Перейти до змісту

Робота. Франція. Виноградник. 100є в день!

kushmiruk

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Памятаю який срач срачом робився в тому ж фейсбуці коли наші заробітчани поверталися додому на початку карантину (навесні 2020). Це жопа. Повилазила вся гниль на зовні. 

• Відповідей 217
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано
3 хвилин тому, weldermaster сказано:

Памятаю який срач срачом робився в тому ж фейсбуці коли наші заробітчани поверталися додому на початку карантину (восени). Це жопа. Повилазила вся гниль на зовні. 

Хтів сказати навесні 2020 ?

Опубліковано
3 годин тому, HelloBoy сказано:

На кінці 90- перші роки 2000-х, їдучи чоловік, жінка+ дочка або краще 2 дочки, живучи в палатках, так дійсно за сезон привозили на квартири, в Тернополі( бо я з Тернопольськими контактував)

то нічо, що на кінці 90-х квартири в Тернополі були разів так в 10-20 дешевші, ніж тапера?

на відміну від розцінок за роботу в країнах розвинутого соцкапіталізму?

і тапера "на квартиру" треба не сезон відбатрачити, а 5-10?

:)

Опубліковано
2 часа назад, rrid сказал:

то нічо, що на кінці 90-х квартири в Тернополі були разів так в 10-20 дешевші, ніж тапера?

Я вибачаюсь, хотів для себе прояснити ці цифри. На прикладі тієї квартири, де я зараз живу (трьошка, чешка, дпз)... її купили в 99-му році за 7800$. Зараз її ціна (з ремонтом) я думаю штук 30$ максимум. Не думаю, що ціни на квартири в Тернополі і Луцьку сильно відрізняються. 

Так ось питання, звідки такі цифри:

2 часа назад, rrid сказал:

в 10-20 дешевші

?

Опубліковано
7 minutes ago, Юріч said:

30$ максимум

Щось дешево ціниш з таким ремонтом))

В новобудовах квадрат, кажуть, вже менше ніж за 500 баксів не знайдеш. А ще в ремонт майже стільки само вгепати...

Опубліковано
13 годин тому, Юріч сказано:

Я вибачаюсь, хотів для себе прояснити ці цифри. На прикладі тієї квартири, де я зараз живу (трьошка, чешка, дпз)... її купили в 99-му році за 7800$. Зараз її ціна (з ремонтом) я думаю штук 30$ максимум. Не думаю, що ціни на квартири в Тернополі і Луцьку сильно відрізняються. 

Так ось питання, звідки такі цифри:

?

хм... перепитав колег, які якраз в 2002-му купили 2к чешку на ЛПЗ - біля 8тис.ціна була, тому, мабуть, за 3к, навіть з ремонтом, в 99-му - 7.8т трохи забагато?

це аргумент номер раз :)

два. інтернети пишуть, що в Кийові в 1998-1999рр. ціна 1к була 8т https://www.slovoidilo.ua/2020/03/13/infografika/ekonomika/yak-zminyuvalasya-vartist-zhytla-kyyevi-ekonomichnyx-kryz

і три - вартість платного навчання в Луцькому вузі була 4-5т.дол. за неповних 5 років, що відповідало вартості квартири :(в 1998-му, коли гривня впала в два рази, ціна навчання в доларах відповідно зменшилась...

тому орієнтир "заробити на квартиру" - це, мабуть, не розрахунок купити найдорожчий варіант (3к), а найдоступніший - 1к, і коштувало це 4-5т.дол. в Луцьку чи Тернополі, і це реально було заробити сім'єю за сезон на заробітках в країнах розвинутого соцкапіталізму в 1998-му році.

вже через два роки - треба було два сезони, а далі - понеслось...

так що твоя ціна покупки виглядає завищеною.

а поточна оцінка - занижена, як вище відписали. Зк чешка не "максимум" 30, а швидше - мінімум :)

попри коронакризу, ціни на житло за минулий рік відчутно виросли по всіх сегментах.

так що нехай не в 20 саме в 1998-му, але в 10 разів таки було дешевше (а якщо взяти до порівняння ціну 1к чешки в 1998-му і 1к новобудови 49.5кв.м в 2008-му, то й більше 20х можна отримати, хоч це не зовсім коректно).

Опубліковано
1 час назад, rrid сказал:

хм... перепитав колег, які ).

Ну ти знатний маніпулятор :) Все приплів. І Київ, і навчання у вузі, і порівняння 17 річної чешки на 30 квадратів і новобудови на 50, і квартиру ми купили в 99-му в тридорога, ага... Браво. Як вуж на сковородці.:)

Однушка в кінці 90х, початок 2000х вартувала ~3-4 тис $, зараз однушка (не новобудова) ~17-20 тис$ можна купити. Які 10-20 раз різниця? Максимум 6 раз.

Опубліковано
14 хвилин тому, Юріч сказано:

Ну ти знатний маніпулятор

це ж не я сказав (написав)?

14 хвилин тому, Юріч сказано:

квартиру ми купили в 99-му в тридорога, ага

я не пам'ятаю точної ціни на квартири в 99-му. я порівняв "твою" ціну зі своїми спогадами і ціною 2к чешки, яку купили колеги на ЛПЗ. "твоя" ціна не відповідала ні моїм спогадам, ні ціні, сплаченій колегами. для самоперевірки загуглив ціни в Києві в той же період - і остаточно для себе визначив, що трошки вас з ціною "нагріли" (хоча, якщо там був нульцевий євроремонт "під ключ" - то ні). але ніде не написав, що саме "втридорога" :)

щодо

21 хвилин тому, Юріч сказано:

Все приплів. ...  і порівняння 17 річної чешки на 30 квадратів і новобудови на 50

я ж чесно написав:

38 хвилин тому, rrid сказано:

а якщо взяти до порівняння ціну 1к чешки в 1998-му і 1к новобудови 49.5кв.м в 2008-му, то й більше 20х можна отримати, хоч це не зовсім коректно

але це не скасовує того факту, що в 90-х ціни на квартири були в 10-20 разі менші, ніж 10-20-30 років потому :)

Опубліковано
14 часов назад, volks сказал:

Думаю 45, а то і 50.

Подивився ціни на олх.

Чешка на Конякіна з старим ремонтом - 31000$, чешка біля "Проміня" з хорошим ремонтом - 50000$. В мене середній ремонт і ДПЗ. Думаю ціна 35....37 не більше. Ну хай 40. То купили за 7.8, зараз 40 (включаючи витрати на ремонти). Все одно різниця в 5 раз. Но ніяк не 10-20.

Опубліковано
2 хвилин тому, Юріч сказано:

Подивився ціни на олх.

Чешка на Конякіна з старим ремонтом - 31000$, чешка біля "Проміня" з хорошим ремонтом - 50000$. В мене середній ремонт і ДПЗ. Думаю ціна 35....37 не більше. Ну хай 40. То купили за 7.8, зараз 40 (включаючи витрати на ремонти). Все одно різниця в 5 раз. Но ніяк не 10-20.

нехай ближче до 10 в конкретному випадку, а не до 20.

17 хвилин тому, rrid сказано:

але це не скасовує того факту, що в 90-х ціни на квартири були в 10-20 разі менші, ніж 10-20-30 років потому :)

що ти зациклився на своїй квартирі саме в 1999-му році? саме твоя, як показало моє міні-розслідування, була переціненою відносно середньоринкових. чи вас обманули, чи там був супер-стан - нам невідомо.

крім того, кінець 90-х - це і 1997, і 1998, і 1999рр. і протягом цих трьох років були різні ціни

і, якщо рахувати в доларах, то ціна квартир конкретно в 1998-му році впала вдвічі, але в кінці 1999-го було дорожче, ніж в кінці 1998-го.

тому й не можна вивести конкретний множник за діапазон дат, але за дві окремо взятих дати можна отримати і 5х, і 8х, і 10х, і 15х.

ти "промахнувся" з поточною оцінкою на 20%, але ж не вважаєш себе маніпулятором? :)

ще один нюанс. наприкінці 90-х і на початку 2000-х, 3к на ЛПЗ можна було купити по ціні 2к хрущовки на Волі чи Привокзальному р-ні...

Опубліковано
3 минуты назад, rrid сказал:

нехай ближче до 10 в конкретному випадку, а не до 20.

що ти зациклився на своїй квартирі саме в 1999-му році? саме твоя, як показало моє міні-розслідування, була переціненою відносно середньоринкових. чи вас обманули, чи там був супер-стан - нам невідомо.

крім того, кінець 90-х - це і 1997, і 1998, і 1999рр. і протягом цих трьох років були різні ціни

і, якщо рахувати в доларах, то ціна квартир конкретно в 1998-му році впала вдвічі, але в кінці 1999-го було дорожче, ніж в кінці 1998-го.

тому й не можна вивести конкретний множник за діапазон дат, але за дві окремо взятих дати можна отримати і 5х, і 8х, і 10х, і 15х.

ти "промахнувся" з поточною оцінкою на 20%, але ж не вважаєш себе маніпулятором? :)

ще один нюанс. наприкінці 90-х і на початку 2000-х, 3к на ЛПЗ можна було купити по ціні 2к хрущовки на Волі чи Привокзальному р-ні...

Я взяв конкретний випадок, а не як ти кидаєшся в крайнощі. Нехай за нашу квартиру переплатили, нехай вона не 7.8, а 7...навіть 6 вартувала по ринку. Зараз вона (якщо забрати ремонт) не більше 35. Отже все одно різниця максимум в 6 раз. 

Опубліковано
16 хвилин тому, Юріч сказано:

Я взяв конкретний випадок, а не як ти кидаєшся в крайнощі. Нехай за нашу квартиру переплатили, нехай вона не 7.8, а 7...навіть 6 вартувала по ринку. Зараз вона (якщо забрати ремонт) не більше 35. Отже все одно різниця максимум в 6 раз. 

які крайнощі - навпаки, я намагався брати середні показники, причому з прив'язкою до 1к.

для прикладу. коли я купував свого "хрущика", 1к коштувала 25, 2к - 30, 3к - 33т.

коли продавав, то ціни були відповідно 18, 20 і 25. всупереч математичному очікуванню, ціна 1к зменшилась на 7т (28%), 2к на 10 (33%), 3к на 24%. як не дивно, в 2014-15 рр ціни на 3к знизились наменше у відсотках, хоча завжди було навпаки - найбільше дешевшали саме квартири більшої квадратури.

тому тенденцію треба дивитись по середніх цінах, а не по одному окремо взятому випадку переоціненої (виправдано, чи ні - даних немає) покупки.

я, мої знайомі та наведені дані з інтернетів - пам'ятаємо одні ціни, ти - іншу ціну на конкретно взятий об'єкт.

ми всі маніпулятори, а ти - та в жодному випадку! (але легко взяв та й підвищив оцінку свого об'єкта відсотків так на 20, протягом доби :) ).

але все-одно ти за деревами не хочеш бачити лісу - зараз, на заробітках цілою сім'єю, ти не заробиш на квартиру в обласному центрі, на зборах ягід протягом одного сезону - це був короткий період (один чи два роки) наприкінці девяностих, бо квартири були в багато разів дешевші, а далі був стрімкий ріст вартості житла, на відміну від оплати праці.

якщо маєш інші дані - можемо подискутувати. якщо ні, то дискусія "ціна виросла у 8.9 разів, а не рівно в 10" - то це неконструктивно, бо суті не змінює :)

Опубліковано
9 минут назад, rrid сказал:

ми всі маніпулятори, а ти - та в жодному випадку! (але легко взяв та й підвищив оцінку свого об'єкта відсотків так на 20, протягом доби :) ).

Я не маніпулював, я чесно не знав ціну на свою квартиру, назвав цифру чотирічної давності, коли продавав іншу квартиру і хату купував і моніторив ціни.

11 минут назад, rrid сказал:

зараз, на заробітках цілою сім'єю, ти не заробиш на квартиру в обласному центрі,

За це я навіть не заїкався. Я спитав за цифри в 10-20 разів. А їх нема. Є 6-8. Все.

І навіщо я оце запитав....робити більше нема чого....Адже підозрював що ти застелиш простинями...але ж ні, всунувся на свою голову...

Опубліковано
19 часов назад, rrid сказал:

на відміну від розцінок за роботу в країнах розвинутого соцкапіталізму?

і тапера "на квартиру" треба не сезон відбатрачити, а 5-10?

:)

Ну а я про що?! 99% розказів про фееричні гроші на заробітках, то хвора фантазія самих же заробітчан, щось типу того анекдота про 2-ох ковбоїв...

Пітро з Ратно приїхав з хферми де 3 місяці стояв по коліна в гівні  по 20 годині заробив аж 2000є, що він буде роказувати?)))  Тож певно в Данії був, грошей, вилами перекидав))

Чи він приїде і скаже що мене як останнього лоха кіданули і надурили з грошима?) 

І інша сторона медалі, навіть якщо Пітро скаже що його такі кіданули, і розкаже усю правду, то 80% всерівно не повірють, будуть думати що стільки грошей заробів і не признається))) 

• 3 тижня потому...
  • 1 місяць потому...

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...