Перейти до змісту

Імміграція до Канади, США


tarasmv

Рекомендовані повідомлення

Я раніше цікавився життям за межами України, але ніколи серйозно не планував виїжджати самому, якось весь час думав що це не для мене, та й дружина була проти. Робота не те щоб не влаштовує, але просто оплачується по українськи, і особливого росту не намічається, а діти трошки підросли і витрати теж. 

Відповідно я конкретно задумався про виїзд з України, не обов'язково назавжди, але принаймні хочеться побачити троха світу і спробувати пожити ще десь. А найголовніше це щоб діти мали можливість вчитися і жити краще. 

Жару я погано переношу, холод і постійні дощі теж не сильно люблю, тому мій вибір впав на Канаду, хоча США теж непогано, але там зараз з варіантів імміграції можливий хіба що Грін-кард.

Щодо Канади то подобається клімат, природа, їхня неспішність та неперенаселеність країни. З роботою не так щоб ти був "нарозхват", але принаймні можна знайти по спеціальності, а якщо ні то фізичної роботи море. Наскільки я знаю в Європі ситуація з хорошою роботою трохи гірша, навіть для самих європейців. Німецьку мову вчив у школі, але майже все забув і вивчати її немає бажання, з англійською ситуація набагато краща.

Тому зараз вивчаю англійську, збираю інформацію, переглядаю відео та шукаю однодумців.

Може ще хтось планує до Канади то давайте ділитися інформацією.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

41 хвилин тому, tarasmv сказано:

Тому зараз вивчаю англійську,

 

IELTS здаси на хороший бал?

 

я на мене майже всі імміграційні програми починаються з цього, хоча б один з подружжя повинен гарно здати тест і бути "локомотивом"

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Щодо IELTS то зараз добре не здам, але поки що попрацюю самостійно, особливо над словарним запасом, а далі потрібно буде троха курсів, причому я бачу, що самостійно без кваліфікованої підготовки IELTS не здасиш, якби це був просто тест то без проблем, але треба зрозуміти саму суть, що від тебе хочуть. Тобто багато є такого що для нас взагалі незрозуміло. Ну наприклад треба написати ессе на якусь тему, а для багатьох з нас це взагалі новий жанр творчості, особисто я такого у школі чи ВНЗ не писав.  Дуже серйозно відносяться до плагіату, а плагіатом вважається навіть повторення теми ессе в тексті, чим грішать багато наших співвітчизників просто наганяючи кількість слів.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

29 хвилин тому, tarasmv сказано:

Ну наприклад треба написати ессе на якусь тему, а для багатьох з нас це взагалі новий жанр творчості, особисто я такого у школі чи ВНЗ не писав.

також хотів це сказати

глобально знання чогось і здача тесту - то радикально різні речі

 

ти вже коли зібрався чи то тільки думи в слух?

 

в тебе яка професія? диплом? ти будеш іти локомотивом?

 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Можна поїхати на навчання без TOEFL або IELTS  і після закінчення є можливість отримати Post Graduate Work Permit і далі рухатись в напрямку іміграції. 

 

 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 година тому, Hank сказано:

Можна поїхати на навчання без TOEFL або IELTS  і після закінчення є можливість отримати Post Graduate Work Permit і далі рухатись в напрямку іміграції. 

Можна. Але, народ,  як ви збираєтеся вчитися в навчальному закладі, де всі предмети викладаються англійською, якщо ви IELTS хоча б на 5-6 не здасте? Як випускник ін'язу, з власного досвіду можу сказати, що навіть після непогано засвоєного шкільного курсу англійської, самостійного вивчення і репетиторства, мені було на перших порах в універі важко "в'їхати" у деякі вузькоспеціальні предмети, які викладалися цією мовою. Ну і фінансовий момент теж присутній, навчання далеко не безкоштовне, і не кожен звичайний українець знайде пару десятків тисяч доларів на його оплату.

 

4 годин тому, tarasmv сказано:

США теж непогано, але там зараз з варіантів імміграції можливий хіба що Грін-кард.

Ще якщо маєш мільон долларів, то їх можна вкласти у проекти і по візі інвестора EB-5 отримати грінкарти. Ну або political asylum зараз теж дуже популярний варіант міграції у США, але для цього потрібно щоби твоєму життю на батьківщині щось конкретно загрожувало. Хоча можна і з фейковим кейсом, як багато наших робить, але це знову таки лотерея. Тарас, а ти хоча би у безкоштовній DV Lottery (вона ж у народі лотерея "Грін Кард") минулого року зареєструвався? Відповідь - ні, я вгадав? ))) Шанси маленькі, але вже був би перший крок на шляху до майбутньої еміграції.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Буду в жовтні реєструватися на DV Lottery, минулого року я ще так серйозно про це не думав. Зараз потихеньку шукаю роботу в галузі поліграфії, зарплати не дуже високі, але й не такі погані як у нас. В середньому те що я знаходив це 18-20 CAD за годину.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Реальний кейс виїхати, - це вже мати роботу там, це дає 600 балів, друзі (чоловік, жінка + 2 дітей дошкільнят) місяц тому переїхали у Ванкувер, весь процесс зайняв 1 рік. Інший кейс, - це мати запрошення від української громади, процес дуже затяжний і громада досить прискіплива до тих кого обирає, спочатку дадуть короткострокову візу на відвідини громади, а потім довгострокову якщо повезе, інші друзі ідуть цим шляхом вже 2+ роки, вже на фінальному етапі.

 

P.S. Сам я не планую іммігрувати в Канаду, якось злітаю катнути у Вістлері, але жити хочу тут.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...