх досліджуваних горнятках, + температура кави і  того "екрану" з фольги і будівельної фольги.

"екран з поролоном" -- це фольгована поліетиленова підкладка під ламінат ?

Ясно, що тепловтрати через "екран з поролоном" будуть менші, ніж просто фольгою обмотати, тут і пірометр не потрібен, не те що тепловізор. Тому я не розумію, що доведе твій замір.

ще є така штука, як коефіцієнт відбивання ІЧ променів, і в різних матеріалах він різний. Прикол в тому що багато навколишніх предметів поглинають в районі 95%, а фольга алюмінієва відбиває майже все, тому звичайні пірометри некоректно міряють температуру полірованих металів...

Якщо коротко -- твоя ідея геть не продумана.

Опубліковано
11 хвилин тому, Unknown сказано:

Я тут задумав простенький дослід з пірометром, джерелом ІЧ випромінювання,  дзеркальним металевим листом (відбивач)  і 2-3 міліметровим пінопластом. Матиму натхнення і час,  то зроблю.

без образ, але як в кота немає чим зайнятись, то він полірує щось там :)

можливо, якийсь пінопласт (якогось конкретного виробника якоїсь конкретної марки) при зменшенні товщини до скількись-там мікрон і стане пропускати ІЧ-промені, але яка з того практична користь? по ДБН, мінімальна товщина утеплювача по чорновій стяжці підлоги - 50мм. я в себе давав 100мм "35" або 40мм екструдера.

але все-одно, через ІЧ випромінювання бетону, бетон віддає неспівмірно менше енергії, ніж через конвекцію і безпосередню теплопередачі, навіть Сергій над цим задумався

On 03.06.2021 at 10:18, sergkots сказано:

В принципі згідний. Цікаво скільки взагалі енергії переходить в ІФЧ випромінювання в теплій підлозі? Якщо в уфо це певно досить велике значення то скільки в теплій підлозі тоді? Температура то мала.

фольга не пропустить мінімум 90% ІЧ-випромінювання, але вона віддасть всі 100% отриманої теплової енергії від бетону в утеплювач, бо вона металева (а якщо там полімерна плівка - то тепловим бар'єром тоді буде самий полімер, а не його "дзеркало").

це як в анігдоті - чому самальоти не роблять з того ж матеріалу, що й чорні ящики?

якщо фольгована плівка такий крутий теплоізолятор - то нахіба тоді взагалі в пиріг утеплення давати пінопласт/вату/тирсу/перліт?

і зворотнє - якщо пінопласт забезпечує 99% теплового бар'єру, то навіщо витрачати 30-60% вартості пінопласту ще й на "фольгу", яка дасть "економію" на рівні статистичної похибки?

Опубліковано

Якщо мій пірометр буде помітно реагувати на відбите від фольги тепло, то цього буде достатньо, щоб усі крапки над і розставити. Ми і поглинання листка А4 перевіримо, і 2 мм. поліетилен вспінений, і пінопласт 1-2 мм...

І якщо пінопласт не пропустить ІЧ хвилі, то Сергій буде на лопатках )))

@rrid  повинен здогадатись, як орієнтовно я хочу замір провести.  

Опубліковано
Щойно, rrid сказано:

без образ, але як в кота немає чим зайнятись, то він полірує щось там :)

можливо, якийсь пінопласт (якогось конкретного виробника якоїсь конкретної марки) при зменшенні товщини до скількись-там мікрон і стане пропускати ІЧ-промені, але яка з того практична користь? по ДБН, мінімальна товщина утеплювача по чорновій стяжці підлоги - 50мм. я в себе давав 100мм "35" або 40мм екструдера.

але все-одно, через ІЧ випромінювання бетону, бетон віддає неспівмірно менше енергії, ніж через конвекцію і безпосередню теплопередачі, навіть Сергій над цим задумався

фольга не пропустить мінімум 90% ІЧ-випромінювання, але вона віддасть всі 100% отриманої теплової енергії від бетону в утеплювач, бо вона металева (а якщо там полімерна плівка - то тепловим бар'єром тоді буде самий полімер, а не його "дзеркало").

це як в анігдоті - чому самальоти не роблять з того ж матеріалу, що й чорні ящики?

якщо фольгована плівка такий крутий теплоізолятор - то нахіба тоді взагалі в пиріг утеплення давати пінопласт/вату/тирсу/перліт?

і зворотнє - якщо пінопласт забезпечує 99% теплового бар'єру, то навіщо витрачати 30-60% вартості пінопласту ще й на "фольгу", яка дасть "економію" на рівні статистичної похибки?

та я з тобою згідний, і вже з різних сторін писав про те, що навіть, якщо пінопласт і пропустить вглиб на 1-2 мм ІЧ промені, то несуттєво, бо ж під ним іще мінімум 48 мм пінопласту,  а то й усі 98 мм .

Але якщо я зможу показати, що 1-2 міліметровий пінопласт не пропускає ІЧ промені,  то рухне остання надія прихильників "фольги" в пирозі теплої підлоги.

Щодо того, що плівка буде випромінювати -- воно так, але плівка погано поглинає, тому і погано випромінює. Тобто при однаковій температурі бетону і фольги, ніби як бетон має набагато інтенсивніше випромінювати ІЧ спектр, і це як зачіпка в потрібності фольги. Але якщо інтенсивніше випромінювання від бетону поглинається на вході в пінопласт, то нафіга тоді його зменшувати?

От тому і шукаю варіант, як показати людям, що пінопласт поглинає , а не пропускає.

Опубліковано
6 хвилин тому, rrid сказано:

ти ж економіст, не так порівнюєш )))

Якщо той один 1% за 3-5 років у грошах буде співставним з вартістю фольги, то економічний сенс є ;)

Хоча на практиці фольга себе не окупить, а вже писав, що за її вартість вибираю зайві 25 мм пінопласту ))).

Опубліковано
16 хвилин тому, Unknown сказано:

От тому і шукаю варіант, як показати людям, що пінопласт поглинає , а не пропускає.

можна піти від зворотнього - знайти людей, які успішно засмагають під пінопластом )))

Опубліковано
6 хвилин тому, rrid сказано:

можна піти від зворотнього - знайти людей, які успішно засмагають під пінопластом )))

ну ти не плутай -- засмага від UF діапазону, а UF з протилежного боку від видимого світла.

Опубліковано

Маркетинг?

Цитувати

Пінополістирол – найпопулярніший матеріал для утеплення будівель: від фундаменту до покрівлі. Якщо традиційні білі плити використовуються в будівництві вже понад пів століття, то останній десяток років також випускають сучасні сірі, які виготовляються з пінополістиролу, збагаченого рафінованими речовинами, такими як графіт. Ці добавки мають властивість відбивати або поглинати інфрачервоне випромінювання, що дозволяє значно зменшити теплопровідність пінополістирольних плит.

Чим нижче значення коефіцієнта λ (лямбда) полістиролу, тим ефективніше він захищає будівельний блок, значно знижуючи споживання енергії на опалення. Тому, якщо ми виберемо графітовий полістирол з коефіцієнтом λ = 0,031 Вт/мК і товщиною 15 см для ізоляції, слід пам’ятати, що для отримання такого ж теплового захисту стіни з використанням звичайного білого спіненого полістиролу зі значенням  λ = 0,044 Вт/мК потрібно використовувати плити товщиною 21 см.

Пінопласт це ж на 97% повітря, я не помиляюсь? 

Опубліковано
32 минуты назад, sergkots сказал:

Маркетинг?

Пінопласт це ж на 97% повітря, я не помиляюсь? 

майже вгадав, 98 :).

Маркетинг, оде зависили фіг знає в скільки разів, а про недолік мовчать.... адгезія у графітового паскудна, клея на ньому не так тримаються "чотко" як на білому, ось і замилюють очі...Всі ж в курсі що до графіта фіг що приклеїш?)

І всі заміри пінопласту, вати, і т.д які красиво скрізь майорять, робляться у "Режимі А" тобто лабораторних, а режим Б (експлуатаційний) чомусь не так афішують.

Опубліковано
On 04.06.2021 at 23:07, sergkots сказано:

Тому, якщо ми виберемо графітовий полістирол з коефіцієнтом λ = 0,031 Вт/мК і товщиною 15 см для ізоляції, слід пам’ятати, що для отримання такого ж теплового захисту стіни з використанням звичайного білого спіненого полістиролу зі значенням  λ = 0,044 Вт/мК потрібно використовувати плити товщиною 21 см.

а якщо взяти графітовий полістирол з коефіцієнтом 0.003 і звичайний спінений з 0.55 )))))

Eurobud EPS 60 Graphite Коефіцієнт теплопровідності, Вт/(мК), λD ≤ W/(mK)0,032 https://eurobud.ua/eurobud-eps-60-graphite/

Eurobud EPS 60 Коефіцієнт теплопровідності, Вт/(мК), λD ≤ W/(mK)0,040 https://eurobud.ua/eurobud-eps-60/

якщо порівняти два сферичних коня у вакуумі - то "потрібно використовувати плити товщиною 21 см", хоча, по ДБН, насправді потрібно тільки 15см  "звичайного білого" )))

якщо ж взяти два реальних продукта тм євробуд - то різниця в товщині стрімко зменшується, і, по ДБН, все-одно достатньо 12+см білого Eurobud EPS 60 )))

і обидва цих продукти мають густину (рос.-плотность) 12.5кг./куб.м, що рівно вполовину менше від магічної цифри "25 кг/куб.м", тобто ДСТУ :)

ну, і як вишенька на тортик - те, що по ДСТУ може називатись М35 - Eurobud EPS 200  Густина, ρ ≥ кг28 - має Коефіцієнт теплопровідності, Вт/(мК), λD ≤ W/(mK) 0,033, що на 0,002 менше за графіт.

...і є ще один маленький нюанс. мені не вдалось знайти протоколів випробувань на графітовий полістирол від Євробуду :(

М - таки маркетинг рулить ;)

-  вказаних в рекламній заманусі параметрів серед реальних продуктів немає;

- по чинних ДБНах, достатньо 12-15см "звичайного білого", самого дешевого пінопласту від Євробуду, для утеплення садибного будинку, а не 15см графітового, і тим більше не 21см звичайного білого;

- протоколів випробувань, які б підтверджували супертеплозахист графіту, на сайті Євробуду стидливо не вивісили

Опубліковано
3 часа назад, rrid сказал:

а якщо взяти графітовий полістирол з коефіцієнтом 0.003 і звичайний спінений з 0.55 )))))

Eurobud EPS 60 Graphite Коефіцієнт теплопровідності, Вт/(мК), λD ≤ W/(mK)0,032 https://eurobud.ua/eurobud-eps-60-graphite/

Eurobud EPS 60 Коефіцієнт теплопровідності, Вт/(мК), λD ≤ W/(mK)0,040 https://eurobud.ua/eurobud-eps-60/

якщо порівняти два сферичних коня у вакуумі - то "потрібно використовувати плити товщиною 21 см", хоча, по ДБН, насправді потрібно тільки 15см  "звичайного білого" )))

якщо ж взяти два реальних продукта тм євробуд - то різниця в товщині стрімко зменшується, і, по ДБН, все-одно достатньо 12+см білого Eurobud EPS 60 )))

і обидва цих продукти мають густину (рос.-плотность) 12.5кг./куб.м, що рівно вполовину менше від магічної цифри "25 кг/куб.м", тобто ДСТУ :)

ну, і як вишенька на тортик - те, що по ДСТУ може називатись М35 - Eurobud EPS 200  Густина, ρ ≥ кг28 - має Коефіцієнт теплопровідності, Вт/(мК), λD ≤ W/(mK) 0,033, що на 0,002 менше за графіт.

...і є ще один маленький нюанс. мені не вдалось знайти протоколів випробувань на графітовий полістирол від Євробуду :(

М - таки маркетинг рулить ;)

-  вказаних в рекламній заманусі параметрів серед реальних продуктів немає;

- по чинних ДБНах, достатньо 12-15см "звичайного білого", самого дешевого пінопласту від Євробуду, для утеплення садибного будинку, а не 15см графітового, і тим більше не 21см звичайного білого;

- протоколів випробувань, які б підтверджували супертеплозахист графіту, на сайті Євробуду стидливо не вивісили

А голубого цвета с чем?

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...