Перейти до змісту

Електровелосипед самотужки

laser

Рекомендовані повідомлення

• Відповідей 376
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Опубліковано (змінено)

@Alex S, бачу,  ви видалили те повідомлення з електровелосипедом, але я запам'ятав, який він на вигляд. Все-таки, такий сітібайк, що з рамою, що дамка - це пенсіонерський велосипед. Спокійно доїхати до роботи, заїхати в магазин, потім поскладати всі покупки в багажник. Ваш син на такому покатається, потім ввійде в смак, захоче фану - а цей велосипед не для такого. Хіба, щоб хтось зібрав електровелосипед на замовлення(є такі люди), на нормальній рамі, з нормальними компонентами, відповідно, туди можна втулити потужного електромотора.

Змінено користувачем Peace Duck
  • Дякую! 1
  • Ха-ха 1
  • 6 місяців потому...
Опубліковано (змінено)

Потрібна допомога у виготовленні корпусу під аккум та контроллер. Куплена сумка (усилена) протрималась 300км і почала розлазитись. Хочу щось міцніше, в розмір рами і естетичний вигляд. 

Планую алюміній або скловолокно.

IMG_20220513_085537.thumb.jpg.bb3de432f18ac5f1eb8b153c628acb02.jpg

Змінено користувачем Серега89
  • 1 місяць потому...
Опубліковано

Дісталось мені електроколесо 500вт редуктор від veloraketa.ua і акумулятор(48в, 10,6А/г)

Тепер питання це все дообладнати контролером, велокомпом. Газ ручкою

111.jpg

2222.jpg

Опубліковано

Думаю брати таке

Ручка Wuxing 300X Thumb Throttle,36V 48V 72V Водозахищена WP

https://www.aliexpress.com/item/1005003752571619.html

Велокомп щось із цього, не визначився якого саме, може порадите

https://www.aliexpress.com/item/1005002465082565.html

Контроллер KT Ebike Controller 36V48V 250W-1000W Julet Waterproof Plug 15A/17A/22A/25A/30A For Electric Bicycle Motor Conversion Kit  -  22A Sinewave 1T5

https://www.aliexpress.com/item/1005002874776297.html

Зарядка

https://www.aliexpress.com/item/1005004034220425.html

Є сумніви, що все вибрав те що треба і якого контролера і велокомпа взяти, так як під дощик часто попадаю, то бажано щоб вологозахищене.

Опубліковано

контроллер і батка в сумці будуть, на раму

контроллер який, Squarewave  достатньо чи вже брати Sinewave ? КТ-17А вистачить чи КТ-22А, різниці у розмірах і вазхі досить така собі суттєва

Опубліковано
1 хвилина тому, mariolast сказано:

контроллер який, Squarewave  достатньо чи вже брати Sinewave ? КТ-17А вистачить чи КТ-22А, різниці у розмірах і вазхі досить така собі суттєва

бажано від 22А, бо 17А малувато, краще кажуть Sinewave

Опубліковано
1 година тому, mariolast сказано:

"приблизно" - скільки стане "електроніка"?

Опубліковано (змінено)
1 година тому, Waver сказано:

Одразу згадав свою юність на "туристі" з тонкими колесами по грунтових дорогах до 100км на день... 

не думаю що 100, але, щось близько до 70 - можливо І було... на "туристі"

P.S. "станцію" на 40-му не забули?

Змінено користувачем Bliksss
Опубліковано (змінено)
12 хвилин тому, Waver сказано:

Тобі дуже скучно і це спроба щоб хоть хтось з тобою посперечався? Та нехай буде по твоєму :)

Ти - щось перепутав... не так зрозумів))) Мені - не цікаво "сперечатися", від слова - ЗОВСІМ.

Змінено користувачем Bliksss
Опубліковано
11 хвилин тому, mariolast сказано:

Сумка типу такої

щось типу такої - і дивився, але на "алібабі", а не на "аліекспресі"... різниця в ціні - суттєва.

Опубліковано
18 минут назад, Bliksss сказал:

щось типу такої - і дивився, але на "алібабі", а не на "аліекспресі"... різниця в ціні - суттєва.

Щось з контроллером не можу ще толку дійти

Не бачу там виходу на дисплей.

Є в ньому окреми вихід під кабель 1T5 до контроллера довжелезхний для підключки всякого добра по типу тормозів, світла і і там же дисплей.

То виходить ще треба кабель подовжувач від мотоколеса до контроллра, інакше в сумку контроллер не сховаєш. Плюс ще й цей кабель розгалужувач брати 1T5

Опубліковано
1 час назад, mariolast сказал:

Сумка типу такої

https://www.aliexpress.com/item/32956883488.html

В мене така сумка, пішло по швах після першої покатушки по поліських лісах. Вона для асвальту. Носив на базар у ремонт взуття, прошивали додатковими швами., щоб хоч якось трималась. Шукаю альтернативу.... 

Опубліковано
4 годин тому, Bliksss сказано:

не думаю що 100, але, щось близько до 70 - можливо І було... на "туристі"

Waver писав про пробіг денний,  а ти,  мабуть, "прочитав",  що то він до 100км/год розганявся. 

:)

Опубліковано (змінено)
12 годин тому, mariolast сказано:

Щось з контроллером не можу ще толку дійти

Не бачу там виходу на дисплей.

Є в ньому окреми вихід під кабель 1T5 до контроллера довжелезхний для підключки всякого добра по типу тормозів, світла і і там же дисплей.

То виходить ще треба кабель подовжувач від мотоколеса до контроллра, інакше в сумку контроллер не сховаєш. Плюс ще й цей кабель розгалужувач брати 1T5

Контроллер має зелений штекер і екран має зелений, якщо ти береш вологозахищені конектори то вони такі самі мають бути і на контролері і на екрані. З вологозахищеними тільки зайва морока.

Змінено користувачем alexvvv
Опубліковано (змінено)
11 годин тому, Серега89 сказано:

В мене така сумка, пішло по швах після першої покатушки по поліських лісах. Вона для асвальту. Носив на базар у ремонт взуття, прошивали додатковими швами., щоб хоч якось трималась. Шукаю альтернативу.... 

в мене акб важить 11кг (вистачає на 250 км пробігу при швидкості 35км/год), але вага тримається не на швах сумки, а на ремнях, правда сумка прямокутна.

Замовляв тут, шили по моїх розмірах

https://kuzzgoods.com.ua/ua/p1441151023-sumka-velosiped-sumka.html

• +1 1
Опубліковано
7 годин тому, alexvvv сказано:

в мене акб важить 11кг (вистачає на 250 км пробігу при швидкості 35км/год

А які електричні параметри і розміри батареї?  Сам збирав?  Навіщо аж такий запас дальності робив,  і в яку вартість обійшлась? 

Давай деталі,  цікаво ж... 

Опубліковано (змінено)
27 хвилин тому, Unknown сказано:

А які електричні параметри і розміри батареї?  Сам збирав?  Навіщо аж такий запас дальності робив,  і в яку вартість обійшлась? 

Давай деталі,  цікаво ж... 

Випадково така дальність вийшла, але зате рідше треба заряджати, хоч я і так не багато їжджу далеко, а по місту використовую традиційний велосипед.

Сам зробив з десяти пакетів LG E63 LI-NMC , вони до 24 коштували по 800-900грн, тому акумулятор вийшов біля 10к грн, поставив туди SmartBMS. Параметри акб 10s  36V 63AH.

• Дякую! 1
  • +1 3
Опубліковано
18 хвилин тому, alexvvv сказано:

зробив з десяти пакетів LG E63 LI-NMC

Робив якийсь жорсткий корпус під них? 

Ну і все ж чому з таким запасом акум вирішив збирати?  То ж відразу було ясно,  що там біше 2-х кіловатгодин ємності,  що в 4 рази більше від Того,  що кілька років тому Сергій з Андрієм збирали,  а вони теж їздили 50-70 км на одному заряді. Тобто твої "овер 200" були прогнозовані заздалегідь. 

Опубліковано (змінено)
40 хвилин тому, Unknown сказано:

Робив якийсь жорсткий корпус під них? 

Ну і все ж чому з таким запасом акум вирішив збирати?  То ж відразу було ясно,  що там біше 2-х кіловатгодин ємності,  що в 4 рази більше від Того,  що кілька років тому Сергій з Андрієм збирали,  а вони теж їздили 50-70 км на одному заряді. Тобто твої "овер 200" були прогнозовані заздалегідь. 

Це не гігант, доволі компактно вийшло, по вазі 10кг. Купувати готових не хотілось, а так мав час і натхнення,  варити із великої кількості банок 18650 чи подібних - мені здається якась діч - буде велика вага і ненадійно і важко проконтролювати всі банки. А тепер не треба паритись про падіння об'єму і пробіг :). Крім того можна використати як павербанк/упс чи ще для чогось. Заряджаю зарядкою 42В 6А (саморобною із бж ПК)

• Дякую! 1

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...