Перейти до змісту

Коронавірус, і реакція на нього.

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
1 минуту назад, paksivatova сказал:

давайте обговоримо чергу тисячі працівників МВС 

на скільки це правильне рішення згідно тих умов та рішень,що нав'язуються українцям 

і не один раз,а вже сотні разів ми читали про відстань між людьми в півтора-два метри,що унеможливлює чи зменшує ризик захворювання

я такої відстані не бачу на фото!

Аваков же сказав, що його міністерство тримає коронавірус під контролем. А тим часом приїхав сусід з відрядження в Радомишль, де італійці, а потім і наші цілували ікони на виставці,яку організувала в своєму маєтку Богомолець. І одна людина з тих відвідувачів вже померла.Село повністю очеплене зараз нацгвардією. Нікого не випускають і не впускають.

Опубліковано
1 минуту назад, Selbeor сказал:

Чому ? Чому?

Якщо кожен буде задавати менше питань і виконувати рекомендації для недопущення розповсюдження вірусу, то можливо в нас не буде такої ситуації як в Італії...

так держава не виконує видані нею ж рекомендаціі!

вас це не обурює?

це я про тисячі в черзі

• +1 1
Опубліковано
1 минуту назад, paksivatova сказал:

так держава не виконує видані нею ж рекомендаціі!

вас це не обурює?

це я про тисячі в черзі

Мене обурює, що є люди, які не розуміють серйозність ситуації і намагаються спихнути відповідальність на когось іншого, не важливо на кого- на державу, на сусіда, на колегу.

Опубліковано (змінено)
23 хвилин тому, paksivatova сказано:

давайте обговоримо чергу тисячі працівників МВС 

на скільки це правильне рішення згідно тих умов та рішень,що нав'язуються українцям 

і не один раз,а вже сотні разів ми читали про відстань між людьми в півтора-два метри,що унеможливлює чи зменшує ризик захворювання

я такої відстані не бачу на фото!

Тут вже більш персональне усвідомлення і відповідальність має бути, як з пасками безпеки. В нашій країні важають, що пристібатися треба для поліції, а в них пристібаються бо треба свою попу берегти. Фото непристебнутих я не буду вже шукати, а тим паче робити. ;) Так само і ці "олені" в черзі певно вважають, що вони стоять для когось, а не для себе

Змінено користувачем Ukrainec
  • +1 2
Опубліковано
5 хвилин тому, nickel сказано:

Пристосованих не означає що біля кожного стоїть апарат ШВЛ, тому що ліжкомісць на всю Україну 4824, а АШВЛ - задекларовано 605.

Буде як завжди: в кого є гроші - той дихає, а в кого немає - вибачте, апаратів на всіх не вистачає.

Опубліковано (змінено)
43 minutes ago, paksivatova said:

Ті,що підтримують карантин

Поясніть мені,я не розумію

Чому знову ці подвійні стандарти?

Чому створили скупчення людей,і в черзі я не бачу відстані півтора-два метри

9EEA6AD3-BEDB-4B92-9056-589DC8A18772.png

Це не подвійні стандарти.ю На жаль, в нас багато людей до ситуації ставиться дуже легковажно. 

Коли я чую аргументи про смертність від грипу, туберкульозу і дтп - одразу бачу рівень інтелекту і логіки в людини. Гарний приклад ви двоє з Нокіаном, одній карантин не подобається, інший шукає всюди змову і далі тараторить про свій бакс.

Через таких людей і робляться такі черги. На фото такі ж самі адепти "псевдо-вірусу" як і ви, тому відповідь тут ви маєте дати.

Після навчання закордоном в мене є дуже багато друзів/знайомих по всьому світу, і про ситуації в Європі і не тільки я знаю не з новин і блогів, а від своїх друзів. Так от, в людей масової паніки і прихозу немає, більшість реагує на все адекватно, але звісно розуміючи, що самоузоляція в даній ситуації це придушення прав і свобод, а єдиний вихід зменшити навантаження на медичну систему.

Поясню на пальцях, як то кажуть для тупих, про карантин. Я не знаю, чому люди (в даному випадку ти і нокіан) вперто б'ються головою об стіну, і не хочуть бачити реальної картини.

Нижче ситуація в китаї, карантин, якщо не помиляюся був введений 4 лютого

image.thumb.png.b73bf3fe321d095694a10be056814bb6.png

Тобто, пройшло приблизно 2 тижні після введення, коли пік почав падати. І це в авторитарному Китаї, де такі заходи обмеження провести набагато легше, аніж в демократіях як в Європі. 

А ось нижче графік в Італії (більше того, таке поширення характерне і для інших країн, в межах статистичної похибки).

image.png.79a8c818bf70285b8e33b43c2f90fb21.png

Екстраполювати вмієте двоє? Чи кинути вам лінк на вікіпедію що це таке?

Така ж поведінка і справджується для нас.

Наостанок, так, в нас багато чого робиться з запізненням і неправильно, я досі не розумію чому тести відправляють в Київ, при нібито наявності їх на місцях. Тому тим більше для мене самоізоляція, там де вона можлива, відіграє ключову роль.

І ще, карантини і закриття кордонів  не спрямовані на 100% спинення вірусу, для тих хто в танку - ці всі заходи спрямовані на сповільнення його, щоб збити пік захворювання, щоб розвантажити всю систему. Тому що летальність в такому випадку росте в рази, а противники карантину цього вперто не хочуть розуміти.

Особисто в мене немає ніякої паніки, я тверезо оцінюю можливі сценарії розвитку, але мене просто дуже бісять люди, яким хоч в оці сци, а вони кажуть шо то божа роса.

Змінено користувачем yucore
  • +1 5
Опубліковано

@paksivatova тут є нюанс вони (мвсовці) на вулиці, та і умовно метр це дуже умовно, так що ви присікаєтесь, до держави.

Знаєте чому карантин правильний, бо він зменшить соціальні контакти людей, такого типу, які поїхали (як ви мріяли) у єгипет, а тепер просять "заберіть нас, а-я-я-я-й, бо з номера не випускають"

а якби і випускали, то ті люди приїдуть сюди і потім ще будуть по шашликах їздити "а чого це мене має право держава обмежувати"

• +1 1
Опубліковано
2 минуты назад, Revolver сказал:

@paksivatova тут є нюанс вони (мвсовці) на вулиці, та і умовно метр це дуже умовно, так що ви присікаєтесь, до держави.

Знаєте чому карантин правильний, бо він зменшить соціальні контакти людей, такого типу, які поїхали (як ви мріяли) у єгипет, а тепер просять "заберіть нас, а-я-я-я-й, бо з номера не випускають"

а якби і випускали, то ті люди приїдуть сюди і потім ще будуть по шашликах їздити "а чого це мене має право держава обмежувати"

спілкувалася вчора з людиною,яка в Єгипті-і саме в одному з карантинних готелів В Сентідо

з номерів випускають

вчора люди купалися і в морі,і в басейні

єдине-не працюють ресторани,їжу доставляють в номер

це було так на вчора,як на сьогодні-не знаю

метр дуже умовно,окей

але там чітко написано про тисячі людей в черзі-коли нам розказують,що не збиратися в групи більше 10 осіб

то це як трактувати?

що попові можна,то попаді-зась?

• +1 1
  • -1 2
Опубліковано
6 хвилин тому, Віталій СК сказано:

Буде як завжди: в кого є гроші - той дихає, а в кого немає - вибачте, апаратів на всіх не вистачає.

хрін там. буде як в Італії - тому дам, тому не дам :(

апаратів обмаль, та ще й не факт, що всі в робочому стані, і що до всіх будуть в наявності в достатній кількості спеціально навчені люди.

тому якщо буде епідемія - то наявність енної суми нічого не гарантуватиме (наприклад, лікар своїх батьків чи дітей швидше підключить до апарату безкоштовно, чи колегу, ніж когось просто з баблом).

а те, що апаратів обмаль - автоматично означає, що летальність при епідемії буде значно вищою, ніж "в середньому"...

Опубліковано
7 минут назад, yucore сказал:

Це не подвійні стандарти.ю На жаль, в нас багато людей до ситуації ставиться дуже легковажно. 

Коли я чую аргументи про смертність від грипу, туберкульозу і дтп - одразу бачу рівень інтелекту і логіки в людини. Гарний приклад ви двоє з Нокіаном, одній карантин не подобається, інший шукає всюди змову і далі тараторить про свій бакс.

Через таких людей і робляться такі черги. На фото такі ж самі адепти "псевдо-вірусу" як і ви, тому відповідь тут ви маєте дати.

Після навчання закордоном в мене є дуже багато друзів/знайомих по всьому світу, і про ситуації в Європі і не тільки я знаю не з новин і блогів, а від своїх друзів. Так от, в людей масової паніки і прихозу немає, більшість реагує на все адекватно, але звісно розуміючи, що самоузоляція в даній ситуації це придушення прав і свобод, а єдиний вихід зменшити навантаження на медичну систему.

Поясню на пальцях, як то кажуть для тупих, про карантин. Я не знаю, чому люди (в даному випадку ти і нокіан) вперто б'ються головою об стіну, і не хочуть бачити реальної картини.

Нижче ситуація в китаї, карантин, якщо не помиляюся був введений 4 лютого

image.thumb.png.b73bf3fe321d095694a10be056814bb6.png

Тобто, пройшло приблизно 2 тижні після введення, коли пік почав падати. І це в авторитарному Китаї, де такі заходи обмеження провести набагато легше, аніж в демократіях як в Європі. 

А ось нижче графік в Італії (більше того, таке поширення характерне і для інших країн, в межах статистичної похибки).

image.png.79a8c818bf70285b8e33b43c2f90fb21.png

Екстраполювати вмієте двоє? Чи кинути вам лінк на вікіпедію що це таке?

Така ж поведінка і справджується для нас.

Наостанок, так, в нас багато чого робиться з запізненням і неправильно, я досі не розумію чому тести відправляють в Київ, при нібито наявності їх на місцях. Тому тим більше для мене самоізоляція, там де вона можлива, відіграє ключову роль.

І ще, карантини і закриття кордонів  не спрямовані на 100% спинення вірусу, для тих хто в танку - ці всі заходи спрямовані на сповільнення його, щоб збити пік захворювання, щоб розвантажити всю систему. Тому що летальність в такому випадку росте в рази, а противники карантину цього вперто не хочуть розуміти.

Особисто в мене немає ніякої паніки, я тверезо оцінюю можливі сценарії розвитку, але мене просто дуже бісять люди, яким хоч в оці сци, а вони кажуть шо то божа роса.

оце тупим і поясни

раз вважаєш себе дуже розумним

особисто в мене теж немає ніякої паніки

і я не маркую людей тупими лише через те,що у них інша точка зору і не співпадає з моєю

я вважаю,що кожен має право на власну думку і власні погляди

це форум,де кожен і розповідає своє бачення

а людина,яка не вміє аргументувати,дискутувати,а вміє лише ображати свого опонента і таким чином самостверджуватися - теж має право на існування)))

а я і без навчання за кордоном маю там багато друзів та знайомих,і що???

там зовсім інша реальність

• +1 1
  • -1 1
Опубліковано
3 минуты назад, rrid сказал:

хрін там. буде як в Італії - тому дам, тому не дам :(

апаратів обмаль, та ще й не факт, що всі в робочому стані, і що до всіх будуть в наявності в достатній кількості спеціально навчені люди.

тому якщо буде епідемія - то наявність енної суми нічого не гарантуватиме (наприклад, лікар своїх батьків чи дітей швидше підключить до апарату безкоштовно, чи колегу, ніж когось просто з баблом).

а те, що апаратів обмаль - автоматично означає, що летальність при епідемії буде значно вищою, ніж "в середньому"...

там вище один розумник писав,що деякі люди відносяться легковажно до даноі ситуаціі

окей,а з державного боку не легковажно не розпочинати закупівлю цих апаратів ще місяць-два тому?

не готувати лікарні до виклику цього часу?

вірус є,і він прийде

все життя будемо на карантині?

чи рік? два?

а чим його будемо зустрічати?

чим лікувати?

я не помітила,аби на державному рівні  щось робили для цього

• +1 2
  • -1 1
Опубліковано
4 minutes ago, paksivatova said:

оце тупим і поясни

От вам і пояснюю

5 minutes ago, paksivatova said:

і я не маркую людей тупими лише через те,що у них інша точка зору і не співпадає з моєю

Я теж не маркую, коли є достатня аргументація. В даному ж випадку - все очевидно.

6 minutes ago, paksivatova said:

а я і без навчання за кордоном маю там багато друзів та знайомих,і що???

там зовсім інша реальність

Ну і добре, що є багато друзів. Чиатала моє повідомлення, до чого це було сказано? 

Яка реальність? Реальність адекватних людей? 

Після таких от дискусій я ще більше підтримую такі заходи, саме от через таких людей

• +1 1
Опубліковано
1 година тому, Selbeor сказано:

Треба щоб @Nokian поспілкувався з такою людиною, бо бачу що від смартфонів геть мізки поплавились, бо ж він це називає масовою психопатією на замовлення фінансових магнатів...

Я кожен день спілкуюся з людьми,кожен день беру в ремонт їх телефони ,і ще ніколи не відмовив чихаючій людині.

І кожен день бачу різну поведінку різних людей.

Слава богу тверезомислячих більше.

Просто вони тут не кричать ,,всьо пропало,, а роблять свою роботу.

На них світ і тримається.

• Ха-ха 1
  • +1 1
  • -1 1
Опубліковано
2 минуты назад, yucore сказал:

От вам і пояснюю

Я теж не маркую, коли є достатня аргументація. В даному ж випадку - все очевидно.

Ну і добре, що є багато друзів. Чиатала моє повідомлення, до чого це було сказано? 

Яка реальність? Реальність адекватних людей? 

Після таких от дискусій я ще більше підтримую такі заходи, саме от через таких людей

Я не тупа,тому твої пояснення не по адресі

Крім того,вмію аналізувати інформацію і маю власну думку

Мені не потрібно нав'язувати свою

Лиши іі для себе

• -1 1
Опубліковано
27 минут назад, Віталій СК сказал:

Хто має гроші і трохи глузду, кажуть, що вже прикупили собі по приватному апаратику. :)

19 минут назад, paksivatova сказал:

то це як трактувати?

Катя, трактуй це не як порушення твоїх прав і свобод, а як тупість і нерозважливість тих, хто стоїть у черзі. Спасение утопающих - дело рук самих утопающих. Якщо вони самі за себе не дбають, то чого ти цим переймаєшся? :)

• +1 5
Опубліковано

8 минут назад, Nokian сказал:

Я кожен день спілкуюся з людьми,кожен день беру в ремонт їх телефони ,і ще ніколи не відмовив чихаючій людині.

При чому тут чихаючі люди? Ви хоть розумієте про що мова?

9 минут назад, Nokian сказал:

Слава богу тверезомислячих більше.

100% :smile-zachot:, але ви до них навряд чи віноситесь, з огляду на вищенаписані пости...

Опубліковано
11 минут назад, nickel сказал:

Хто має гроші і трохи глузду, кажуть, що вже прикупили собі по приватному апаратику. :)

Катя, трактуй це не як порушення твоїх прав і свобод, а як тупість і нерозважливість тих, хто стоїть у черзі. Спасение утопающих - дело рук самих утопающих. Якщо вони самі за себе не дбають, то чого ти цим переймаєшся? :)

Можливо я не вірно написала

Карантин не порушує моїх прав і свобод наразі,

але у мене виникають думки,що вся ця ситуація з коронавірусом може призвезти до таких порушень в майбутньому

• +1 1
  • -1 1
Опубліковано (змінено)
8 минут назад, paksivatova сказал:

Карантин не порушує моїх прав і свобод наразі,

але у мене виникають думки,що вся ця ситуація з коронавірусом може призвезти до таких порушень в майбутньому

в мене родичі в Італії, сидять на Калабрії, неможуть повернутися в Неаполь (живуть в Неаполі). Всюди патрулі, карабінєри. Це порушує їхні права і свободи?

upd. на вулицю лише з дозвільними документами, інакше великі штрафи

Змінено користувачем Arden
  • +1 1
Опубліковано
11 минут назад, paksivatova сказал:

Думаю, що демократія - це найменше, за що треба переживати зараз.

• +1 2
Опубліковано
10 хвилин тому, paksivatova сказано:

спілкувалася вчора з людиною,яка в Єгипті-і саме в одному з карантинних готелів В Сентідо

з номерів випускають

вчора люди купалися і в морі,і в басейні

єдине-не працюють ресторани,їжу доставляють в номер

це було так на вчора,як на сьогодні-не знаю

Катя, не ображайтесь, але так і працює природній відбір.

Наведу такий приклад. Десь там колись люди збирали гриби. Хтось помітив, що від блідої поганки всі помирають, і "пролобіював" заборону на збір і вживання блідої поганки. І завжди були такі, що "мали власну думку", і не погоджувались на "нав'язану". Ключове слово тут - "були".

Так і з епідемією - ти маєш право на свою, власну думку з будь-якого приводу.  Але це не означає, що маєш право її нав'язувати.

Тому тих, хто на карантині, коли в готелі було виявлено вірус, продовжує купатись в морі й басейні - інакше, як безвідповідальними мудаками назвати не можу. Незалежно від того, чи ваажають вони себе розумними/тупими, чи ні.

Так само і будь-яких співробітників силових органів, якщо вони порушують правила.

34 хвилин тому, paksivatova сказано:

метр дуже умовно,окей

але там чітко написано про тисячі людей в черзі-коли нам розказують,що не збиратися в групи більше 10 осіб

то це як трактувати?

Катя, а слабО було перевірити, чи відповідає те, що написано, тому, що ти бачиш на картинці? Я не полінувався, і нарахував на фото біля 200 людей в черзі. А 200 для масових заходів - якраз поки дозволено ;) По фото видно, що деякі тримають дистанцію до метра, деякі - ні. І тут є два нюанси - по-перше, ці люди звикли, що в них особливі стосунки з правилами-законами, а по-друге, традиційно чомусь склалось враження, що в тому відомстві не полюють за інтелектуалами?

Тому виглядає так, що не зовсім логічним є твердження на цьому фоні:

24 хвилин тому, paksivatova сказано:

Я не тупа,тому твої пояснення не по адресі

Крім того,вмію аналізувати інформацію і маю власну думку

Мені не потрібно нав'язувати свою

просто Катя образилась, що хтось, як їй люб'язно підказав (збрехали, якщо співставити написане й сфотографоване), - хтось порушує карантин, а окремі користувачі борди вимагають, щоб Катя його дотримувалась (або іншими словами - просто національна зелена тваринка душить).

Я б міг написати - Катя, та мені нас*ати, чи дотримуєшся ти карантину, тільки не підходь до мене ближче, ніж на 1 метр (чи три, якщо ти пчихаєш-кашляєш). Але мені не нас*ати, чи не перенесеш ти інфекцію до людей, які для мене набагато дорожчі ніж ти.

• Дякую! 1
  • +1 5
Опубліковано

Впевнений, тут є ті, хто пам'ятає масові гуляння людей, коли хмара з Чорнобиля вже сунула на Білорусь. Тоді влада приховувала все, що тільки можна було приховати і навпаки виганяла людей на першотравневу демонстрацію. В мене зараз таке ж відчуття. Хоча ніби-то щось і робиться. Якби цей вірус не був світовим, то ми нічого й не знали б. Як в  Ірані. Ще не перевірена інфа, але кажуть ,що в деяких містах відділення пульмонології забиті і є летальні випадки, але тести на коронавірус не роблять. Знову ж таки, згідно математичної моделі по середньоєвропейських даних, якщо в нас 1 летальний від коронавіруса, то має бути значно більше хворих( сотні) А їх офіційно стільки не є.
Щойно глянув оперативні дані по Україні Волинь -24 облаштованих ліжкомісця під цю хворобу. На всю Україну 4824. Ще хтось сумніважться, що краще сидіти вдома?

• +1 1
  • -1 1

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...