Перейти до змісту

Коронавірус, і реакція на нього.

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
6 хвилин тому, yucore сказано:

Статтю перекладеш собі сам.

Він не вміє.Можна дати вже в перекладі)) 

Великобритания переходит на жесткий карантин. Закрывают все, кроме продуктовых

https://news.liga.net/world/news/djonson-obyavil-ob-ujestochenii-karantina-v-britanii

• +1 2
Опубліковано
4 часа назад, Cherman сказал:

Тільки, італійці віком по 70 років, ще мають бажання мацати(і не тільки) за м'яку точку українських заробітчанок, а українці, віком по 50 років, часто, ледь ноги пересувають. Усі італійськи, європейські, чи китайські критерії віку, мають геть мало відношення до українських реалій. В нас капітально хворе населення з хронічними проблемами.

Останнім часом, я геть перестав вірити в таку штуку, як "народна мудрість". Постійно, на очі, попадається лише народна дурість.

+ у нас лише 600 апаратів швл, а в Італії 5000 і їм не вистачало.

• +1 2
Опубліковано (змінено)

Якщо дивитися по цій темі, то проти карантину виступає бізнес: @Nokian і @paksivatova. В принципі я їх розумію. @MANJAK11, а ти як ставишся до карантину? Ну і цікаво чи є хто проти карантину не з бізнесу і чому? Так само цікаво чи є тут бізнесмени/підприємці які за карантин і чому?

До речі @MANJAK11 ти єдиний відреагував на мій пост на першій сторінці, смайликом. Давно хотів спитати, що тебе розсмішило?

В 21.02.2020 в 16:20, nickel сказал:

Коронавірус може стати чорним лебедем нової світової кризи, признаки якої вже роки два як обговорюють у світі.

Ми тут цього поки не помічаємо, а в Китаї на вже 20% впав попит на нафту, ціни на нафту, відповідно, також поповзли донизу. На китайських біржах індекси рухнули на 7-9%, відповідно, на американських також потягнуло вниз. Щоб зупинити падіння вкинуто майже 160 млрд доларів, а скільки у нас в закромах? Експорт з Росії впав майже на 30%. 60 мільйонів китайців на карантині, заборонено навіть виходити з дому, лише один член сім'ї може вийти один раз на три дні за продуктами чи ліками. А це майже 2 України, які щось до цього часу виробляли. А ВВП на душу населення в Китаї більший чим у нас. В обшем все дуже погано. Залишається спостерігати.

п.с. Валютні заощадження в гривню я б не переводив. :)

Змінено користувачем nickel
Опубліковано
1 hour ago, Nokian said:

На початку грудня ці самі фанати приїжджали у Харків на гру з Шахтарем.

Ой багато ще цікавого виліЗе.

Розкажу то один великий секрет, але нікому не кажи. Китай вперше повідомив про 41 інфвкованих, увага... 31 грудня. 

В тебе з логікою я бачу геть туго

• Ха-ха 2
Опубліковано
23 хвилин тому, yucore сказано:

В тебе з логікою я бачу геть туго

Я би подивися на вас і на вашу логіку,як би ви на його місці прочитали б таке-*"Компания Strategy Analytics выпустила свежий отчёт за прошедший месяц, согласно которому поставки смартфонов в мире упали на 38% (с 99,2 миллиона до 61,8 миллиона в штучном выражении)*.І замітьте,з тих 61,8млн йому не світить ні один.Може і *кришу* знести ...

• Ха-ха 5
Опубліковано (змінено)
5 часов назад, Volyniaka сказал:

В Україні в коронавіруса немає шансів, в нас тривалість життя на 10 років менша ніж середній вік італійця, померлого від КВ. Йому просто не буде кого вбивати. Нокіан, закривай тему. Розходимося.

Змінено користувачем nickel
  • Ха-ха 5
Опубліковано
3 хвилин тому, MANJAK11 сказано:

а я не люблю жити не знаючи, що мене орієнтовно чекає в найближчому майбутньому,

Так ніхто не любить.Але зараз все частіше і частіше згадується таке-*Хочеш насмішити Бога?То повідай йому про свої плани*

• +1 3
Опубліковано

доречі помітив, що групи в вайбері й далі продовжують засирати всякою маячнею, що Китай всіх намахав, там все повикупляв й саме смішне, що Китай заробив дофіга дєнєг і тепер йому легше буде підтримувати юань, при тому всьому, що насправді Китай юань сам і присаджує, бо дорогий юань не вигідний для експорта. Хто то розганяє й для чого, не зрозуміло.

Або появились картинки такого типу :

изображение_viber_2020-03-22_22-26-53.jpg

Для чого цей брєд ганяти по групам мені теж не зрозуміло, бо ні пользи ні шкоди це нікому всерівно не принесе

• +1 2
Опубліковано

Ті, хто першими переможуть КВ, першими зможуть захватити ринки, втрачені державами, які затягнуть з вірусом. І Китай схоже таки виграє від цього найбільше, якщо зараза не повернеться до появи вакцини.

Опубліковано
1 hour ago, nickel said:

+ у нас лише 600 апаратів швл, а в Італії 5000 і їм не вистачало.

Вже близько тисячі, але в будь-якому випадку - мало :(

Опубліковано
3 часа назад, MANJAK11 сказал:

ось ця фраза

бо здогадався, кого нею ти підмахнув :)  А з остальним згідний

смисл його розумію, морально до нього готовий, тільки співчуваю тим, хто скоропортящимся товаром торгує, бо там дійсно жопа, а мені то що, рідко коли в якої батарейки строк придатності меньше року попадаєтся при закупці, а ліхтарям і іншому і подавно нічого не станется. Звичайно бізнес став повністю, що є фігово, але терпимо, принаймні в обозримому майбутньому. Одне жаль, що ввіду массового повернення заробітчан, карантин має мало смислу. Треба було кордони закривати наглухо, в обидві сторони, це встократ сповільнило б розповсюдження вірусу, а карантин допоміг би локалізувати ті невеликі очаги спалаху інфекції. А так, заробітчан повертаєтся все більше, заражених серед них теж все більше, і імхо, *полихне* зразу й в багатьох місцях, але може карантин хоч частково обмежить массове поширення. Є навіть один маленький позитив )) В мене перша справжня, хоч і обмежена, відпустка, починаючи з 1997 року :)  До цього часу максимум був тиждень в минулому році. Ну і далі буде видно. В майбутнє дивлюсь з тривогою (бо спрогнозувати взагалі нічого неможливо), а я не люблю жити не знаючи, що мене орієнтовно чекає в найближчому майбутньому, але всетаки з надією, бо без надії краще не жити зовсім :) 

"Треба було кордон закривати наглухо" - так,треба було.

Карантин міг бути ефективним заходом,якби 

а) границі були закриті

або 

б)всі,хто повернувся обов'язково самоізолювалися на 14 днів

так як цього не було,я вважаю карантин не ефективним заходом в тому вигляді,в якому він реалізований

що тут підтримувати?!

• +1 3
  • -1 1
Опубліковано
6 часов назад, Zheny@ сказал:

Лікар висмикує цвяхз голови , всаджує мужику в око і каже:

- йдіть до окуліста, в нього прийом до 20.00!"

Чьото підозрюю, що анекдот з'явився ще в дореформенні часи, а можливо й в радянські.

• +1 1
Опубліковано
22 минуты назад, paksivatova сказал:

так як цього не було,я вважаю карантин не ефективним заходом в тому вигляді,в якому він реалізований

Тобто, ви вважаєте, що кількість інфікованих буде однакова що з цим карантином, що без нього?

Опубліковано
2 годин тому, volks сказано:

Чьото підозрюю, що анекдот з'явився ще в дореформенні часи, а можливо й в радянські.

Та Женя теж цілком і повністтю ще "дореформений" і частково пострадянський :D це вже не вперше помічаю!

• Дякую! 1
  • Ха-ха 1
  • +1 1
Опубліковано
2 годин тому, volks сказано:

Тобто, ви вважаєте, що кількість інфікованих буде однакова що з цим карантином, що без нього?

Плюс,мінус 10 відсотків.

Написали ж самі італійці,що масове поширення відбулося на матчі з 44000 людей.

Де вони ще гальмували,як зазвичай ,ну і походу курили.А  ще махали руками

Ідеально для швидкого розповсюдження вірусу.

В нас вважаю було би правильним закриття кордонів,і РЕАЛЬНИЙ ПЕРСОНАЛЬНИЙ карантин для тих хто повернувся.

Щоб при перетині кордону людині було пояснено,якщо вона інфікує інших( для членів родини виключення)- то заплатить 50 тисяч грн.

І щоб вона під цим підписалася.

От в них самодисципліна би і самоорганізувалася.

А то приїхала з Італії та відразу поперла до церкви .

Ще міряти температуру у всіх місцях скупчення народу на вході,це я думаю буде введено і діятиме і після карантину 

Ну і просвітницька робота.

Аби чхаюча людина завше одівала маску коли десь іде в громадське місце.

І ще віддати 50 відсотків ефіру лікарям,тоді не ходитиме по вайберу різна маячня.

• +1 2
  • -1 1
Опубліковано (змінено)
2 часа назад, volks сказал:

не суттєво зменшить кількість

бо більшість на карантині сидить така,що роками нікуди не виіжджає!

а мали би сидіти ті,хто прилетіли/приїхали з інших країн

до речі,цікаво так

США не можуть собі дозволити сидіти місяцями на карантині,а ми значить можемо?!

я прямо стала симпатизувати Трампу!

"

Цитата

Президент США Дональд Трамп выступил с призывом о необходимости отмены через 15 дней всех ограничений для экономики, введенных из-за эпидемии коронавируса.

Глава Белого дома в своем Twitter написал, что решение проблемы не может быть худше по последствиям, чем собственно сама проблема. Так же президент США пообещал принять нужное решение после окончания карантина и "пройти этот путь""

Змінено користувачем paksivatova
  • Дякую! 1
  • -1 1
Опубліковано
Спойлер

Конча Заспа обречена.
Обречена впервые за многие годы на собственной шкуре испытать государственное украинское Здравоохрвнение.

Звонят нынешние депутаты.
Звонят бывшие министры
Звонят политики всех мастей и регалий.
Все запасаются защитой, все просят рассказать про тесты, все наперёд ищут контакты в больницах.

Каждый день идут сообщения о ВИП заболевших коронавирусом среди депутатов, бывших чиновников и всяких влиятельных людях из окружения олигархов.

Кто-то говорит их десять.
Кто-то говорит, что двадцать.
В любом случае их уже много и будет становиться ещё больше.

И Александровская Больница - это лучшее, что у них есть. Поверьте, для них, после клиник Израиля, Германии и Австрии - это равносильно пиздецу.

Вы чего думаете они не спешат в стационар и просят из оставить дома в изоляции?!
Знают ведь, что там в стационарах инфекционных - лютый треш.

Они строили Украину для нас - а придётся пожить в ней чуток самим.

Наступило время когда все те кто строил и одновременно обворовывал эту прекрасную страну последние 25 лет, вдруг осознали, что все идёт не по плану.

В Вену на консультацию к врачу не улетишь.
В реанимацию в Мюнхене чартер не пустят.
А в частных украинских больницах инфекционных отделений для ВИП короновирусных нет.

Вот же ж беда какая.
Им в этом говне здесь придётся лечиться, защищаться от голодных бунтов, а может и умирать.

А умирать ведь не хочется.

Сбылась мечта миллионов украинцев.
Спасать от вируса их будут в обшарпанных палатах, вонючих туалетах, без протоколов лечения, без достаточного количества оборудования, без ресторанного питания и сменного постельного белья.

И главное.
Спасать им жизнь будут люди, у которых месячная зарплата как один их поход на обед в ресторан.

Они так уже обосрались, что даже экстренно решили дать врачам двойную ставку и начать считать ЗП почасово.
Где ж вы раньше были?

Они сейчас ставят массово по больницам ИВЛ, УЗИ и рентгены.
Они сейчас скидываются на ремонты палатных боксов.
Они сейчас массово ищут знакомых среди украинских врачей.

Они просто посмотрели на Шахова, на других ВИП знакомых, которые уже сейчас лежат массово с пневмонией по своим домам и вдруг осознали, что беда за дверью, а бежать от неё некуда - только в обычную государственную инфекционную.

Их самый страшный сон вдруг стал явью - их нигде больше не ждут и нигде не примут.

С деньгами, лимузинами, охранниками и личными самолётами, многие из них испытают на собственной шкуре, что такое бесплатное общегосударственное медицинское обслуживание.

Welcome to Ukraine!

• Дякую! 2
  • +1 5
Опубліковано

Поїдуть лікуватися в свою Феофанію. Туди і звезуть достатню кількість обладнання і ліків. Тільки вам про це не скажуть, щоб не розводити зраду.

• +1 1
Опубліковано

Ще я давно вже думав,аби базари працювали да,три дні на тиждень.

Все одно за місяць продасться та сама кількість товару,але часу вивільнилося би  вдвічі,втричі.

До речі і на карантині зараз можна було би два дні в тиждень зробити звичайними,щоб бажаючі могли вирішити свої питання.

• -1 1
Опубліковано (змінено)
1 час назад, Nokian сказал:

Написали ж самі італійці,що масове поширення відбулося на матчі з 44000 людей.

Кожна маршрутка, ринок, супермаркет  в час пік - це такий собі міністадіон.

Змінено користувачем volks
  • +1 3
Опубліковано
24 хвилин тому, volks сказано:

Кожна маршрутка, ринок, супермаркет  в час пік - це такий собі міністадіон.

Та ні, вже давно у маршрутках пусто.

Як і на вулицях

Більшість людей самі бояться.

І часу пік ми ще довго не побачимо.

А життєдіяльність всеодно прийдеться якось організовувати.

А ще мені би хотілося ,аби новини по ТБ виглядали так

• -1 1

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...