Перейти до змісту

У Луцьку замінували Там-Там та ще десяток об'єктів

Basil

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
On 03.06.2019 at 23:12, tys4a сказано:

"Мінують" і в інших містах.

Харків, Київ, Житомир...

Думаю, список продовжуватиметься...

Так. А перед тим був Львів. І в Білорусі теж. І всюди, практично, "ноги ростуть" з серверів сусідньої держави, мля!

• Відповідей 82
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

У поліції пояснили, чому не можуть припинити замінування у Луцьку

Цитувати

У Головному управлінні Національної поліції у Волинській області пояснили, чому є з встановленням особи, яка щодня заміновує більше десяти об’єктів у Луцьку.
Про це стало відомо у вівторок, 4 червня, на брифінгу поліції Волині з приводу ситуації, пов’язаної із серією неправдивих повідомлень про замінування різноманітних об’єктів на території обласного центру. 

Тимчасово виконуючий обов’язки начальника ГУНП у Волинській області Сергій Козак розповів, що Волинська область не єдина в Україні, що зіштовхнулася з такою проблемою. Такі події, за його словами, відбувалися в усіх областях.
У п’ятницю, 31 травня, на електронну адресу УДСНС надійшло повідомлення про замінування десяти об’єктів. У суботу, 1 червня, – інформація про замінування офісу Зеленського та КП «Луцький зоопарк» та ще чотирьох об’єктів.
«У нашій області було 14 таких повідомлень, в яких йшлося про замінування 80 об’єктів. У неділю, 2 червня, – 15. Вершина була вчора – замінували 49 об’єктів. Так, вони повторювалися, і ці об’єкти були досить складні, бо це й Волинська обласна клінічна лікарня, і інфекційна, і Луцька районна лікарня, пологовий будинок. Ці об’єкти домінували в декількох повідомленнях», – розповів Сергій Козак. 

Він додає, що складність ситуації полягає в тому, що основна кількість електронних листів надходить з поштових адрес сервісу «Meta.ua».
«З використанням айпі-адрес, що належать до діапазону айпі-адрес інтернет-провайдера юридична адреса якого знаходиться в місті Гунценхаузен (Німеччина), і певна кількість серверів провайдера знаходиться на території Російської Федерації», – пояснив правоохоронець.
Так, за його словами, складність полягає в тому, що Україною підписані міждержавні угоди у вирішені цих проблем з цивілізованими країнами. 
«З деякими країнами ці угоди працюють. Проблематика в тому, що з РФ це питання ми вирішити не можемо нині. Одним з методів боротьби з цим тероризмом є блокування цих серверів. Але на цих серверах є недобропорядні користувачі, які надсилають нам повідомлення, а основна маса – це добропорядні. Якщо блокувати портал – люди не зможуть відправляти листи. Так само ці хакери, будуть виходити на інші сервери, провайдери», – сказав він. 

"з РФ це питання ми вирішити не можемо нині. Одним з методів боротьби з цим тероризмом є блокування цих серверів. Але на цих серверах є недобропорядні користувачі, які надсилають нам повідомлення, а основна маса – це добропорядні. Якщо блокувати портал – люди не зможуть відправляти листи" - :) желєзна відмазка! :) ми не можемо заблокувати сервери, бо там є і нормальні користувачі! :) Ну то якщо ви типу готові навіть цілі сервери були б заблокувати, щоб не читати таких повідомлень, то просто не читайте їх! В спам кидайте листи, і все! 

шонєбудь

Опубліковано

Сама поліція наша ЗАРАЗ і зацікавлена в цих ,,замінуваннях,,.

Відволікають увагу від вбивства  поліцейськими 5 річного хлопчика та мітингів за відставку Авакова.

В такій пропаганді вони спєци.

Опубліковано

@jack74 не зовсім так

припустімо тупо ігнорують ті листи, а появляється якийсь реальний придурок, який щось підложить, напише лист, а яйого не побачать у спамі. Ймовірність майже нульова... але вона є

розглянемо другий варіант - блокують законодавчо ту мету як мейл сру і яндекс.

тоді якщо терорист реальний він заморочиться з тим, щоб його лист отримали

Але якщо це школоло, яке почало себе вважати мегакрутим хакером, задовбуючи купу людей, воно скрористається укр нетом чи чимось подібним, де при реєстрації потрібно вказувати телефон

А тоді вже є хоч якісь шанси знайти.. Хоча якщо школоло скористається gmail то я щось навіть не знаю чи google надає реєстраційні дані користувача у подібних випадках

Опубліковано
6 хвилин тому, vampirich сказано:

припустімо тупо ігнорують ті листи, а появляється якийсь реальний придурок, який щось підложить, напише лист, а яйого не побачать у спамі. Ймовірність майже нульова... але вона є

про недопустимість ігнорування ("в спам") я й писав на минулій сторінці (пишеш мій текст своїми словами? ;))

10 хвилин тому, vampirich сказано:

розглянемо другий варіант - блокують законодавчо ту мету як мейл сру і яндекс. Тоді якщо терорист реальний він заморочиться з тим, щоб його лист отримали

Звісно. З цим не сперечаюсь

11 хвилин тому, vampirich сказано:

Але якщо це школоло, ... скрористається укр нетом чи чимось подібним, де при реєстрації потрібно вказувати телефон... А тоді вже є хоч якісь шанси знайти..

Ага :) А досі чомусь не скористувалось :)  Якщо заблокують Мету (до речі, там для реєстрації потрібно вказати додатковий і-мейл, тобто теж не все так просто), то знайдуть якісь мериканські-мексиканські і т.д.

Тут справа абсолютно не в блокуваннях. Тут потрібно вирішувати на найвищому рівні політику сприймання таких анонімних повідомлень і реагування на них (тут навіть не знаю, який вихід можна придумати... де кому ставити в "ігнорувати-не можна-реагувати"...)

На мою думку, потрібно цю проблему піднімати на міжнародному рівні, і в діалозі з "великими" ІТ-світу, і дійти розуміння того, що все ж таки потрібна авторизація на сервісах, щоб виключити анонімність. І блокувати отакі "вільні" хости, котрі дозволяють нонейм-авторизацію.

А спільноті провести потужну медіа-кампанію, де пояснити, що "добропорядні користувачі" повинні мати аккаунти на "добропорядних" сервісах, і тоді не будуть мати проблем з блокуванням

Опубліковано
1 година тому, vampirich сказано:

Але якщо це школоло, яке почало себе вважати мегакрутим хакером, задовбуючи купу людей, воно скористається укр нетом чи чимось подібним, де при реєстрації потрібно вказувати телефон

А тоді вже є хоч якісь шанси знайти.. Хоча якщо школоло скористається gmail то я щось навіть не знаю чи google надає реєстраційні дані користувача у подібних випадках

Тепер деякі школоло розумніші за деяких "продвинутих" дядьків.

Елементарно: Браузер Opera -  має вмонтований VPN. Це дає змогу скрити свого провайдера і ІР. Точно так само різні наліпки типу HideMyIP,  чи для трошки розумніших, викладають в нет списки Proxy серверів.

Поєднавши ці елементи, можна гарно заникатися, зареєструвати пошту, десь на яндексі чи мейл ру чи ще десь на якомусь yahoo, та будь де.  І все - кінці в воду.

НІХТО не знайде  НІКОГО.  Хто не дурний, то для реєстрації за допомогою телефона - використає звонілку, за 50 грн і  карточку, яку одразу викине. Разом з телефоном. Щоб по ІМЕІ не вичислили.

Жартівника або ламера, знайшли б одразу.

Опубліковано
8 хвилин тому, Zheny@ сказано:

Хто не дурний, то для реєстрації за допомогою телефона - використає звонілку, за 50 грн і  карточку, яку одразу викине.

та є навіть онлайн-сервіси з тимчасовими номерами для отримування СМСок для використання в різних авторизаціях (загугліть "номер на 5 минут")

Опубліковано
30 хвилин тому, jack74 сказано:

та є навіть онлайн-сервіси з тимчасовими номерами для отримування СМСок для використання в різних авторизаціях (загугліть "номер на 5 минут")

пишеш sms receive і можна отримати підтвердження майже в любій країні

Опубліковано
3 часа назад, jack74 сказал:

У поліції пояснили, чому не можуть припинити замінування у Луцьку

"з РФ це питання ми вирішити не можемо нині. Одним з методів боротьби з цим тероризмом є блокування цих серверів. Але на цих серверах є недобропорядні користувачі, які надсилають нам повідомлення, а основна маса – це добропорядні. Якщо блокувати портал – люди не зможуть відправляти листи" - :) желєзна відмазка! :) ми не можемо заблокувати сервери, бо там є і нормальні користувачі! :) Ну то якщо ви типу готові навіть цілі сервери були б заблокувати, щоб не читати таких повідомлень, то просто не читайте їх! В спам кидайте листи, і все! 

шонєбудь

В органах державної влади, взагалі-то ЗАБОРОНЕНА будь-яка переписка з російськими поштовиками з робочих офіційних адрес. Є постанова РНБО. Навіть електронне звернення з яндекса чи "мило.ру" просто НЕ приймається... В мене, наприклад, не один рік уже заблокований прийом листів з доменної зони .ru і відправка туди...

Чого б так не зробити ДСНС і поліції??? Які ще "добропорядні користувачі" на ворожому ресурсі?

Опубліковано
1 година тому, AgentSmith13 сказано:

Які ще "добропорядні користувачі" на ворожому ресурсі?

Прикалуєшся?

В мене там поштовик років з 15 чи більше.  І таких як я - сотні тисяч. Я що, ворог, бо я там пошту організував собі 15 років тому? Вони диск давали 100гб. А акція була, то 1 Тб. Спробуй на ukr.net з їхніми 4гб... оце боль!

Потім зробив на mail.ua, і то його моцкалі викупили.

Не хочуть люди юзати Gmail. Не рідний він їм і не зручний. Ладно я, трошечки продвинутий в ІТ. То я собі налаштував thunderbird і маю щастя!

Опубліковано

От цікаво,а є в Луцьку людина,котра передає ,,мінеру,, результати його діяльності.

Через різні впн.

Походу є.

Опубліковано
5 годин тому, Nokian сказано:

От цікаво,а є в Луцьку людина,котра передає ,,мінеру,, результати його діяльності.

Через різні впн.

Походу є.

може просто моніторить місцеві новини,не факт що урод з Луцька,але всяке може бути!

Опубліковано
18 часов назад, ChB сказал:

так пошта типу [email protected] і, відповідно, доменна зона .ua (а вот сервери за межами України)

Все, що під санкціями, в мене прикрите. Наглухо. В тому числі і те, що ніби то .ua. Навіть по веб-інтерфейсу не зайдеш і через поштовик не приймеш і не відправиш. За всякі "плагінчики" до браузера - тиждень-два без інтернету, на мій розсуд (схема проста - в мережі інет роздається через проксі, і коли ставлять той "ВПН плагін" - інтернет пропадає, він через проксі не вміє, ну а далі самі жаліються - "аяяй, інета нема"). Ну як, "без інтернету", є, АЛЕ доступ виключно до КМУ, АП, ВР, Ліги, і взагалі всіх сайтів .gov.ua + міські/районні/обласні ради (в них буває і не gov.ua), ДУЖЕ нецікавим інтернет стає...

17 часов назад, Zheny@ сказал:

Прикалуєшся?

В мене там поштовик років з 15 чи більше.  І таких як я - сотні тисяч. Я що, ворог, бо я там пошту організував собі 15 років тому? Вони диск давали 100гб. А акція була, то 1 Тб. Спробуй на ukr.net з їхніми 4гб... оце боль!

Потім зробив на mail.ua, і то його моцкалі викупили.

Не хочуть люди юзати Gmail. Не рідний він їм і не зручний. Ладно я, трошечки продвинутий в ІТ. То я собі налаштував thunderbird і маю щастя!

Не прикалуюся. Не ворог. Є постанова РНБО? Є! Хочеш написати щось в органи влади (звернення електронне якесь) - заведи Gmail (пару хвилин), ще щось, з корпоративної пошти напиши... На звернення, що прийшло з такої адреси (яке видно виключно на сайті в адмінці, пошта то не йде), навіть відповіді з відмовою слати не треба, та і технічно немолжливо - сервер не дасть... І ніякий закон про доступ до публічної інформації - НЕ діє - адреса - заборонена.

Пошта в мене - виключно Gmail (вдома - теж Thunderbird) + корпоративна робоча (безлімітна взагалі і доступна навіть зі смартфона). Що в mail.ru чи Яндексі краще за Gmail - я ХЗ... На mail.ru теж мав пошту колись, користуватися для чогось серйозного нею і не планував - так, вхід в пару онлайн-іграшок і т.д. В ВК і "Однокласниках" - і не мав акаунту ніколи, Фейсбука вистачає.

То що заважає поліції, ЦНАПу, ДСНС ВИКОНАТИ, а не ПОРУШУВАТИ постанову РНБО, і поблокувати те все у себе - невідомо. І біготні отої не було б...

Я вже промовчу, скільки з тих серверів "підсанкційних" іде різної вірусні і спаму...

Опубліковано

@AgentSmith13  ти десь між рядки дивився, коли читав мій пост.

Коли є маленька фірмочка, де замість адміна племінник головбухші, який  "вміє віндовс ставити" (з диска "Звєрь"), то він ставить їй Опера-ВПН і вона юзає собі спокійно свою пошту на Мейл.ру, бо вона до неї звикла (бо хтось 15 років тому їй її там завів) і ГуглПошта не була на стільки популярна.

І тій тьотці якось пох, їй зручно і все. А той племінник, не вміє завести пошту на Gmail-і, бо знань і вмінь не вистачає, або йому теж пох. і він не сном не духом про постанови КМУ чи РНБО, бо заліпає в КС цілими днями чи в танчики, чи неважно.

Опубліковано
3 минуты назад, Zheny@ сказал:

@AgentSmith13  ти десь між рядки дивився, коли читав мій пост.

Коли є маленька фірмочка, де замість адміна племінник головбухші, який  "вміє віндовс ставити" (з диска "Звєрь"), то він ставить їй Опера-ВПН і вона юзає собі спокійно свою пошту на Мейл.ру, бо вона до неї звикла (бо хтось 15 років тому їй її там завів) і ГуглПошта не була на стільки популярна.

І тій тьотці якось пох, їй зручно і все. А той племінник, не вміє завести пошту на Gmail-і, бо знань і вмінь не вистачає, або йому теж пох. і він не сном не духом про постанови КМУ чи РНБО, бо заліпає в КС цілими днями чи в танчики, чи неважно.

Так та постанова і не стосується "маленької фірмочки" - заборонено використовувати ті сервери для листування, в тому числі і приймати з них та відправляти на них пошту (про що ще й СБУ, здається, окремий лист надсилала всім), державним структурам (де і так згідно законодавства поштовик може бути тільки в зоні .gov.ua). Всі ті служби, які бомбили листами про псевдомінування - і близько не фірмочка з трьома працівниками.

Опубліковано

@AgentSmith13  рано чи пізно, кожна з тих фірмочок напише таки листа в будь-який держ орган!

Податкова.... (хоч не хоча а таки доведеться), пенсійний, центр зайнятості.

І тоді хтось буде чухати дупу, а шотакоє?

Опубліковано
1 минуту назад, Zheny@ сказал:

@AgentSmith13  рано чи пізно, кожна з тих фірмочок напише таки листа в будь-який держ орган!

Податкова.... (хоч не хоча а таки доведеться), пенсійний, центр зайнятості.

І тоді хтось буде чухати дупу, а шотакоє?

Саме так. 5-й рік війна йде, вірусні атаки звідти постійні, а дехто досі в обхід навіть блокувань провайдером тягнеться до тих ресурсів. Для відправки звітів і укр.нета з його обмеженнями в 4 Гб - за голову вистачає. А з програми типу Медок - і так нічого відправлятися через прописану там скриньку на mail.ru (яндекс і т.д.) - не повинно - до тих прог ВПН не прикрутиш.

Напише, звіт, чи просто лист, не пройде, оштрафують, і доведеться вмикати моцк, шукати "тижпрограміста", який зробить норм скриньку. В мене по знайомим навіть на приватних фірмах ще з 2014 року ні в кого не лишилося ніяких .ру скриньок, ні на сайтах, ні на візитках, ніде, і більшість самі зробили Gmail, а враховіуючи, що у 99% є смартфон на Андроїді... Жорстко? Штрафанули? Так. Але дієво.

В нас деякі сільради колись мали на різних "милах" і яндексах пошту, перестали йти листи на ОДА і РДА - швиденько зробили окремий сервак в облраді, і все працює.

Я вже промовчу про факт, який, не пам'ятаю вже у якій області (не в нас), мав місце десь в 2015 році - чи то РДА, чи то районна рада відправила кудись (чи то в ОДА, чи в облраду їхню) СПИСОК УЧАСНИКІВ АТО ледь не з адресами і телефонами з мила.ру, бо в них така електронка була...  Могли відразу на фсб.ру слати...

Опубліковано
On 05.06.2019 at 09:57, Nokian сказано:

Сама поліція наша ЗАРАЗ і зацікавлена в цих ,,замінуваннях,,.

Відволікають увагу від вбивства  поліцейськими 5 річного хлопчика та мітингів за відставку Авакова.

В такій пропаганді вони спєци.

То ж мінування, почались ще до вбивства хлопчика... Трохи сумнівна зацікавленість, "раком" всі служби стоять)))))

Опубліковано

Замінування знову продовжуються. ТЦ Слон перекритий плюс в мережі пишуть про аптеки, супермаркети та кілька житлових будинків. Знову цілу ніч будуть лунати сирени.

Опубліковано
9 хвилин тому, Віталій СК сказано:

Замінування знову продовжуються. ТЦ Слон перекритий плюс в мережі пишуть про аптеки, супермаркети та кілька житлових будинків. Знову цілу ніч будуть лунати сирени.

Це триватиме доти, поки наші не відпрацюють у відповідь. Треба у рашці, поближче до мацквабада знайти схоже за чисельністю місто, з допомогою гугла вивчити його інфраструктуру і днів 3-4 "погратися". Як рукою зніме.

Опубліковано
1 година тому, bublik007 сказано:

Жінка проїжджала повз ВОПАК на Ковельській, казала, "рух" там якийсь, поліція, пожежні...

я якраз за морозивом заскочив... А виходити - охоронець вже двері тримає, нікого не впускає, і з посмішкою "замінували нас"... А по Ковельській дві поліцейські пронеслись далі

1 година тому, Skorpio76 сказано:

Це триватиме доти, поки наші не відпрацюють у відповідь. Треба у рашці, поближче до мацквабада знайти схоже за чисельністю місто, з допомогою гугла вивчити його інфраструктуру і днів 3-4 "погратися". Як рукою зніме.

А з чого ти взяв, що це "рука Кремля"??? А може це з Лугандонії, напр.?! А може Поляки... А може взагалі якийсь бувший мєнт ображений люстрацією

Опубліковано
1 година тому, Віталій СК сказано:

ходив туди-сюди по Виниченка (ну так склалося) то поліцейська машинка літала в обидві сторони з сиренкою ...

якщо процитувати Абдулова з кіна  - "как дєті малиє"

p.s. хочу акуратно звернути увагу на разводіл з "мєст_нє_столь_отдальонних" краще ними б зайнялися

Опубліковано
1 година тому, Skorpio76 сказано:

тю, думаєш москалі такі ідіоти?

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...